- Fujifilm X
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FіkuszKukіsz
őstag
Két lehetőséged van. diákvizummal max heti 20 órát dolgozhatsz. Vagy ha szponzorált munkavállalásival rendelkezel akkor "korlátlan". Az utóbbihoz viszont kell egy cég aki felvesz, szponzorál. De a vállalatoknak szigorú kritériumrendszernek kell megfelelniük ahhoz, hogy szponzorálhassanak, tehát szponzoráltjaikat is alaposan megválogatják.
(#243) bobsys
Gondolom az ismerősöd szponzorált volt.
-
bobsys
veterán
a munkavallalasi vizum egy ideiglenes bevandorlasi vizum naluk (vagyis az volt meg par eve a 457es vziumosztaly) de ertem amit mondasz. Van munkavallalasi vizum naluk, de azt leginkabb akkor kapod meg ha ott vagy, akiket ismerek azok kozul egy ember kapta ugy meg, hogy Europaban volt.
-
vzozo
senior tag
Persze, sőt, ahogy aláírsz kintre, egyből kapsz egy "euró bokrot", ami naponta termi az ötszázasokat. Nekem is csak annyi a munkám itt, hogy reggel felkelek, megöntözöm, aztán délutánra már tépem is le a lila papírost, és éjszaka elbulizom. Vagy veszek belőle még 10 méternyi kolbászkerítést.
-
doc
nagyúr
akkor is hulyeseg
eleg sok idot toltottem kulfoldon, ottani cegnel dolgozva, es ez a 'kint minden csodas, meseszeru, dolgozni sem kell csak dolnek a milliardok' egyszeruen marhasag
a heti munkaido lehet valamivel kevesebb bizonyos orszagokban (de akkor sem 40 vs 12, hanem 40 vs 35 ora), de kb. ennyi a munkaidobeli kulonbseg
az hogy a munkakorulmenyeknek koszonhetoen a munkaido nem folyamatos 420/480 perc robotolasbol all, nem az adott ceg foldrajzi elhelyezkedesetol fugg, hanem a hozzaallastol
itthon is leteznek olyan cegek (egyre tobben) ahol a nagyon jo munkakorulmenyek elsodleges fontossaguak, mert tisztaban vannak vele hogy a jo munkaerot ezzel (is) kell/lehet csabitani, senki nem fog csak azert munkahelyet valtani hogy partizezerrel tobbet keressen -
vzozo
senior tag
Ezzel nincs baj, a beszólásom a "harmadannyira" vonatkozott. Szerk.: na meg nyilván a milliárdos kitételre.
Hacsak nem kerülsz el egy startuphoz, ahol remek részvénycsomagot kapsz, és mondjuk az ezerből az az egy lenne az, amelyiknek be is jönnek a terveik. Na akkor talán leszel milliárdos. Forintban, nem USD-ben.
Tény, én is tapasztaltam, hogy a magyar munkaadó inkább keres évekig (!) egy igáslovat, akire aztán rátolhatja az összes melót, míg nyugatabbra felvesznek akár 5 közepes képességű embert, aztán azok öten vagy összehoznak valamit, vagy az egyik kitanulja a szakmát, és a többit ki lehet penderíteni...
De azért a háromszoros szorzó irreális, gondolj csak bele, heti 40 óra meló vs. 120 óra. Ilyen nincs. Csúcsidőben volt olyan hetem, amikor ~100 órát dolgoztam, bizonyíthatóan, dokumentáltan, ügyfél által elfogadva és kifizetve, de ilyen csúcs mondjuk 1x volt az elmúlt 10 évben. Ez nem fenntartható, ez butaság.
-
Snoop-y
veterán
Ezzel en tisztaban vagyok. Azt nem ertem csak hogy minden egyes kicseszett alkalommal megetetik a fonokseget a marketing rizsaval mi meg szivunk miatta...
Az a problema hogy mikor mi megmondjuk ez es ez ennyi ido penz stb nem hiszik el.
Keritenek tanacsadokat beszallitoval es papiron tenyleg fele penz es ido lesz. Tan meg elesbe is megy idore. Csak utanuk lehet dupla annyit dolgozni meg takaritani.
Amit nem lehet azt nem lehet:
"Huzz ki a tenyerembol egy szal szort" -
bambano
titán
a tapasztalat azt mutatja, hogy ezt a készséget/tudást a diplomához kötött nyelvvizsga követelmény egyáltalán nem kényszeríti ki. következmény: az állam befektet a diákok képzésébe, majd nem kapja meg az érte járó "bevételt", mert a diák nem kapja kézhez a diplomáját.
szerintem ideje lenne nagyon gyorsan eltörölni ezt az elvárást, mivel nem vált be.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAZER Viper V2 Pro fehér (Hiányos) INGYEN FOXPOST
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Asus Rog Thor II 1000W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- 32" Interaktiv Monitor Érintőképernyővel - Iiyama ProLite TF3237MSC-B3AG Touch-
- Apple Iphone 12 64gb kék -független-
- AKCIÓ! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest