Új hozzászólás Aktív témák

• Peet

senior tag

Nem akarok AMD vs Intel vitát nyitni, de elgondolkodtató, hogy az AMD FX procija annak ellenére, hogy:
    - kevesebb tranzisztort tartalmaz
    - régebbi gyártástechnológiával készül
    - keveseb (feleannyi) cache van benne
    - kisebb órajelen ketyeg
    még mindig jobb vagy ugyanolyan teljesítményt nyom mint az Intel csúcs procija.
    Ezen elgondolkodhatna az Intel is....

A másik érdekes dolog, hogy itt vannak ezek a szuper dolgok (64bit, dual mag ...stb stb.) és még se látok jelentős gyorsulást.
    Elméletileg egy 33bit-es procinak 2x gyorsabbnak kellene lennie mint egy 32bitesnek. 64 bites procinak pedig...nah most nem számolom ki
    de hatványozottan jóval jobbnak. A dual magnak is kellett volna hozni egy min. 1,5x -es gyorsulást, de majdhogynem lassab mint egy ugyanolyan
    órajelen ketyegő 1magos. A cache is már 4MB! az Intel procijában, még se mondhatnám, hogy 4x, de még 2x sem gyorsabb mint egy 1MB cache-t tartalmazó
    proci.
    Fejlesztgetnek itt össze-vissza, Én tökre örülök is neki, a gatyámat ráfizetem ezekre az új dolgokra, de jelentősen azért sosem gyosul a gép.
    Tudom, sok múlik azon is, hogy a szoftver mennyire van optimalizálva az adott hardverre, de könyörgöm akkor valaki rúgja már
    picsán a programozókat. A tököm televan már azzal, hogy egyre nagyobb vasakat kell venni az egyre nagyobb programok alá, ami alig tudnak többet.
    Persze Én nem tudok programozni, de látom más is csak alig.

Néha tökre meglepődök amikor megtalálom a neten egy 1-200MB-os program 10MB-os verzióját ami ugyanazt tudja. Nekik ,hogy sikerült? Ezen kellene
    elgondolkodni, nem azon, hogy lassan már több cache van a prociban, mint a videokártyámon egykor, és több memória a gépemben, mint amekkora winyóval kezdtem.

''...egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki....'' :DDD

Új hozzászólás Aktív témák