-
PROHARDVER!
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz bozsozso #851 üzenetére
MIlyen paraméterekkel?
DVB-C Frequency: 528.000 MHz
Symbol Rate: 6.900 MSps
Modulation: 256 QAM
FEC Outer: Reed-Solomon (204/188)
FEC Inner: No conv. coding
Descriptor: Private Data Specifier Descriptor
Private Data Specifier: Unknown
Descriptor: User Private Descriptor: 0x83
Logical channel 53 = MPEG service 1701 (Super TV2 HD)Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ricsirics
csendes tag
Sziasztok! Lehet, hogy nem jó topikban kérdezem, előre elnézését. Beköttettem a UPC extra csomagot egy médiabox-szal. Van a hátulján scart csatlakozó, amivel össze lehet kötni a TV-vel. A kérdésem, hogy szerintetek ha veszek egy merevlemezes felvevőt, akkor tudnék felvételt készíteni róla jó minőségben? köszönöm
-
válasz Ricsirics #855 üzenetére
Ha van rajta analóg bemenet (még nem láttam olyant, de létezhet. Eddig csak merevlemezes DVD felvevővel találkoztam élőben, ami tudott analóg jelet winyóra tenni, de ott sem volt hozzáférhető számítógéppel, csak ha kiírtam DVD-re)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
titán
-
Tippmix46
senior tag
válasz Gubek-Einste #860 üzenetére
super tv2 hd eddig egy igazi kalap szar...4:3ban HD adás sokszor főműsoridőben, ni ez már?????
-
válasz Gubek-Einste #860 üzenetére
Persze, de a NIT-be benne van az összes város(networkID), és a hozzátartozó frekik. Így tudják a a box-irányítószám alapján pik-pak behangolni magukat.
Kíváncsiságból megnéznék egy miskolci stream-ből ollózott NIT-t.
-
Makosx
csendes tag
Sziasztok!
Nekem a SuperTv2HD nézhetettlenűl kockás és folyton kilép. MediacardHD-m van és minden egyéb HD adás teljesen jó. A SuperTV2HD iszonyatos bithibaarányt mutat aTV jelinformációján. A jelerösség 79-en ál.
Ja Bp zugló és 610...KHz-n.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond. -
Petya25
őstag
Nekem is előfordul, hogy így szétesnek a HD csatornák.
A UPC hálózata a Rubicom után csalódás, ott teljesen jól beállt a jelszint, most meg rapszodikus.Jól látom Samu tévéd van?
Ez melyik menüben érhető el nálad?[ Szerkesztve ]
Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
peterh
csendes tag
hali,
a UPC mediacard HD t használom, minden tökéletesen megy, de egy csatornát hiányolok ami a frekvenciatáblázatban szerepel, de az adott frekvencián a TV nem találja a Discovery World öt. Van valaki akinek ez megvan?
http://www.upc.hu/pdf/freki_1.pdf
A 128 mHz n kellene lennie, de kézzel keresve csak 6 csatornát talál, a DW sehol.
Remélem valaki tud segíteni!
üdv, -
Omega81
senior tag
Sziasztok!
Sharp LC-32LE510E alkalmas mediacard fogadására? Nagyon rossz hogy külön eszköz, 2 távdoboz, és nem tudok felvenni TV- vel meg csatornákat sem sorba rakni.
Köszi a választ!
értékelt üzletek: 42+ 0-
-
peterh
csendes tag
Szia
Itt tudod megnezni
http://www.upc.hu/televizio/digitalis-kabeltv-alapcsomagok/mediaeszkozok/mediacard/Ha nincs a listan akkor is erdemes eroskodni. Nekem azt igazoltak vissza h sajnos a TV m nem komptibilis - nincs egy eves egy vagyon volt. Persze teljesen jol mukodik, ugyhogy hajra!
-
Omega81
senior tag
-
Petya25
őstag
A TV manuált nézd át, nekem Samum van, ami nincs a listán, de a papírja szerint tudja "CI+" -t, és simán megy is benne. Ha van rá utalás a mauáljában vagy 2010 évi esetleg fiatalabb akkor menni fog. Persze ugye ez nem hivatalos.
Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
peterh
csendes tag
Nekem írta a leírás hogy CI+ kompatibilis a TV, elküldtem nekik az adott oldalt a manualból mégis visszadobták a kérést. Úgy sikerült megkapnom hogy azt mondtam, hogy elmegyek a kártyáért és ha valóban nem működik vissza is viszem. Nagy nehezen ebbe belementek és mikor otthon kipróbáltam minden jól működött. Nekem ez volt a személyes tapasztalatom, hátha segít.
-
Omega81
senior tag
Köszi a válaszokat. Tudja a Cl+t persze. Zsír idei modell... >> Sharp LC-32LE510E <<
-
MonkeyBird
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Sharp LC-32SH340E TVm. nincs a MediaCard listában de megy vele, eddig. Pár hete van benne hiba nélkül mostanáig. A TV bekapcsolásakor eddig mindig mióta a modul benne van úgy indult, hogy kiírta, hogy észleli a modult és 2-3 másodperc és már lehetett is TVzni, most azt írja ki, hogy nincs modul behelyezve de nem is keresi csak amikor csatornát váltanék akkor jelzik, hogy nincs hozzáférés, pedig eddig tökéletsen müködött és a csatornák így persze nem nézhetőek, kivétel az M2, mert az szabad hozzáférésű.
Van MediaBoxunk is, azon minden rendben, tehát korlátozás sem álhat fent nem is lenne miért.Próbáltam, kivenni majd vissza tenni, a kártyát is jól megjárattam a modulban majd megint vissza, de semmi változás. Így két dolog marad vagy a Tv kártya fogadója purcant meg vagy a MediaCard olvasója amit a UPC adott a kártyával.
Szerintetek melyik valószínűbb? (Amúgy minden rendben a TVvel én elsőkörben a MediaCard olvasóra gyanakszom és egyszerűbb is cseréltetni mint a TVt .... pilipocsra szervízbe vinni.. ha az új kártyaolvasóval se megy akkor már egyértelmű.)
Amit tudni kell még, hogy az elmúlt 2 hétben egyfolyátban jel zavarok voltak vagy karbantartás hol volt net hol nem, de igaz TV adás az mindig volt csak a net és a telefon nem (csak a digitálist nézzük az analog be sincs állítva).
Amúgy, Budapest, VIII.ker.
Bocsi a terjedelemért .. előre is köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
Ha te nem kaparod ki a gesztenyéd, azt más sem fogja, de a magáét minden bizonnyal.
-
Omega81
senior tag
-
MonkeyBird
csendes tag
Ezt kifejtenéd bővebben?
Ha valami nem világos. Akkor ime ->
Adott egy TV készülék Sharp LC-32SH340E , ami minden szabványnak megfelel amire szükség lehet, hogy a UPC MediaCardal is használható legyen, a központi technikus szerint csak azért nincs a listában mert még nem tesztelték ezt a típust mivel a Sharp márkát nem rég kezdték el felvenni a listába és napról napra bővül ahogy a gyártó a modeleket a rendelkézésükre bocsátja, ugyan akkor a LC-32LE240E benne van már, ami viszont a Sharp gyártórészlege szerint teljesen megegyezik csak a kijelzőpanel más LED világítás EDGE mig az egyém CCFL és Full, valamint a kaszni is ugyan az 1-2 diszitőelem tér csak el, a szoftver is egyező.
S ahogy elnézhető más márkákkal is sok esetben nincs listán vagy még csak nem is CI+ hanem csak sima CI és mégis ők is használják probléma mentesen.
Ennek tudatában kértem a UPC MediaCard-ot a szolgáltatótól, kipróbálásra, és eddig tökéletesen működött is, ezért maradt. Értsd kb másfél hónapig semmilyen probléma nem volt.
A probléma nem is ezzel van, hogy megy e vele vagy nem mert erre a válasz egyértelmű igen.
Hanem azzal, hogy egyik pillanatról a másikra (délután még néztük az adást kikapcsolás majd este néztük volna a Híradót és már nem érzékeli a modult) nem érzékeli a TV a modult. Korábban bekapcsoláskor egyből jelezte, hogy UPC stb modul és kártya észlelve 2-3 másodperc és ment az adást.Erre kérdeztem rá, hogy melyik a valószínűbb, hogy a TV kártya fogadója romolhatott e el, vagy maga a UPC kártyaolvasó modulja. Mivel a környezetemben nincs sekinek UPC MediaCardja vagy Conax olvasója a DVB-T-hez így magam nem tudom kipróbálni más eszközzel azzal működik e a TV vagy azt se látná, erre két esélyes megoldás van, vagy a kártyát és ezzel az olvasót cseréltetem a UPCvel vagy elviszem az Isten háta mögé a TVt szervízbe (3 hónapos még 4 év 9 hónap garival).
Nem túl nehéz eldönteni melyik egyszerübb, de még előtte gondoltam megkérdem, hogy találkozott e más is ilyennel esetleg tapasztalatból tudja is a választ pld. a UPC kártyaolvasói közt gyakori a hibásodás stb.Ez egy fórum és másoknak is lehetett hasonló problémája esetleg tudja a választ, hogy romlott e már el hasonló mód TV vagy esetleg a UPC kártyaolvasója.
Erre a te hozzászolásodból nem derült ki a válasz, csak egy fejrázás.
Így a kérdés még mindig bőven nyitott az értelmes építő jellegű válaszokra amiből hasznos információ derül ki nem csak számomra hanem másnak is segítségére lehet ha hasonló problémája támadna és első ijedtében ide fordul tanácsért
Ismét bocsi a terjedelemért, de így már talán érthetőbb mi a probléma.
Továbbra is köszönettel a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
Ha te nem kaparod ki a gesztenyéd, azt más sem fogja, de a magáét minden bizonnyal.
-
Omega81
senior tag
válasz MonkeyBird #881 üzenetére
Arra vonatkozott a hozzászólásom, hogy a Tied sincs a listában és lám mégis megy vele (vagyis ment). Erre volt a fejrázás Off topic hozzászólásban.
Én június elején vásároltam a Sharp- omat, ezzel együtt megrendeltem a HD csomagot. Akkor vadi új modell volt a TV- m, a UPC listában nem szerepelt és az ügyintéző azt mondta, a media boxot vigyem, mert nincs a kompatibilitási listában a TV, majd később esetleg ha bekerül, visszaviszem a boxot és kártyázok. A szívás annyi, hogy így nem tudom sorba rakni az állomásokat, s bár a TV képes lenne pendrive- ra rögzíteni műsort, így az sem működik.
Most hogy költözködünk, be kellett menjek a UPC szolgáltatást is költöztetni. Így került képbe megint a dolog. Nos a UPC kompatibilitás lista a Sharp tekintetében ahogy nézem, centiről centire megegyezik. Így ez a "napról-napra frissítik" egy rossz duma. Sőt, az ügyintéző mondta, hogy immáron a box cseréje media kártyára 3.500,- Ft- ba fáj. Így vagyok én most gondban a Cl+ jelzésű 120 ezres Sharp készülékemmel és a havi 11 ezer forintos UPC előfizetésemmel. Rugalmatlan egy bagázs, nem az ügyintéző hanem a UPC szabályzata rugalmatlan. Eleve egy fillért sem kérnék a cserére, főleg hogy havi ezer forintért eszi az áramot nálam a ketyeréjük az helyett, hogy adnának egy kártyát kipróbálásra és ha beválna, maradhatna.
Szóval én továbbra is várom, hátha betoppan egy Kolléga, aki UPC média kártyát használ gond nélkül Sharp LC-32LE510E televíziJó készülékkel.
-
Petya25
őstag
Arról nem is beszélve, hogy külön táv kell a boxhoz, ami marha zavaró, meg totál feleslegesen fogyaszt.
A kábelmodem+wifi routert is kiváltottam egy UPC-s wifis kábelmodemmel.
Így két darab 0-24-es eszköztől megszabadultam, egy évben ez jópár forintot jelent.Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
MonkeyBird
csendes tag
Akkor félre értettem a dolgot, elsőre okoskodásnak jött le, hogy az a gond, hogy nincs listán.
Nagy valószínűség szerint a tiéddel is megy, én úgy voltam vele, hogy a HD Box megmaradt mert muszály volt mivel márciusig hűség van rá (ez a parasztság igazán lévén nem csak a szolgáltatásra TV+Net szól a hűség hanem az eszközökre is, vagyis pld HD boxról macerás SD boxra váltani mert az sokba fog fájni a hűség miatt ahogy lenni szokot ez is lefelé modosításnak számít persze felfelé ha még többet fizetsz havonta abba sose kötnek bele) másrészt még használjuk az öreg CRT is és jól jön időnként, hogy egy időben több adót is tud rögzíteni.
A napról napra úgy értettem, hogy legutobb mikor néztem a szerződéshez mert valamit választani kell a listából különben nem adják (ügyfélszolgálatos) oda a cumot olvasó+kártya ha nem mondasz kompatibilis listáról valamit akkor kb 10 model volt a Sharp listáján ez volt másfél hónapja azóta úgy még 10el bővült igaz ami nekem van azóta se került bele.
Ahogy fentebb írtam az enyém egy a listán lévővel teljesen egyező csak a képernyőpanelben tér el és ezt a Sharptól igazolták vissza, én ezért mertem belevágni, és müködött is nem is ezzel van a gond.Nálam a gond az, hogy nem tudom, hogy a TVben a CI+ foglalat vagy annak vezérlője purcant ki vagy a UPC kártyaolvasója, mivel nem érzékeli azt se, hogy be van dugva így esetlegesen frissiteni se tudom ha szükséges lenne rá, elviekben időnként szükséges lehet, ahogy a MediaBox is frissiti magát időről időre. Mivel más CI foglalatos kütyöm nincs se a környezetemben így kipróbálni se tudom mivel ha másikal menne akkor nem a TV a hibás ha mással se akkor adott, hogy hol a hiba.
Nálam minden funkció működik, a Pendrivera vagy külső HDD (2TB ig látja a HDD-t) rögzités is és a TimeShift is, kódolt és kódolatlan adásokat Digitális kábel vagy Digitális DVB-T az Analog ot is rögziti.
Ami lényeges, hogy a rögzitett adatot csak a TVn lehet visszanézni számítógépen nem és nem is használható fel semmivel. Elmenteni el lehet és vissza is lehet tenni a HDD illetve Pendrivera és ugyan úgy lejátsza a TV, de pld arra, hogy felveszed pld. Forma 1et és az archíváld magadnak esetleg számítógépen nézed újra, arra nem alkalmas a felvétel.Én másfél hónapja vettem a Tvt, a megszünő Saturnok egyikében kiárusítás volt olyan áron, hogy bűn lett volna ott hagyni, TVzni tökéletes FullHD és minden tekintetben jól felszerelt 2011es model de ide gyártás és a legújabb szoftver van rajta és az árához viszonyítva sok 200 feletti darabot megszégyenitő képe van. S ami nem elhanyagolható 5 év teljeskörű garancia volt rá, így az olcsósága ellenére ez azért kellő biztosíték. Eredetileg egy LG-t néztem ki és azt is akartam megvenni de annak az árán 3 ilyet kaptam volna így az LG várat magára még karácsonyig aztán majd ezen TVzünk azon filmezünk.
-
Omega81
senior tag
válasz MonkeyBird #884 üzenetére
Értem a problémád, átjött... és arra nem gondoltál, hogy a kártya adta meg magát?
Ui.: én +10k- ért vettem hozzá a garancia kiterjesztést, ennyit megért a dolog, azért az 5 év tényleg megnyugtató!
-
MonkeyBird
csendes tag
De gondoltam, csak hát ugye azt se érzékeli ha csak maga a modul van bedugva kártya nékül, pedig kéne és jeleznia kell a TVnek, hogy nincs benne kártya.
(rögtön ez volt a telepítésnél is probléma mert a modulban fordítva volt a kártya és nem látta de a CI modult igen, akkor kihúztam belőle, hogy egy kicsit megmozgassam hátha kontaktos és láttam, hogy rosszúl volt benne (gyárilag) a helyes írányba beletettem a modulba onnantól tökéletes volt, rögtön érzékelte és már nézhető is volt a minden csatorna)
Nekem is felajánlották, hogy +7500 Ft és még 3 év de hát 8 év múlva már időszerű lesz egy új TV így az 5 év is elég, Ugyan nem váltok fél évente TVt de ki tudja milyen új technologiák és dolgok lesznek már akkor.
[ Szerkesztve ]
-
MonkeyBird
csendes tag
annyi lemaradt, hogy ha csere lesz akkor a modult a kártyával együtt kell cseréltetni mert ugyan ugyan úgy össze van párosítva mint a Box a kártyával, vagyis csak kártyát nem tudnak cseréni.
-
sebyoz
csendes tag
Sziasztok!
Szépen sorrendbe raktam a csatornákad a HD mediacarddal, ahogy azt én szeretem, erre ma hazajövök és a UPC által megadott default sorrendben vannak a csatik...valaki tapasztalt még ilyesmit? Esetleg megoldás LG 620s-hez? Köszi előre is! Legjobbakat!
EHH
-
-
Banzai
csendes tag
Valaki pls Help, Sony-42KDLEX440 esetében használható az UPC HD card?? A listán sajnos nincs, előre is köszi!
-
Omega81
senior tag
Azt, hogy én is hiába írtam ide hasonló kérdést, a büdös életben nem fogom megtudni, hacsak nem próbálom ki! Ha bevállalod a próbát, megtudod. Itt nem fog válaszolni konkrétan senki.
Szerk.: én azt mondom, ha új előfizető vagy, és a készüléked papírforma szerint támogatja, akkor a kártyával vedd igénybe a szolgáltatást. Legfeljebb nem működik, na és? Akkor még "downgrade"- lhetsz a forró dobozkára.
[ Szerkesztve ]
-
Az eszedbe se jusson, hogy itt nincs senkinek ilyen tv-je, vagy tapasztalata a kérdésben, és ezért nem válaszol senki.
Amúgy meg csináltam egy nemhivatalos listát, ahol mindenki beírhatja a tapasztalatait.
[ Szerkesztve ]
-
mateo_hun
csendes tag
ps50c7000-el nem működik 100%-osan ( pécs ). Egyes adások fagynak, kockásodnak, mások jók.
Kontroll TV-n ugyanaz a mediacard, házon belül, jól működik 100%-ban.
:-(
-
titán
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Nem tudjátok mi a frekvencia a sport1 HD-nek miskolcon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amazon Kindle
- Tudományos Pandémia Klub
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Gaming notebook topik
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest