Hirdetés
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
rviktor25
tag
TP-Link TL-WDR4300 - DD-WRT Wiki
"How to replace OpenWrt with DD-WRT" szekcióDe egyes leírások szerint simán az OpenWRT webfelületéről is megcsinálja a firmware upgrade menüben. Azt viszont mindenhol fontosnak kiemelik, h a "factory-to-ddwrt.bin"-t használd, ne a webflash-est.
-
dlac75
csendes tag
Sziasztok! Van egy WDR4300-as routerem, most vettem. OpenWRT van rajta. Szeretnék rá DDWRT-t. Tudom, hogy jobb az OpenWRT, de én a másikhoz szoktam. Légyszi segítsetek, hogyan tudnám megcsinálni. Előre is köszi szépen a segítséget. Üdv: Laci
-
rviktor25
tag
válasz
vanRobert #6192 üzenetére
Egyetértünk. Nálam is csak routing, első fw layer és site to site vpn-re vannak a routerek, ráadásul olyanok amiket kifejezetten erre terveztek és egy rendes szeró minden másra.
De igazából meg tudom érteni azokat akik ezzel pénzt/helyet szeretnének spórolni (extra eszköz, áram). Csak hát lesznek limitációk. -
Okosság
tag
Levettem a peer-eket torrentenként 5-re és így már nem fagy. A sebesség megmaradt a 4-5MB/s. Át lehet variálni a rendszert úgy, hogy a TPlink routerről csak a DLNA és a torrent menjen? Most ha a telekom routerre csatlakozok, akkor nem látom a másik routeren lévő winchestert. Meg akkor a wifijét is kikapcsolnám, mert úgy veszem észre, hogy az új erősebb.
Az IP címe még az elején át lett írva 192.168.1.1-ről 192.168.2.1-re valami ütközés miatt. -
Okosság
tag
Naívan azt gondoltam, hogy mivel ez egy kétsávos és gigabites router, hogy nem okoz gondot neki majd a sebesség növekedése. De akkor belenyugszom. Egyébként úgy néz ki hogy én is rátettem egy lapáttal, mert miután erős lett a net, az alapértelmezett 20-at felvettem 50-re (peer-eket). Miután láttam a hozzászólásodat, visszavettem 10-re, de még úgy is fagy. Most levettem 5-re (torrentenként), de így még nem teszteltem.
Köszi! -
suste
veterán
válasz
Okosság #6184 üzenetére
Pont azért indulgat újra, mert túlterheled. Ennek a routernek a normál teljesítménye a max 2-4MB/s-et tud. És ehhez is komoly korlátozásokat kell alkalmazni peer számokban.
Gigabites net torrentes kihasználására még a mai routerek sem képesek, nem hogy szegény 4300-as.... -
Okosság
tag
Sziasztok!
Bekötötték az 1000/1000-es Telekom netet. Azóta betegeskedik a 4300-as router.Ha a transmission-be 2 vagy több letöltést indítok el, akkor 5 percenként újraindul vagy lefagy az egész router. A letöltési sebesség se megy feljebb 5MB/s-től (se torrentenként, se összesen). Van valami beállítás amivel helyre lehetne rázni?
A telekom router LAN1 portjából megy a net a 4300-as kék színű internet/wan portjába. Portot nyitottam az új routeren a transmission-nek. -
Grg
tag
válasz
energiezolee #6182 üzenetére
V1-eshez: link
-
energiezolee
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki küldeni boot nélküli gyári FW linket? Mert suste linkje már halott...
Köszi szépen előre is! Szép napot mindenkinek!
-
denho
csendes tag
Sziasztok!
Edott egy TL-WDR4300 v1.6 routerem amin Openrt 19.7.x verzió futott, és egy 21.02.1 sysupgrade felröltése után nem indul el többet, csak világít a Power led.
Reset-el történő élesztés után nincs villogó "csillag" led, sem ARP kérés a hálózaton, hogy TFTP recoveryzzem.
Próbálkoztam serial-al, de se kép se hang.
(Mivel az USB serial átalakítóm még nem használtam/láttam működni így az is lehet probléma.)Tippre marad a flashelés. Viszont se bootloader image-em se flasherem nincs.
Esetleg valakinek van ötlete? Vagy tudna segíteni feléleszteni?
Jó lenne megmenteni, nehéz manapság openwrt ready routert találni.Köszi!
Denho -
vargalex
félisten
válasz
Gyurka6 #6176 üzenetére
Nyilván a flash IC kiforrasztása és megírása egy triviális megoldás. De én megnézném a környéken lévő ellenállásokat (leginkább az R35-öt), hogy nincs-e szakadás...
Esetleg build-elsz egy olyan OpenWrt firmware-t, amiben 0xffffffff a product id és version is. -
Gyurka6
őstag
válasz
vargalex #6173 üzenetére
valami még nem jó, hibás az ic, nem írja felül, vagy még valamit kihagyok?
dup 1 speed 1000
Using eth0 device
TFTP from server 192.168.0.66; our IP address is 192.168.0.86
Filename 'wdr4300v1_tp_recovery.bin'.
Load address: 0x80060000
Loading: a többi #-et kitöröltem
############################
done
Bytes transferred = 8126464 (7c0000 hex)
original_product_id = ffffffff
original_product_ver = ffffffff
recovery_product_id = 43000001
recovery_product_ver = 01
auto update firmware: product id verify fail!
Autobooting in 1 seconds
## Booting image at 9f020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... Stream with EOS marker is not supportedLZMA ERROR -
Gyurka6
őstag
A WPS/Reset gomb megnyomásakor ezt írja ki:
dup 1 speed 1000
Using eth0 device
TFTP from server 192.168.0.66; our IP address is 192.168.0.86
Filename 'wdr4300v1_tp_recovery.bin'.
Load address: 0x80060000
Loading: T TA 3. T után újra indul a hurok.
Most ide átnevezve mehet a wdr4300-factory.bin ? (az elejéről már hiányzik a letöltéskori név)
Jobban nem rontanám el... -
Gyurka6
őstag
válasz
vargalex #6170 üzenetére
Hali!
Sajnos nem fogad el semmit a billentyűzetről.(beillesztést sem fogad el, echo-val látni hogy elküldi)
Több terminál prgrammal is próbáltam, egy másik, működő 4300-on meg tudom állítani és a db12(?) menüpontok megjelennek. (most nem vagyok a közelében).
Holnap folytatom még egy kicsit. Ugyan ingyen kaptam, de sajnálmám kukába dobni (elférne ez is a wl500-ak mellett...) -
vargalex
félisten
válasz
Gyurka6 #6167 üzenetére
Ha ez megy folyamatosan, akkor nem is fog menni. Ugyanis nem tudja a kernelt elindítani, így ebben a formájában a hálózat sem indul el. Marad a soros élesztés, aminek az első lépése az, amit a kolléga is ír.
-
Gyurka6
őstag
Hali!
Egy 4300-as soros portján ez jelenik meg:
Autobooting in 1 seconds
## Booting image at 9f020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... Stream with EOS marker is not supportedLZMA ER
ROR 1 - must RESET board to recoverŤˇH¨Ő˝˝Ń1.1.4 (May 18 2015 - 19:22:57)
U-boot DB120
DRAM: 128 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash: 8 MB
Using default environment
PCIe Reset OK!!!!!!
In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag934x_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
wasp reset mask:c03300
WASP ----> S17 PHY *
: cfg1 0x7 cfg2 0x7114
eth0: ba:be:fa:ce:08:41
athrs17_reg_init: complete
eth0 up
eth0
Autobooting in 1 secondsés ez megy körbe, tftp-vel 192.168.1.1 és 0.254 -en nem kapcsolódik.
Mit kellene megpróbálnom? -
Okosság
tag
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget! Úgy néz ki hogy ez nekem már magas, le kell mondjak róla.
-
-
Okosság
tag
Szia!
Ma végre eljutottam oda hogy megpróbálom telepíteni az adblock-ot.
Viszont ezt a hibaüzenetet dobja a Luci: Unknown package
Frissítettem a rendelkezésre álló csomagok listáját, viszont így sem látom benne.
Feljebb írtad hogy lehet kelleni fog: wget (ezt látom a listában), uclient-fetch (ez nincs a listában)...
Vargalex féle 1.1.7. van fent. Tudsz segíteni hogy hogyan tovább?
Köszi! -
Okosság
tag
Valamennyire megy az angol. Ezeket a telepítéseket ugye a Luci felületen a parancs futtatása fülhöz kell írni?
Ha meglesz az adblock fül, ott ugye ha muszály, tudom majd tiltani ezt az egészet? (ha esetleg fogna olyat is, amit nem kéne)
Köszi a hozzászólásokat, valószínű hogy még jelentkezni fogok. -
vzozo
senior tag
válasz
Okosság #6156 üzenetére
Angolul tudsz? Ha nem, akkor pokoli nehéz lesz, és tényleg jobban jársz, ha keresel valakit, aki elmegy hozzád, és beállitja.
Kezdésként ezeket a csomagokat telepitsd fel:
adblock
luci-app-adblock (ezáltal lesz UI felülete az adblocknak, enélkül csak konzolból SSH-n tudnál ügyködni -> szükséged lesz erre!!!)
ca-bundle
a-certificates
libuclient
libustream-mbedtls
uclient-fetchHa ezek megvannak, akkor az openwrt LUCI UI-n meg fog jelenni az adblock a services "fül" alatt. És onnan csak összekattintgatod az egészed.
-
lovi27
addikt
Ma bekötötték a Digi 1000-est. Milyen sebességre számíthatok majd ezzel a routerrel?
Jelenleg gyári fw. -
Okosság
tag
Szinte teljesen kínai ez az egész és jelenleg a leírások is. Ha hazamegyek belenézek a routerbe... egyenlőre azt se tudom pontosan hogy ezeket a parancsokat pontosan hová kell írni. Ha valamilyen csoda folytán sikerül felrakni mondjuk az ADblockot, akkor kapok egy új grafikus felületet mint mondjuk a Transmission vagy a Commander? Ha megfogna olyat is amit nem kéne, akkor ugyan így lehet uninstallálni?
-
vzozo
senior tag
válasz
Okosság #6154 üzenetére
Ezekre nem lehet általános választ adni.
Lassítani max. a DNS lekérdezést tudja lassítani, de ezek a végtelenségig optimalizált cuccok a router szűkös erőforrásai miatt, long story short: ezen nem aggódnék.
Az, hogy mit blokkolsz, attól függ melyik adblock listára / listákra iratkozol fel. Namost ha az asszony csak nem valamelyik hírhedt reklám / spam cégnél dolgozik, akkor erősen kétlem, hogy a céges cuccokat érintené.
Ha pedig mégis, akkor
1. whitelistre teszed a blokkolt domaint
2. kikapcsolod az egészet hibakeresés céljábólElvileg tud statisztikázni is, de az állandóan megette a router erőforrásait, nem erőltettem.
--
Utánanéztem, mert rémlett, hogy elsőre nem frissültek a listák. Ezekre szükséged lesz, plusz csomagok, amiket fel kell telepítened:
- A download utility with SSL support: 'wget', 'uclient-fetch' with one of the 'libustream-*' ssl libraries, 'aria2c' or 'curl' is required
- A certificate store such as 'ca-bundle' or 'ca-certificates', as adblock checks the validity of the SSL certificates of all download sites by default
Nálam ezek vannak még fent, láthatod a méret alapján, hogy elég picikék:ca-bundle 20190110-2~116.3 KBSystem CA certificates as a bundle
a-certificates 20190110-2~125.8 KBSystem CA certificates
libuclient 201601232019-05-30-3b3e368d-1~10.1 KBHTTP/1.1 client library
libustream-mbedtls 201508062020-03-13-40b563b1-1~4.6 KBustream SSL Library (mbedtls)
uclient-fetch 2019-05-30-3b3e368d-1~7.6 KBTiny wget replacement using libuclient -
Okosság
tag
-
Okosság
tag
-
vzozo
senior tag
válasz
Okosság #6150 üzenetére
Innen el tudsz indulni: https://openwrt.org/docs/guide-user/services/ad-blocking
Nálunk a sima adblock fut, bár most hogy látom van "simple adblock" is, ami kevésbé erőforrásigényes? Lehet rá kéne nézni, mert azért a napi blocklist frissítés pár percre jól megakasztja a routert, pedig csak cirka 50000 domaint blokkolok:
Active Sources: adaway, adguard, bitcoin, disconnect, malwaredomains, malwarelist, openphish, reg_cn, reg_ru, yoyo
Más kérdés, hogy a youtube-ot mennyire fogják ezek kiszűrni. Egyrészt block list forrást neked kell választanod, másrészt te is adhatsz hozzá tiltandó domaint.
A beüzemelés gyakorlatilag next-next-finish, adj neki egy esélyt. Hosszútávon lehet jobb enne egy dedikált pihole, de arra még nem szántam rá magam.
-
Okosság
tag
Sziasztok!
Nemrég vettünk egy LG TV-t, amin fut a youtube progi. A problémám az hogy ez annyira tele van szemetelve reklámmal, hogy egyszerűen már nézhetetlen / élvezhetetlen. Olvastam olyat, hogy a routerrel valahogy lehet blokkolni a reklámokat. Vargalex féle Openwrt van felrakva. Létezik egy egyszerű ember számára is érthető leírás hogy ezt hogyan lehet megcsinálni? -
Tomi16
csendes tag
Eredeti antennákat hol tudnék beszerezni idehaza?
Esetleg nincs valakinek elfekvőben 1 db eredeti?Előre is köszi a válaszokat!
-
sysys
csendes tag
Sziasztok! Pár éve használom, már 2-3 órája olvasgatom a netet, meg ezt a topikot is, de nem találom a választ a problémámra, nem igazán értek hozzá.
Mikor megvettem feltelepítettem egy OpenWrt-t, még anno Vargalex leírását olvasgattam, de nem tudom, végül azt raktam e fel. Ezek az adatai:
Model: TP-Link TL-WDR4300 v1
Firmware Version: OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530)
Kernel Version: 3.10.49Többen arra panaszkodtak, hogy utp-n keresztül csak 260Mbps-t érnek el, amire találtam is egy módosított verziót és mutatták, hogy 400 fölé tornázta valamilyen NAT magic. Viszont nekem a max 130 körül van. Olyan asztali géppel nézem ami ennél lazán többet kéne bírjon. De a biztonság kedvéérét, megnéztem egy notebookkal is.
Van egy másik furcsaság is, hogy az 5ghz jelét nullának mondja magáról az eszköz. Máshonnan tudok csatlakozni, de tényleg gyenge a jel és a 2.4-hez képest a sebesség is kisebb úgy 30-40% minusz.
Hátha valaki erre jár és tudja a választ, előre is köszönöm!
-
nor.bert
csendes tag
Sziasztok!
Ez a firmware használható lenne itthoni routeren?
Ezzel már megy az IPv6?
A leírás szerint nem javasolt USA-n kívülre? Miért?[link]
TL-WDR4300_V1_151104_USNotes:
1.for TL-WDR4300(US)1.0
2.If you’re in a region out of United States, please do not upgrade US firmware.Click here to choose your region for the most suitable firmware. -
reggiee
csendes tag
Sziasztok!
Körülbelül 4-5 éve használom ezt a routert, TL-WDR4300.
Tökéletesen működött, de az elmúlt 2-3 hónapban, mintha csökkent volna a hatótávolsága és többször eldobja a kapcsolatot.
120 m2 alapterületű házat gond nélkül lefedte még az udvaron is volt jel, most szinte alig fedi le.Szerintetek mi lehet a probléma?
Router csere vagy helyre lehet hozni?Jelenlegi firmware verzió: 3.14.3 Build 150518 Rel.70901n
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
-
suste
veterán
válasz
Alarikman #6142 üzenetére
régen megbízható és jó router volt, ha a tápja rendben van, akkor nem lesz vele gondod
(legrosszabb esetben egy régebbi fw-t kell feltenni rá, ha újjal nem stabil)
egyébként, ha spórolni akar az ember, akkor a 3600-ast választja, ha van lehetősége rá, mert ennek a plusz wifi tudása szinte kihasználhatatlan -
Alarikman
senior tag
Üdv!
Használtan 6000Ft-ért szállítással tervezek beszerezni egy ilyen routert.
Szerintetek ennyit még megér?
Munkahelyre lesz, az ottani 941ND-t akarom leváltani. Jól gondolom, hogy a lefedettség és a kiszolgálható kliensek számában is jóval jobb lesz? A 1043-akkal van még tapasztalatom otthon, azok jók voltak. Openwrt-t tervezek rá tenni, a legfrissebbet.
Nagy elvárások nincsenek felé. Tehát nem lesz torrent, nyomtató, stb. Csak 10 körüli kliens, max VPN. Sokat nem akarok rá költeni, azért nem Archer-eket és AC-seket néztem. -
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #6139 üzenetére
Vargalex , Suste ! Köszönöm szépen!
Azért ne csüggedjetek, lehet lesznek friss emlékek is, van még három másik TP-Link routerem isremélem szerettek nosztalgiázni.
Viccet félretéve tényleg, és mindenhol ti vagytok a Topikgazdák.
Mind régiség, pedig még gyűjtő sem vagyok, van amelyik 1000 forint volt, ki akarták dobni.
De szerencsére nem betegek, remélem nem is lesznek. Ez a TL-WDR4300 a leg komolyabb köztük, örülök hogy sikerült megmenteni. 50% esélyt adtam neki hogy sikerül.
További szép napot nektek!
-------------
Ez még tegnap kora délután megírásra került, de küldés közben már nem ment át, zavar támadt az erőben az UPC-nél , a netem most jött meg valamikor, látom messzire elér a kezetek -
vargalex
félisten
Örülök, hogy végül sikerült.
Az, hogy TFTP-n csak a vágott firmware ment fel, annyit jelent, hogy rosszul emlékeztem.
Vagy keverem és bizonyos típusoknál megette a recovey a bootloaderes és bootloader nélküli firmware-okat is, bizonyosaknál (és így a TL-WDR4300-nál) pedig nem.
-
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #6136 üzenetére
Először is szeretném megköszönni a türelmeteket, + a sok segítséget, hiszen ez a WDR4300 nem mai darab. + így is túl vagytok terhelve
Azon felül a frissebb eszközök felé kell fókuszálni.
--------
Jelentem működik! A vágott Suste féle FW kb 3 perc alatt felment, TFTP a szokásos módon, nem kellett semmin módosítani a tegnapi próbálkozásokhoz képest.
Miután felment a ledek rögtön másképpen kezdtek villogni. 192.168.0.1 webes admin
rögtön kipróbáltam egy rebootot , úgy ment ahogy kell, rögtön utána feltoltam rá a gyári legfrissebb verziót. Úgy frissített ahogy már az elején kellett volna.
Szintén teszt, reboot, logout, és megy. Így most elértem amit első körben szerettem volna.
Rengeteg idő elment rá, de a tapasztalat forintosítva jóval több mint amibe a router került,
+ azért mert valami régi, és kínlódni kell vele, szerintem nem szabad rögtön kidobni.
Az is igaz ennyi idő alatt, ha csak epret szedek a szomszédnak már vehettem volna egy
új felsőbb kategóriás routert, de ezzel Ti is pontosan így vagytok, értitek mire gondolok.
----------
Az hogy csak a vágott FW ment fel, jelentheti azt, hogy ezen már volt fent esetleg openwrt, vagy ddwrt, vagy bármi más pl egy túlfesz löket, áramszünet, hibásan felrakott gyári fw is okozhatta, vagy már így jött ki a gyárból? -
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #6131 üzenetére
Ver 2.0
Na előrébb vagyok, mára ennyi. Ha soros porton USB-UART TTL akarok csatlakozni ott is kell a recovery indítás reset, power, 3sec reset elenged?
----------------------
A TFTPD64 futott rendesen, mint ahogy ezek szerint a Win Agents TFTP szerver is, annyi hogy valamiért a win10 szereti ha a program könyvtár gyökerébe teszem az FW-t, .
Utána a többi ahogy le van írva, vagy 10 videón láttam.
-----
Nálam:
IP címek beállít, vírus írtó kikapcsol, tftpd elindít, routereren recovery indítás: reset benyom, power be, 3-4sec reset elenged, Lan és a Jing-Jang led világít. Router nekilendül átveszi a csomagokat a TFPTD-től kb 2 másodperc, felvillan aminek kell, logban meg ez van.
-----
Connection received from 192.168.0.86 on port 1535 [23/09 22:47:21.475]
Read request for file <wdr4300v1_tp_recovery.bin>. Mode octet [23/09 22:47:21.475]
OACK: <timeout=5,> [23/09 22:47:21.475]
Using local port 64055 [23/09 22:47:21.475]
<wdr4300v1_tp_recovery.bin>: sent 16002 blks, 8192512 bytes in 2 s. 0 blk resent [23/09 22:47:23.537] 2x próbáltam.
------------------------
Vireshark ugyan azt dobta
192.168.0.66 192.168.0.86 TFTP 46 Data Packet, Block: 16002 (last)
192.168.0.86 192.168.0.66 TFTP 60 Acknowledgement, Block: 16002
HewlettP_e4:e6:22 LLDP_Multicast LLDP 58 MA/f0:92:1c:e4:e6:22 MA/f0:92:1c:e4:e6:22 3601
HewlettP_e4:e6:22 Broadcast ARP 42 ARP Announcement for 192.168.0.66
192.168.0.66 224.0.0.22 IGMPv3 62 Membership Report / Join group 224.0.0.251 for any sources / Join group 224.0.0.252 for any sources
-------------
Így szerintem elmondható hogy a folyamatok rendben lezajlottak, de az áttöltött FW-k
4-5 fajta mind ugyan azt produkálja, azaz az eredendő hiba miatt nem tudnak rendesen
beíródni, annyi hogy ami 80%-ban még jól működött azt is lenullázta. Recovery mód még működik szerencsére, most belenézek a lelkébe, "megpróbálom!!" van két olcsó kütyüm
hozzá valamelyik csak kompatibilis lesz vele. Na most jön az igazi mély víz Nekem. -
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #6131 üzenetére
A kérdés az jogos, kipróbáltam másik TFTP progival.
Win Agents TFTP szerver ez is egy TP-Linkes videóban volt bemutatva. Lépésről lépésre.
Ez több tájékoztatást nyújtott, bár voltak bajsejtelmeim. Ez is hibára futott, csak akkor lett "jó"
amikor a telepített speciális mappájába tettem be az FW-t. Ekkor magára rántja a wireshark szerint, azaz:
01 adatcsomagtól számol 16002-ig
192.168.0.66 192.168.0.86 TFTP 558 Data Packet, Block: 16001
192.168.0.86 192.168.0.66 TFTP 60 Acknowledgement, Block: 16001
192.168.0.66 192.168.0.86 TFTP 46 Data Packet, Block: 16002 (last)
192.168.0.86 192.168.0.66 TFTP 60 Acknowledgement, Block: 16002
itt elkezdi felírni így a kapcsolat megszakad.
A progi logban azt írja hogy OK a kapcsolat, majd egy másik ablakban hogy a feltöltés sikeres,
kiírja a kezdő fájl méretet majd a zárót egyeznek, kap egy zöld pipát. Itt a progi befejezte a dolgát. DE szerintem gyorsan is felment a 8MB meg meg fél percnél-percnél tovább nem dolgozott a router, mikor végzett újraindult és most az összes led villog 4 másodpercenként
kivétel a power led az folyamatos és negyedik led nem világít ez a 5Ghz wifié azt hiszem.
Na itt tartok most. Az írási művelet ismételhető, rendben lefut, de ugyan ez van.
Vagy már koránál fogva alapból beteg a router és hiába akarok neki bármivel bármit felrakni,
vagy nem jó az FW (Gyári utolsó előtti és a középső a magyar oldalról, vagy hibásan ír ez a
Win Agents TFTP , a hálózati beállítások mind a két proginál egyformák voltak.
A TftpD64 4.60 miért nem találta meg ugyan azt a FW fájlt azt nem tudom, azt is lehet bárhova rakni elméletileg, ha utána betallózom neki meg kéne találja.
Ez az FW így most hibásan van fent, de már nekem is van villogó ledes routerem,
mondjuk nem ez volt a cél, de minden kezdet nehéz, első alkalom, minden routerre ami alapból nem beteg gyári menüből felraktam eddig mindent. Úgy elsőre nem nagy szám maga a műveletek, de sok apróság bele tud kavarni. Már azt nem tudom milyen FW kéne konkrétan rá ami 100% hogy jó. A tápját is kicseréltem , nem az a gond, a kondik se púposak.
Küzdök tovább. Jön egy reset megpróbálom talán megint a TftpD64 4.60 valamelyik tesóját.
van még ezer ötletem, ezer kérdésem magam felé, de van egy időhatár ami után félreteszem,
vagy eleresztem a történetet. Tanulni viszont remek, ha időmilliomos lennék jó lenne... -
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #6129 üzenetére
Köszi! Ehetne már valamit
de még kéreti magát, bár van haladás, de ez hát...
A Vireshark ezt dobja ha 192.168.0.66 az ip a hálókártyának és LAN1-be van dugva az UTP.
Elindítva a TFTP, átnevezve erre "wdr4300v1_tp_recovery.bin" mint alább és a könyvtár is megadva, reset nyomva power be, 3-4 sec múlva reset elenged. Akkor jön az alábbi különben nem. A felső és alsó három sor kék, közte 2 barna a Wiresharkban a kék sor 11x ismétlődik
utána jön a broadcast. Ha jól gondolom ez a factory mód, csak nem veszi magára az FW-t
valamiért. A TFTP-n nem látszik semmi. A Log üres.192.168.0.86 192.168.0.66 TFTP 86 Read Request, File: wdr4300v1_tp_recovery.bin, Transfer type: octet, timeout=5
ba:be:fa:ce:08:41 Broadcast ARP 60 Who has 192.168.0.66? Tell 192.168.0.86
HewlettP_e4:e6:22 ba:be:fa:ce:08:41 ARP 42 192.168.0.66 is at f0:92:1c:e4:e6:22
192.168.0.86 192.168.0.66 TFTP 86 Read Request, File: wdr4300v1_tp_recovery.bin, Transfer type: octet, timeout=5
192.168.0.86 192.168.0.66 TFTP 86 Read Request, File: wdr4300v1_tp_recovery.bin, Transfer type: octet, timeout=5
na küzdök tovább..
Most majd ezt próbálom wdr4300v1_en_3_14_1_up_boot(141113).bin ez a legrégebbi gyárim a magyar oldalról.. -
Peltár
aktív tag
Na találtam vagy 6 féle megoldást a tftp-re így a "hogyan" az nem kérdés, van pár lehetőség,
bár a leírások alapján csináltam, mindenki kiegészíti valamivel, kinek hogy sikerült.
Ha nekem gyári FW van fent és elméletileg nem volt rajta openwrt, vagy DD-wrt akkor kellhet nekem vágott FW ami ez lenne ha a link működne [link] . Vagy jó ez is az is.? -
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #6126 üzenetére
Szia! Köszönöm szépen a gyors választ! Ismét!
Szerintem is!
Tehát a Failsafe kilőve, mert nekem gyári régi van fent,új gyári, vagy bármi más nem megy fel.
A hard reset volt az első amivel kezdtem, többször is megcsináltam, mert ezt gond nélkül engedi, meg ugye használt routertként vettem, így alapból ez az első.
TFTP rcovery, ezzel is próbálkoztam, több leírás szerint is, nem sikerült,
Szerinted ezen a routeren wdr4300 1.6 van az alján , 1.7 van belül a matricán,
hogyan lépek be helyesen a Recovery módba?
Soros porton is akkor férek a routerhez, ha recovery módban van?
Nekem ez lenne a logikus, de ez nem biztos. Látom valahol ha abban van?
Köszi! -
vargalex
félisten
Szia!
Szerintem itt te is kavarod a dolgokat.
Failsafe: ez a firmware szolgáltatása, ehhez nyilván az kell, hogy config-ok nélkül azért működő rendszer legyen az eszközön. Ez csak az OpenWrt szolgáltatása, szerintem DD-Wrt nem tud ilyet.
Recovery: az u-boot (bootloader) szolgáltatása, ami TP-Link esetében annyit tud, hogy egy előre az u-boot változóiban fixált IP címen futó TFTP szerverről egy fix filenevű firmware-t letölt és beírja a flash-ba.
Nálad, mivel gyári firmware van, így nyilván csak a második megoldás jöhet szóba.
Viszont, az általad tapasztalt problémát az tudja okozni, hogy valamilyen oknál fogva megsérült a filerendszer, vagy betelt az NVRAM. Ezt egy router resettel is (hard reset) rendbehozhatja. Ha nem, akkor én a TFTP recovery-vel próbálkoznék.De, ha már megvetted az USB-TTL adaptert, akkor én a helyedben soros porton ránéznék, hátha látszik, hogy mi a gondja.
-
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #6123 üzenetére
Vargalex , Qnadam ismét köszi a választ. Na akkor jöjjön a regény, úgy sem pörög már az oldal, mert ez a cucc már régiség. Ha majd halálra unjátok magatokat elolvassátok a rejtvényt, vagy nem.
Akkor azt mi intézi, hogy ha lefutott az FW beírása
web felület alól induljon el az újraindítás, nekem nem indul el (akár meddig várok) így nem fut végig a zöld csík és a végén nem írja ki pirossal hogy 100%, azaz kész valóban, kiírta. De a system menü reboot parancsára sem reagál, a reset funkció működik, lehetne használni a routert, de minden olyan beállításnál amikor magától kéne újra indulnia nem teszi.
Vígan megy a komunikáció a router és a hálókártya között. Itt az sem segít ha a Qnadam féle beállításokat használtam.
Eddig telnet alatt nem tudtam belépni ezen a routeren, kéne rá hozzá openwrt, ddwrt, vagy valami amivel ki tudom javítani az elméleti szoftveres hibát, ami a U-boot javítását is megkövetelné szerintem.
Nekem nincs bootlop, bejön a 192.168.0.1 -re az admin menü, de telnet nincs és a gyors villogást sem tudtam produkálni ami a tftp feltétele ha jól gondolom.
------------------------
Akkor nekem elméletilegmost van a gyári FW alatt is failsafe mód, ami alatt megy a TFTP, gyors villogás után
---------------------
A neten youtube nem találtam ilyet hogy néz ki, a gyors system led villogás,
1.) USB UART kábel nélkül: https://youtu.be/1hWT35w6sVI
2.1) USB UART kábel https://youtu.be/t35Pei_eb6o
2.2) USB UART kábel https://youtu.be/wCwBvoueBG4
Ezeket nézegettem gazdagon de nekik bootloop van, de emberünknek a bemutató alatt megy a putty, azaz van telnet, vagy ssh élő kapcsolata.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ha jól értem a telnet vagy ssh alatt akár linux parancssoros módban felül lehet íratni a szerintem sérült firmwaret.
A gyors villogás beállítása=Failsafe moód : bekapcsolás után rögtön ezerrel nyomogatod a wps/reset gombot (Intruder25K) ezt írta)
van vagy 1-2másodperced míelött tovább lép.
Vagy ha a system led elkezd villogni akkor gyorsan megnyomni a wps/reset gombot és akkor megy át a tftp alatt a gyárira átnevezett openwrt fájl. wdr4300v1_tp_recovery.bin ha az ip-k jók, bár erre is találtam vagy 3-4 verziót.
Itt általában mindenkinek teljesen halott a fw-je, vagy bootloop van, vagy csak a power led világít. DE az U-boot nem sérült nekik, nekem lehet hogy igen.
Ha tudnék telnettel csatlakozni akkor legalább a reboot parancsot meg tudnám nézni.
Egy TL-WR842ND_V2 routeren sem sikerült a telnet, Suste szerint az alap TP-LINK FW-k nem tudják, igaza volt mert ha felraktam a DD-WRT -t azonnal volt putty alatt telnet be tudtam lépni
tudtam használni a reboot panacsot, előtte a gyári frissebb FW is simán felment, ezen néztem meg , hogy hogyan kéne rendesen viselkednie a WDR4300-nak. Most van összehasonlítási alapom. Erre a nem indulok újra sem FW frissítés után, sem a System menü reboot parancsára, sem kritikus beállításokra amire szintén kéne senkinél nem találtam utalást, openwrt fórum, DD-wrt fórum, sem itt , sem a yotubon, mindenkinek már fél tégla a rutere azt próbálja élesztgetni, arra vannak korrekt leírások videók. A saját bajomra eddig nem. De mivel nem vagyok profi csak kapkodom a fejem.
A feladatom csak annyi lett volna
1.) Felrakom a friss gyári FW-t
2.) Felrakom az DD-WRT, majd víszza a gyári (Rewert)
3.) Felrakom az Openwrt.
4.) Ha már megy a csere bere, lehet nézegetni a menüket, USB-HDD csatolás, és lassan az egyebek.
Ez volt a terv.Ez a baleset tanulásnak mind jó, később jól jöhet, meg ne felejtsem el amit régen tanulgattam. De izgat a hiba oka, és hogy hogyan tudnám kijavítani.
Az ASUS RT-N18U ami az éles rendszerem, az be van állítva ahhoz nem nyúlok, mert semmi baja, sosem volt a 4 -5 év alatt, (max nem tud 5Ghz-t ) ami meg jól megy azt már 50 felett nem baszogatjuk, arra itt van a többi használtan, nagyon olcsón vett aprólék. + régről maradt díszek. A poén, hogy ez a wdr4300 csak gyári első FW-vel volt használva, soha semmi frissítés, vagy nem gyári FW. Első tulajtól, megjött az optika, kapott szolgáltatós cuccot, ezt feltette nagyon olcsón szép állapotban én meg elhoztam. Mert van Gigabit, elég belső memória , USB, 2.4Ghz ,5GHz minden ami nekem elég akármire is.
Volt már ilyen hasonló gondom telefonnal. Rejtélyes hiba, minden koponya már ezen agyalt
én már feladtam, kaptam egy nevet és címet + beajánlottak, a Szabadkőművesekhez könnyebb belépni. Az ember tényleg nagyon nagy koponya, de ő sem tudta elsőre megfejteni a titkot. Illetve ha jóval többet költünk rá mint amibe a telefon eredetileg került, akkor meglehetett volna. De eleresztettük. Na erre a 4300-ra még vettem 2 féle USB UART TTL soros átalakítót,
jumper tüskesort, kábelt, be is forrasztottam, mint az előzményekben írtam ez nem akadály
mert ez jó máshoz is és olcsó volt. De ez a végső megoldás. -
vargalex
félisten
Nem, a failsafe az, amikor a konfigurációt nem tölti be a router, és egy alap configgal elindul (szolgáltatások nélkül). Ekkor javítható az esetlegesen hibás config.
Amit te is írtál, az a recovery mode. Ott csak tftp-n (vagy más megoldás esetén http-n) egy firmware file fogadására/küldésére van lehetőség. Ez utóbbit valóban a bootloader intézi.
-
Pressing the WPS/Reset button during powerup makes the bootstrap loader enter the TFTP recovery mode. The procedure can be used to transfer a firmware image:
- assign 192.168.0.66 to your local network interface (the router uses 192.168.0.86)
- publish a firmware image via tftp:cp openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr4300-v1-squashfs-factory.bin /srv/tftp/wdr4300v1_tp_recovery.bin
- configure your tftp server. best if you can have some way of watching the log file so you can see if the router is requesting the file
- turn on the router, wait until the second light from the left - the asterisk - starts flashing, hold down the WPS button on the back for a few seconds until the asterisk starts flashing faster
- OR (some models are different) hold down the WPS button on the back and THEN power up the router. You will know it is attempting to transfer the file when the light furthest on the right lights up.
- wait for the firmware transfer (about 20s), firmware flash (about 90s) and subsequent reboot (about 30s)
pont attól failsafe, hogy a bootloader intézi, tehát mindegy neki, hogy openwrt van rajta, ddwrt, stock fw, akármi. -
Peltár
aktív tag
Na és ennél a routernél van e alapból telnet és SSH lehetőség ha a gyári FW van rajta?
(A telnet a reboot parancs miatt kéne hogy ott elfogadja e ha már a webes admin alatt nem)
Ha nincs, akkor nincs rajta failsafe mód, mert az csak a Openwrt és DD-WRT sajátossága?
Akkor pedig hiába nyomkodom a reset/WPS gombot bármikor is nem lesz gyors villogás?
Ha nincs akkor a tftpd hogyan jön be, illetve már van rajta jumper tüske, az a 3 darab ami kell + van hozzá CH341_USB_soros_TTL_átalakító, látja a windows is, ha putty alatt soros azaz COM3, 5 porton van összekötve, elindítva a putty-t nem dob ki hibaüzenettel, de nem is látok semít sem, akkor azt hogyan lehet összepárosítani őket, mi a varázsszó?
A hálókártya 192.168.0.66 IP-re van állítva.A táp sem rossz, mert kicseréltem másikkal. A TTL próbálkozásom sem, mert megy másik 2
router alatt. Az egyik buta Asus alapból tudja ha menüből bekapcsolom,
a TP-LINK 842ND V2. csak azután hogy felraktam a DD-WRT-t.
------------------------------------------------------
Valahogy felülírnám az egész FW-t az U-boot szintén felülirásra kerülne a gyári sajátjára
Aztán ilyen hibát látott már valaki? #6120
--------
Olvasgattam elég sokat ilyet még nem találtam, mindenki ott hal el hogy felteszi jól vagy rosszul az Openwrt-t vagy a DD-WRT-t és utána próbálja TFTPD vagy USB-UART com portos forrasszunk megoldást.
Köszi! -
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Help!
Tanulás céljára, használtan vettem eme TL-WDR4300 ver 1.7 routert.
Gyári FW van rajta. 130617
Belépek a 192.168.0.1 a menübe beenged.
Elsőre szerettem volna, factory defaultba rakni rákérdez hogy biztos , IGEN de nem indul újra,
de innentől a webes felületről nem elérhető, de a 192.168.0.1 folyamatosan pingelhető
Kikapcs, bekapcs, menü, legyen akkor reboot, azt sem akarja ugyan az a jelenet mint előtte
webes menü nuku de ping megy, folyamatos.
Gondoltam akkor reset gomb 10s, ez sikerül is itt újraindul, megint rendesen be lehet lépni, de a fenti probléma marad.
Na akkor hajrá, legújabb gyári FW felraknám, de 100% után kiirja hogy várjak mert újraindul,
na itt sem indul újra, akár hány perc telik el.
Kikapcs-bekapcs menübe be, a régi FW fogad.
2 különböző gépen próbáltam, csak a LAN porton keresztül van a géppel összekötve
WAN portba nincs semmi, a gyári alap jelszavak is maradtak admin, admin
Ez valami ficsör lenne.
Semmi mást nem szeretnék elsőre elérni, csak feltenni a frissebb FW-t resetelni a beállításokat gyárira azt ennyi, majd ha lesz idő vele foglalkozni akkor tanulgatom.
Nem ez az első routerem FW frissítés , resetelés, gyári alapra vissza állítás eddig nem volt gond.
Üdv
Peltár -
LOTR
addikt
sziasztok
wds bridging témában kérnék segítséget
ez az eszköz, aminek a hatókörét kellene növelni
technicolor cga2121és ez az a router, amivel ezt meg kellene tenni (napi használatban van és teljesen jól működik, mint önálló router):
TL-WDR4300 ver 1.7mivel órákat sikerült elszúrnom vele, de nem sikerült megoldani a problémát, ezért kipróbáltam két régi darabbal is, hogy mennek e még és ezekkel működik:
TL-WR741ND ver 4.3
DS-LINK DS-WR300N
mivel a legtöbb időt ennél a kettő beállításánál az vette el, hogy vártam, amíg rebootolnak, így remélem nem én hibáztam a kérdéses routernél
mindenhol gyári/eredeti firm van/voltmi lehet a probléma?
köszi -
válasz
daniel_229 #6117 üzenetére
az úgy nehéz ügy, ha nincs web, mert a gyári fw nem nagyon fog beengedni ssh-n. szerintem kezdj el utánajárni a pppoe jelszónak
esetleg próbálj meg egy másik tápot, tud furcsa dolgokat művelni, ha annak baja van. -
ja hogy gyári. újraindítás nem segít a webfelületen?
-
daniel_229
csendes tag
parancssorból nem érem el a routert telneten:
"C:\>telnet 192.168.0.1
Csatlakozás: 192.168.0.1...Nem lehet csatlakozni az állomáshoz. a következő porton: 23: Sikertelen csatlakozás"
erre gondoltál?Ha nem, akkor tudsz linkelni egy részletesebb leírást? Gondolom OpenWRT / DD-WRT alatt könnyebb lenne a dolgom ,de a gyári fw kifog rajtam
Nem a routeren torrentezek; stock fw tudtommal erre nem képes, hanem PC-n. Céges VPN-t csak home office miatt használok, céges laptopról. Természetesen ott no torrent, de sajnos random időközönként hasonló problémát okoz, mint a torrent (DNS kiszolgáló nem elérhető) .Remélem érthető voltam
-
válasz
daniel_229 #6112 üzenetére
indulásként a pppoe jelszót ssh-n is meg tudod nézni az /etc/config/network fájlban.
a routeren torrentezel és az a vpn végpont? -
daniel_229
csendes tag
Üdv!
Kis (nagy) segítségre lenne szükségem: adott egy WDR-4300 router, amivel sajnos több gondom is van. Gyári, legfrissebb firmware.
0.: (OFF) DD-WRT-vel sajnos elég hektikusan ment, Intel Wi-Fi kártyákkal nem mindig boldogult, SSID név érzékeny volt (csak angol betű és szám). Ezt még el is engedtem volna, mert mod, uh. visszatettem a gyári fw-t, de....
1. Torrent: ha az össz. letöltési sebesség ~1Mbps fölé emelkedik, akkor a böngészés először behal, majd a win. hálózati hibát jelez (DNS kiszolgáló nem válaszol) eközben a torrent akármilyen sebességgel is tud jönni, de böngészés csak a router újraindítása után lesz a következő ilyen alkalomig.
2. VPN-nel hasonló hiba: egyszer csak megszakad a kapcsolat, utána WLAN hálózati hiba (DNS kiszolg. nem elérhető), szintén csak a router restart oldja meg
3. webUI-t hónapok óta nem érem el: 192.168.0.1-et pingelve a mellékelt ábra fogad. http / https-en keresztül sem érem el az admin felületet. Putty?
Soft/hard reset-elném, de a ppoe net felhasználó/jelszó párosa csak a routeben van elmentve, szolgáltatótól kiszedni körülményes / hosszadalmas (C terv) illetve attól tartok, hogy többet nem indulna el a szerkezet, mert talán haldoklik (?)Merre induljak el?
ui.: kép és ip cím javítva, a probléma továbbra is adott -
Baggio88
friss újonc
válasz
Intruder2k5 #2417 üzenetére
Szia,
A data-s linken már nincs fent a boot nélküli wdr4300-as firmware.
Megkérlek, újra fel tudnád tenni?
Szükségem lenne rá.
Előre is köszi.Üdv.
Baggio88 -
dcsabesz
tag
Sziasztok,
a szülői kontrollt szeretném beállítani a router-en és azt is úgy, hogy bozonyos domain-eket átengedjen a többit pedig tiltsa.
Sajnos nem sikerült, mivel ha be van kapcsolva a Parents control, akkor azokat az eszközöket engedi ki a net-re melyek ott fel vannak véve. A többiek pedig, amelyeknél korlátozással szeretném engedni a net használatot azoknál se kép se hang.
Este teszek még fel képet a beállításaimról, de addig is tudna valaki küldeni egy képernyőfotót, hogy nála milyen beállítássokkal működik egy ilyen konfiguráció?
Üdv: Csabesz -
Gyurka6
őstag
Hali!
Mostanában nem sok h.sz. történik errefelé, azonban a programfejlesztőknek hála. az idősebb routerekbe is lehet friss vért önteni. Itt a net sebesség növelésére gondolok. Amennyiben még nem volt (én nem láttam).
Egy frissítés és Routing/NAT Offloading bekapcsolása, a
OpenWrt 19.07.1 r10911-c155900f66 / LuCI openwrt-19.07 branch git-20.029.45734-adbbd5c
verzióra frissítés után letöltésben majdnem 3X-os növekedést 220(kb) 600(alulról) a feltöltés 325 DHCP kapcsolati sebességet lehet elérni. DIGI, egy hapac2 után. -
vzozo
senior tag
Pedig ez alapján, ha van némi elektronikai érzéked, akkor soros porton talán tudnád éleszteni: https://openwrt.org/toh/tp-link/tl-wdr4300
-
vzozo
senior tag
Közben rájöttem, csak elfelejtettem megírni ide is. Mindenki okulására: mégis router oldali probléma volt.
A TP Link gyári firmware-ben nem csak DHCP hanem ARP rezerváció is van. Ne véletlenül ARP-ra sikerült felvenni pár eszközt DHCP helyett, viszont a DHCP vígan osztotta azokat a címeket is (reservation hiányában), a forgalmat viszont megtagadta a router.
Ehhez tényleg minden egyes menüt és almenüt végig kellett kattintgatni, mire leesett, hogy ilyen létezik egyáltalán.
-
Sonja
nagyúr
Mivel ezt a routert lecseréltem (ASUS RT-AC65 lett belőle), így gondoltam elkezdek kisírletezni vele. Hiba volt.
Téglásítottam, és a TFTP-s Recovery mód se működik.
Ha nyomvatartom a WPS/Reset gombot és bekapcsolom amíg kell, akkor a WPS led kigyulladása után nem kezd el villogni a "napocska" LED, hanem az összes LED rajta (A hátsó két USB melletti 2 LED is!) villan egyet, majd elalszik. Utána kb. 2 másodperc múlva megint felvillan és elalszik. Sajna csak ezt ismételgeti, szóval gondolom tégla lett belőle. Talán ugye soros portos élesztést lehetne, de arra már nem vállalkoznék.
Nincs itt valaki, aki Gyöngyösön meg tudná oldani gyorsan. Ha nem akkor marad porfogónak.
Köszönöm!
-
huliganboy
addikt
válasz
energiezolee #6101 üzenetére
Köszi, mindenképpen!
-
energiezolee
aktív tag
válasz
huliganboy #6100 üzenetére
Nem fogom! Viszont előtte szükséges, hogy egyeztessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A tetszetős specifikáció ellenére vételára más hasonló eszközhöz képest lényegesen alacsonyabb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070 Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z390-A Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest