Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Alienware notebook topik
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
Évek óta gyártja a Lian ezt a dizájn.Mitől új?És könyörgöm egy 210 mm széles,és 115 euróba kerűlő házba,miért nem gondol egy ilyen neves gyártó arra hogy 160mm magas hűtő beférjen?Ez a hiányzó 5mm,kb 90%-ban leszűkíti a komolyabb cpu hűtőkre vágyók körét ebben a házban.(kivétel thermalright 120 macho,alpenföhn norvand stb..).Más gyártók,200mm széles házakba,úgy hogy hátúl van kábel elvezetési lehetőség,meg tudják oldani simán a 160-as hűtők fogadását,fele áron,és jó minőségben.(corsair,cooler master,nxzt,xigmatek stb )Lian még mindíg azt hiszi elég a boldogsághoz ha le gyárt egy alu házat.
-
gebro
aktív tag
Szerintem, kicsit túlárazták, ugyanis nekem az Antec házam került ennyibe,és kinézetre is szebb, bár ez szubjektív vélemény.
-
bteebi
veterán
válasz
#65675776 #50 üzenetére
Ez most valahol vicces, mert történetesen vegyész vagyok
, bár nem szervetlen kémiával foglalkozom. Valahol értelmezés kérdése, de szigorúan véve igazad van. Annyi, hogy én azt nem nevezném "igazi" korróziónak (persze "hivatalosan" az), amit a felületi (oxid)réteg megfog; az épp passzív (felület)védelem, de az is bőven elég a korrózió ellen. Ha HgCl2-dal kezelnéd az alumínium felületét, akkor nagyon "szépen" korrodálódik levegőn is. Az ólom is oldódna kénsavban, ha az ólom-szulfát oldódna vízben, de nem.
Amúgy több karbid, sőt talán 1-2 borid/nitrid is keményebb a gyémántnál (ez utóbbi kettő nem biztos; lehet, hogy "csak" nagyon kemények), és még ha nem is nagy mennyiségben, de azt hiszem azok között is vannak természetben előforduló vegyületek, leginkább talán a karbidok között. A W-nak és a Ti-nak van pár elég durva vegyülete/ötvözete
.
Egyébként a rozsda egyáltalán nem csak Fe2O3 (hematit), hanem baromi komplex; a hematit különböző hidrátjai mellett oxihidroxidokat is tartalmaz.
-
törölt tag
"az alumínium nem nagyon korrodál, pláne nem felületkezelve"
Nem a nagy büdös lótepertőt! A nyers alumínium ahogy levegővel érintkezik azonnal hevesen oxidálódik. Csak a vörös vasoxiddal (AKA rozsda) ellentétben tömör szerkezetű, nem terjed az anyag belseje felé. Ráadásul az alumínium-oxid nagyon kemény, a gyémánt után a második legkeményebb természetes anyag. Nevezik korundnak is, és pl köszörűkövekben elsőszeretettel használják. Emellett eléggé jól ellenál sok savnak (kénsav, salétromsav pl), ezért ezeket szimpla alutartályokban szállítják. Az olvadáspontja is meglehetősen magas, ezért sem lehet aluminiumot csak úgy szimplán hegeszteni (az alumínium-oxid olvadáspontja ~500°C-kal alacsonyabb az alumínium forráspontjánál).
Egyébként az aluminium legjobb felületkezelési módja pont az eloxálás, de ez már csak egy apróság, amin nem kell fennakadni.
-
Malachi
addikt
szép és jó, és full alu, szóval tényleg nem rossz, de nekem olcsóbban sem kellene éppen ez. ahogy látom, nem rejthetők a kábelek, nekem meg az a mániám. az én "kis" Fractalom olyan 25 körül volt, és az is csillapított, ahol lehet, könnyen szerelhető, tágas és szellős - csak műanyag az előlapja és a teteje.
(#43) Pug - az enyémre sem igaz az árcsökkenés, most nézem, a mai napig 26-27k, már ahol lehet kapni... nem is adom el egy jó darabig, az biztos!
-
-
Findzs
addikt
nézzétek meg ezt a videót: [link]
és azután mondjátok, hogy gagyi
az ára meg minden újdonságnak magas szokott lenni megjelenéskor, lesz az 30 alatt is
-
bteebi
veterán
Igazad van, pontatlanul fogalmaztam. A PH-s képek alapján viszonylag gagyinak hat. A gyártó oldalán lévő képek azért már jóval biztatóbbak. De ha meg annyira sok benne az anyag, akkor miért ilyen könnyű? Titánból vagy magnéziumból van? Hja, akkor kettőt is kérek!
Oké, alu, de akkor is...
#38: Háznál szerintem kicsit hülyén hangzik az újdonság, mivel érdemi fejlődés - legalábbis szerintem - egyáltalán nincs. Max. új design van, de erre még azt se mondanám. Ez egyszerűen csak egy új termék, ami viszont később se nagyon fog veszíteni az árából, mert nem fog könnyen elavulni. Hacsak a rozsda meg nem rágja
, de az alumínium nem nagyon korrodál, pláne nem felületkezelve
.
-
-
Pug
veterán
Jah, majdnem gagyi belülről...
-
AndrewPeers
tag
Szürkében jó, a fekete nem tetszik és dögnehéz + ennyiért még itthon is prémium kategóriás házat lehet szerezni
-
válasz
danikollar #31 üzenetére
Igen, azt a váltás már fejben lekönyveltem
-
zetor2000
őstag
drága a szinefím tezsvíreim, azír' ennyi
-
kovinor
csendes tag
5 forintot nem adnék érte, nemhogy 35 ezret. Ez a 10k alatti házak kategória nálam, nem tudom miért erőltetik, hogy a hőtermelő HDD-k alul vannak jó helyen. Ez minden, csak nem szellőzés.
-
115$ egész retro, megyek lomolni... Ez most nem lett annyira jó, ellenben rohadt drága...
-
banhammer
veterán
Csecse kis házikó, csak nem ennyiért.
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
sketchifun #4 üzenetére
Az 5000 Ft-os ház nem alumíniumból készül.
-
törölt tag
A sajtófotókon tényleg sehogy sem mutatnak ezek a házak, viszont élőben baromi jól tudnak ám kinézni! (Az I/O portokat azért továbbra is elrakhatnák már egy ajtó mögé, mert ez így gagyi.)
Egyébként meg nem zörög és a szél sem fújja el.
-
M@trixfan
addikt
El tudnám képzelni munkaállomásnak.
-
Akula
őstag
nem is tetszik.
szinterezett ezüst belsővel kéne adni ezüst csavarokkal.
visszafogottan elegáns = unalmas -
törölt tag
Kiváncsi lennék egy részletes összevetésnek a Fractal Core 3000-el ami szintén nem gagyi megoldás és kb fele annyi pénz.
-
Minden Lian-Li háznál ugyanezeket a bölcseleteket lehet olvasni. Egyszer nézzetek meg egyet közelről.
-
Pug
veterán
válasz
Elpresidente #15 üzenetére
És az szálcsiszolt külsejű, full alu ház, Ilyen minőségű belső kialalkítással? Gondolom nem.
De ahogy látom valóban jönnek a szokásos hsz-ek, amiket lassan 10 éve olvasok a Lian-Li kuckóknál.
-
Kronos3000
senior tag
Kinek mi tetszik,ízlés dolga,de ez ízléstelen áron van....
-
Elpresidente
tag
A Gigabyte Triton házra hasonlít. Az kevesebb, mint a felébe került.
-
defi
tag
115 juró ezért?
-
danikollar
őstag
Értem én, hogy Lian Li. Minőség meg minden, de 115 ojró?!
-
törölt tag
Régen nagyon bejöttek a Lianli házak, de mostanság kb standardnek mondható az a design ami náluk kb a kezdetek óta a vezér trend. Így nem olyan vonzó sajnos.
-
BenHans
addikt
Ez minden csak nem elegáns. Letisztultnak sem nevezném, inkább egyszerűnek...
-
bsh
addikt
válasz
sketchifun #4 üzenetére
az alumínium sűrűsége kb. harmada az acélénak
-
rii
nagyúr
közönséges
-
poli27
veterán
Ez miért toronyház?Nem inkább Midi torony?
-
sketchifun
senior tag
A Lian Li mindíg is ilyen szolíd házakba utazott, méreg drágán. Na, ez szerintem még csak szolídra se sikeredett. Hirtelen a régi fekete Fujitsu házak, meg a Sulinetes csodapécék jutnak eszembe róla. Meg 5,4 kiló.. Szerintem még egy 5.000 forintos ház is nyom 5,4 kilót.
Még jó, hogy 155mm-nél nagyobb hűtőt képtelenség beleszuszakolni, egy nagyobb, kiló feletti példány az alaplapnál fogva tekerné meg benne az alaplaptartó tálcát. Az eddigi házaik se voltak túl nehezek, de azokon legalább nem azt látta az ember, hogy egy erősebb szellő a szobában, és borul tőle a gép..
-
atti_2010
nagyúr
Visszafogottan unalmas régimódi és drága.
-
Sicilian
addikt
Eléggé filléres benyomást kelt számomra !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A PC-10N jelzésű termék viszonylag tágas belsővel, két színben lesz elérhető.
- Trollok komolyan
- OLED TV topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Minden ami hőszivattyú
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- EA Sports WRC '23
- Renault, Dacia topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest