- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peet
senior tag
Nem akarok AMD vs Intel vitát nyitni, de elgondolkodtató, hogy az AMD FX procija annak ellenére, hogy:
- kevesebb tranzisztort tartalmaz
- régebbi gyártástechnológiával készül
- keveseb (feleannyi) cache van benne
- kisebb órajelen ketyeg
még mindig jobb vagy ugyanolyan teljesítményt nyom mint az Intel csúcs procija.
Ezen elgondolkodhatna az Intel is....
A másik érdekes dolog, hogy itt vannak ezek a szuper dolgok (64bit, dual mag ...stb stb.) és még se látok jelentős gyorsulást.
Elméletileg egy 33bit-es procinak 2x gyorsabbnak kellene lennie mint egy 32bitesnek. 64 bites procinak pedig...nah most nem számolom ki
de hatványozottan jóval jobbnak. A dual magnak is kellett volna hozni egy min. 1,5x -es gyorsulást, de majdhogynem lassab mint egy ugyanolyan
órajelen ketyegő 1magos. A cache is már 4MB! az Intel procijában, még se mondhatnám, hogy 4x, de még 2x sem gyorsabb mint egy 1MB cache-t tartalmazó
proci.
Fejlesztgetnek itt össze-vissza, Én tökre örülök is neki, a gatyámat ráfizetem ezekre az új dolgokra, de jelentősen azért sosem gyosul a gép.
Tudom, sok múlik azon is, hogy a szoftver mennyire van optimalizálva az adott hardverre, de könyörgöm akkor valaki rúgja már
picsán a programozókat. A tököm televan már azzal, hogy egyre nagyobb vasakat kell venni az egyre nagyobb programok alá, ami alig tudnak többet.
Persze Én nem tudok programozni, de látom más is csak alig.
Néha tökre meglepődök amikor megtalálom a neten egy 1-200MB-os program 10MB-os verzióját ami ugyanazt tudja. Nekik ,hogy sikerült? Ezen kellene
elgondolkodni, nem azon, hogy lassan már több cache van a prociban, mint a videokártyámon egykor, és több memória a gépemben, mint amekkora winyóval kezdtem.
''...egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki....''
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- iPhone topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen R7 5800X 3D / 20 hónap Aqua.hu garancia / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRCSÖKKENTÉS - RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest