- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ala
tag
válasz
general #5450 üzenetére
general és zsero köszönöm a tippeket. Bevallom nem tudtam elengedni a hardveres kalibrációt, és pár napja észrevettem, hogy a Benq SW szériában a 24 colos modellt is frissítették, úgyhogy arra repültem rá.
Tehát egy Benq SW242Q igazán voltod tulajdonosa vagyok.
Háttér szori: Egy Dell u2212hm-et váltott, amit 2012-ben vettem újonnan. Hasznos volt, mert sokat szórakoztam a kalibrálásával, sokmindenre rájöttem, de talán mégtöbb mindenre nem
Az elmúlt egy hétben szakadt el a cérna, mert nagyon nem akart úgy működni a dolog, ahogy annak kellene (oké, ebben volt user error is).
Ami visznt fontos, hogy az utolsó leadott melómat lecsekkoltam, hogy mit látok a képeken amikor a gépen nyitom meg, és mit látok akkor, ha a telefonomon FB-on nyitom meg és ledöbbentem, hogy gyakorlatilag ugyan azt a képet látom. AMi fontos, hogy ez nem csak a monitor erénye! A color management is mögé van téve!
zsero és janos666 Most már USB-C kábellel van felkötve a monitor, úgyhogy a ti tanácsotokat is megfogadtam, fent van a progi és úgy tűnik, hogy az is segít a folyamatban. Igaz 14 nap múlva lejár a próbaverzió, és kicsit húzósnak érzem az árát, de ha teszi a dolgát, akkor igazából megérné megvenni. -
Ala
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy egy kicsit más a topik témája, viszont bízok benne, hogy a tapasztalatotok segít a kérdésben.Le szeretném cserélni a monitorom, és elgondolkoztam egy Benq SW240-en. A kérdés: egy ilyen régi konstrukciót érdemes még megvenni újonan?
pro: hardveresen kalibrálható
van hozzá árnyékoló (tumom hajtogathatok papírból is)
Adobe RGB színtér és egész jó P3 is.kontra:
régi konstrukció
csak 14 bit-es LUT
Nincs USB-C (MAC minivel használnám, tehát vagy HDMI vagy USB-C)Előre is köszönöm a tapasztalatokat, segítséget és tanácsot.
-
Ala
tag
Sziasztok!
Szívott mostanában valaki az iProfiler + Win10 kombóval? OpenC.dll hiba miatt nem indul el, és egyszerűen nem tudom teljesen kigyomlálni a gépemről. Kinek milyen tanácsa lenne? Tényleg hálás lennék érte, mert az egész délelőttöm erre ment rá, és a displaycallal sem tudom használni azon a gépen az i1D3-at. -
Ala
tag
Videos vonalon szeretnék két dologban segítséget kérni.
Az első: Miért lehet az, hogy az adott gépen, ha premierbe nyitok meg egy MILC-cel .mp4-ben felvett videot, akkor helyes kontraszt arányt látok, ugyan úgy, mint bármilyen más eszközön (a környezetemben), míg ha egyéb lejátszóval (VLC, MediaPlayer, BS player), akkor a sötét tónusok feketék és olyan, mint ha el lenne csúszva a kontraszt.
A második: Videokamerát lehet ugyan úgy profilozni, mint egy fényképező Color Checker Pasporttal (a fotós fajtával)? Ha igen, akkor LUT-ot kell készítenem, vagy camera profilt, esetleg mindegyik megoldható?Köszi a segítséget!!
-
Ala
tag
A LUT Manager és az iProfiler uninstall meg volt. Valamint már korábban is sikerült találnom egy Dell Support bejegyzést a monitor gyári visszaállítására, és most sikerült is.
Viszont fennakadtam két dolgon:
Az egyik, hogyan tudom megmérni a monitorom színterét. Ha jól gondolom akkor a verification fülön a measurement riport-ra kattintva. Ez lett a mérés eredménye.
A másik, hogyan tudom az sRGB színtér emulációt beállítani a profilozáshoz? Azért kérdezem, mert nem vagyok benne biztos, hogy eddig jól csináltam. Jelenleg így van beállítva a DC
-
Ala
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában, de nagyon megfeneklettem.
Egy Del U2212hm -t szeretnék profilozni egy x-rite i1Diplsay Pro-val, és egy i5 4670k tölti be jelenleg a videokártya szerepét.
Alapvetően a Display CAL-lal végeztem a profilozást, de fel van telepítve az iProfiler és a LUT manager is (ellenőrzéshez).
(Jelenleg még nincsen lehetőségem egy újratelepítésre. Tudom, hogy egyrészt régi az oprendszerem, de az jelenleg nem megoldható.)A célom az lenne, hogy sRGB színtérre igazítsam a monitor színterét (elvileg ezt tudja), vagy legalább ahhoz nagyon közel. Gondolom inkább kellene törekedni, hogy egy egységes színtérben dolgozzak, mint, hogy a monitor legszélesebb gamutját csikarjam ki.
Eddig a fehéregyensúlyt és a fényerőt állítottam a profilozás során. Próbáltam az egyedi szín beállításon, illetve szerviz menüben a 6500 K-hez tartozó értékeket igazítani. A szerviz menüs módszert abszolút sikertelennek éreztem. Amúgy a szervizmenüben máshoz nem nyúltam.
A gondom az, hogy egyrészt a kalibráció utáni ellenőrzésnél a gamma görbe nem egyenes, de a sötétebb területeken még szét is esnek a színek, másrészt pedig vannak színem amik nagyon nincsenek a helyükön.
Lehet, hogy első körben a monitor szervizmenüjét kellene gyári állapotra hozni?
Tényleg örülnék, ha tudnátok segíteni, mert egyenlőre nagyon nem jutok előre, és nem látom, hogy merre kellene elindulni a dologgal.
-
Ala
tag
Sziasztok!
Egy 5000 órán túllevő Dell U2212hm monit szeretnék profilozni egy i1Display Pro-val.
Első körben megtörtént a profilozás saját szoftverrel (i1 profiler), viszont a türkisz környékén nagyon elment a dolog (3.5-ös deltaE, míg máshol 1,5 alatt van.) A profilozás során a szerviz menüben igazítottam a 6500K-es szín-hőmérsékleti profilon.
Ha kevés az infó, akkor légyszíves írjátok meg, hogy mi mindent kellene még megírnom.
Segítségeteket köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Villanyszerelés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Politika
- BestBuy topik
- Tőzsde és gazdaság
- Revolut
- Jövedelem
- Filmvilág
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GN880-B használt monitor
- Eizo EV2736W 27" képátló/ IPS panel / 2560x1440 (WQHD) / fehér szín / 6 hó gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest