Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keresztapper
senior tag
-
kpityu2
őstag
válasz apeelme #1120 üzenetére
Jól van, jól van. Elnézést kérek. Azt gondoltam, hogy az ilyen masinák gyártását bemutató videó kapcsolódik valamennyire a témához, és érdekesnek találják néhányan. Eszembe sem jutott, hogy a 3. videón 21:50-től a csávó össze-vissza firkálna.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kokler
aktív tag
válasz apeelme #1051 üzenetére
Nem tudom mire mit írtál, de részemről nem érdekel már. Sajnálatos a hozzáállás,illetve a torkomnak esés, mivel a saját tapasztalataimat írom le, amit tapasztaltam 2.0 óta különböző készülékeken gyári és főzött ROM-okon egyarán.
Részemről a topic a továbbiakban maximum read-only. Köszönöm még egyszer a nagyszerű hozzáállást!''Mindenhol jó, de nem vagyok otthon...
-
kokler
aktív tag
válasz apeelme #1048 üzenetére
A Fuso pont olyan, hogy berakja magát és kilőni sem lehet. Ez a 4.2-n így van.
Az a folyamatábra pedig elméletben nagyon jól mutat, de a gyakorlati megvalósítás nem ilyen egyértelmű. A rendszer folyamatosan visszarak bizonyos alkalmazásokat és még szemét is marad benne. Ha úgy lenne, ahogy az ábrán van, 512MB RAM bőven elég lenne szinte mindenre.
Egyébként: Használtok ti nap mint nap Androidot? 4-5 éve? És szerintetek nem akadnak be az appok rendszeresen? Nem lassul be a rendszer néhány nap után, mert egyre több a szemét a memóriában?
Csak egy régi link, aminek sajnos még mindig van létjogosultsága. Nyugodtan végig lehet olvasni...
''Mindenhol jó, de nem vagyok otthon...
-
Kobe
veterán
Azt tervezem, csak kulfoldrol eleg maceras lebonyolitani. Otthonrol majd valoszinuleg ez lesz, vagy csaladon belul elmarja valaki.
Az elejen kurva lelkes voltam, de ahogy elkezdi belakni az ember jonnek a problemak. Es szerintem amiket en elmondtam, az mind olyan gond ami masnal is fennall. A ciki inkabb az, hogy ezek egyszeru netes progik, olvasas, filmezes, bongeszes, el sem tudom kepzelni hany kompatibilitasi problemaba futnek, ha mondjuk meg jatszanek is... az hogy nem regisztral be minden tab vasarlo PHra, az meg nem jelent teljes vasarloi elegedettseget, a tesztek sem valtoztattak meg erdemben a velemenyuket sehol, a friss user 2 kommenttel feljebb irja ugyanezeket, az elozo oldalon tobben a wifit, stb stb, de biztos csak az en bogaram az hogy vmi nem 100as a keszulekkel...
-
Kobe
veterán
Azert ugye ezt te sem gondoltad kiemelkedoen szakmai velemenynek es ervelesnek, tekintve hogy ezek olyan alapprogik, amivel mar a 2 eves tableteknek is ciki volt ha nem tudott elboldogulni, nemhogy egy idei konstrukcinak emlithetnem barmelyik szoftverkombot, skype linkedin, skype dolphin, linkedin dropbox, dolphin facebook, play dolphin...a mapset azert nem mondom, mert az alapbol el sem indul, mar fagyassal indit. A tobbinel meg az esetek 80%ban elfogy a memo es kifagy az egyik. Egesz konkretan ennel pl egy scannelos nyomtato multifunkciosabb, mert azt a 2 dolgot legalabb stabilan tudja egyszerre csinalni, ennel meg nem vettem eszre ilyet
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Csinaltam egy sima becslest a valos olvasasi sebessegrol, nem tudom ebben mi olyan hu de nagy matematikai wasistdas. Az antutu hibasan mutatott 50mbos olvasasabol megsaccoltam mennyi lehet a valos. Ismertem a cl10es szabvany limitjet (20 mb olvasas), es igy egy hasrautesszeru azt mondtam h ez az 50 nyilvan fals ertek, a valos ennek ( a szabvany hatarai miatt) kb a harmada lehet - 17-18 mb. Nem is tevedtem nagyot, mert mikor leellenoriztem mas sd tesztprogikkal, 16-17 mbot kaptam. Ennyi.
-
Kobe
veterán
A valos iras 11-12mb, ergo az olvasas nem lehet alatta, atlagban az olvasasi sebesseg olyan 20-30% kal magasabb mint az irasi, ergo ha az 50 et elosztom kb harommal, nagyjabol a valos ertek korul lehetek, kb 5-10%os szorassal. Es ha igy kalkulalok, a kapott eredmeny meg akkor is egy eros atlag, vagy kicsivel afelett. Vagyis a kartya valoban class 10 es ahogy hirdettek, es a sebessege nem ad kulonosebb magyarazatot a lassusag okara
-
Kobe
veterán
Azert vicces lenne ha a kingston mint gyarto, aki egyebkent 100 ev garit ad kartyara, es a tipusszamban is megfeleloen feltuntti minenhol a classt, ezzel egetne magat
Ez nem a hardveraprorol lott kez aloli db ismeretlen forrasbol felaron, nem is a jozsefvarosi ``persze tezsvirem klassz a kartya``. Rendes nagykerbol lett veve original csomagolasban, vadi ujonnan. SDC1032GB N0426-002.A01LF a pontos tipu ha erdekel
-
gg72
veterán
Nem ismerem, de előtte air kolléga is írta, hogy belassul.
Amúgy neked van ilyen tableted, meg vagy vele elégedve?Árban ugyanitt lenne a Nexus 7 is és most az a 3 col végül is nem annyira vészes, a feleségem főleg netezne, ill. a gyerkőc játszana néhány játékot rajta, filmekre nem használnánk.
-
kpityu2
őstag
Ugyanarról a gépről van szó (100qcr). Rögtön visszaállítás után próbáltam a play-t és elszáll. Érdekes módon az Ainol tabletemen is. Mégpedig a Play főoldaltól, mert ha linket követve egy alkalmazáshoz ugrom, akkor működik.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Apanna
csendes tag
Úgy jutottam erre a döntésre, hogy használtam a kuglit...
Több típusnál is ezt a megoldást ajánlotta fel, úgy gondoltam nem csinálok vele nagy bajt.
Mondanom sem kell, nem segített. Ami eredményt hozott, az a rendszer visszaállítás volt. Sajnos, így újra meg kellett keresnem minden progit, de most üzemel rendesen a gép. -
lst
csendes tag
Friss androidos vagyok, úgyhogy nem olvastam régebben a megfelelő topikokat, de így van, pont erre gondoltam
Most már csak az a kérdés, hogy esetleg a régebbi profil pontosabb volt-e, és ha igen, hogyan lenne érdemes visszacsempészni. Ahogy utánaolvastam, akár a frameworks-res.apk-t is lehetne módosítani, bár kérdés, hogy megéri-e ezzel szórakozni, ha később még kijöhet egy frissítés.A szerkesztett részre reagálva: Nekem úgy tűnik, hogy a jelenlegi értekek elég fals eredményekhez vezetnek...
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
Persze-persze, ezt tudom.
Nem ugyanaz, de deep sleep-ben mindegy, hogy milyen vas alszik, nem?
Mondjuk az is igaz, hogy ha tényleg "alszik", akkor nem tud a BMW figyelni. Ha pedig figyeli a fogyasztást, akkor nem alszik teljesen az eszköz.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
kpityu2
őstag
A kapacitás, áram, feszültség elég jól definiált fogalmak, illenők valami értelmes eredménynek kijönnie. A progi ugyebár az akku feszültségadatokon és az eltelt időn kívül nem tud mást. Mivel elég sűrű a mintavételezés, ennek elég jól kellene közelítenie a végeredményt. Amennyiben helyes a kiinduló kapacitás.
Mivel áramot nem mér, gondolom az induló kapacitásból és a feszültségesésből kalkulálja a fogyasztást. Ebből csak a kapacitás kérdéses, viszont ott a gyári adat van megadva. Ugyanez fordítva töltésnél: a megadott töltőáramból és a feszültségnövekedésből kalkulálhatja a kapacitást.
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
Én csak a "fogyasztási" adatokat szoktam nézni mAh-ben, 10 perces mintavétel mellett.
Ezt is csak a deep sleep ideje alatt, és más eszközökkel összehasonlítva.
A Galaxy Tab-om beéri 5-10mAh deep sleep alatt, a WayteQ viszont 22-44 között "fogyaszt".[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
kpityu2
őstag
Értem. Végül is logikus, hiszen kikapcsolt állapotban is megy a töltés. A készülék gyártói meg vélhetően figyeltek arra, hogy optimális legyen a töltési ciklus. Különösen, mivel nem cserélhető az aksi.
-
kpityu2
őstag
Sőt, úgy tudom, hogy azt sem szereti, ha 100%-ra van töltve. Csökkenti az élettartamot. Igaz, azt nem tudom, hogy az Android figyel-e erre, vagyis a 100%, tényleg 100%-e.
-
Peltár
aktív tag
Szia!
"Majd ha egyszer szép bootloop-ba jutsz mert sérültek bizonyos fájlok, és csak teljes rendszer újratelepítéssel tudod orvosolni, amivel ugrik minden felhasználói adatod akkor elgondolkodsz majd hogy érdemes-e."
Ezért kérdezek mielőtt bajt csinálnék.
Köszönöm szépen a választ!
-
-
kpityu2
őstag
Csak az Avast jelzett amikor a Beállításokat el akarom indítani. Semmi más nem "kiabált" (még sohasem találkoztam ezzel a SuperUser izével). Ha jól értem ki a szavaidból a gyári bináris védelem alatt áll, még rootolt gépen is, ha valami bele akarna nyúlni figyelmeztetne a rendszer. Telepíteni csak a Play-ról telepítettem (tudomásom szerint).
Így visszagondolva, rémlik valami hír egy-két héttel korábbról, hogy valamelyik víruskergető tiltólistára tett egy okostelefon rendszeralkalmazást, mert fölöslegesen küldözgette a telefonszámokat. Lehet, hogy itt is ilyesmiről van szó. Remélem, mert nem szívesen raknám újra a binárist.
-
Keresztapper
senior tag
Tényleg nem vitatkozni akarok, de nekem összesen 4 ilyen routerem van (2 saját és 2, amit én "menedzselek") és wifi problémám egyedül akkor volt, amikor nem WDS, hanem repeater módban használtam az egyiket.
Igaz, gyári fw-t csak 5 percig láttak, aztán ment fel rájuk először egy alap backfire, majd egy saját fordítású a trunk-ból, végül mióta van vargalex féle, az óta az övé és nincs rá panasz.
De örülök, hogy az új gyári már OK.
http://palscoffeetech.com/
-
air
nagyúr
Ismerősöm beruházott egybe.
Megkért, hogy segítsek neki root-olni. Mondom nem kell, mert alapból root-olva van, ezt az infót kaptam a fórumban.
Igen ám, de su binárist nem sikerül a SuperSU-nak frissítenie. Normál módot választ, és azt az üzenetet kapja, hogy sikertelen.
(4.2.2-t még nem tette fel, azt mindenképpen velem akarja csinál(tat)ni.)
Most mi a teendő?
4.1.1 alatt nem frissíthető a su? Ez normális?Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
air
nagyúr
Egyébként úgy tűnik, hogy a Microsoft is próbálkozik valami hasonló megoldással. (Tényleg befejeztem az off-ot. )
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
mrnobody
tag
Rendben, kipróbálom, mert még erről nem hallottam és attól hogy nem hallottam róla attól még létezik és működik gondolom.
Viszont azt nem tudom elképzelni, hogy normális működés, hogy egy 3D-s játékból nem lehet kilépni csak a home gombbal és utána ott futkorászik a memóriában a játék felesleges erőforrást fogyasztva és így merítve az aksit. Mint említettem, csak az ilyen selejtes alkalmazások miatt használtam a Task Killer-t, de ha másképp is megoldható (felesleges program telepítése nélkül), akkor az csak jó és használni fogom.
Szerencsére nem az a tipikus felhasználó vagyok és nem is az a fajta fejlesztő aki még mindig Total Commander-t használ Windows-on, hanem az a típus aki próbálja követni a lehetőségeket és értelmesen kihasználni.
(A Total Commander-es példáért elnézést kérek azoktól akik mezei felhasználók, én nem vagyok híve, viszont megáll az agyam mikor egy fejlesztő csak ezzel tud fájlokat böngészni és a Windows intézőt azt sem tudja hol lehet elindítani, természetesen a Total Commander lehetőségeit ki sem használja a fájlok böngészésével.) -
mrnobody
tag
Sajnos néha szükség van "memória menedzselgetésre", például mikor kipróbálok egy app-ot és kiderül, hogy nincs kilépés gomb benne, csak a home gombbal lehet eltüntetni a képről. Tudom, hogy ott az alkalmazások listában a lehetőség, de én jobban szeretem, ha van a gépen egy Advenced Task Killer. Tisztánlátásképp, nem idióta módon gyilkolom a folyamatokat, csak ha szükség van rá.
A wifi térereje nagyon jó, viszont néha leszakad és újra csatlakozik. Találtam ilyen hibajelzést 4.1.1-el kapcsolatban, de most még nem foglalkoztam vele, mert lesz 4.2.2, mellyel talán nem csinál ilyet a tab.
-
Peltár
aktív tag
Apeelme köszi a válaszokat! Nem gondoltam hogy 2 fólia van rajta, így marad az eredeti, majd ha az elnyűtte magát rakom a sajátot. Illetve marad a QuickPic új verziója.
Air neked szintén köszi! Megnézem, már ha találtam megbízható oldalt. Bár gondolom ez ide is jó lehet?
https://play.google.com/store/apps
Üdv
Peltár
-
-
-
z0d1AK
nagyúr
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest