- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"az alumínium nem nagyon korrodál, pláne nem felületkezelve"
Nem a nagy büdös lótepertőt! A nyers alumínium ahogy levegővel érintkezik azonnal hevesen oxidálódik. Csak a vörös vasoxiddal (AKA rozsda) ellentétben tömör szerkezetű, nem terjed az anyag belseje felé. Ráadásul az alumínium-oxid nagyon kemény, a gyémánt után a második legkeményebb természetes anyag. Nevezik korundnak is, és pl köszörűkövekben elsőszeretettel használják. Emellett eléggé jól ellenál sok savnak (kénsav, salétromsav pl), ezért ezeket szimpla alutartályokban szállítják. Az olvadáspontja is meglehetősen magas, ezért sem lehet aluminiumot csak úgy szimplán hegeszteni (az alumínium-oxid olvadáspontja ~500°C-kal alacsonyabb az alumínium forráspontjánál).
Egyébként az aluminium legjobb felületkezelési módja pont az eloxálás, de ez már csak egy apróság, amin nem kell fennakadni.
-
Pug
veterán
-
Malachi
addikt
szép és jó, és full alu, szóval tényleg nem rossz, de nekem olcsóbban sem kellene éppen ez. ahogy látom, nem rejthetők a kábelek, nekem meg az a mániám. az én "kis" Fractalom olyan 25 körül volt, és az is csillapított, ahol lehet, könnyen szerelhető, tágas és szellős - csak műanyag az előlapja és a teteje.
(#43) Pug - az enyémre sem igaz az árcsökkenés, most nézem, a mai napig 26-27k, már ahol lehet kapni... nem is adom el egy jó darabig, az biztos!
[ Szerkesztve ]
-
-
Findzs
addikt
nézzétek meg ezt a videót: [link]
és azután mondjátok, hogy gagyi
az ára meg minden újdonságnak magas szokott lenni megjelenéskor, lesz az 30 alatt is
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
bteebi
veterán
Igazad van, pontatlanul fogalmaztam. A PH-s képek alapján viszonylag gagyinak hat. A gyártó oldalán lévő képek azért már jóval biztatóbbak. De ha meg annyira sok benne az anyag, akkor miért ilyen könnyű? Titánból vagy magnéziumból van? Hja, akkor kettőt is kérek! Oké, alu, de akkor is...
#38: Háznál szerintem kicsit hülyén hangzik az újdonság, mivel érdemi fejlődés - legalábbis szerintem - egyáltalán nincs. Max. új design van, de erre még azt se mondanám. Ez egyszerűen csak egy új termék, ami viszont később se nagyon fog veszíteni az árából, mert nem fog könnyen elavulni. Hacsak a rozsda meg nem rágja , de az alumínium nem nagyon korrodál, pláne nem felületkezelve .
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Pug
veterán
Jah, majdnem gagyi belülről...
ELADÓ: ÚJ Keychron M3 mini - fekete https://hardverapro.hu/apro/elado_uj_keychron_m3_mini_fekete/hsz_1-50.html
-
AndrewPeers
tag
Szürkében jó, a fekete nem tetszik és dögnehéz + ennyiért még itthon is prémium kategóriás házat lehet szerezni
[ Szerkesztve ]
"Although metal and steel are stronger than flesh, they are not stronger than spirit!"
-
Graphics
Jómunkásember
válasz danikollar #31 üzenetére
Igen, azt a váltás már fejben lekönyveltem
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
zetor2000
őstag
drága a szinefím tezsvíreim, azír' ennyi
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
kovinor
csendes tag
5 forintot nem adnék érte, nemhogy 35 ezret. Ez a 10k alatti házak kategória nálam, nem tudom miért erőltetik, hogy a hőtermelő HDD-k alul vannak jó helyen. Ez minden, csak nem szellőzés.
-
Graphics
Jómunkásember
115$ egész retro, megyek lomolni... Ez most nem lett annyira jó, ellenben rohadt drága...
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
banhammer
veterán
Csecse kis házikó, csak nem ennyiért.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
-
törölt tag
A sajtófotókon tényleg sehogy sem mutatnak ezek a házak, viszont élőben baromi jól tudnak ám kinézni! (Az I/O portokat azért továbbra is elrakhatnák már egy ajtó mögé, mert ez így gagyi.)
Egyébként meg nem zörög és a szél sem fújja el.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
El tudnám képzelni munkaállomásnak.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Akula
őstag
nem is tetszik.
szinterezett ezüst belsővel kéne adni ezüst csavarokkal.
visszafogottan elegáns = unalmas"Akula Sub, ready for the deep!"
-
törölt tag
Kiváncsi lennék egy részletes összevetésnek a Fractal Core 3000-el ami szintén nem gagyi megoldás és kb fele annyi pénz.
-
nagyúr
Minden Lian-Li háznál ugyanezeket a bölcseleteket lehet olvasni. Egyszer nézzetek meg egyet közelről.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Pug
veterán
válasz Elpresidente #15 üzenetére
És az szálcsiszolt külsejű, full alu ház, Ilyen minőségű belső kialalkítással? Gondolom nem.
De ahogy látom valóban jönnek a szokásos hsz-ek, amiket lassan 10 éve olvasok a Lian-Li kuckóknál.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: ÚJ Keychron M3 mini - fekete https://hardverapro.hu/apro/elado_uj_keychron_m3_mini_fekete/hsz_1-50.html
-
Kronos3000
senior tag
Kinek mi tetszik,ízlés dolga,de ez ízléstelen áron van....
Wasabi...
-
Elpresidente
tag
A Gigabyte Triton házra hasonlít. Az kevesebb, mint a felébe került.
Xbox gamertag: goserHU
-
defi
tag
115 juró ezért?
LOAD "*",8,1
-
danikollar
őstag
Értem én, hogy Lian Li. Minőség meg minden, de 115 ojró?!
-
törölt tag
Régen nagyon bejöttek a Lianli házak, de mostanság kb standardnek mondható az a design ami náluk kb a kezdetek óta a vezér trend. Így nem olyan vonzó sajnos.
-
Pug
veterán
Szerintem feleslegesen próbálod elmagyarázni.
Aki nem ismeri a Lian-Li minőséget, azoktól megszokott a "csak három kiló, akkó meg méé ennyi gempa" hozzászólások garmadája.ELADÓ: ÚJ Keychron M3 mini - fekete https://hardverapro.hu/apro/elado_uj_keychron_m3_mini_fekete/hsz_1-50.html
-
BenHans
addikt
Ez minden csak nem elegáns. Letisztultnak sem nevezném, inkább egyszerűnek...
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
bsh
addikt
válasz sketchifun #4 üzenetére
az alumínium sűrűsége kb. harmada az acélénak
-
rii
nagyúr
közönséges
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
poli27
veterán
Ez miért toronyház?Nem inkább Midi torony?
-
sketchifun
senior tag
A Lian Li mindíg is ilyen szolíd házakba utazott, méreg drágán. Na, ez szerintem még csak szolídra se sikeredett. Hirtelen a régi fekete Fujitsu házak, meg a Sulinetes csodapécék jutnak eszembe róla. Meg 5,4 kiló.. Szerintem még egy 5.000 forintos ház is nyom 5,4 kilót.
Még jó, hogy 155mm-nél nagyobb hűtőt képtelenség beleszuszakolni, egy nagyobb, kiló feletti példány az alaplapnál fogva tekerné meg benne az alaplaptartó tálcát. Az eddigi házaik se voltak túl nehezek, de azokon legalább nem azt látta az ember, hogy egy erősebb szellő a szobában, és borul tőle a gép..
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
atti_2010
nagyúr
Visszafogottan unalmas régimódi és drága.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Sicilian
addikt
Eléggé filléres benyomást kelt számomra !
nothing is true everything is permitted..
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Kuponkunyeráló
- Formula-1
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- BestBuy topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...