- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haugland
aktív tag
másvalami..
Az egyik majdnem havi rendszerességgel megjelenő magazin épp azzal foglalkozik, hogy régi de jó ár/érték arányú objektíveket ajánl tükör nélküli gépekhez. (a legutóbbi lapszámban Nikon Series E 50mm F1.8)Ti tudnátok ajánlani ilyen obikat a saját tapasztalatotok alapján?
Szeretnék lakásban életképeket elkapni és ehhez érdekelne nagyobb látószögú lencse illetve adapter. valamint makro objektív úgyszintén érdekes lehetne.
Ilyen esetekben egyébként akkor felejtős a rekesz és fókuszállítás és minden csak manuális módban lehet?!pl. egy ilyet találtam:
[link] -
Haugland
aktív tag
G5: 65e
GH2: 90eMeg azt is olvastam még (az előbb kifelejtettem), hogy a GH2-n nem lehet halkan fotót csinálni. Akkor is csattan a gép, mikor az elektronikus zár van használatban. A G5-nél pedig elvileg lehetséges a teljesen néma fotókészítés... (egy alvó babánál a kicságyban készített képeknél ez fontos leszet..)
-
Haugland
aktív tag
Hát, videózáson még nem sokat gondolkodtam (ahhoz pláne nem értek, főleg ha manuális dolgokról van/lenne szó). Nem vagyok olyan tapasztalt abban, hogy meglássam a különbséget 2 felvétel közt...
Értem én, hogy FullHD és 60p (vagy 24p-ha már mindenki azt dicsőíti a régi szabványok megszokása miatt) de bitráta meg zársebesség egy videofelvétel közben...egyszerűen ez nekem nem áll össze, hogy mit/hogyan/miért...A méret és súlykülönbségek nem zavaróak?
Igazából leginkább családi fotókhoz (4hónapos baba) és esetenként motorsport-versenyeken (rally és motocross) használnám...GH2-ben az tetszik, hogy több funkcióhoz külön delegált fizikai kapcsoló van.
G5-ben pedig mindent vagy érintőkijelzőn vagy pedig a programozható gombokhoz rendelhető.
ÉS ami még érdekes, hogy a G5-ben nincs olyan menü, ami ne lenne túlcicomázott grafikus felületű. -> a GH2 menüjéről láttam egy videót és az szimpibbnek tűnik, hogy nem használ olyan nagy, design-os ikonokat..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Időnként kérdezik, hogy miért pont m4/3 gépeket és objektíveket használok? Íme a magyarázat!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest