- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Home server / házi szerver építése
- Autós kamerák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Fasza kis teszt AGP-s koromban enneka a hatására vetem meg az X800asom, mai apig faszán megy, csak már unokahugi gépében
═════════════════════════════════════════
-
AusWolf
őstag
Szevasztok. Épp most készülök lecserélni a 7800GS-em gyári hűtését valami olyanra, ami egy ilyen meleg nyári napon is hűvösen tartaná. Olvastam a cikkben, hogy a Zalman VF-700 jó hozzá, viszont a gyártó honlapján nem írják (se a kompítíbilisek, se az inkompatíbilisek listáján). Máshol is azt olvastam, hogy csak barkácsolás árán lehet lecserélni a gyári hűtést. Akkor most itt mi az igazság? Vehetek hozzá VF-700-at vagy nem? Mégvalami: A HSI chip hűtésével mi a helyzet? Azt hogy lehet megoldani?
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
postmortem
csendes tag
A cikk tovább is frissülhetne, hiszen nem kevés AGP-s videokártya van a piacon. Igazán kíváncsi lennék, hogy két radeon x 1950 pro közül az AGP-s vagy a PCI-E -s lenne-e a gyorsabb nagyjából azonos rendszerkörülmények között...
Egy külföldi portálon most megjelent elemzés szerint egy AMD 2500 CPU köré épülő rendszer mellett simán CPU lmitbe ütköznek. Hol lehet a végük ? -
fLeSs
nagyúr
A cikket frissítettük egy kicsit, ugyanis mint utóbb kiderült, a mi X800 GTO-nk is gyárilag 16 pipás.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
gergo84
aktív tag
valaki válaszoljon.... mindjárt megjelenik az nfs és a cod3, addig cselekednem kell
-
gergo84
aktív tag
köszi mindenkinek
akkor ha lecserélném a radeon 9800pro-mat x800gto-ra vagy 7800gs-re akkor elég nagy javulást várhatok nemde?
Pixel Fillrate 3024 MPixel/mp
Texel Fillrate 3024 MTexel/mp
Pixel futószalagok 8
lényegében ezek az értékek megduplázódnának, és ezek a legfontosabbak...
(de én nem értek hozzá, ezért kérdezem) -
McKalton
tag
Annyit mondok hogy nekem ez előtt 6800GT@400/1100MHz magyarul ''Ultrám'' volt csak tönkrement(gyári hibás volt) és ez az X800GTO a régi kareszom húzás nélküli eredményeit simán hozza szal mint amit egy 6800GT AGP-snek kell.
Ezek az adatai:
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya Sapphire Radeon X800 GTO
GPU kódneve R430
PCI eszköz 1002-554F / 174B-1600
Tranzisztorok száma 160 millió
Gyártási technológia 0.11 um
Busz típusa AGP 8x @ 8x
Memória mérete 256 MB
GPU órajele 399 MHz (eredeti: 400 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 16
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 6 (v2.0)
Pixel árnyalók 16 (v2.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0
Pixel Fillrate 6384 MPixel/mp
Texel Fillrate 6384 MTexel/mp
Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa GDDR3
Busz szélessége 256 bit
Valódi órajel 490 MHz (DDR) (eredeti: 490 MHz)
Effektív órajel 980 MHz
Sávszélesség 30.6 GB/mp
Mondanom sem kell alapból 16 pipelines. Nagyon meg vagyok vele elégedve a legütősebb progikban is magas grafon hozza a sok fps-t.
Melegedése alap álapotában 46-50 fok viszont ha grafikusan leterhelem akkor 80 fokot is eléri úgy, hogy a gépem jól hűtve van( 4 belső venti plussz) sőt még az oldalát is levettem. (max 90 fok volt amit elért) nem tudom mirefel ez a nagy melegedése másnak is meglegszik ennyire? Viszont nincs gond játék közben csak amikor megnézem a logot milyen értékek voltak akkor lepődök meg.
Tuningot megnéztem ATItool-al ahogy írták már többen szinte semmennyire nem lehet tuningolni mag 410MHz ig lehetett memóriát 505MHz ez 4%-os tuning ez semmi sajnos
Eredményeim alapban tuning nélkül a gépem: 2.6GHz Intel Northwood magos procival 1GB Kingmax Hardcore DDR500 Rammal 2-3-3-6 ASUS P4C800 Deluxe alaplappal és a drága X800GTO-val
Aquamark3:54505
3dmark01:16040
3dmark03:9813
3dmark05:4775
3dmark06:1616
Ha a gépem tuningba volt kivéve X800GTO azt nem tuningoltam nem volt értelme:
2.6@3.2GHz-n 246FSB 1:1-be Ramokkal majdnem 500MHz-en:
3dmark05:5042
Összehasonlítás képpen ugyenezen a konfigon a 6800GT-m Ultra szintján 3dmar05-ben 5462 pontot ért el szóval elég közel van a 6800 Ultra ereményeihez is
Szerintem jó vétel érdemes venni ilyet.Hardwired!
-
MrCsiT
addikt
Szintén Edigitalból, szintén 16 pipás, everest lapja:
Mező Érték
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya Sapphire Radeon X800 GTO
GPU kódneve R430
PCI eszköz 1002-554F / 174B-1600
Tranzisztorok száma 160 millió
Busz típusa AGP 8x @ 8x
Memória mérete 256 MB
GPU órajele 398 MHz (eredeti: 400 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 16
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 6 (v2.0)
Pixel árnyalók 16 (v2.0)
Pixel Fillrate 6368 MPixel/mp
Texel Fillrate 6368 MTexel/mp
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa GDDR3
Busz szélessége 256 bit
Valódi órajel 486 MHz (DDR) (eredeti: 490 MHz)
Effektív órajel 972 MHz
Sávszélesség 30.4 GB/mp
[Szerkesztve]"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
t1
addikt
Mező Érték
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya nVIDIA GeForce 7800 GS AGP
GPU kódneve G70GSAGP
PCI eszköz 10DE-00F5 / 10DE-037C
Tranzisztorok száma 302 millió
Processzormag mérete 334 mm2
Busz típusa AGP 8x @ 8x
Memória mérete 256 MB
GPU órajele (Geometric Domain) 375 MHz
GPU órajele (Shader Domain) 375 MHz
GPU órajele (ROP Domain) 375 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 16
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 6 (v3.0)
Pixel árnyalók 16 (v3.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0c
Pixel Fillrate 6000 MPixel/mp
Texel Fillrate 6000 MTexel/mp
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa GDDR3
Busz szélessége 256 bit
Valódi órajel 600 MHz (DDR)
Effektív órajel 1200 MHz
Sávszélesség 37.6 GB/mp
Egyéb
Ventilátor-sebesség 80%
Tess... -
gergo84
aktív tag
válasz McKalton #187 üzenetére
hy, linkelj már be valami eredményeket lécci. nekem 9800pro van, de váltanom kéne, mert az uj nfs, meg cod3 már akadni fog... everest eredmények lennének fontosak. remélem ezt legalább a dupláján tulszárnyalja...
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya ATI Radeon 9800 Pro
GPU kódneve R360
PCI eszköz 1002 / 4E48
Tranzisztorok száma 117 millió
Gyártási technológia 0.15 um
Busz típusa AGP 8x @ 8x
Memória mérete 128 MB
GPU órajele 378 MHz (eredeti: 378 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 8
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 4 (v2.0)
Pixel árnyalók 1 (v2.0)
Pixel Fillrate 3024 MPixel/mp
Texel Fillrate 3024 MTexel/mp
Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa DDR
Busz szélessége 256 bit
Valódi órajel 338 MHz (DDR) (eredeti: 338 MHz)
Effektív órajel 676 MHz
Sávszélesség 21.1 GB/mp
Memória időzítések:
CAS Latency (CL) 4T
RAS To CAS Delay (tRCD) 3T
RAS Precharge (tRP) 3T
RAS Active Time (tRAS) 8T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 17T
RAS To RAS Delay (tRRD) 4T
Write Recovery Time (tWR) 2T -
McKalton
tag
Na nekem pont ma reggel hozták ki az új X800GTO AGP-s kártyámat amit az www.extremedigital.hu webshopból rendletem. Mondanom se kell kb 95%-osan a ph-s cikk alapján tudtam hogy r430-as lesz és nem fogom tudni a 16 pipát előcsalni. Erre beraktam kb fél órája a gépembe rögtön rá az everest és láss csodát alapból 16 piás r430-as chipset Rialto chip is megvan rajta pont ugy néz ki a doboza és a kártya is mint a ph-s cikkben. Szóval akkor mégis van 16-os és 12 pipás alap kiszerelés csak a szerencsétől függ. Egyébként aki szeretne egy ilyet a fentebb említett címen raktárról vehet 40 bruttóért. Ha kell eredmény pontszám 3dmarkokban írok. jól kezdődik a napon 16 pipával
Hardwired!
-
leroxa
csendes tag
Sziasztok!
A cikkhez kapcsolódóan csak annyit hogy nekem Sapphire x800 GTO-m van, amin a chip R430-as és mégis sikerült 16 pipásra megcsinálnom. -
t1
addikt
válasz Csiborbogár #184 üzenetére
ha érdekel mit tud akkor nézbe a 7800GS AGP topicba... amúgy veszettűl lehet őket húzni
-
Csiborbogár
őstag
Ismét egy fincsi teszt! Kicsit elégtétel, mert legutóbb megkaptam, hogy miért lenne jobb egy 7800GS, mint egy X850XT, hiszen majdnem 200MHz hátránya van. És mégis...
Bár orrhossznyival, de mégis. Tuningot is szívesen néztünk volna...
Gratula!Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
-
Raymond
félisten
válasz postmortem #162 üzenetére
Ennyi marhasagot osszehordani.....''amerikai programot''...'' egy projekten minden hónapban új ember dolgozik''...'' rabszolgabérért csináld, ha meg megunod van helyetted 100 000 másik.''....fogalmad sincs mirol beszelsz
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
cor
őstag
már bocs h beleszolok de nem lehetne priviben?
egy kanyi mukkot nem értek az egészböl...gyenge kezdés után erős visszaesés... - Sokkal több repülőgép van az óceánban, mint ahány tengeralattjáró az égen.
-
faster
nagyúr
válasz postmortem #179 üzenetére
Az egy dolog, hogy unod, te hoztad fel a témát, te mondtad azt, hogy a GDI azért lassú, mert szar, és ez egész egyszerűen nem igaz. A Windowsban a gyors grafika igénye a 95-tel érkezett meg, a GDI viszont, mint eszközfüggetlen rajzoló és window-composing rendszerkomponens, már a régebbi Windowsokból érkezett. A sima ablakos programoknak elég volt a GDI tudása, amivel a printerre rajzolást is egyszerűen el lehetett intézni. A direkt hardverelérés annakidején egyszerűen ütötte a GDI eszköz és felbontásfüggetlen alapfilozófiáját, ezért erre egy a GDI-től független interfészt csináltak, ennyi. Nem is beszélve arról, hogy mennyire ritkák voltak annó azok a videokártyák, amelyekre a directdraw-t tervezték.
[Szerkesztve] -
lenox
veterán
válasz postmortem #176 üzenetére
Csak felhivnam a figyelmedet egy ellentmondasra: szerinted rossz az uzletpolitika, ezert kevesebbet keres az ms, mint kereshetne. De kozben szerinted minden hibat a vasarlo fizet meg. Most akkor hogy is van ez? Szal ha igy kevesebbet keres, akkor o fizeti a hibait nem?
-
postmortem
csendes tag
Már télleg unom, de mind1...
Szóval ablakos megjelenítő függvényt kérdeztél, hát a direct2d vagy directdraw, vagy nevezzük bárhogy ezt a célt hivatott szolgálni. Mellesleg miért kell univerzálisra tervezni valamit, amikor a feladat nem univerzális és más-más kritériumoknak kell megfelelni. Teljesen jó dolog ha bizonyos szintig univerzális egy függvény, mindaddig amíg nem korlátoz. Itt nem engedhető meg az hogy ami elmegy a vámon az bejön a réven. Itt jön be az a faktor amit egyfolytában szajkózok. Egyszerű megoldást az keres aki le akarja tudni a melót. Picara dobni gyorsan és jöjjön a pénz. Akik hosszabb távra terveznek minőségi munkát tudnak előállítani, mert nem sajnálják az időt és tudják, hogy az esetlegesen a több idő ráfordítása miatt elhappolt pozíciót vissza tudják venni, mert jobb, hosszabb élettartamú programot készítenek. -
BCS CORPS
csendes tag
lesz még valyon 9800 gs-nél erősebb kártya agp-re ?
csak azér kérdem hogy egy ujabb agp kari miatt ennek hátha lejjebb menne ez a szörnyen rosz ár/ teljesítmény arány -
faster
nagyúr
válasz postmortem #176 üzenetére
Windows GDI azért kuka, mert lassú. Direct2D mond valamit? Hol volt akkor a csili-vili 3D?
Vistába nem véletlen, hogy a GDI-t is DirectX-alapúra akarják cserélni.
Direct2D? A Directdraw-ra gondolsz? A GDI egy eszközfüggetlen könyvtár volt + a megjelenítő réteget is ide sorolták, de nem azért volt lassú, mert szar volt, hanem azért, mert univerzálisra csinálták, így pl. a printerre is ugyanúgy tudott renderelni, mint a képernyőre. A Directdraw pedig egy alacsony szintű hardverkezelést lehetővé tevő grafikus interfész volt. -
postmortem
csendes tag
Egybeválasz:
Titok... Nem a ChemSketch volt, hanem egyik riválisa.
Bug fixing volt a meló. Ternészetesen verzió követővel, sikeres review és build után kerülhetett a kód a mainline-ba. A példa azt hivatott szemléltetni, hogy simán átment egy review-n egy nyilvánvalóan helytelen hívás, hiszen egy nem létező elemre történik a hivatkozás. Pusztán a fordítón múlott hogy nem adott hibát. A 8-as VS-ban adott ;)
Nem én találtam a hibát nekem kijavítani kellett. Volt egy hiba amit még az ezredforduló előtt vittek be, és 10 sor volt helyre tenni.
Ismerősöm fejlesztett modult a Vista alá, bele látott és ezek után mondja, hogy nem a legtutibb...
Nyilvánvalóan tévedek amikor azt gondolom, hogy az MS-nek szar az üzlet politikája, hiszen sikeres. No de konkurencia nélkül mégis mit vársz??? Nem akarok OS háborút indítani de amikor az MS előállt a user friendly interface-val és végülis OS-t kreált belőle akkor nem nagyon volt konkurenciája. A rossz üzletpolitika nem azt jelenti, hogy csődbe megy, viszont kereshetne ennél sokkal többet is.
Windows GDI azért kuka, mert lassú. Direct2D mond valamit? Hol volt akkor a csili-vili 3D?
Vistába nem véletlen, hogy a GDI-t is DirectX-alapúra akarják cserélni.
Bele lehet itt kötögetni ebbe-abba a lényeg akkor sem változik. A vásárló fizeti meg az összes ballépés árát, és ez szemétség. És ami tetézi, hogy bele van kényszerítve, mert nem kínálnak köztes megoldást. -
lenox
veterán
válasz postmortem #172 üzenetére
A forras merete gyakorlatilag semmit nem mond a projekt nagysagarol. Pl. ha megvaltoztattad az installert, hogy 'nagyprogram 8.14' helyett 'nagyprogram 8.15'-ot irjon ki, akkor az semmi, es ugyanigy lehet valoban komoly projekt is. En ugyan a microsoftnal nem dolgozom, de az autodesk-nel meg igen, itt is vannak pl. egyetemistak, akik itt toltenek nehany honapot, de semmilyen sor nem kerul be a forrasba anelkul, hogy 3-4 merge cop at nem nezne oket, szal ez csupan processz kerdese, hogy mennyire minosegi a termek, meg ha kezdok is dolgoznak rajta. Nem hinnem, hogy a MS-nel mashogy lenne. A rossz uzletpolitikaban meg teljesen nyilvanvalo, hogy tevedsz, ha eppen csodben lenne az MS, akkor ertenem, hogy mit mondsz, de mintha nem errol lenne szo, eppen ellenkezoleg, qrva sikeres, amit csinalnak.
Ami peldat irsz egyreszt nem is ertem, masreszt oke, hogy talaltal egy hibat valamilyen szoftverben, ebbol hogy lehet altalanositani akar az egesz MS-re, akar amerikara? -
Lortech
addikt
válasz postmortem #172 üzenetére
Hadd kiváncsiskodjak, min dolgoztál aminek 700MB volt a forrása, és mi volt a feladatod a projektben, vagy netán mindent egyedül? Persze csak ha nem titok..
Thank you to god for making me an atheist
-
faster
nagyúr
válasz postmortem #164 üzenetére
Hogy pontosan milyen szakterületen hát vegyük pl a Windows GDI-t. Ami egy igen félresikeredett szemét. Nem véletlen, hogy a microsoft kijött a DirectX-szel.
Konkrétan miért is ''félresikeredett szemét'' a GDI? Régi fejlesztés, akárcsak a quickdraw MacOS-en, több technikai részletben is hasonlítanak. Az is szemét lenne? Halljuk az ebből az időszakból származó, de sokkal fejlettebb 2D-s ablakkezelő-rajzolókönyvtárak listáját... -
postmortem
csendes tag
Amin dolgoztam az 700 MB volt forráskódba... Elhiheted hogy elég nagy. Nem arról van szó hogy mindenki más hülye, hanem arról, hogy az üzletpolitikájuk egyforma. Felvenni vmi olcsó fazont gyötörni amíg bírja és szvsz. Itt nem arról van szó, hogy egy 1000 fős team 2-3 tagja elmegy. Hanem hogy 100 sorból 10-t írt egy ember. Ez az üzlet filozófia... Olcsó munkaerő, nem biztos, hogy minőségi terméket állít elő. De ez kezd egyre parttalanabb vita lenni... A rossz üzletpolitikát velünk fizettetik meg. Ennyi az össz mondanivaló.
Elmondanám hogy mi volt az egyik hiba a kódban...
Volt egy string amin pozícionálni akarták a kurzort. És a képlet az volt, hogy a kurzor pozíciója az N elemű tömb N+1 -ik elemének bal alsó sarkában legyen. Ez egy több milliós program 10-ik verziójában így került eladásra. Ennyit arról, hogy mennyire végeznek minőségi munkát... -
lenox
veterán
válasz postmortem #162 üzenetére
Ez vicces... Mondjuk nem ebbe a topikba valo, az vilagos... Szal te mar lattal amerikai programot, tehat minden amerikai program olyan?
Amugy ha vegiggondolnad, rajonnel, hogy ha eleg nagy meretu a projekt, es eleg sokan dolgoznak rajta, akkor ohatatlanul felmerul az a problema, hogy egyes emberek elmennek, ujak jonnek. Ja, hogy te meg nem dolgoztal akkora projekten... De akkor meg miert szolsz bele? Na mind1, ettol a tematol nagyon messze vagy, lehet, hogy mar irtal valami mukodo progit, de ettol meg igen nagy mellefogas azt gondolni, hogy mindenki mas hulye, te meg mindent tudsz... -
postmortem
csendes tag
válasz matteo_szg #166 üzenetére
Sőt van még egy Ati chipsetes is, de persze azt se lehet kapni...
-
Komplikato
veterán
válasz Hun'reeth #165 üzenetére
Oké, csak rengeteg kártyát ajálgatnak a ''Milyen kártyát?'' topicban, főleg AGP-vel, ami gyakorlatilag beszerezhetetlen. És mindíg feldühít, mert kit érdekel mi van árlistákon ha nem lehet kapni ugye? Persze pont az olcsóbbak, a 99.000-es spéci 7800GS nem ide tartozik.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Telefunen
őstag
válasz Evil Merodak #161 üzenetére
jóval kraftosabb kari mint a 7600gs, a tesztben az x800gto eredményeit biztos hogy hozta volna.
-
Komplikato
veterán
válasz postmortem #164 üzenetére
''Nekem nem lenne baj ha mondjuk lapot vehettem volna PCI-E -set ha a S478-as CPU belemenne. De persze ilyen lap nincs.''
Lehetett, csak atomritka ... Asus is gyártott i915-ös lapokat (2 vagy 3 félét?) s478-as foglalattal. Érdekes módon sokáig nem volt kint a saját oldalán egyik se, csak online shopokban.
Ehh, megelőztek.
[Szerkesztve]"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
matteo_szg
őstag
-
Hun'reeth
őstag
válasz Komplikato #143 üzenetére
Ha nem tűnt volna fel off-ban írtam azt a részt. Azért mert érdekelne annak a teljesítménye az x850xt-hez képest mivel ez a 16 pipás 7800gs mint említettem volt elég felemás eredményeket produkált. A beszerezhetőségre meg: #147
Maradok tisztelettel.''Öregember nem gyorsvonat!''
-
postmortem
csendes tag
Hogy pontosan milyen szakterületen hát vegyük pl a Windows GDI-t. Ami egy igen félresikeredett szemét. Nem véletlen, hogy a microsoft kijött a DirectX-szel. Egyébként a windows GDI-val nem is lenne akkora gond ha nem lenne kuka úgy ahogy van. Nem kell a számítógépnek állandóan toppon futnia, mindig az adott probléma megoldásához szükséges teljesítmény kell. Nem az a gond, hogy a PCI-E elterjedt hanem az, hogy nincs alternatíva alaplapok terén. Nekem nem lenne baj ha mondjuk lapot vehettem volna PCI-E -set ha a S478-as CPU belemenne. De persze ilyen lap nincs. Itt arról van szó, hogy irreális teljesítményű processzort erőltetnek az emberre.
Nem gondolom hogy Józsi bá belegondol abba pl, hogy a feleslegessé vált műszaki hulladék kezelése is költséggel jár. Éppen ezért a retkes gyártókkal meg kellene fizettetni a keletzkező + hulladék árát, amit szépen beépíthetnének a PCI-E árába. De persze erre mindenki vastagon szarik. Csak az a baj, hogy kicsi ez a bolygó és előbb - utóbb belelépünk a sajátunkba.
Igaz, Józsi bá? -
postmortem
csendes tag
Javasold csak. Azért ükapáid sem ágyúval lőttek nyulat ( bár esetedben nem biztos ). Nem azt mondom, hogy a technikai fejlődés rossz, csupn azzal van a baj, hogy ez már rég nem az emberek érdekeiről szól. Az XP, pláne a Vista tele van pakolva olyan fuinkciókkal amikhez hozzá sem szagol egy átlag úzer. Másik dolog persze hogy a teljesítmény növelésének nem egyetlen módja a puszta számítási kapacitás növelése. Itt lép be az innováció. Hogyan lehet olcsón megoldani egy adott problémát. Pl gyanítom te se Ferrarival jársz a sarki fűszereshez, mert minek?! A hardwer/software gyártók részéről meg szemétség, hogy nem kínálnak mást csak ferrarit, holott neked kurva jó lenne egy trabi is erre a célra...
-
postmortem
csendes tag
Láttam már amerikai programot belülről elég gáz volt. Az optimalizálatlanság és a hülyeség mintapéldája. Addig nem lehet értemes jól megírt programot letenni az asztalra, amíg egy projekten minden hónapban új ember dolgozik... Márpedig itt ez az érdek, rabszolgabérért csináld, ha meg megunod van helyetted 100 000 másik. Nekik nem az a lényeg, hogy jól, hanem hogy menjen a cucc.
-
Evil Merodak
csendes tag
Azt megmondaná valaki hogy az itt tesztelt kártyák rangsorában hol helyezkedne el egy AGP-s GF 6800GT? Állítólag még mindig erősebb mint a 7600GS, de ebben nem vagyok biztos.
Úgysem lesz kész időre!
-
{Zodiac}
senior tag
-
Tomi 16
őstag
Én meg akarok venni most egy 6800GT-az eggyik kollégától sokat olvastam róla és még mindig jó kari.
Mármint lassan 4-éve kint van aszem a 9800XT-és még minden megy rajta.
Elképesztő szóval nem kell szar 80 100K kártya mert nem használnám ki úgysem.
Na mindegy a Gazdagok vegyék de szerintem tök föl.
Na üdv.... -
wierra
senior tag
válasz Habib[HUN] #150 üzenetére
Cserébe egy HTPC-be simán elketyeg még évekig....úgyis e felé megy a világ nyugatibb része...
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
lenox
veterán
válasz H.Roland #139 üzenetére
Na en mar kiokosodtam. Szal 3 szam van:
pixel shader units: hany egyseg szamol, ebbol 12 van az x1600-ban
texture mapping units: ezek szamoljak a texturabol a mintat, ebbol 4 van
raster operation units: ezek irjak vissza az eredmenyt a memoriaban, ebbol 4 van
az x1600-nal a pixel pipeline-t hol a shader unit-ra, hol a tmu-ra mondjak. Az nvidianal egyszerubb, mert ott egyenlok a szamok. A 12:4:4 felepites neha erosebb, neha gyengebb a 8:8:8 felepitesnel, ezt latni az x1600 vs 6600 eseten. Ha jol sejtem, az volt a mondas, hogy mert majd az x1650 megmutatja, mert az 8 pipas, nyilvan ez a tmu-kra vonatkozott, szal nem a 12-bol lesz 8, hanem a 4-bol lesz dupla annyi. Na, szerintem igy minden helyre kerult... -
Habib[HUN]
senior tag
Bár ahogy elnézem te most minimális áldozat árán simán átruccanhatsz pci-ex-re. Elvégre csak lap és vga. A kártyád pillanatok alatt elmenne, nagy a kereslet most a jó agp-s cuccok iránt. DDR2 meg kell a fenének jó még az a 939 is egy darabig.
-
Komplikato
veterán
válasz {Zodiac} #147 üzenetére
Ennyiért kap az ember egy 7900GT-t, meg egy jobb PCIE alaplapot ... megint ott vagyunk, hogy halál nem éri meg rákölteni pénzt.
Amúgy nem értem egyesek hozzáállását, a PCIE meg az AGP nem csak a sávszélleségben különbözik ám ..."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz {Zodiac} #149 üzenetére
Csak egy hátránya van, most agp platformon maradni szerintem. Később már nagyon nehéz lesz eladni a konfigot, a fogalmazzunk úgy, hogy nehézkes továbbfejleszthetőség miatt. Ott a konfig és megrekedt egy bizonyos szinten. Míg most még relatív jó áron el lehetne adni.
Mert hiába jó a számítási sebessége, x2 proci azért üt, de mivel nem bővíthető ezért nagyon nyomott ára lesz. -
{Zodiac}
senior tag
válasz Habib[HUN] #148 üzenetére
igen dx10-el így lesz, de a váltás csakis üzlet volt, mert ha egyre gyorsabb vga-kat gyártanak agp-re, akkor azt nehezebben tudják beárazni, mint egy nagy hírveréssel bevezetett új foglalatú, ''hűűű de hiperszuper sokkal frankóbb'' vga-t..
tulképp semmi sem történt, csak nem tudták hogyan felpezsdíteni a piacot. ez viszont minden gyártónak jól jött... 7300gt pce-e, pfff nevetséges, ezért nem váltok pci-e -re, hogy az egész konfigot lecseréljem.Öntörvényű Sünmalac
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz {Zodiac} #146 üzenetére
Igen már a múlt, dobd ki jó messzire mert már csak porfogónak jó. /de mielőtt kidobod ne felejtsd el elkotyogni hogy merre fog landolni, és ha lehet ne is dobd, hanem szép óvatosan rakd le, nekem még jó lesz
Amúgy a dx10 térhódításáig szerintem is bőven jó a konfigod, dx10-es kártyát viszont már szerinem nem fognak erre a foglalatra gyártani, vagy csak nagyon kis választékban. -
{Zodiac}
senior tag
válasz Komplikato #143 üzenetére
simán szerzek neked akár hármat is két héten belül ;)
Gainward GeForce 7800 GS 512MB GDDR3 Golden Sample+ (450/1250 MHz, 24 pipe!!) TV-Out + DVI AGP /3 év gar./ 83 325 Ft 99 990 Ft
aliencomputers.hu
[Szerkesztve]Öntörvényű Sünmalac
-
{Zodiac}
senior tag
AMD X2 4600+, DFI LanParty UT nF3 Ultra-D, 4*512 A-DATA DDR500, Leadtek A7800GS TDH, 2*120GB Maxtor SATA RAID-0
Ez már a múlt???????? Mi a francnak PCI-E, amikor 4000pontot csinálok 3dm06-ban és 7400-as a memóriasávszélem? HDR, sm3 van, minek váltsak a halálra ítélt ddr2-re, meg a teljesen felesleges pci-e -re???Öntörvényű Sünmalac
-
Drizzt
nagyúr
A gyakorlati tuning-részt én nagyon hiányolom, de amúgy jó ötlet volt a teszt!
I am having fun staying poor.
-
Komplikato
veterán
válasz Hun'reeth #140 üzenetére
''Amúgy ha jól emlékszem a Gainwardnak van 24 pipás agp-s verziója''
Ezt többen felemlegették, de mennyire fontos infó ez, ha annyirabeszerezhető, mint a 7600GT-AGP vagy az X1600XT-AGP???"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
rocket
nagyúr
válasz BCS CORPS #136 üzenetére
Igy hivjak a nem teljes erteku chipeket, mondjuk pipeline hibas, letiltanak benne 1 quadot, igy nem adhato el a chip mar 7900gt/gtx/gx2 kartyakra rakva, igy rarakhatjak a 7800gs/7900gs kartyakra.
Van mar 7900gs de csak pcie-ben, topicja is van [link]
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Hun'reeth
őstag
Remélem ha lesz 7600GT-tek frissítve lesz a cikk már csak a teljesség kedvéért is.
Engem kicsit meglepett a 7800GS felemás teljesítménye. Amúgy ha jól emlékszem a Gainwardnak van 24 pipás agp-s verziója
Az x850xt meg tényleg jó darab én pedig tisztelettel maradok a mostani kártyámnál. (hacsak a 7600GT nem lesz igazán jó áron)''Öregember nem gyorsvonat!''
-
H.Roland
aktív tag
Igen, van itt egy kis kavarodas a pixel futoszalagok es a pixel shader egysegek szama kozott. Pl. nezd meg itt a tablazatot:
[link]
Most akkor hogy is van ez az X1600-as kártyák esetében?
A PH! szerint a pixelfutószalagok száma egyszer 12, másszor 4?
Vagy csak az egyik helyen keverik a Pixel shader egységek számával.
Ők tudják.Minden relatív.
-
Hun'reeth
őstag
Csak egy gondolat még cikkolvasás előtt: jó, hogy lassan évek óta az agp végnapjairól olvasunk, hosszú haldoklás
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
.:T.H:.
aktív tag
-
rocket
nagyúr
válasz Telefunen #88 üzenetére
Egy ideje vannak gyartok akik mar g71-es core-t is hasznalnak az agp-s 7800gs kartyakon (ugye alapbol csak a gainward szerelte ilyennel a 7800gs+ 512mb-os kartyajat ennel lehetett is tudna, hogy biztosan g71 core van rajta), az oka egyszeru,fogyoban van,vagy kifogytak a g70 core-bol , g70-et nem gyartjak mar mert draga lenne ilyen kis mennyisegben 110nm-en gyartani a 7800gs kartyakhoz (7800gt/gtx/gtx512 meg kifutott termek ugye), igy inkabb rarakjak a ''selejtes'' 90nm-es g71 core-okat, amiket nem tudnanak felhasznalni 7900gt/gtx/gx2 kartyaknal.
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
lenox
veterán
[link]
Itt vannak mindenfele PCIE kartyak, plusz nehany AGP-s is (6800 gt, 6800 ultra, 7800 gs, x1600 pro, x800 xt pe,x850 xt), szal ossze lehet hasonlitani oket egymassal.
Ha gaz tomshardware-t linkelni, akkor bocs, torolje az illetekes... -
Totis
aktív tag
Sziasztok!
Én is AGP-s vagyok egy 6600notGT-vel. A tesztből annyi kimaradt (vagy csak nem olvastam el figyelmesen), hogy a kártyák mennyit esznek idle/load-on. Bár a tesztnek nem is ez volt a lényege.
Nem cserélnék kártyát csak akkor ha a 7600GS kevesebbet fogyasztana mint a 6600nonGT (kicsi a tápom - 200W).ASUS 1015BX, Nexus 7 (2nd), Nokia Lumia 735, Nintendo Wii, Netgear Stora
-
Vmax
csendes tag
Ööö, volt 9800Pro-m (is), az 5900 Ultrám 10-15%-al lassabb nála.. Ennél gyorsabb kéne.
Ha rámjön, vegyesen játszadozom mindenfélével, néha megnézem az új dolgokat is, de inkább 2001-2002-2003-as játékok, mindenféle szűrőkkel.You better run all day and run all night, keep your dirty feelings deep inside.
-
he7edik.
addikt
Hézagpotló teszt
Égő szöveg a flém vázon
-
hunace
tag
De remélem pótólják majd a 7600GT & 6800GS tesztekkel is.
-
hunace
tag
Bizony ! A túlhajthatóság nagyon fontos része egy vga tesztnek !
Pláne, nekünk AGP-s nemnagyonmilliárdosoknak ! -
aginor
veterán
Igazad lehet, bár én csak a gainward-ról tudok, de a képekel nem vitatkozom.
Ha viszont tényleg g71 van rajta akkor a tunningra én is nagyon kíváncsi lennék ám, brutális lehet még 16 pipával is, és lehet, hogy van ott még aktiválható is.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
faster
nagyúr
mod2faster: szerintem félreolvastad, nem X2 4800+-ért reklamál, sőt. Ettől függetlenül persze hülyeség a felvetés, csak pont az ellenkező értelemben.
Hát, pedig a marketingesekre fogta rá, hogy azok erőltették bele ezt az erős procit a tesztgépbe, nyilvánvalóan azért, hogy vegye a nép azt is, mint a cukrot. -
Tiby
tag
Döbbenet dupla 0 teszt a PH-n!
Azt hittem AGP-s kategóriában legalább a kártyám helyet kap (Sapp.)X850 XT PE (R481), de meg sem emlitve........
Xperten meg nem tudni milyen chip van............??????????? -
wierra
senior tag
Inno3d Vs. MSI:
Mivel mindkét gyártó a referancia-design-t gyártja, így a különbség csak a mellékelt bundle cumók és a garanciából adódik."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Az AGP-nek nem azért va nvége, mert túl lassu, hanem mert nem gyártanak máér gyors kártyákat AGP csatolóval. A legtöbb itt tesztelt kártya ugyanolyan sebességet produkál 4x-es csatlakozóban is. Még mindig nem érte el az AGP a telejsítőképessége határát, csak hát ugye a pénz beszél...
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
r9550
senior tag
nekem is non teccik az x850xt csak kár hogy nem r480-as mag van rajt
-
wierra
senior tag
Hmmm...ahhoz képest, hogy mindenki -köztük a cikkíró is - lehúzza a 7800GS-t; külföldi oldalakon igen jókat olvastam róla; pl.: [link] Bár olvastam egy megjegyzést az X850XT-nél: ''Az 1,4 ns-os Samsung memóriamodulok tetemes tuningpotenciált sejtetnek, hiszen specifikált csúcssebességük 700 MHz.'', de a tuningpotenciálról egy büdös szó nem esik.
Ezt erősen hiányoltam a cikkből...hogy is kaphatnánk így átfogó képet????
Egy átlag user milyen zsugát vesz? Gyorsat, amit meg tud fizetni.
És egy átlag magyar user (magamból kiindulva)? Olyan kártyát, amit lehet még húzni...és meg tud fizetni...
Csak én vagyok ennyire maradi?!"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Gergo_pet
aktív tag
Ne mond már hogy számit az a 3-4 ezer forint különbség amikor videókártyát veszel, mert te most ezen lovagolsz egész végig, hogy drágább, a boltba érkezéskor ez max 5 ezer forint különbséget jelent. Hagyd már abba a hülyeséget ennyi pénzbeli különbség mondjuk egy Inno meg egy MSI közt is van. Egyébként meg teljesen mindegy hogy párezerrel drágább-e vagy sem ugyse a gyártó fizeti meg hanem a felhasználó és a felhasználó meg inkább ad 5 ezerrel többet, minthogy egy komplett platformot váltson.
Egyébként meg köszönöm, hogy megindokoltad magad, nagyon ügyes hozzáállás. Ezek szerint te sem tudod miért mondaod?A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!
-
.:T.H:.
aktív tag
Kár hogy nagy ritkaság a Gainward 7800GS+ 512, szívesen láttam volna mit alakít.
És a többiekkel egyetértve szívesen láttam volna a 6800GS-t és GT-ét, amúgy korrekt teszt, gratula.- Ugyan, kedves Potrien, milyen volt az útjuk Párizsban... - A PH! egyik legjobb hsz-e: http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=351450&start=1374&len=1
-
Hitman
aktív tag
a 7800gs Vpu-ját is bekeverni? - Érdekesnek találtam énis a dolgot, úgy tűnik az újabb 7800gs-ek már a G71-es VPU-ra alapoznak, a képek magukért beszélnek :[link], [link] ez akár némivel nagyobb húzási potenciált is jelenthet szal nem biztos annyira, hogy baki volt, de abban igazad van, hogy az ''első'' 7800 gs-ek G70 maggal jöttek ki, ezt én is tanusíthatom
-
DigitXT
nagyúr
Már ne haragudj, de egy gyenge proci mellett szerinted hogyan lehetne korrektül kimérni a kártyák közti különbséget? Érdekes is lenne, például ha mindegyiknél mondjuk 20 FPS-t mérnének (procilimit) rámondanák, hogy mindegyik kártya ugyanolyan...
mod2faster: szerintem félreolvastad, nem X2 4800+-ért reklamál, sőt. Ettől függetlenül persze hülyeség a felvetés, csak pont az ellenkező értelemben.
[Szerkesztve] -
wid22
aktív tag
Ezek a tesztek jók csak az a bosszantó hogy mindig a legjobb procival tesztelnek. Nem 200000 ft proci az átlag még tölünk nyugatra se jellemzö . Akkor átlagkártyákhoz miért nem átlag procit használnak? Azt kapták a marketingesektöl mármint a drága procit. Igaz azt is reklámozni kell meg elkell adni.
-
t1
addikt
Hali!
Grat a cikkhez nagyon jó lett
Nekem egy 7800GS-em van és AGP fronton az egyik legjobb választás ha van pénzed és fontos a régi konfigod.
Igen van 7800GS + 100eft körül az nagyon brutális. Gainward szörny -
Habib[HUN]
senior tag
Szintén zenész, egy moddolt x800gto tulajdonosa vagyok. Agp-s platformon jó választás. Terveim szerint még fél évig kihúzza, aztán szomorúan jön a platformváltás.
-
senior tag
Hy,
Nekem most pont a tesztben szereplő Sapphire Radeon X800 GTO-m van és érdekes, mert beraktam és egyből 16 pipe-al ment, pedig a dobozon is 12 van, na mind1…
De egész jó kis kártya, nekem gyári hűtővel (elég halk pedig 100 % megy) 420/1100-at bír…
6.5 Catalystot használom így 3DMark05-ben 5400 pontot ad… (A driverbe magas minőségre van téve).
Amúgy régen GF6800-om volt csak elcsesződött és erre cserélték, és még lehet kapni a 3 Testőrnél (42000 Bruttó). -
aginor
veterán
Csak nem könnyű 360-as maggal szereltet szerezni, na meg nagy vele a kockázat is(mindenki szará húzta őket).
20k környékén meg van már 6600gt, ha használt videókártyát szeretne.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest