- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keri2
csendes tag
Inkább úgy mond, hogy "neked nincs" értelme.
Én most cseréltem le a 10 (írd és mond) tíz éves Compaq laptopomat, ami anno csúcs gép volt.
Nagyon szerettem a hordozhatóságát, az akkoriban hosszú (6óra kiegészítő akkuval) üzemidejét és lényegében azt, hogy teljes értékű számítógép volt. Persze a vége felé a memória zabáló böngészők betettek neki, de még AutoCAD is futott rajta, más egyéb tervező progikal.Tehát elhatároztam hogy méretben csak ekkora, vagy kisebb, üzem időben csak jobb, teljesítményben pedig az ésszerű maximum, hogy sokáig jó legyen mint a Compaq.
Egyszerűen nem találtam olyat ami elegendő teljesítményű és méretben sem egy batár, valamint nem fél milla.
Végül több hónap keresés után és 100ezer forinttal magasabb kategóriában találtam egy laptopot, amit manapság ultrabooknak neveznének. AsusU36SD.
Ha akarom játék gép, ha akarom netbook, ha akarom 10 órát megy (10,5órát ment nekem) ha akarom irodai gép, egyszóval mindent tud és nem kompromisszumosan.Szóval ki a célközönség? Akik eddig laptopot használtak laptopnak, és nem asztali gépnek...igaz ezek velem együtt úgy tűnik kevesen vannak, mert nagyon döglött ez a kategória.
Lényegében amit régen laptopnak neveztek 13" kijelzővel, az most ultrabook, tehát örülök hogy átnevezve, de azért mégis megmaradt ez a hasznos kategória.
Persze office, internet, levelezésre elég a netbook, asztalig gépnek ez drága, de egy hordozható, strapabíró, munkagépnek a mai 15"-os laptop kategória korlátozottan alkalmas.
-
Boxi88
őstag
Érdekes az az átlátszó kijelzős gép! Kíváncsi vagyok mennyire lesznek rá vevők a gyártók...
-
őstag
Szép írás,érdekes dolgokat boncolgat.Én csak akkor lennék szomorú,ha tényleg kiszorulna a PC.
-
törölt tag
már hogy ne lenne értelme az ultrabooknak. a "normál" subnotikat letolja árban, és akinek van otthon borotvája az olcsóbban kap 12-13'-os vasat
-
válasz osztraksajt #92 üzenetére
Igen, és ha nem háton hordtad hanem vállon érdekes kiállású felnőtt lett belőled.
Samsung Wave GT-8500
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
vanhalen
senior tag
Szerintem a JÖVŐ: ARM tablet + hangvezérlés/hangfelismerés (Mac-re van már [link] meg ugye ott a Siri, Androidra is most jött ki valami hasonló, valszeg Win8-ra is lesz, meglepődnék, ha nem..)
Amilyen ütemben az ARM fejlődik/gyorsul.. (ráadásul jövőre jön rá a Win8 is)
Játékra lesznek az új generációs konzolok, "izom" progikhoz meg "izom" asztali vasak (vagy inkább workstation-ök, jó drágán persze)
Oszt jóvanui: nekem se' tetszik nyugi..
[ Szerkesztve ]
-
osztraksajt
őstag
válasz Crystalheart #89 üzenetére
Egyszer apám lemérte, írt is egy petíciót a sulinak, mert volt olyan nap hogy 9,5 kilós volt a táska. Az orosz tanár kitalálta, hogy ált. hetedikben hordani kell az orosz 4 kötetes nagyszótárt is.
-
attila9988
őstag
A cikk meglehetősen értelmetlen, hiszen összemossa a notebook, és a tablet piacot. Pedig gyakorlatilag semmi közük egymáshoz. Az a rész pedig ahogy az ultrabook -ok tulajdonságait a tabletéhez hasonlónak írjátok.... hát.... érdekes.
Ilyen értelemben a pöttyös piros labda is a piros légballonra hasonlít, mert gömbölyű, és piros, de ettől még semmi köze nem lesz hozzá.Egy használati eszköznél ráadásul nem csak az számít hogy a teljesítménye elég -e vagy sem. Rengeteg más tulajdonságot is figyelembe kell venni, leginkább azt, hogy mit szeretnénk csinálni vele. Értem én hogy a teblet kicsi, meg keveset fogyaszt. A karórám meg még kisebb, és még kevesebbet fogyaszt. És akkor mi van? Ettől még nem lesz egy notebook konkurenciája. A tablet most ott tart, ahol a netbook a megjelenését követően. A piac még nem döntötte el hogy kell -e neki, illetve hogy mire.
Az viszont biztos, hogy tartalmat létrehozni nem lehet vele, és hogy legtöbb szituációban kényelmetlen. Egy széken ülve hogy lesz kényelmes? Tartani kell. Ágyban fekve? Tartani kell. Asztalon? Dokkolni kell mert ha nem, fektetve felé kellene hajolni. Ha meg notebook -ot faragok belőle mindenféle kiegészítővel, akkor meg minek?
A tablet adott feladatra vagy jó úgy ahogy van, vagy sehogy. További macerával értelmét veszti. Rövid videót, képet megnézni, egy cikket elolvasni jó, másra nem. Közvetlen veszélyt nem jelentenek a notebookokra, maximum az emberek pénztárcája vékonyabb manapság - igen, nyugaton is - és ritkábban vesznek új cuccokat. Grafikonon mellé tehetnénk az autó eladásokat is, az is lefele görbülne.Amúgy nekem asztali + noti + buta telefon.
Asztali azért, mert GYORS, mert KÉNYELMES, bőrszékben ülve, fejmagasságban a monitor, billentyűzetet lehet ide oda rakni, nem ütközik semmibe, mindenhez ideális ez a cucc. Gép az asztal mellett a földön, nincs útba, nem zavar. Valami tönkremenne, kiveszem, cserélem. NEM AZ EGÉSZ GÉPET. Igényeimhez igazíthatok mindent. Ezt így szeretem, nem érdekel a sztív dzsobsz. , nem asztaldíszt akarok, hanem gyors, flexibilis, kényelmes használati eszközt.
Noti azért mert valamikor kellett, de amúgy nem nagyon szeretem. Dolgozni nem jó rajta, ahhoz kicsi, és kényelmetlen. Freebsd szépen muzsikál rajta, ha tönkremenne nem hiszem hogy kellene másik.
Buta telefon meg azért, mert telefonálni is kell néha. Azért nem okos, mert a mobilnet drága, az angry birds meg nem érdekel, gépelni nem lehet rajta, és igazi hasznát nem látom. (Bár a tebletnél több van neki, az biztos)
Még egy ebook reader -t e-ink -el egyszer talán beujítok, de ha ilyen ütemben romlik ez a drága ország, akkor addigra úgyis csak kajára marad. Most sem vagyunk messze ettől, - nekem is egyre több eszközömhöz kellene valami, de nincs - és tán még munkánk sem lesz. Vagy világvége... vagy mittudomén.
89 Mit nem adtam volna azért, ha a suliba csak egy 2,5 kg-os adag könyvet kellett volna cipelni!
Ez meg a másik dolog. Manapság mindenki panaszkodik egy fél kilogrammon is. Ennyit meg se szabad érezni.
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
MZperX75
addikt
válasz Crystalheart #89 üzenetére
igen,csak a könyekekel teli táskádat, csak úgy simán könnyedén repteted, vagy csúsztattad a folyosón,mert úgy volt laza!
,hogy persze unalmasabb órákon ,legalább is én, mennyit dekoráltam a töri könyvet!
Ezzel meg[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Az extrém vékonyság lényege, hogy k*rva jól néz ki. Ennyi, nem több.
Emlékszel a Motorola V3-as telefonra? (Tudod, a penge..) Az sem azért lett világsiker, mert az addigi vastag telefonok nem fértek el az emberek zsebében..(#81) ddekany
Már leírtam, de még egyszer:
Egészséges felnőtt ember vagyok, mégis, a 15.4-es laptop lecserélése egy 35 dekával könnyebb 14"-osra komoly kényelmi pluszt jelentett. Az elméleti fejtegetésed logikus meg jó, csak sajnos a gyarkolati tapasztalatok mást mutatnak[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
válasz nincsisbéla #43 üzenetére
oké az még belefér
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
MZperX75
addikt
Eszembe jutott mi lenne ha! máshogyan fognám fel a hordozható számítógépet
Pl :
nem lenne kijelzó hozzá!
csak egy billentüzet 2 kijelző kimenettel.
lehetne hozzá csatolni szemüveget,vagy micro projektort,otthon meg a akár monitort ,vagy TV-is.Egérnek egy kézben tartható ehhez hasonlító eszköt
mivel a szemüveg átlátszó,így a kilátásban sem annyira zavaró+a kép alatt pont jól látható lenne a kis billentyüzet -az az a kis hordozható géped!
1.megtakarítanál helyet!
2.könnyebb lehetne!
3 a képernyőméret nem lenne zavaró ha kicsi,mert mindig nagy lenne
4 egyszerű7en megoldható a 3D-s kijelzés.
5 2 kimenet miatt két szemüveggel könnyedén nézhető műsor többeknek is.
6. kisebb fogyasztás ergo ,hosszabb üzemidő(13.3"-os képernyő meghajtásához 5-7W minimum kell,viszont 2x3cm kijelzőhöz csak töredéke-de az akár mehetne elemről is,ami ha lemerül csak akkor használna áramot a kütyüröl.
7 . illetve,nem is bizos hogy a kütyün kellene billentyüzet ,elég egy wifis vagy rádiós összegyürhető,a többi meg a táskában marad!no de mindegy nekem ez lenne igazán az ultra book!
Szakítanék a hagyományokkal! -
Zanik
addikt
A súllyal még egyetértek, de ez a beteges vékonyság, ez tök felesleges. Most mondd meg, hogy mivel tud többet egy 19mm vastag notebook, mint egy 21mm-es? Értem én, hogy nem jó, ha túl vastag (a notebook!), de azért a 13"-os notebooktáska nehogy ne tudjon már elnyelni egy 2mm-el vastagabb, és mondjuk 1 dekával nehezebb notit. Amúgy szerintem 1.8kg alatt már nem sokat számítanak azok a dekák, sőt! Jobb ha van azért egy normális minimum súlya ezeknek a kisméretű gépeknek is (ha túl könnyű, könnyebb elejteni is).
De tudod mit, legyen 19mm-es, de akkor az elejétől a hátuljáig!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
kisza25
félisten
a jövő választ ad mindenre
Amúgy nekem is pont az jutott eszembe, mint a cikk írónak az AMD-vel kapcsolatbanAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
llaszlo
veterán
Aha jól van. Csakhogy nem fél kiló hanem 800-1000g-ról beszélünk. Akkor hurcold te egyész nap azt a plusz súlyt. Sok kicsi sokra megy. Meg főleg ha még más cuccok is vannak mellette ja. Aztán pár cucc után már ott tartunk, hogy nem 1kg-ról hanem akár 2-4-ről is beszélünk amit egész nap magaddal kell hurcolni. És nem arról van szó, hogy egészséges vagy vagy nem. Hanem pl, hogy a gerincnek meg a testnek mennyire rossz a féloldalas terhelés. Akik többnyire ilyen kategóriájú gépeket vesznek azok nem hátizsákkal rohangálnak.
-
cucka
addikt
Értem én, de ezt a cikkben meg is válaszolod. Az intel nem szállt be a telefonba/tabletbe való processzorok fejlesztésébe, viszont a notebook üzletágban egyértelműen nem szeretné senkinek átengedni a piacot.
Azt, hogy a processzorgyártó "találja ki" az ultrabook szegmenst, azt két szempontból is fasságnak tartom:
1. Az ultrabook szegmenst az Apple találta ki, amikor kihozta az Air-t. Az intel felírta egy papírra az Air lényeges tulajdonságait, majd rámondta, hogy ezt ezentúl hívjuk ultrabook-nak.
2. Az intel processzort gyárt, nem notebook-ot, így nem látom, hogy miért érdekelné bármelyik gyártót, hogy szerintük milyen gépeket kéne gyártani. -
ddekany
veterán
Akkor ne 1 kg legyen az a különbség hanem 0,5 kg... azért egészséges felnőttnek legyen már mindegy, elvégre nem kell oldala kitartanod a notebook-odat, csak a hónod alatt vagy a hátadon vinni. A lényeg amúgy az, hogy nem a műszakilag racionális méreteket keresik, hanem presztízs-vékonyságra hajtanak. Nyilván, mert arra lehet jó felárat kérni. Avagy, visszafelé, azért presztízs kérdés a vékonyság, mert megkérik az árát. (Elvégre még asztali monitoroknál is vékonyság mánia van, pedig ott aztán már tényleg nem számít.)
-
franc0
őstag
Most nincs időm mindent kiigazítani, de jó hogy pont a Lenovot hoztad fel. 2008 decemberében hozták ki az X200s-t, aminél jobb szubnotebookot szerintem azóta se gyártottak.
Persze nem volt agyonreklámozva, de ez engem baromira nem izgat.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
cucka
addikt
válasz bmollszeptim #72 üzenetére
Igen, na és? Egy notinál szerintem minél könnyebb és vékonyabb, annál jobb. (Rendes notira gondolok, nem ilyen 16 colos tepsikre, amelyek lényegében összecsukható asztali gépek)
Nálam volt pár év, amikor minden nap cipeltem magammal a notit. Két dolgot tanultam:
- soha többet 14"-nál nagyobb notit
- akár 30-40 deka súlycsökkenés is hatalmas minőségi ugrást jelent, ha vinni kell magaddal a gépet. (Ez elméletben hülyeségnek tűnik, nekem is csak akkor esett le, amikor lecseréltem a 15.4-es hp notimat egy 14"-os dell-re, ami kb 30 dekával volt könnyebb)mod: Amúgy persze, azt is megértem, hogy túl drága a felár. Nézz be a notebook vásárlós topikba, az emberek többségénél 120-130 ezer forint már fájdalomküszöb, ennek fényében valóban úri hóbortnak tűnhet egy olyan vita, ahol azt fejtegetik, hogy vajon megéri-e a százezres árkülönbséget a vékonyabb, jobb minőségű ház vagy a könnyebb felépítés..
[ Szerkesztve ]
-
Arena87
aktív tag
Ha nekem lenne egy tabletem akkor tuti kukáznám az ultrabook meg a netbook-ot. Feleslegesek. Ha cégnél van PC-amit használni tudnék akkor meg a notebook-ot kukáznám. Marad a PC meg a tablet.
SG-n olvastam, hogy vannak olyan emberek akiknek nincs PC-jük se, notebook-uk se csak egy tábla PC és kész. Mondjuk nekem ez hihetetlen, mert hát ha valaki elvolt szg. technológia nélkül az most miért vett egy tábletet?
[ Szerkesztve ]
東方神霊廟 [Mausoleum of Divine Spirits] ~Ten Desires
-
Dare2Live
félisten
rudi jó írás lett. aszittem csak HWi akármiket tudsz.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
zörbi
csendes tag
A Bulldozer mint az "orbitális teljesítmény és alacsony fogyasztás" éllovasa, pédája? Annak ellenére hogy jelenleg "ezen két pont egyike sem jelentkezik" ? Az nem baj hogy szerverarchitektúra, amit desktopban is kihoztak?
Mind1, Ám legyen. De akkor mától fogva legyen a börtön a szabadság és megbocsátás jelképe. És legyenek a 2-4 literes benzinmototrral szerelt SUV-k és terepjárók a környezettudatosság jelképei.És legyenek.... -
llaszlo
veterán
Mondd ezt annak aki egész nap hurcolja a gépét. És mondjuk a 1kg már eléggé komoly különbség, mondjuk ha egy gépet 2.2-2.6kg-osnak veszünk. Az, hogy neked mindegy, hogy mekkora batárt cipelsz az nem jelenti azt, hogy ez másoknak nem számít.
-
Crystalheart
őstag
Nem tudom, azért egy bizonyos vékonyság és súly alatt már kényelmetlen tud lenni. Gondold el, megpöckölöd és elcsúszik, ez már-már a maiakra is igaz.
-
bmollszeptim
aktív tag
"ultrabook lényegében egy kicsi és vékony notebook" +1.szerintem is.Én személy szerint nem vagyok hajlandó ekkora felárat fizetni azért,hogy a notim 1KG-val könnyebb legyen,és 1 cm-el vékonyabb legyen,és ez plusz 50-70000ft pluszba kerüljön,a teljesítmény meg marad.Ez most nekem olyan parasztvakítás szerű dolog.KB az 5 évvel előtti notik, sokkal vastagabbak és súlyosabbak voltak mint a mostani normál notik.És ez a jövőre is igaz.ami most ultra.az 5 év mulva vaskos lesz.
üdv.
-
Champipi
aktív tag
Nagyon jó, cikk, ilyen fejtágító áttekintéseket csak külföldi oladalkon olvastam eddig, örülök, hogy itthon is van szaki aki így le tudja írni, hogy mire is megy ki a játszma a világban.
-
llaszlo
veterán
És vajon a többi cég miért nem tudott piacképes terméket előállítani? Tabletből is volt egy rakás csak kb a kutya nem vette, mert nem tudtak normálisan használhatót készíteni. Akkor mégis kik voltak ezzel tisztában? Mert ha tisztában voltak vele akkor miért nem ők gyártottak Air-t meg iPad-et olyan minőségben és használhatóságban? Tudni valamit és azt értelmesen és jól kihasználni nem ugyanaz.
Most is az van, hogy a többi gyártó kullog az Apple után a tablet és az ultrabook piacon.
Miért nem mondjuk a Lenovo után mennek? Jaaa, hogy ők nem voltak képesek meglátni, hogy mi is kell a legtöbb usernek.
Én is írhatnám, hogy amit te írsz az meg az almahaterkedés kategória. -
M3Ny3'T
senior tag
A Buldozerre gondol sejtésem szerint. Az elgondolás tényleg jó, orbitális teljesítmény és alacsony fogyasztás, csak ki kell forrnia (az első generációban ezen két pont egyike sem jelentkezik sajnos, ezért maradhat le).
Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff
-
Angel1981
veterán
Ezzel is teljesen egyetértek!
Minden milliméter, amit pluszban engednek vastagságnak, sok-sok hasznos dologra "felhasználható"!
Nem mondom, hogy térjenek vissza az aktatáska méretű notebookok, de sokat számítana, ha mondjuk 25 mm-t engednének!
A mobiloknál se mértem ezt a nagy-nagy vékonysági lázat, ott még sérülékenyebbé is válik az eszköz tőle, ha pl. zsebben tartod!
Egyébként nekem tetszik az ultrabook, mint koncepció, akár még több pénzt is hajlandó lennék kiadni érte, csak ne kelljen kompromisszumokat kötni.
Remélem, annak ellenére, hogy most 1000 USD-ben limitálják az árát, sikeres lesz, és ebből adódóan majd lesznek drágább, mondjuk 1200, 1500 USD-s modellek is, ahol már tényleg nem kell spórolni semmin (tiszta fém váz, SSD meghajtó, stb.).
No! Egy olyan tényleg érdekelne! -
opeter87
senior tag
Szerintem van értelme az ultabookoknak, inkább a netbookok piaci kilátásait érzem labilisnak, mert a tabletek nagyon jönnek fel.
Akinek fontos a szövegbevitel és a hordozhatóság, plusz az akku az ultrabookot fog venni a jövőben is, írta valaki feljebb, hogy az újságíró ez a kategória, tökéletesen egyetértek vele.
Az újságírónak, bloggernek, stb. nem csak írnia kell, hanem:
-egy-egy fotó megszerkesztése (ehhez még talán jó egy netbook)
- pici videóvágás (ezekhez kevés egy netbook)
- tartalom feltöltés az internetre (weboldalak, céges belsőrendszerek adminfelületei igen részletesek) (10 colos netbooknál kifolyik a szeme)Diákoknál a jegyzetelésnél mindegy, hogy net vagy ultrabook, de a jegyzetet vissza is kell olvasni, szóval a kijelzőméret ott is számít.
Én már 4 éve használok egy 13,3 colo Dell gépet, ha a kijelző ennél kisebb lenne szerintem már rég lecseréltem volna.
-
MZperX75
addikt
Csak a cikk címére reagálnék!
"Van-e valami értelme az Ultrabooknak?"
Van! A gyártónak több a profit!
-
félisten
Így jár az aki éveken keresztül betesz a piaci fejlődésnek, elmegy mellette a piac...
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Zanik
addikt
Nálam ott bukik meg az Ultrabook, hogy túlságosan nagy hangsúlyt fektetnek a vékonyságra (mármint a gyártók). A kijelző mérete ugye nagyjából meghatározza az eszköz befoglaló méreteit is, kivéve a vastagságát. Na most értem én, hogy milyen menő, hogy az egyik felén csak X mm széles az ultrabook, de ennek milyen gyakorlati haszna van (akár gyártói, akár fogyasztói szemszögből)???
Ugye a követelményekben a maximális vastagság 20mm (2cm), de szinte az összes eddigi Ultrabook jóval vékonyabb ennél (pláne, hogy legtöbbször ék alakban, a csuklótámasz felé keskenyednek). Most gondoljunk bele, hogy mondjuk 22mm lenne a maximum. Nem lehetne jobb hűtést, nagyobb akkut, több csatlakozót rakni az Ultrabook-okra. Miközben valószínűleg a súlyuk sem nőne sokkal - amit én sokkal fontosabb dolognak tartok a vastagságnál!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
PPatrik
aktív tag
Szerintem van értelme az ultrabookoknak. Ha valakinek mondjuk van egy korrekt asztali gépe és szeretne valami hordozható gépet, ami könnyű, szép és sokáig bírja akkuval akkor annak az ultrabook jó. Pl én most gondolkoztam azon,hogy nem volt-e kár Samsung Rf511-est venni, mert van egy jó asztali gépem, minden másra meg elég lenne egy ultrabook.
Bár arra a minden másra majdnem egy tablet is elég lenne (mondjuk van is ), de programozni rendesen még mindig nem lehet androidon, pedig ha lehetne, akkor már biztos lenne hozzá billentyűzetem és laptop se kéne. -
Zolee11
senior tag
válasz Crystalheart #59 üzenetére
Szerintem egy egyedi mobil gép, nem épp a versenyszempontokat tükrözi. Egy keretet bárkitől lehet venni, hisz abban csak a kijelző romolhat el maximum, nem lehetne eladni mindenféle jelzőkkel és név alatt. Persze sokkal összetettebb egy mobil gép megépítése, sok kis dolog tömören, de meg lehetne. Lehet túl szűk az a réteg, akit ez érdekelne, de nem hiszem. Ahogy sokan egy asztali gépet nem tudnak összerakni, és azt is összerakatják mással, úgy ez a dolog is működőképes lenne. Persze kell hozzá egy kis szakértelem, de mihez nem.
no brain, no problem
-
franc0
őstag
"A usereknek már bőven elég a 2006-2008-as teljesítmény szint"
Ezzel tökéletesen egyetértek."Ezért volt olyan zseniális, Steve amikor meglátta, hogy egy tablet meg egy Air bőven elég a legtöbb felhasználónak."
Ez viszont megint az almabuzulás kategória. Ezzel mindenki tisztában volt. Léteztek kicsi és vékony laptopok már akkor is, csak te (és az emberek 99%-a) egyáltalán nem hallott róla. Persze mocsok drágák voltak, akár csak az Air.
Jahogy most annak örülsz, hogy ugyanazt a teljesítményt megdizájnolva jó marketinggel eladják nekünk 3-4 évvel később? Nem tudtam hogy AAPL részvényt is tartasz a portfóliódban...[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
llaszlo
veterán
A usereknek már bőven elég a 2006-2008-as teljesítmény szint. Ezért volt olyan zseniális, Steve amikor meglátta, hogy egy tablet meg egy Air bőven elég a legtöbb felhasználónak.
Én is elég sokat netezek telóról a barátnőm amióta meg van a telefonja alig használja a gépét.Ennek az átlátszó kijelzőnek, hogy mi értelme nem tudom. Kb semmi.
-
Zolee11
senior tag
válasz Crystalheart #55 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, no és miért nem standardizáltak? Mert senkinek nem érdeke? Azért tud sípolni az EU ha a wd vagy akárki megveszi a másikat, hogy hoho, az nicthen guten.
Minden másra rá tudják kényszeríteni a szabványokat, ezekre az alkatrészekre miért nem? Több kategória és a kategórián belül teljes a szabadság.no brain, no problem
-
Findzs
addikt
röviden tömören a kérdésre válaszolva: nincs
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Zolee11
senior tag
válasz tiszavirág #41 üzenetére
Ez szerintem nagyon jó dolog lenne, számomra ez már 10 éve nyilvánvaló hiány. Miért nem én rakhatom össze teljesen? Most nagy cucc, hogy lehet választani 2-3 proci közül, meg egy két apróbb dolog...
Az igazi az lenne, ha csak egy alap keretet lehetne megvenni, és azon kívül, alaplap, processzor, memória, drive-ok, stb. mindent én pakolnék bele, olyat amilyet én akarok. Persze így nem lehetne vaskos árrést tartani minden egyes összetevőn... ez nekik nem érdekük, így nem is létezik... Neve pedig lehetne: CostumizeTopno brain, no problem
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem az ultrabookot nem a műszaki paraméterek oldaláról érdemes vizsgálni, mert azon az oldalon nincs probléma. A terjedésének akadálya az hogy ez egy prémium notebook. Drága, vagyis nagyon kevesen képesek kifizetni. Olyan mint egy sport kabrió az autópiacon. Nagyobb a haszon rajta, de nagyon kevesen fogják megvenni és nem azért, mert nem tudnák mire használni, hanem egyszerűen drága.
Van-e értelme az Ultrabooknak? Ezt gondolom csak a gyártók tudnák megmondani, ők látják hogy nyereséges-e ez a termékvonal. Ha nyereséges számukra, akkor van értelme, legalábbis üzleti alapon.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Crystalheart
őstag
válasz tiszavirág #48 üzenetére
Megnéztem a Lenovo shopját, némi kusztomizáció még mindig van. Mittomén, háromféle prociból lehet választani egy adott típusnál, pl. 2,4-2,7 Hz. Ha belevesszük, hogy a különböző típusok pedig nagyjából metszik egymást, akkor...
-
cucka
addikt
Nem is értem a cikk címét. Hogyne lenne értelme az ultrabook-nak. Lényegében itt csak a nevekkel megy a dobálózás, az ultrabook lényegében egy kicsi és vékony notebook, ami pont a kis méret és vékonyság miatt tetszetős a vásárlóknak, ez pedig jó a gyártónak is ugye
Az, hogy az Intel hogyan specifikálta az ultrabook-ot (értsd: legyen olyan, mint a Macbook Air), na az elég nagy hülyeség.
-
válasz tiszavirág #48 üzenetére
Nem találom az eredetit (talán mert nem emléxem, ki csinálta)...
Mutogatni való hater díszpinty
-
tiszavirág
tag
Szia !
Nem hallottam még ilyenről, kérlek világosíts már fel erről !
Technológiai akadálya feltehetően nem volna, mivel csökkenthető lenne a komplett ár, így árérzékeny piacokon és sznobok népes táborában feltehetően volna rá tömegigény.
Természetesen nem csak a ma megszokott alkatrészek variálhatóságára gondolok, hanem a komplett hát formája, színe, csatlakozók száma, fajtája, stb. is választható legyen.
Üdv
[ Szerkesztve ]
Tudtam, csak nem sejtettem.
-
Crystalheart
őstag
A Lenovo oldalán anno elég széles skálán lehetett összeválogatni az alkatrészeket, és aszerint változott az ár, hogy mit pakoltam bele. Lehet, most is úgy van, meg talán másutt is.
-
kiskaktusz
addikt
akkor utána jönne az ikeabook is nemsokkal
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Volt már ilyen próbálkozás, nem sok sikerrel.
(Bizonyos szintig Alienware, meg pár egyéb cucc is válogatható.)
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
Ennek az átlátszó kijelzőnek mi értelme van egy notebook esetén
-
tiszavirág
tag
Szia !
Érdekes dolog jutott eszembe, ahogy említetted a belső alkatrészek cseréjét , ami csírájában (SSD,HDD, RAM) már mai is működik a hordozható számítógépek vonalán.
Én viszont tovább mennék. Mi lenne ha, az asztali gépekhez hasonlóan én magam válogatnám össze a hordozható masinám minden fő alkatrészét a SAJÁT EGYEDI IGÉNYEIMNEK megfelelően, majd ezeket LEGO módjára otthon, a szükséges útmutatóknak megfelelően kézzel, vagy minimális segédeszközzel összeraknám.
Rá lehetne építeni erre az elképzelésre egy teljes termékvonalat is.
Legyen a ketyere neve mondjuk LEGOBOOK. Mit szólsz hozzá ?
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
kiskaktusz
addikt
jó kis elemzés volt, nem csak az ultrabookok értelmének kérdését feszegette az írás, hanem az intel és arm jövőjére is kitért
köszönjük!
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Zolee11
senior tag
válasz tiszavirág #25 üzenetére
Szia!
Mint felhasználó közelítettem meg a dolgot, a gyártó szempontjából, persze, hogy van értelme. Nekünk felhasználóknak tökéletesen elég lenne, ha csak a belsőt cserélnék, feltüntetve mit rejt a belső. Igaz, ahhoz már nem árt kapisgálni is ezt a területet, így meg még érteni se kell hozzá. Útrabúk kö nekem teccik érteni, mert a Sanyi azt mondta az jó lesz nekem.no brain, no problem
-
tiszavirág
tag
válasz Crystalheart #27 üzenetére
Szia !
Nem vagyok jós, de eltudok képzelni olyan kütyüt, aminek a megjelenítője mindkét oldalon használható, akár más-más célra is,nagyon vékony,pehelykönnyű, de mégis formatartó kivitelben és akár még elférhet a zsebedben is. Mai fejjel persze nehéz erről gondolkodni.
Egyébként itt tényleg a hangsúly- ahogy a cikk is próbálja sugallni- a teljesítmény, fogyasztás arányának javítása, ez pedig radiális technológiaváltást igényel hosszabb távon.
Üdv
-
rudi
nagyúr
Nézz neki egy használt x60-as vagy méginkább x60s ThinkPadet netbook árban, Core 2 teljesítménnyel és iszonyat minőségben, aztán csapjatok a ronda fedelére egy tetszőleges matricát (Skinzone jó minőséget és szépet ad, nekem évek óta van, nem kopott meg).
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
vakarcs
aktív tag
érdekes az a grafikon
Az IDC lehagyta a Lenovot a top5-ből? jól látom?
A galaxy tab-ot is lehet a samsung-hoz hozza kellene rakni és megnézni azt is azért... érdekes lenneeladó a világ :)
-
-
Kormi76
aktív tag
válasz Angel1981 #15 üzenetére
Figyelj, Jobs és az Apple marketingrészlege tényleg kitett magáért, de ha valami tényleg haszontalan, semmirevaló dolog, akkor egyszerűen nem lehet többet eladni belőle. Ha a vásárlók elégedetlenek, akkor annak híre megy és nincs eladás. Az tény, hogy sokan divatból veszik, de ez rengeteg termékre igaz, kezdve a ruháktól az autókon át a telefonokig. Attól még lehet hasznos, sőt valakinek már azzal kielégítette egy kütyü a vágyát, hogy divatos, mert ez neki örömet okoz.
Tabletet például szívesen vennék, mert szerintem bizonyos feladatokat hatékonyabban lát el, mint egy laptop, de nincs rá pénzem, ezért nem veszek. Viszont emiatt nem kezdem el dobálni a sárt, hogy ez márpedig hasztalan. Azt is belátom, hogy valakinek nincs rá szüksége, őt nem kell meggyőzni, de engem se győzzön már meg senki, hogy valami nem kell nekem.
Vegyük pl. barátnőmet, akinek nehéz a 15"-os notit minden nap cipelni suliba, vagy haza a buszon. Neki tökéletes lenne, egy 12-13"-os noti, ami 1,5 kiló, mert a netbook 10" kijelzője túl pici lenne és gyenge, a noti meg túl nagy. Ahogy kivettem, az ultrabook pont ez a 12-13" középút és szerintem jó dolog, hogy több ilyen lesz, mert akkor lejjebb megy legalább az ára, és így a hozzá hasonló leányzóknak is lesz megoldás, akiknek pl. a Macbook Air, azért túlzás lenne.
Szerk.: Kínálattal és ügyes marketinggel tényleg lehet keresletet generálni, de csak korlátozottan. Ha valami nem kell a népnek, akkor az eltűnik, lehet akármilyen nagy kínálata. Az is lehet, hogy az új termék csupán egy korábban is létező piaci rést töm be, nem maga kelti az igényt, csak reagál rá. Az emberek persze ha rájönnek, hogy a korábbi eszköznél az új hatékonyabb, akkor megveszik, ez nem feltétlenül mesterséges igény keltés.
[ Szerkesztve ]
-
-
Crystalheart
őstag
válasz tiszavirág #25 üzenetére
(Most komolyan, miért annyira jó az áttetszőség? )
rudi: "és raksz mindkét oldalára még egy-egy gombnyomásra átlátszóból átlátszatlanná váló pixelt"
Olyan van? Hát akkor oké, mit tudtam én erről. Bár ilyet ma is csinálhatnának akár, hogy két felé van LCD - nem tudom, egy átlátszó lap vagy egy dupla volna-e drágább.
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
válasz Crystalheart #23 üzenetére
Szerintem nem igazán vetted le, amit az átlátszó kijelzőről írni akartam. A forgathatóról tudok, mechanikus, nulla anyagból van, elég hamar meg fogja adni magát. Ha viszont csinálsz egy olyan kijelzőt, ami mindkét oldaláról látható - átlátszó - és raksz mindkét oldalára még egy-egy gombnyomásra átlátszóból átlátszatlanná váló pixelt (pl. aktív 3D szemüvegek működnek ezzel a módszerrel), akkor máris kaptál egy olyan vékony kijeltőz, ami kapcsolgatásra használható kívülről tabletnek, belülről notebooknak.
-
tiszavirág
tag
Szia !
Hogy van-e értelme az ultrabooknak ? Persze.
Egyik alapvető közgazdasági formula, a gyártók részéről a piacok szegmentálása. Többek között ennek friss megjelenési formája a számítástechnikában az ultrabook. Ugyanis ez is tömegigényeket elégít ki.
Csak a tálaláson múlik, hogy mit lehet kihozni belőle.Lehet, hogy 10 év múlva már áttetsző és összehajtogatható gépekkel fogunk rohangálni és jót mosolygunk a mostani őskövületeken.
Egyébként csak zárójelben, kínálattal is lehet keresletet teremteni. Úgy általában is.
Üdv
-
-
rudi
nagyúr
Pontosan! Éppen múltkor méztem, hogy a Core 2 Duos desktop gépem, használtan fillérért vett notebookom, 5 éves LCD-m és tán 4 éves telefonom, 5 éve megjelent dSLR-em mellett egyáltalán nem érzem, hogy újítanom kellene. OK, úgy egy éve vettem legalapabb SSD-t, meg az 5 perces PH-s videóm renderelése 8-10 perc, de azalatt olvasni szoktam
-
-
aram01
nagyúr
1-2 csíkszélességgel és fogyasztási szinttel alacsonyabban.-vegyük pl: a káposzta esetét,ott is felhasználunk minden "réteget" mire eljutunk a közepéig.Szerintem itt is az az elv megy.Szép lassan megvetetnek velünk mindent,vagy tévednék?
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
rudi
nagyúr
Srácok, a vitában tessék levetni az énközpontú szemellenzőt
-
Angel1981
veterán
Teljesen egyetértek!
#14 Kormi76:"Szerintem meg mindenki eldönti, hogy neki mi elég, meg mire. Ne mondjuk meg senki helyett, hogy hasznos-e egy kütyü vagy sem."
Steve Jobs nem kis részben abból lett milliárdos, hogy ezt csinálta!
Mondjuk ez kettőn múlik, mondani nem elég, el is kell hinni![ Szerkesztve ]
-
Kormi76
aktív tag
Szerintem meg mindenki eldönti, hogy neki mi elég, meg mire. Ne mondjuk meg senki helyett, hogy hasznos-e egy kütyü vagy sem. Ez volt a netbooknál, tabletnél, érintőképernyőnél, stb. Mindig jött valaki, hogy ez már pedig semmire se jó, meg amúgy is minek.
Ha valakinek nincs rá szüksége nem veszi meg, ha valakinek van, akkor megveszi. Ha sokan nem veszik becsődöl a biznisz, és akkor örülhet mindenki, hogy nem vesz a másik haszontalan dolgot. Ha meg sokan veszik, akkor valamire csak jó. -
rudi
nagyúr
Egy komplett heterogén rendszere CPU-GPU integrálással, minden modern, most kibontakozó multimédiás, compute és grafikai irányvonal támohatásával. "Csak" az kellene hozzá, hogy hatékonya tudják gyártani 1-2 csíkszélességgel és fogyasztási szinttel alacsonyabban. Illetve még az, hogy megértsék, már nem a desktop PC és VGA az igazán fontos irányvonal.
-
Tablet + bluetooth keyboard? Ugyanarra lehet jó, mint egy netbook.
Persze nem feltétlen, többször írták már a szerencsétlenkedést a dokkolóval@Rudi : Ahova pl. én szoktam fotózni, oda 480*336 -os képek kellenek, ha csinálok galériát, akkor 640*480... Az 5Mp-s kompaktom tök elég, de remélem nemsokára tükrösöm lesz
@McCoy20 : Aki megveszi azokat a dolgokat, amire nincs szüksége, az nyilván hülye. Ezt nem is vitattam. Én pl. nem vennék netbookot, laposom van, egy tablet vagy egy okosteló kéne, de inkább az utóbbi (azon tudok könyvet is olvasni, amit jelenleg egy 10 éves PDA-n teszek).
Ennek ellenére én úgy vagyok vele, hogy nem baj, ha sokféle kategória van, abból legalább lehet választani. Nem kötelező, de lehet.(Láttál már titán házas Macbookot? Merevebb, mint bármilyen Lenovo cucc... Nem törik az...
Mondjuk a műanyag akármiknél nem véletlen a sok alaplap halál, mert a BGA-k nem bírják a NYÁK hajtogatását...)[ Szerkesztve ]
-
McCoy20
tag
Pl ja, nemtudom minek kell ez a sok idétlen kütyü... tabletnek is annyi értelmét látom mint egy marék szárított lepkének. Aki dolgozik az dolgozik nem ilyen marhaságokkal szerencsétlenkedik. Ez kb azonak van akik nem tudják hovatenni a pénzüket vagy időmilliomosok.
Aminek még max értelmét látom az az okostelefon, mert már tényleg sokat tudnak és szinte bárhova magaddal tudod vinni, kb kinyírják vagy már nyírták is a netbook-ot... (van amelyiken HDMI-is van...) Egyetlen bajuk az üzemidő, de egy napot azért csak elmennek.
Ja és ez ugye ez mind szvsz... Ami szerintem tényleg értelmes és használható az a PC, notebook, smartphone kombó. Minden ami ezek közt van csak divatvack, MÓKUSVAKÍTÁS.
Lehet hogy kiforrja magát az ultrabook, nemtom, bár én ilyen papírvékony kütyüknél mindig attól félek hogy kettétörik ha ráfingik a lepke
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
"Ha belegondolunk, ez az irány eléggé erősen a tablet felé halad, hiszen az is lapos, vékony, kevés a csatlakozója, csak éppen billentyűzete nincs" - és kis túlzással nem jó semmire!
Ilyen cikket a tabletről is kéne írni, csak ott a felhasználó szemszögéből kéne vizsgálni... -
barii86
tag
na ezngem az utolsó mondat érdekel. Milye van az AMD-nek? miért az a legjobb?
-
rudi
nagyúr
Neccesek ezek a kérdések ám! Nekem a netbook kevés sajtózni, ha fotózom is, mert iszonyat lassan kezeli a nagyobb képeket. Emellett viszont lehet, hogy egy gyors helyszíni jelentésre (akár tweetre) a tablet is vastagon elég. Szokás szerint iszonyat nehéz megtalálni az optimális kütyü kombinációt, és persze mindenkienk egyéni igényei vannak. Én most éppen desktop-notebook-mezei telefon kombóval nyomom, de a notebook és telefon közé jó lenne valami.
-
Zolee11
senior tag
Van-e valami értelme az Ultrabooknak?. Nincs, ezzel az erővel még kitalálhatnánk 80 féle változatot, és adhatnánk azoknak is egy egy nevet. Valódi értéke és értelme nincs, vagy legalábbis én nem látok benne, mitől lenne "egyedi" ha csak a fogyasztást és a szolgáltatásait nézzük. A célpiac a rajtömeg, melynek egyedi azért vesznek minél több ilyen eszközt, mert ettől érzik tehetősebbnek magukat, melyet ezáltal megmutathatnak a külvilág felé, ebben a kegyetlen nagy menő (raj) világban.
Mint a hír is írja, egyre több mobil számítógépet adnak el. Mivel a mobil gépek teljesítménye sokszor elég egy átlagos felhasználásra (net, suli, szövegszerk.), így ahhoz minek sok helyet foglaló asztali pc-t vásárolni. De nagyon sokszor ez is inkább státuszszimbólum, mint valódi igény. Tessék csak vásárolni, hadd pörögjön a gazdaság.no brain, no problem
-
-
Van ilyen gép, csak laptopban, de pl. kiforgatható kijelzővel, helyzetérzékelővel. A HP régóta csinál ilyesmiket.
Amúgy szerintem egyszerűen használjunk mindent arra, amire való.
Asztali gép -> durva vas, meló, game, stb
Laptop -> hordozható, jó teljesítményű, melózni lehet rata durvább dolgokat is, és műxik 220 nélkül is
Ultrabook -> szaladgálós, elég, de nem túl sok kraft, sokáig megy akkuról
Netbook -> szaladgálós, nagyon alap, nagyon sokáig megy akkuról
Tablet -> olvasni
Okosteló -> telefonálni, mindenhol ott van az embernél.Egy netbook pl. tökéletes egy újsjágírónak, helyszíni tudósítani. Így neki nem jó, ha tabletet vesz. Nekem meg jó a tablet, mert inkább olvasok-netezek.
[ Szerkesztve ]
-
mistixx
tag
"kívülről tablet, kinyitva pedig notebook" ez a vonal kifejezetten tetszene, és szerintem nem csak nekem.
<huf> "A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station." @bash.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 14" 2023 M3 Max 16C CPU 40C GPU 128GB SSD AppleCare+ 09/2027
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 15" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
- 1012 Eladó DELL E5470 Core I7-6820HQ 8x2700MHz/16G/256G SSD Gyári Magyar bill patika állapotban
- Keresem ThinkPad P50 M.2 tálca
- MacBook Air 2024 13" M3 8GB / 256GB SSD Silver - ÚJ, BONTATLAN, MAGYAR, HIVATALOS GARANCIA!
- 1013 Eladó Dell Latitude 5590 15" i7-8650U/16GB/256GB Gyári Magyar bill patika állapotban
- Lenovo Ideapad 330-15 i5/4GB/1TB HDD/GEFORCE MX110/15 FHD/win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest