- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
-
zizidor
őstag
Alaplap: H81MHV3, CPU: i7-4790
A BIOS nem a legújabb volt, mert a legutolsóban csak valami logó frissítés volt (az igen lényeges!), de frissítettem, nincs változás.
Kicsit kutakodtam még a témában: Az fTPM-et a Skylake architektúránál kezdte alkalmazni az Intel, az enyém meg "még csak" Haswell. Az Intel TXT pedig egy olyan megoldás, amihez szükséges a TPM, amit ebben a konfigurációban sem a cpu, sem az alaplap nem támogat.
Korábban ugyanez a proci egy ASUS alaplapban volt, csak az meghalt. Ott BIOS-ban állítható volt a TXT, de azon volt is TPM header. Modul az persze nem, meg olyat akkor csak Amazonról tudtam volna rendelni, irreális szállítási költséggel.De mondom, nem ragaszkodom hozzá foggal-körömmel, teljesen jó a win 10, és egyelőre még a 11 is fut rendesen. Oszt' majd mögláttyuk!
-
zizidor
őstag
--ka, Doky586, MasterMark:
A processzorba épített TPM (fTPM) az Intelnél Platform Trust Technology (PTT) néven fut, és valahol a 8. generációnál vezették be. Az i7-4790 ilyet nem tud, a HWiNFO64 sem mutat ilyen képességet (mondjuk a hiányát sem...), és a BIOS/UEFI-ben sincs rá még utalás sem. Szóval nincs, nem támogatott. Az alaplapon sincs TPM header. Ennyi. A fejlesztői változat simán fut, a többit meg meglátjuk. Túl fogom élni azt is, ha nem megy. -
zizidor
őstag
Igen, ez tényleg sokkal egyszerűbb, csak nem segít olyan esetben, amikor más dolgokon is fennakad a telepítő, pl. az én esetemben a CPU sem támogatott. Emiatt esélyes, hogy majd a végleges változat sem fog futni rajta, de kipróbálásra jó.
Szerk: A secure boot nem gond, nálam alapból be volt kapcsolva, mellette gond nélkül használható a Windows+Linux kombó. -
zizidor
őstag
válasz
AxBattler #876 üzenetére
Én ezt próbáltam, sikerrel. Nem kell hozzá semmi hekkelés, csak a hivatalos telepítő iso fájl, meg egy kis odafigyelés. Annyit csaltam, hogy a partíciókat előre létrehoztam.
https://youtu.be/wK40EFgzmqM?t=189 -
zizidor
őstag
Engem azzal örvendeztetett már többször a Windows, hogy WU-en keresztül küldik ki a BIOS frissítéseket (Asus gép), ami után rendszeresen átkapcsolja a gépet Optane módba. Úgy meg nem indul el. Vicces.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kinézetre sok dolog változik, de a nem látható fejlesztéseket sem hanyagolta el a cég.
- Robotporszívók
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asztalos klub
- Politika
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7. generáció i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest