- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiszavirág
tag
Szia !
Nem hallottam még ilyenről, kérlek világosíts már fel erről !
Technológiai akadálya feltehetően nem volna, mivel csökkenthető lenne a komplett ár, így árérzékeny piacokon és sznobok népes táborában feltehetően volna rá tömegigény.
Természetesen nem csak a ma megszokott alkatrészek variálhatóságára gondolok, hanem a komplett hát formája, színe, csatlakozók száma, fajtája, stb. is választható legyen.
Üdv
[ Szerkesztve ]
Tudtam, csak nem sejtettem.
-
tiszavirág
tag
Szia !
Érdekes dolog jutott eszembe, ahogy említetted a belső alkatrészek cseréjét , ami csírájában (SSD,HDD, RAM) már mai is működik a hordozható számítógépek vonalán.
Én viszont tovább mennék. Mi lenne ha, az asztali gépekhez hasonlóan én magam válogatnám össze a hordozható masinám minden fő alkatrészét a SAJÁT EGYEDI IGÉNYEIMNEK megfelelően, majd ezeket LEGO módjára otthon, a szükséges útmutatóknak megfelelően kézzel, vagy minimális segédeszközzel összeraknám.
Rá lehetne építeni erre az elképzelésre egy teljes termékvonalat is.
Legyen a ketyere neve mondjuk LEGOBOOK. Mit szólsz hozzá ?
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
tiszavirág
tag
válasz Crystalheart #27 üzenetére
Szia !
Nem vagyok jós, de eltudok képzelni olyan kütyüt, aminek a megjelenítője mindkét oldalon használható, akár más-más célra is,nagyon vékony,pehelykönnyű, de mégis formatartó kivitelben és akár még elférhet a zsebedben is. Mai fejjel persze nehéz erről gondolkodni.
Egyébként itt tényleg a hangsúly- ahogy a cikk is próbálja sugallni- a teljesítmény, fogyasztás arányának javítása, ez pedig radiális technológiaváltást igényel hosszabb távon.
Üdv
-
tiszavirág
tag
Szia !
Hogy van-e értelme az ultrabooknak ? Persze.
Egyik alapvető közgazdasági formula, a gyártók részéről a piacok szegmentálása. Többek között ennek friss megjelenési formája a számítástechnikában az ultrabook. Ugyanis ez is tömegigényeket elégít ki.
Csak a tálaláson múlik, hogy mit lehet kihozni belőle.Lehet, hogy 10 év múlva már áttetsző és összehajtogatható gépekkel fogunk rohangálni és jót mosolygunk a mostani őskövületeken.
Egyébként csak zárójelben, kínálattal is lehet keresletet teremteni. Úgy általában is.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest