- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
@Snoop-y: Azért annyit hadd tegyek hozzá a tanácsadók védelmében, hogy nekik sincs könnyű dolguk, mert ez a "dilettantizmus" sokszor nem az ő hozzá nem értésükből származik, hanem a helyzet adja. Gondolj bele: van egy cég, aminek van saját, működő IT-je, és akkor a felsővezetés kitalálja, hogy majd inkább hozunk külső szakértőket. Ez egyrészt érdekellentét, másrészt nincs is idő megismerni az informatikai struktúrát abban a mélységben, ahogyan szükség volna erre - mivel az ő cégük is hajtja a projectet, amit esztelen határidővel vállalt el...
-
vzozo
senior tag
@Snoop-y: értem én, hogy szerinted a tanácsadók "nem dolgoznak, csak tanácsot adnak", de azért annyira ne hangoztasd, mert csak nevetség tárgyává teszed magad. Ez nem a magyar állami mutyihíradó, hanem a versenyszféra, és sejtheted, hogy a semmire nem fizetnek ki euró százezreket az ügyfelek.
@emvy: értelemszerűen mindenkinek kell lennie egy, de inkább több szakterületben való jártasságának, mert az "általában" minden ismerete, nos, az a konkrét megélhetéshez kevés. Ugyanakkor ez része az "informatikus" besorolásnak, nevezetesen az, hogy nem nézel bután, ha egy olyan IT témával kerülsz szembe, amivel részleteiben még nem foglalkoztál. Ahogy írtad, 1 napig kellett vele foglalkoznod - ha nem tanultad volna, szerinted ment volna 1 nap alatt? A munkaadód várt és fizetett volna, amíg megtanulod nulláról 1 hét vagy 1 hónap alatt - az 1 nap helyett?
@cucka: lehet. Sosem dolgoztam szoftverfejlesztő cégnél - voltam tanácsadó cégnél, ott voltak fejlesztő tanácsadók is, és egész jól működött az a rendszer, amit felvázoltam.
Ugyanakkor pl. a mostani pozimban (továbbra sem vagyok fejlesztő) nem egyszer előfordult, hogy belenéztem a kódba, mert a kedves indiai / kínai hivatásos fejlesztőknél annyira elakadt az eszkaláció, hogy inkább kitúrtam magamnak a megoldást. Nem hiába írtam fentebb, hogy egyes bérkóderek egy fakockát nem tudnának egyedül arrébb tenni. Ha TE nem ilyen vagy, akkor lehet örülni. Tényleg.
Nekem nem jó az, ha dilettánsokkal kell együtt dolgoznom. Kimondottan utálom. Én azt a munkatempót és stílust csípem, amikor egyrészt mindenkinek megvan a megfelelő szakmai tudása, másrészt képes önálló problémamegoldásra, és egyben csapatmunkára is. Akkor lehet haladni.
@All: nem kell ám magatokra vennetek, amit írtam. Én elhiszem, hogy mindenki qrvaokos, tehetséges és világmegváltó ötletekkel rendelkezik. Nekem nem kell megmagyarázni semmit. Mindenki megkapja a hónap végén a fizetési papírját (már ha egyáltalán van munkahelye), aztán azt nézegetve lehet az embernek önmagával megbeszélnie, hogy hol is tart a szakmában.
Szerk:
@jocomen: a hozzászólásom második felét ajánlom figyelmedbe. Illetve azt, hogy olvasd újra a legelső posztomat, mert fogalmam sincs honnan vetted, hogy lenézem a programozókat. Én a legjobban a programozókat tisztelem, hiszen ők a semmiből alkotnak valamit.
A bérmajmokat viszont semmibe veszem, csak hátráltatnak, és szívják az oxigént előlem.
És tényleg örüljetek neki, ha titeket még nem hozott össze a sors ilyen bérmajom-kóderekkel.
-
vzozo
senior tag
Amiről te írsz (pl. compliance), az már rég túlmutat a klasszikus informatikus feladatkörön, talán a legjobb magyar kifejezés rá az IT tanácsadó, az IT-n felül sok-sok további, speciális skillekkel felvértezve.
Nem tudom miért kellene egy informatikuson számonkérni pl. a céges biztonsági házirendet, amikor az tipikusan egy üzleti döntés eredménye.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó PC - GTX 1070 OC i5 6600
- HP Elitebook 850 G8 FHD, i5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 Pro 16 Gamer notebook - i7 13700HX 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest