Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- CPU léghűtés kibeszélő
- DUNE médialejátszók topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
válasz
Parallaxis #1196 üzenetére
Csak egy ötlet.....
Nem lehet hogy a titkosítással van a baj 2.4 ghzen? Nekem wpa/wpa2 van beállítva és sebesség gondom nincs. Valahol olvastam hogy más titkosítás erősen korlátozza a wifi sebességét.
Nem megkövezni..... csak egy ötlet -
Parallaxis
addikt
Szia!
Nekem is ez volt az első gondolatom, de sajnos nem a kis vacakkal van a gond, mert minden más eszközzel is ugyanilyen tempóval képes a router 2,4 GHz-en dolgozni.
A routertől fél méterre, maximális jelszintnél is 0,5 MBit a sebesség 2,4 GHz-en iPad 3-al, Note 2-vel és egy Dell notebookkal is. 5GHz-re átlépve azonnal normál sebességgel hasít. -
Zol77
aktív tag
válasz
Parallaxis #1196 üzenetére
Ott a minipc-vel lesz a gond. Gyakorlatilag egy nagy 0 a beépített wifi antennája. EBBEN a topikban keress rá a problémádra, vagy írd meg a konkrét típust,és kapsz rá választ.
Többen külső wifi adapterrel használják,más meg a beépített antennát moddolja.
(nekem egy UG802-es mini pc volt a routertől másfél méterre,és alig vette a jelet,a megoldás a router antennájának állítása volt,valamint másik csatorna a wifinek, és rögtön jó volt a térerő,a csatlakozási sebesség pedig 150mbps volt.)Egyébként egy telefonnal is kipróbálhatod a 2.4GHz-et,az csak akad már minden háztartásban
-
Parallaxis
addikt
Hi!
Lassan fél éve használok egy ilyen WDR4300-as routert. Eddig csak 5 GHz-en járattam és ezzel nincs is semmi probléma, teszi a dolgát rendben.
De most jött a családba egy Androidos miniPC, ami csak 2,4 GHz-en tud kommunikálni, ezért bekapcsoltam a routerben, hogy dual módban menjen. Itt jött elő a gond, hogy 2,4 GHz-en vagy egyáltalán nincs kommunikáció, vagy csak 0,5-1 Mbittel szüttyög (5 GHz-en átlag 40-45 MBittel megy).Már minden beállítást kipróbáltam, firmware-t (gyári) frissítettem, de semmi változás.
Van valakinek valami ötlete, vagy ez szervizes téma lesz?
-
megema
őstag
Sziasztok!
Ha nincs szükségem a gyáritól eltérő funkciókra, akkor érdemes OpenWRT-t felrakni? Gondolok itt WiFi lefedettségre, stabilitásra.
-
vargalex
félisten
Szia!
A MAC infót már betettem az Állapot->Áttekintés oldara, illetve a Hálózat->DHCP és DNS oldalra. Kérdés, hogy hová kell még.
Te is tesztelheted, ehhez ssh-n (vagy a parancs futtatása ablakban) a következő parancsokat futtasd le:
sed -i 's/info.leases\[i\].macaddr/"<a href=\\"http:\/\/standards.ieee.org\/cgi-bin\/ouisearch?"+info.leases\[i\].macaddr.substring(0,8).replace(\/:\/g,"-")+"\\" target=\\"_blank\\">"+info.leases\[i\].macaddr+"<\/a>"/g' /usr/lib/lua/luci/view/admin_status/index.htm
sed -i 's/st\[0\]\[i\].macaddr/"<a href=\\"http:\/\/standards.ieee.org\/cgi-bin\/ouisearch?"+st\[0\]\[i\].macaddr.substring(0,8).replace(\/:\/g,"-")+"\\" target=\\"_blank\\">"+st\[0\]\[i\].macaddr+"<\/a>"/g' /usr/lib/lua/luci/view/admin_network/lease_status.htm -
PeLa87
aktív tag
Szia!
Láttam, hogy te http szervet is futtatsz ha jól értelmeztem... elmondanád és segítenél, hogy hogyan kell ilyet létrehozni?
Laci
-
PeLa87
aktív tag
webszervert lehet üzemeltetni rajta és ha igen akkor hogy?
-
GBRDVD
tag
válasz
vargalex #1182 üzenetére
1. Nagyon köszi a statos infókat, átnézem őket!
2. Jó az az emulátor, amit találtál, pont így működött egy az egyben! Tehát az "oui"-ra (nem pedig a MAC adressre, ahogy írtam) kellett kattintani, és az ieee.org-ról szedte az adatot. Ez csak egy apróság, kényelmi funkció, de ha nem nagy macera, akkor érdemes beletenni, mivel meg lehet vele jónéhány kattintást spórolni.
-
ProfiStar
tag
Üdv !
Azt szeretném megtudni, hogy a vargalex firmware-ben be lehet-e(és hol) állítani idő alapú net korlátozást wifi-n és lan-on is egyszerre, pl. hogy 23:00-tól másnap reggel 05:30-ig ne legyen net. -
vargalex
félisten
Szia!
1. Igaz, hogy nem a LuCI-n belül, de anno készült a statisztika készítéséről szóló leírás.
Viszont ha nem kell ilyen részletességgel az adat, akkor teljesen megfelelő lehet számodra luci-app-vnstat, ami mint a neve is mutatja, a LuCI alá épül be. Ez így néz ki.
2. Megoldható, megpróbálom a következő build-be beletenni. (Ha adsz egy képet, hogy hogy van ez Tomato-ban megoldva, akkor akár úgy is. Én hirtelen az emulator-ban csak itt találtam egy linket (oui) a lekérdező felületre.)
-
Darknes
csendes tag
válasz
ngabor2 #1179 üzenetére
A routerban a printer server online vagy offline? Lehet hogy egy ujra telepites jot tenne letorlod a nyomtato driveret meg a server appot is. Ha ugy emlekszem nalam is volt ilyen problema. Torolj le mindent. Indisd ujra a gepet es eloszor a server appot telepisd aztan a nyomtato driveret.
Tudsz csinalni screenshot-ot a hibarol?
-
GBRDVD
tag
Kedves Alex!
Most kezdtem el használni a firmwaredet 2 db eszközön, és nagyon jónak találom! Nem kísérletezgettem, kapásból cseréltem a gyáriakat.
Több évnyi Tomato (LinksysWRT54GL) használat után váltottam át. A kliens módot még nem sikerült beállítanom rendesen, de majd holnap folytatom.
Csak 2 apró zárójeles tipp az esetleges későbbi verziókhoz, amit így első körben észrevettem:
1. Nem tudom van-e tervben valós idejű grafikonon kívül egy elmúlt 24 órás grafikon. (Ha pl. a torrent megszakadt valamikor éjszaka, akkor a Tomatonál grafikonon meg lehetett nézni, hogy mikor.)
2. A MAC adressek kattinthatósága. Tomato kattintásra kiírta, hogy melyik cég eszközéről van szó. Talán a http://hwaddress.com/ oldallal volt összekötve, innen nyerhette az adatokat. Ez azért hasznos, mert pl. a "DHCP bérletek"-nél jelenleg is van nálam 3 eszköz. Neveik nem mindig jelennek meg mellettük. Rákattintva viszont tudja az ember, hogy ez az "Apple", vagy a "SonyEricsson", stb. Ha idegen jelenik meg a listában, egyből kiderül, hogy milyen készülék az.
-
Darknes
csendes tag
válasz
ngabor2 #1176 üzenetére
Hello
Felraktad neki ezt [link]? Miuttan felraktad elvileg a programba lattnod kene a routered IP cimet es a nyomtatod tipusat. Ha megvan az ip cim azutan elvileg kapcsolodni kell a nyomtatoval hozza. De itt van egy leiras kepekkel ha nem menne az angol. Nekem igy mukodott egy epson nx130. De mar nem hasznalom a gyari firmwaret.
-
ngabor2
nagyúr
problémám akadt a router nyomtatómegosztásával. win7 alatt feltettem a szoftverét, illetve a nyomtató driverét (samsung ml-1520). a nyomtató nincs rákötve a gépre, nem is tudom. azt írja, hogy nem lehet a port lpt, raw vagy smb. a nymtató portbeállításánál usb-t nem lehet választani, van lpt, com, meg helyi. valakinek valami ötlete (openwrt még nem játszik, majd ha végképp nem megy). másik 3 gépen (2 xp, meg egy win8) mey, de ott rá tudtam tenni a nyomtatót közvetlenül a gépre.
-
-
PeLa87
aktív tag
Mennyi ideig formázza a 2Tb-os vinyot kb.? Vagy ha végzett kiír valamit?
-
errorcode06
őstag
válasz
errorcode06 #1142 üzenetére
Nos, a probléma ismét jelentkezett. Most az a gondom, hogy megy a feltöltés - csak az(de nem tölt fel semmit, mert a DU meter nem jelez - szinte - semmit) aztán 5 perc múlva a fenti probléma ismét "tiszteletét teszi". Ezúttal is csak az újraindítás segít. A cuccon gyári FW-van, és nagyon nem tudom hogy mihez kezdjek. Estére ha hazaérek, ráteszem a legújabb gyári FW-t, aztán meglátom mi van...
szerk: A router után kötött modemet sem tudom elérni ekkor.
-
errorcode06
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek a választ! Akkor nem kapcsolom ki sem a wifit sem a magát a készüléket
-
dh66e
veterán
válasz
errorcode06 #1166 üzenetére
Nem szoktam lekapcsolni szerintem éves viszonylatban bukom egy fagyi tölcsér árát,de ezt nagy nehezen benyelem.
Ha pedig a meghibásodás miatt kérdezed akkor 5 éved van rá hogy széthajtsd. -
Winne
nagyúr
válasz
errorcode06 #1166 üzenetére
Nekem nonstop megy két áramszünet között mindig, nem foglalkozom vele és nagyon bírja. Most lett meg a 4300 és nagyon elégedett vagyok vele, a 1043-hoz képest lényegesen gyorsabb.
-
errorcode06
őstag
Ti ki szoktátok kapcsolni a routert? Úgy értem mondjuk éjszakára, mert én akkor csak a wifit lövöm le. Vagy nem gond ha 0-24ben be van kapcsolva? (persze nem megy rajta folyton torrent, csak ha be van kapcsolva a gép, akkor sem mindig)
-
PeLa87
aktív tag
Na, hogy már szinte minden megy, lenne még pár kérdésem...
1. Hogy tudom formázni ext4-re a vinyót?
2. Gépen hol tudom elérni a külső vinyót?
3. Hogy tudok mappákat létrehozni routeren keresztül?
4. Ha letöltöttem zenét/filmet, telefonról tudom nézni/hallgatni úgy, hogy meg van osztva? -
Winne
nagyúr
Üdv!
Alex féle firmware. Ezt a részt (Generic MAC80211 802.11an (radio1)) engedélyezzem, vagy felesleges, mert csak az új cuccokkal fog majd működni?
-
PeLa87
aktív tag
Bocsi az utolsó 2 hozzászólásért de nem tudtam már módosítani...
Feltettem a fw-d és azzal tökéletesen működik már LAN-on keresztül is!
-
Menotti
aktív tag
A tönkrement 1043 helyett vettem egy 4300-t.A régiből átmásoltam az időzitett bekapcsolást:
15 16 * * */usr/bin/etherwake -D -i "br-lan" "68:XX:XX:XX:XX:13"
Természetesen nem kapcsolta be a gépet...
Valaki segítene...
(esetleg vargalex ránéznél távolról a hétvégén?) -
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
Most jött meg a cucc... Mindent a helyére dugok be, de a kábelt nem érzékeli. Miért lehet ez? Így a cd-vel sem tudok tovább haladni... :S
-
ngabor2
nagyúr
tulaja lettem egy ilyen csodának. az alap beállítása ment is, a wifi gond nélkül meglett minden gépen.
ami gondot jelent:
- olyan gépre megosztani a nyomtatót, amin azelőtt nem volt fent. ezt valószínűleg tünetileg fogom megoldani, előtte felteszem rá a nyomtatót, majd úgy osztom meg.
- linux alatti nyomtatómegosztás, lehetőleg gyári fw-vel, most nem sok időm lesz dd-wrt-t/openwrt-t telepíteni. a google egyik találatán egyszerűen lezárják annyival, hogy nem támogatottpersze ha nincs más lehetőség, akkor marad a 3rd party fw.
-
ProfiStar
tag
Üdv !
Azt szeretném megtudni, hogy honnan tudok letölteni olyan alkalmas firmware-t, amivel vissza tudom állítani gyárira a routert a vargalexes firmware-ről, ha szükség lenne rá? -
errorcode06
őstag
Elvileg elértem a kívánt eredményt: (youtube hd is szépen megy a torrent mellett, kopp kopp kopp)
25/1,5-ös netem van, ezért torrentnél hagytam egy kb. 20%-os rést. A max letöltésem ~3 mega, így ezt 2500k-ra állítottam, a feltöltést pedig (max 190k) - 150k-ra. (ha nincs letöltés 160k)
Kapcsolatok száma összesen: 100
kapcsolódott peerek max száma/torrent: 10
Feltöltési helyek száma/torrent: 10 + további helyek ha seb<90%
Aktív torrentek max száma: 10
Aktív letöltések max: 5A wifinél pedig (bár nem tudom mi és hogyan függ össze):
Egress: 1232 kbps
Ingress: 20480kbps
Rules Listhez-hez nem nyúltam DHCP miatt -
Pr3s
aktív tag
válasz
errorcode06 #1142 üzenetére
Limitet kéne beállítani a torrentre, hogy mennyivel szedjen, mert az ugye kiakaszthatja, mindenkinek más beállítás a jó, de keress rá a 1043ND topikban mit ajánlanak, és ahhoz még keveset adhatsz, de mint mondtam mindenkinek magának kell a kompromisszumokat megtalálnia, mert valakinek megy a DLNA, FTP, SAMBA,Torrent kliens egyszerre, nyilván mindet vissza kell fogni ahooz hogy még streamelni is tudjon, sajnos nem egy asztali számítógép, hogy a full sávszélt bírja a masina, de ha a kompromisszumok mellett elvagy akkor tök jó arányokat ehet csinálni feltöltésben, és egyszerre egy file a fő letöltésben, mert különben tényleg fekszik még a 3600-4300 is!
Írd meg Kérlek, milyen beállítások mellett maradt stabil!Üdv.: Pr3s
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Tegnap megvettem ezt a routert, be is konfigoltam, de mégis az a gondom, hogy torrentezésnél egyszerűen behal a cucc.
Elindítom a torrent klienst, ha seedelek nincs semmi gond, de ha elkezd valamit letölteni, pár másodpercre felmegy full sávszélre a letöltés, aztán pedig halál. Még netezni sem tudok mindaddig míg újra nem indítom.
Tapasztalt már valaki ilyet? Van valami 5letetek a megoldására? -
PeLa87
aktív tag
Mennyire jók a 3dbi-es antennái? Mert otthon egy családi házban lakom és elég vastagok a falak... Vagy érdemesebb hozzá venni ilyet még? [link] Péntekre meg is érkezik a router...
-
Hiperhuje
aktív tag
Sziasztok!
Már azt hittem, hogy megoldódott a problémám, de nem.
Sajnos a Transmission nagyon lassú.
60 kB/s.
Nem tudok rájönni, mi lehet az oka.Segítenétek?
-
vargalex
félisten
-
PeLa87
aktív tag
válasz
SteveBeard #1129 üzenetére
Szia!
Köszi, ha még tudnék angolul is...!
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Szerintem mindenképpen ext4...
Ha még nem rendelted meg egy kis olvasnivaló -
Winne
nagyúr
Megrendeltem a routert, elvileg csütörtökön meg is érkezik. A kérdésem a következő: Alex féle firm van a mostani 1043ND-n, külső hdd rajta, torrent megy. HDD ext4-en. Ha megjön a router és felpattintom rá az Alex féle firmware-t és csatlakoztatom a HDD-t, akkor folytatja vajon a már futó torrentjeimet?
-
PeLa87
aktív tag
Akkor még egy kérdés...
És szerintem utána, akkor meg is rendelem...
Olvastam, hogy ext4-be kell formázni (max. 2Tb-os?!?!?) vinyót... Windows alól, hogy tudom akkor elérni saját gépben? Mert nem akarok még emiatt külön progikat telepíteni. Vagy hagyhatom NTFS-ben? Mert csak a full hd videókkal van a gond, ha jól olvastam...
Ez azt jelenti, hogy a konvertálatlanokkal? vagy az 1080p-s átkonvertált filmekkel is akadozik?
Bocsi a sok kérdés miatt, de nem szeretnék egyhamar új routert venni...
-
PeLa87
aktív tag
Milyen torrent kliens fut a routeren, valamint ha ezzel töltök le nem tiltanak nCore-ról vagy tvstore-ról?
-
vargalex
félisten
-
Pr3s
aktív tag
Szia!
A 4300-as vargalex firmware-el simán magyarul tud, ASUS routerem még nem volt, sajnos, mert hát egyelőre az ár szabott határt, már így is 18ezerért routert venni, nekem sok volt, de a 4300 vargalex firmware-el minden födi jót tud, igazán nem tudom hogy az ASUS-ok mennyire szretik az NTFS partíciókat, de ha a tomato firmware linux alapú, márpedig a firmware-ek általában azok, akkor azok sem fogják szeretni az NTFS-es vinyókat. Ext4-re kell formázni, és a beépített SAMBA az összes hálózati eszközödnek, okosTV-dnek ugyanazt fogja mutatni, ami a vinyón van. így nem kell hurcolásznod a vinyót, hacsak nem a rokonokhoz akarsz menni filmet vinni :-D Én az 5 év gari miatt a 4300-ast venném, igaz 5 év múlva nem ilyen routerek lesznek, de ha az ASUS megmegy 2 év múlva akkor hidegvizet lehet rá inni sajnos :-(
-
ProfiStar
tag
-
ProfiStar
tag
Üdv !
Ntfs -re formázott külső hdd esetén van-e lehetőség a vargalex féle firmware-en elérési idő csökkentésére?ui. a gyári firmware vezetékes kapcsolatnál pik-pak elérte és elindult a lejátszás, most egy 1080-as filmnél van hogy három perc is eltelik mire elindul a film. -
Hiperhuje
aktív tag
Én jól írtam, az 56 és 4300 volt a befutó nálam, csak a 66 ami az űber brutál.
Árak az alábbiak:
N66U 38.700 Ft
N56U 23.900 Ft
4300 19.400 FtAz NTFS fájlrendszerre formázott HDD-t mindegyik modell lassan kezeli. Nekem ext4.
Ne érts félre, nagyon nem kell visszaolvasnod, de szerintem az én hozzászólásomból is kitűnt, hogy az említett firmware magyar, és az alkotója tagja a fórumnak, egyébként segítőkész.
Szerintem, ha szempont a távolság, vagy van több fal, ne válaszd az ASUS 56-ost! Én például most fogom új helyre rakni a 4300-at, de ha az sem segít cserélem az antennákat.
Remélem, egy kicsit sikerült segítenem.
-
PeLa87
aktív tag
válasz
Hiperhuje #1108 üzenetére
Szia!
Nem 66 hanem 56
4ropi a különbség!
Kérdezősködtem máshol is és az ASUS-sal mindenkinek csak a belső antennákkal volt problémája... Őszintén megmondva, nem szeretnék most több száz oldalt átolvasni, és ma vagy max. holnap megszeretném venni, ezért írna valaki pro és kontra érveket még?
Azt olvastam, hogy ntfs-t nem szereti a full hd filmeket továbbítani mert akad, ez arra vonatkozik, hogy amit blue-ray lemezről konvertálás nélkül fel szoktak tölteni? Mert én olyanokat nem töltök le soha, csak rippeket...
Teljesen tanácstalan vagyok a kettőt illetően, komolyan... :/
Amúgy ezt lehet magyarítani? Mert az asus-t ha jól láttam, akkor igen.
-
Hiperhuje
aktív tag
Szia!
Nekem is ez kettő vas volt a befutó, bár az N66U tetszett a legjobban, de az megfizethetetlen.
Igazából Vargalex féle firmware, és a külső antennák miatt választottam a 4300-at.
Továbbá itt bármikor kaphatsz segítséget kérdés esetén, akár Alextől is.
Az Asus biztosan megbízhatóbb gyártó, de itt meg 5 év a gari.
Viszont, az első beállításoknál valószínűleg az openwrt-nél többet kell mókolni. Én a magam részéről ezt is tudom élvezni.Na most jól összezavartalak!
Jó vásárlást!
Üdv!
HH
-
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy ezzel a TP-Link TL-WDR4300-zal lehet torrentezni? Mert ha nem akkor az Asus RT-N56U Black Diamond wireless routert venném meg inkább...
Vagy mi a véleményetek? Nem tudok dönteni a kettő közül... :/
-
Winne
nagyúr
Köszi.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy pro/contrát szeretnék erre:
vargalex féle firm megy rá, torrent nonstop menni fog rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A tetszetős specifikáció ellenére vételára más hasonló eszközhöz képest lényegesen alacsonyabb.
- ÚJ HP Elite SFF 600 G9 Core i5 13500 /8GB DDR5 //512GB SSD /Windows 11 + gyári gari dobozos!
- Fujitsu Primergy RX300 S7 + 2xE5-2620 + 64Gb RAM + 6 HDD CADDY + LSI MegaRAID SAS 2208+BBU + RAILKIT
- GAMER PC : Ryzen 5 5500 /// 32GB /// 5700XT /// 512GB SSD /// Számla+Garancia
- Gamer Gép - Gigabyte Z790 D, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RX 6950XT, 3 TB M.2 SSD, Seasonic 1300W
- 3dfx Voodoo2 12 MB Inno3D Retro videokártya
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- TV beltéri egység / DVB-T tuner / set top box
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest