Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kuyarashi

    őstag

    válasz janos666 #5200 üzenetére

    A papírhoz tartozó ICC-t betöltöm nyomtatáskor. A kérdés az, hogy amikor korrigálom a képet Photoshopban, annak hogy lesz a legtöbb köze ahhoz, ami kijön a nyomtatóból. Természetesen spektroval össze kellene kalibrálni a monitort a nyomtatóval.
    Ugyanakkor nem fotókat nyomtatunk, nem a színpontosság a lényeg, mert a nyomatok eredeti színét senki sem ismeri pontosan. Az viszont fontos, hogy nagyjából olyan legyen a nyomat, mint a monitoron látott kép.

    A probléma az, hogy sokkal erősebbek a nyomatok, mint a monitoron beállított kép. Azt viszont tudom, hogy nem a monitorral van baj, mert laborgépen előhívva, ugyanaz a kép nem sötétebb, közelebb áll a kijelzőn látottakhoz. Úgy tűnik, hogy valamelyik beállítással lesz probléma.
    A monitorjaim széles színskálás, 80 kandela körülire kalibrált monitorok (bár egyiket régen profiloztam), a nyomtató egy Canon 4100S.

    Canonnál azt mondják, hogy CMYK-ból kell nyomtatni, meg hogy a lényeg az, hogy ha be van töltve az *.icc profil, akkor mindent jól csinálunk, de őszintén szólva úgy érzem, hogy nem igazán vágják a témát. Többször adtak már gyenge tippet.

    [ Szerkesztve ]

    iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

Új hozzászólás Aktív témák