- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mini-ITX
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- SONY LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
attila9988 #201 üzenetére
Látod, pont erről beszélek. Én nem akarom tudni mi az upstart, sysvinit, systemd stb. Én csak használni akarom a rendszert és ezt az ubuntu nekem maximálisan biztosítja. Just works.
Persze megértem, hogy sokan szeretik buherálni a rendszerüket, nekik nem való az ubi. -
Syl
nagyúr
válasz
hibavissza #190 üzenetére
Lehet benne valami. Bár az én gépemen (i3, 8 giga ram, ssd) meg a kde érezhetően lassabb.
-
Syl
nagyúr
válasz
attila9988 #188 üzenetére
Akkor én hazudok. Egy éve feltettem a 12.04-et és azóta is hiba nélkül üzemel. Néha rászánok egy hétvégét és kipróbálok más disztribúciókat, de mindig visszatérek az ubuntuhoz.
De nem akarok én senkit meggyőzni, mindenki azt használ amit akar. És főleg azt fikáz amit akar. -
Syl
nagyúr
válasz
attila9988 #171 üzenetére
A gimp nekem nem jó, mert photoshophoz vagyok szokva. Viszont a fórumokon ultimate az a hozzáállás, hogy az ubuntu sz*r.
-
Syl
nagyúr
válasz
attila9988 #169 üzenetére
Én csak leírtam a saját tapasztalatomat. És veletek ellentétben én nem tartom a magam igazát ultimate érvényesnek.
-
Syl
nagyúr
válasz
hibavissza #166 üzenetére
A "bármelyik másik"-ból én egy tucatnyit kipróbáltam és az ubuntu a legegyszerűbb, leghasználhatóbb az átlagembernek. Pont egy éve tértem át win7-ről ubira és nagyon tetszik, hogy nem kell hekkelgetni. Just works
(szerintem)
-
Syl
nagyúr
+(#102) cappa72
Igen, ez pontosan ilyen hozzáállás. Mint már többször írtam, tíz éve dolgozom Adobe programokkal, több tucatnyi billentyűkombináció van bevésődve az agyamba, amit félálomban is meg tudok csinálni. Egyszerűen képtelen vagyok megtanulni a gimp logikáját. Pedig olvastam róla, tutorialt néztem, de nem.
(#103) sh4d0w
Jah, én is általában erre jutok. Bevágom a dropboxba és bent az irodában megcsinálom PS-sel
-
-
Syl
nagyúr
válasz
attila9988 #89 üzenetére
Tudjuk, hogy kire céloztál. Csak ha elolvastad volna amit írtam, nem lázonganál. Nekem azért sz*r a gimp, mert melóban tíz éve photoshoppal dolgozom, a gimp meg annyira más logikával működik, hogy a leg alapvetőbb műveleteket sem tudom vele elvégezni.
-
Syl
nagyúr
válasz
attila9988 #82 üzenetére
Miért? Nem az?
-
Syl
nagyúr
válasz
Dark Archon #25 üzenetére
A GIMP az valóban a baromság mintapéldája! Az helyett, hogy lemásolták volna a photoshop logikáját, működési elvét, nem ők kitaláltak egy sajátot. Amit képtelenség megszokni. Legalábbis nekem, aki naponta dolgozom PS-sel.
-
Syl
nagyúr
A beépített printscreen => snipping tool alternatívája a printscreen => képenyőkép. Azzal, hogy a printscreen kicsit okosabb a vindózétól. Rögtön menteni is tud, plusz a shift+printscreeen kijelölt téglalapot ment.
(#20) rt06
Olvastam
Ment az adok-kapok rendesen.
Nekem semmi bajom a fontkezelésével. Pedig tízen éve DTP-ből élek. Otthon ubuntut, irodában win7-et használok. -
Syl
nagyúr
válasz
hibavissza #7 üzenetére
Mivel lassan egy éve használok otthon kizárólag linuxot (ubuntu 12.04), úgy érzem belekotyoghatok
- Semmivel sem lassabb, mint első napon. Most is úgy bootol mint először: mire bejön a kép a monitoron, ott a jelszóbekérő.
- A 13.04 grafikai hibáját nem kell kivetíteni a többi verzióra.
- Sajnos az Androiddal sincs olyan jó kapcsolatban (12.04). Az iPad sokkal finomabban működik vele.
- Total Commander -> Krusader
- Fontkezeléssel semmi bajom. Kivéve hogy itt más az alapértelmezett betűtípus, így a times new roman/arial-ra belőtt oldalak (pl. a ph bal oldali menük) eltérő böngészőkben kicsit furán néznek ki.
- A programnevek csak azoknak furák, akik éveket töltöttek vindózon (pl. én), de csak eleinte. Mivel a szoftverközpontban van kereső is, nagyon könnyű minden tevékenységre pár appot találni.(#14) Dark Archon
De a szoftverközpontban beírod, hogy image és kijön egy csomó képszerkesztő, -katalogizáló program. Nem csak név szerint keres, hanem leírás szerint is.
-
Syl
nagyúr
válasz
Dark Archon #2 üzenetére
Mert egy kezdő vindózosnak nem kell magyarázni. Ő azt az anyatejjel szopta magába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Trollok komolyan
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Renault, Dacia topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest