- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Pécsi gyerek #59 üzenetére
Így van. Épp jött a friss hírben is.
És utána jön majd a Z390, ami már USB 3.1-et is támogat. -
sb
veterán
Volt róla cikk, hogy jönnek az új chipsetek. Ill. inkább módosított chipseteknek mondanám.
Arról volt szó, hogy:
1. A Z-s-ből jön egy módosított most, amiben viszont ez+az (Gen2 USB-k...) nem fog menni.
2. A többi meg csak jövőre jön... és a Z-s fullos változata is.Szerintem ez fix, volt, hogy 1151v2 kell hozzájuk.
-
Taranti
senior tag
-
Taranti
senior tag
Azért az Intel nevezéktanától tényleg hanyatt lehet vágódni. Sztem most meg kifejezetten kapkodnak is.
Lehet válogatni: Intel mobil KabyLakeOké, az AMD sem ma kezdte a kutyulást, de az Intel rosszabb. Amúgy meg volt versenyképes mobil AMD proci (nem is annyira játékra) csak a gyártók nem építettek rá notit, vagy nagyon bugyuta megoldásokat.
Amin viszont keserűen röhögök, hogy kb. 1hete (!!44!4!!) írtam vmelyik cikkhez fórumban, hogy a Pentium G4600 is remek alternatíva az i3 helyett, mert ugyanaz az igp is, és kb. 6-7 ezerrel olcsóbb. Na most megnéztem, kb. 2-3 ezerrel olcsóbb, és nem az i3 ára ment lejjebb.
-
Yutani
nagyúr
Egyáltalán nem arról beszéltem, hogy ez az i7-nek szépített i3 (sőt, már Pentium) proci milyen AMD-t tud lenyomni. Tudjuk jól, hol van az AMD ebben a szegmensben (sehol). Nem erről volt szó, és mint ilyen, nem érdekel. Csak és kizárólag a megnevezés az, amin röhögök. És az, hogy generációk óta így van, még nem jelenti azt, hogy ez így helyes is.
Ennyi, nem kívánom tovább ragozni. Ha érted, akkor érted, ha nem akarod érteni, akkor meg tökmindegy. Védheted az Intelt, nem szorul rá, jól megy neki anélkül is.
-
Ribi
nagyúr
Nem én nem találtam, ezért kérdeztem.
Reméltem, hogy valamit a 15W szegmensben ajánlasz, mert ez már inkább desktop TDPvel megy. Így meg ugye már a 4 magosok ellen kellene menni intel ellen ahol még csúnyábban lemarad.Neked van valami perverziód megnevezés szerint ami jól láthatóan baj számodra...
"...fuldokolva nyelitek ezt a sz@rt"
Itt mindenkinél van google, hogy megnézze hány magos. De ezt a mag perverziót sem értem. Az a gond, hogy 2 maggal is gyorsabb mint AMD 4 maggal? És ha több magga lesz legközelebb gyorsabb akkor majd az lesz a gond? Van sapka nincs sapka? Unalmas, nem kicsit... -
Yutani
nagyúr
Hirtelen ezt találtam, de biztos találsz te is még, ha akarsz.
Szóval vannak laposok AMD-vel is, de nyilván Intelt kapsz, ha bárhova bemész, mivel az Intel lefedett mindent szegmenst. Ha az AMD ügyes, akkor a Raven Ridge APU-val visszaérhet a térképre, addig viszont jó lesz nekünk a 2/4-es mobil i5/i7 is.
Egyébként nincs bajom ezzel a megoldással, csak a neve rendkívül vicces.
-
sb
veterán
...meg vga-ból, meg árvizes hdd-kből...
Amúgy vicc valóban ami az árakkal történik. Szerintem - igaz, használt árakkal számolva - de plusszban jöttem ki a Sandy->Skylake i5, DDR3->DDR4 cseréből. És ha összeszámolnám, szerintem a HDD-k, SSD-k se sokat vesztettek az értékükből azóta.
-
jedis
senior tag
Ebből is jó be kellett volna vásárolni, mint az SSD-kből, meg a memóriákból egy évvel ezelőtt, most meg szép haszonnal tovább lehetne adni .
Van egy olyan érzésem, hogy ha lesz is 4560 még a közeljövőben, közel sem 64 dodóért
. Inkább majd 100-hoz közel (a többi 2/4-es Pentával együtt ), hogy már legalább elgondolkozzon az ember az I3-as alternatíván is, azért a pár plusszért .
-
sb
veterán
Igazad van. Biztos occsó lesz és hozzá a tök új lap is mivel az 1151(v1) kuka... amit majd cserélni kell újra, mert az új chipset is tákolt.
Alig várom.Felmerült bennem, hogy H110->B250-re cserélek. Most ninc szükségem kaftra, de ha kell akkor majd jön a 6 magos Coffee... így viszont ez zsákutca. Amikor megjön akkor meg a fentiek miatt lesz zsákutca egy ideig. Amíg meg nem jönnek a normál lapok. Onnantól már csak simán drága lesz valószínűleg.
Sajnos most nincs jó Intel alternatíva. Ha több mag kell: 6/12 Ryzen. Ha meg kevesebb is elég akkor vagy kivár az ember a meglévő, megfelelő i3/g4560/i5-tel (amíg elég és el nem veszti az értéke felét)... vagy már most vált Ryzen 3-5-re és ugyanott tart olcsóbban.
szerk: A többi fikázást én sem értem pro/kontra:
1. i7 2 maggal? Ja, eddig is ez volt, a neve rossz, nem az erejével van gond.
2. És valóban azért lehetett így, mert nem volt ellenfél. Ha volt akkor szarabb, nagyobb fogyasztással. Vagy nem volt: Az, hogy van APU papíron és már csak félszar (BR) még semmi, ha nincs termék. És nincs.
(3. De ettől még most lesz, Ryzen... és most jó is lesz úgy tűnik.... Majd lesz még erősebb/olcsóbb 4/8 mobil i5/i7-es is végre.)
-
sb
veterán
válasz
Pécsi gyerek #6 üzenetére
Olvastam az Intel válaszát, de ettől még nem látom a polcokon. Argep már kb eredményt se dob a keresésre.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #34 üzenetére
-
Yutani
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #29 üzenetére
-
hallador
addikt
Semmi köze ahhoz, az intel a Haswell óta (2014!) így jár el, adott esetben kiadnak egy "javított kiadást" amiben javítanak ezt azt, a Hasswell esetében a TSX-IN-t a Skylake esetében meg natív módon nem javítható HyperThreading bug-ot.
És persze ha már eladhatják még egyszer, akkor miért ne... -
arabus
addikt
Eddig sem a diákon szépen mutató amd-s termékek
hiányával volt a probléma.A jön az még nem egy kész termék.
Nem tudni a négy mag teljesitményét és a vega igp fogyasztását.
Annak fényében hogy vega meg elvileg energiatakarékos hbm
memóriák vannak a frontieren és 440w-al hoz egy 1080-as teljesitményt.
Valószinüleg a vega is böven fog zabálni a ravenben tehát nem tudni
hogy proci vagy igp teljesitményre fognak többet áldozni.
Szerintem érdemesebb elöbb megvárni majd a megjelenését.
Addig is érd be azzal hogy az intel eladhatóbb. -
törölt tag
2db 6MB L3-el rendelkező termék van a V6 xeon palettán, nem hinném hogy pl.: az összes L2 cache hibás lapkából ez a két embenned/mobil (BGA)-s termék készülne, a többit bezúznák
-
Yutani
nagyúr
0 ellenfél? Tessék kinyitni a szemed, vannak mobil APU-k, amelyek jó grafikai képességekkel rendelkeznek és a CPU erő is elég lenne általános használatra. Más kérdés, hogy a gyártók nem hoznak ki velük értelmes konfigokat, fene tudja, miért. Ez a téma mindig felmerül, ha figyelmesen olvasod a PH-t.
(#26) Pécsi gyerek: Nekem meg G4600 van, ami csak fogyasztásban rosszabb egy mobil i7-től. Akkor most nekem is i7-em van, csak selejt és átmatricázták?
-
Pécsi gyerek
addikt
Jesszusom mi ez az Amd/Intel anyázás itt
Mind a kettő jó jelenleg,hála az új ryzenneknek.Én g4560- at használok, mert ilyen árban/teljesítményben amd nem volt.Ha lett volna megfontoltam volna,mint minden normális ember.(aki nem az elvakúlt fanboy,de avval sincs semmi bajom,valaki pl cipőben csak adidas-t vesz)Komolyan mondom már rég mindenkinek örülnije kellene,hogy az Amd kicsit összekapta magát,mert avval mindenki nyer.Az intel fanboynak is,hogy olcsóbb az intel procija pl. ...
-
Yutani
nagyúr
Tapsoljunk a 2 mag / 4 szál i7 prociknak!
Zseniális, ahogy az Intel beadja nektek, ti meg fuldokolva nyelitek ezt a sz@rt.
Mai lecke: hogyan adjunk el válogatott i3 procikat i7-ként és annak megfelelő árban, sikeresen, már évek óta.
Az AMD tanulhatna tőlük, akkor nem lennének ekkora szarban.
-
arabus
addikt
válasz
Eugene Roe #18 üzenetére
Melyik része?hogy eszed anyi mint ami látszik?
15W proci +videó. -
Eugene Roe
őstag
Viccesek a mobil i7 adatai! Minden forintot megér
-
sutyi^
senior tag
Nem tudom miért kell mindenhez mindenkinek színes szemüveg...
Én i5-3570-ről váltottam Rizsára, nem a gyárak hanem a pénztárcám barátja vagyok. Egy i5-7600 árán kaptam 6C/12T-et a 4C/4T helyett. Sokat nem kellett agyalni rajt hogy melyiket vegyem.
(#7) sh4d0w:
Abban az i3-ban van egy iGPU is azért azt ne feledd.
-
-
Yutani
nagyúr
válasz
Plexicushio #14 üzenetére
-
Mans20
addikt
Inkább i3 4 mag jöhetne végre.
-
Az az 51W-os i3-as igen csúf...
-
Dealer95
őstag
válasz
errorcode06 #2 üzenetére
G4560 miatt az i3 egyébként is felesleges +pénzkidobás a semmiért, akkor már inkább i5, de akkor már ott a Ryzen
-
lemusz
addikt
Elég halovány válasz az R3-ra. Vagy ez nem az akar lenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A frissített lapkára érkezett számos új processzor, és egy friss Xeon is üdvözli a potenciális vásárlókat.
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A karcsúság ára
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Vezetékes FEJhallgatók
- eFootball
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- Intel i7 9700K
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9 14900KF processzor eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest