- Nyomtató topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egérpad topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalis
senior tag
válasz Antibazsi #41 üzenetére
5000:1 - no comment. miért is
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
priti
addikt
válasz Komplikato #56 üzenetére
"tudnak egyszerre egy időben különböző csatornát nézni"
Azon kapom magam, hogy még ha ne adj Isten odáig süllyedek, hogy egy sorozatot akarok nézni, még azt is rögzített forrásból teszem, mert olyan szinten elvislhetetlen reklámdzsungel van a TV-ben. Egy -a feliratot meg a bevezetőt áttekerve- 30-35 perces sorozatrész a TV-ben több, mint egy órát megy Kinek van erre ideje, meg türelme?
Az összes politikai beszélgetős műsor fennt van a videotárban a neten, az összes sorozat, mozifilm amit TV-ben láthatsz fennt van torrenten, csak jobb felbontásban meg 5.1-es hanggal reklámok nélkül, de még a sportmeccseket, vetélkedőket is felveszik a fanatikusok és feltöltik toriba kivágva a reklámot.
Mondjátok meg mi értelme van egy csatornát - kvázi 50% reklámot- nézni? Ki a franc akar 4 csatornát nézni egyszerre (?), hát egyet sem akarok látni bakker. Internet legyen és ennyi. Az előregyártott műsorfolyamnak vége van. Teljesen rossz fejlesztési irány. Az én generációm ezt simán kiröhögi.Hardverlesen
-
Komplikato
veterán
válasz Antibazsi #41 üzenetére
55" - 720p....csodálatos térbeli pixel halmaz....5
Ha hiszed, ha nem 2x720p, amiből már elég jó képet rak össze az agyad. Ezért nem volt fontos anno a VR siask/szemüveg megoldásban a felbontás." tuner?? mia ló pikulának? ki az aki 5 műsort néz egyszerre? "
Nem olvastad el rendesen a leírást. A készüléken több ember nézhet akár 8 különböző tartalmat. Ilyen TV már eddig is létezett, ami 4 emberre volt optimalizálva. Igen, tudnak egyszerre egy időben különböző csatornát nézni. És igen, nyilván a hangot kénytelenek fejhallgatóval megoldani."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
mrhitoshi
veterán
Azt azért vedd figyelembe az árnál, hogy ez a TV 3D alatt tudja biztosítani a HD felbontást, amit még szemüveggel sem értek el.
A profitot arra értettem, hogy ha kitudnak fejleszteni egy használható olcsó technológiát, akkor megtérül, de azzal egyet értek, hogy ez csak egy ilyen mutassuk meg magunkat mit tudunk kategória.[ Szerkesztve ]
PS4
-
leslieke
Jómunkásember
Nem csak a TV, az ára is órási.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
addikt
Nem egy élmény 25-30 évesen a szülőkkel élni szerintem ,bármekkora kecóban is lakjon az ember.
Nem hiszed el, de tök jó
Pl.: mosnak, főznek rád, a rezsi megoszlik, ha elég nagy a ház, akkor még baj sincs, hogy sokat látjuk egymást.
Persze vannak árny oldalai is a dolognak, de kimutathatatlan az otthoni (Mutter féle) "koszt"hoz képest
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Dany007
veterán
Jólenne. Csak azt nem értem, hogy a típusjelzésben 46-os van írva. Műszaki adatoknál viszont 102 centis a képátló. Mondjuk képernyőméret. Tehát lehet az mondjuk a vízszintes hossz, ami rendben is lenne. (árgépen most nézem, ott 117cm-t írnak átmérőre, szóval biztos az)
Szóval igen, árban is tudásban is megfelelő. Az, hogy van rajta wifi nem gond.
A smart elkerülését úgy értettem, hogy kifejezetten azért nem akarok +100k-t fizetni, hogy tudjak youtube-ozni vagy facebook-ozni a tévével... Főleg mivel egy PC-re lesz kötve amin Win7 fut Idővel majd ez is alap lesz és akkor normál áron fogják adni. Jelenleg 350-500k között megy.
Szal ja, ez a tévé megfelelő. De azért megnézném élőben is előtte[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
teljesen jó
csak hát szokás szerint az ár az amit gátat szab annak, hogy a szobában élvezhessem e készülék látványát
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
k.
őstag
Jelenleg a 3D őrület zajlik ugyebár.
Ha anélküli TV-t akar az ember, akkor igencsak jó áron megkapja:
46 col 250k!
ÉN legalábbis ilyesmit vennék, hiszen ha nem akarsz 3D-s tökömtudja mit tudót, akkor ne fizess érte.
Ugyanakkor a Smart TV-t nem tudod normálisan kikerülni. Tudják és kész. Kb mintha ma allergiás vagy a légkondira, de attól még a 4 millás kocsiban ott lesz, akarsz te bármit is. -
Dany007
veterán
"Nem olyan picire kell gondolni, 15-16 milla egy normálisabb 80nmes lakás, azért abban is elfér 3-4 ember. "
Ja, így már értem mire gondolsz. Persze, 80nm-en bőven elfér 4 ember. A 15-16 milla meg relatív. 9 milláért van itt vidéken ekkora panel. De arra a gatyádat is ráfizeted rezsiben. A lakópark ahol mi vettünk lakást, ott nincs is 1+3 félszobás lakás. Viszont az 1+2-es 60nm körül is már 17-18 milla... De végülis ja, kilehet fogni 15-16-ért is normálisat.
Hmm értem. Akkor lehet először utána nézek, hogy az a típus melyik kategóriába is tartozik. Mert egyik márkából se akarok belépőszintűt vásárolni.
A plusz 20% még talán bele is férne ha tényleg olyan amilyen az a sony. 5-6 évet bírjon.
Most abban reménykedek, hogy ez a smart tv-s hype majd jól leviszi a sima tévék árát. Nálam ugyanis egy htpc-ről megy minden. (tévé, film, net, e-mail, zene, rádió, képek stb). Így semmi szükségem smart tévére. Legyen 115-120 centis, full hd, és led háttérvilágítású. Meg persze egy jobbfajta IPS panel. Amiben esetleg a fekete tartomány kiemelkedően szép és homogén. Na ez meg főleg megérné számomra a plusz 20%-ot. Sajnos a legtöbb átlag LCD-n nagyon ocsmány a fekete. Az erős bevilágítás meg hasonló. Meg nem is homogén, meg sok esetben barnás az a fekete. Az ilyet meg egy üzletben nem lehet kipróbálni. A feketével a legtöbb gond csak az esti teljes sötétségben látszik igazán, de akkor nagyon. Nyilván nem kérhetem meg a boltost, hogy sötétítsen el mindent[ Szerkesztve ]
-
k.
őstag
"Na ezt nem teljesen értem. Ha jön a gyerek, akkor az minimum 20-25 de manapság már gyakori sajnos, hogy 30 éves koráig is a szülők nyakán marad. Addig meg kell a nagy ház. Aztán ha a gyerek kirepül, akkor el lehet adni és lehet kisebbe költözni."
Pont azért írtam, hogy nem az kell, hogy jön a gyerek, venni egy giga kecót, és 10-20 évig fizetni a hitelt, hanem venni egy közepeset, és a Gyerek számára félretenni a pénzt. Mert igy nem marad a szülők nyakán 30 éves koráig, hanem a suli befejeztével el tud költözni.
Nem olyan picire kell gondolni, 15-16 milla egy normálisabb 80nmes lakás, azért abban is elfér 3-4 ember. Én legalábbis ezt csinálnám. Nem egy élmény 25-30 évesen a szülőkkel élni szerintem ,bármekkora kecóban is lakjon az ember.A sony egyébként nagyon ad a preztizsre. Értem ezalatt, hogy sok olyan cuccuk van, ami designos, felszerelt, és a kategóriához képest +20% az ára. De jó minőségű. Sokan most röhögnek, hogy bezzeg, sok Sony cuccuk romlot el, de itthon van 30 Sony termék, a tvtől a blu-ray lejátszón át a telefonig, és mindegyik jól bírja. Nem mondom, nyírtam már ki pendrive-jukat, használtam szét 3 év alatt egy 25k-s fülest, de ezek leginkább az én saraim, nem a terméké.
A helyzet az ugyanakkor, hogy be kellett vezetniük olcsóbb cuccokat, mert nem fogytak eléggé. Tehát pl most olvastam, hogy az új Sony tvk egyrésze már nem is Sony gyárban készül, sőt a leggagyibbakat már nem is ők fejlesztik majd, csak a cimke megy rá-meg gondolom a külső design.- Ez azért van, mert nem vették elegen, mert drága volt, igy próbálnak spórolni. Aki eddig vette a komolyabb cuccaikat, az ezután is megkapja, aki pedig most "ismerkedik" a sony cuccokkal, annak is lesz termék.
Amire kiváncsi vagyok, hogy meddig marad ez így. Jelenleg-2005 óta- Angol vezetője van a Sonynak, és 2013 elején le fogják váltani. A kérdés, hogy a következő igazgató követi-e ezt a spórolósabb tendenciát-több olcsó Sony cucc lett az elmúlt 5 évben, mint elötte bármikor- vagy inkább visszamennek a drágább kategóriákba, és azzal fognak foglalkozni. -
Dany007
veterán
Jajaja, persze azért is írtam, hogy egy 30-40 millás ház még nem az igazi jómód. Csak a jobbikfajta, hiszen mégse lepukkant panel (bár abból is van jobbfajta).
Az iPhone sokaknak megéri, akik amúgy sokat telefonálnak. T-nél már bagóért adják, ha a megfelelő mértékű előfizetéssel veszed. Ugye havi 17k-ra valami 20k a telefon. És azt a 17k-t egy az egyben lebeszélheted. Sok sms- 4gb net stb van még benne. Tehát aki ezt amúgy is kihasználja annak megéri. Majd ha lejár a 2 év hűség akkor veszi az újat.
Tévénél persze más a helyzet, mert a 2 millás tévét 2 év múlva a feléért se tudja már eladni. De tény, hogy aki ilyet vesz azt ez nem is igazán érdekli."Úgyértem, hogy jön a gyerek, felnő stb, és akkor érdemesebb egy kisebb házban lakni, hogy aztán a gyerek el tudjon majd a sajátjába költözni."
Na ezt nem teljesen értem. Ha jön a gyerek, akkor az minimum 20-25 de manapság már gyakori sajnos, hogy 30 éves koráig is a szülők nyakán marad. Addig meg kell a nagy ház. Aztán ha a gyerek kirepül, akkor el lehet adni és lehet kisebbe költözni.
Ui: Ja, 90k jó ár érte. Főleg, hogy Sony. Sokáig abban a hitben voltam, hogy a Sony egy jó minőségű, de inkább presztizs márka. Ezek szerint nem annyira. Legalábbis az ár / érték arány túl jó ahhoz, hogy annak lehessen nevezni
Én amúgy egy 46 colost néztem ki magamnak. Sonyban a Sony KDL-46EX710 típusút. Az LG és a Samu is hasonló árban van. Nekem számít a méret És jelenleg csak egy 28-as lcd monitor van tévének és mindenesnek. Viszont még várok vele, hátha lesz valami extra költség a gyerek miatt. Meg azért itt a PH!-n is megakarom kérdezni a szakértőket melyik éri meg a legjobban.[ Szerkesztve ]
-
k.
őstag
Igazad van, idézőjel lemaradt.
Egyékbént arra értettem, hogy példának irtad, hogy sok itthon a jómódú, mert ugye milyen szép 30-40 millás kecók/kertesházak vannak.
És arra irtam, hogy akik ezt hitelre vették, azok valszeg nem tudnak ennyiért tv-t akármit venni.
Hány, meg hány ilyen drága kertesház elött áll egy 5-6 éves Suzuki, vagy 10-15 éves Opel. Aztán majd késöbb persze lecserélik, de amig a hitel tart, addig nem élnek "luxus" életet.Ez olyan egyébként, hogy valaki 2 millás tv-t hitelre vesz, mint pl egy iPhone-t.
Úgy is megveheti az ember, de egyfelöl gáz vegyen olcsóbbat kpra, másfelöl mire kifizeti már jött újabb, szebb jobb, és ő még fizetheti a régit.Én egyébként felelőtlenségnek tartom az ilyen házak megvételét, ha komolyan leterheli a családi költségvetést.
Úgyértem, hogy jön a gyerek, felnő stb, és akkor érdemesebb egy kisebb házban lakni, hogy aztán a gyerek el tudjon majd a sajátjába költözni.Ui:
EX402
Ezt a tv-t vettük. Szerintem megérte[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
"Hogy a pórnép nem férhet hozzá ehhez. "
Ez erős volt De hozzáférhet, csak nem akar, mert kell másra a pénz.
Ugye, nem autót vesz hitelre, hanem pl ezt a tévét autó helyett De értem mire célzol.
Presztízs, okés. Én is ezt mondtam, csak én ezt e-penis növelésnek neveztem
De ha már presztízs én nem ilyennel növelném. (hanem mondjuk egy min 185 centis tévével, a mérete miatt sokkal nagyobb hatást fejt ki az emberekből első blikkre. de ez csak az én véleményem)
Apám is olyan 200-250 körül vett 105 centist még valamikor 5 talán 6 éve. Akkor még csak HD ready volt elterjedve, a Full HD kuriózum volt kb, mint most a 3D. Elérhető, de irreálisan drága. Szal most ennyi pénzért már ledes 120 centis full HD-t kapsz és nem is a legolcsóbbat!
Szóval igen a technika gyors fejlődése miatt abszolút nem éri meg a legdrágábbat megvenni, mert pár év múlva a felét se éri. Persze akinek ez nem számít annak nem számít. De az már nem csak a szimpla gazadag kategória, az már tényleg az elit. Akinek van pár millája, hogy 2 évente cserélje a tévéjét. Mert ha mindig naprakész akar lenni, akkor nagyjából 2 évente kéne cserélnie. De ilyen is biztos van. Magyarországon is."Azért azt ne felejtsük el, hogy itthon a legtöbb ilyen nagyértékű kecót hitelre veszik/vették.
30 évesen megveszi, 50 évesen kifizeti. Kevés ember van, aki KP-ra vesz ilyeneket."Ezt most nem értem. Persze. Ez okés. De ahogy a 30-40 millás lakást, úgy a 30-40 millás családi házat is hitelre fogja venni a legtöbb ember.
A lényeg csak annyi volt, hogy aki házat vesz, annak is bekerül min 30 millájába az a ház, mint amennyiért az a fullos lakás Pesten. Tehát ha ő épp úgy gondolja, akkor nem házat vesz, hanem fullos lakást, az ár u.a. Nyilván mindegyiket hitelre.Szerk.: amúgy igen. Meglepő módon a Sony-nak van pár jó tévéje a közepes - olcsóbb árkategóriában. Én pl megtaláltam ugyan azokkal a tulajdonságokkal bíró tévét Samsungban, LG-ben és Sony-ban is nagyjából egy árban! Csak pár ezer forintos különbségek voltak.
[ Szerkesztve ]
-
k.
őstag
Alapvetően egyébként itt az egyediséget fizeted meg. Hogy a pórnép nem férhet hozzá ehhez. Ezeket a cuccokat szerintem 2-3 évnél tovább az első tulaj nem használja, -kiv ha csökken az anyagi szintje-, hiszen addigra "elavul"
Ez olyan, hogy régi ismerösöm szülei vettek 2002ben, egy 1.5 millás Sony plazmát. Ma is az van nekik. Értelme volt? Francot volt, max 5 évre rá el kellett volna adni.
Mi 2006ban, egy 350k-sat, amit idén egy 90k-s Sonyra cseréltünk. Sokkalta modernebb a 90ks a 350esnél, a régi 1.5 millás pedig ehhez képest egy videoton fadoboz. Pedig majdhogynem "ingyé" volt.
Szóval a technikai fejlődés nagyon durca, és ezek miatt én úgy gonodlom, hogy ilyen tv-t max 4-5 évre-de ez is a határ- vesszük. Rég nem él az, hogy drága, oszt jó lesz sokáig. Ez preztizs, pár év mulva más lesz, tovább kell lépni.Azért azt ne felejtsük el, hogy itthon a legtöbb ilyen nagyértékű kecót hitelre veszik/vették.
30 évesen megveszi, 50 évesen kifizeti. Kevés ember van, aki KP-ra vesz ilyeneket."Amúgy látom jól megtaláljuk egymást az ilyesfajta topicokban "
Na jah -
Dany007
veterán
Egyetértek, hogy nem olyan drága. Így átgondolva az a 2,5 milla nem vészes. Láttunk már 30 milláért is LCD tévét. De mondjuk ott a különbség, hogy az akkor a világ legnagyobbja volt.
Ez a tévé meg max csak egy "sima" felső kategória. Csak a szemüveg nélküli 3D az egyedülálló benne. De ugye ezt is csak bizonyos szögekből lehet látni. Így nagyzolásra sem teljesen alkalmas Elképzelem ahogy az ipse menőzik vele a haveroknak, üzlettársaknak... És akkor állj de, de csak ide és akkor látod... aahj nem jó elmozdultálOlyan példát tudnék hozni, hogy mondjuk emberünk megveszi drágakő berakásos iPhone 3G-t sok pénzért. És elkezd vele vagizni xy üzlettársának, akinek már az új iPhone 5 van meg. Tehát hiába csilli-villi, meg drága is, de mégiscsak az iPhone 5 a legjobb (tudom, h ma mutatják be, csak példának hoztam fel).
Tehát én valami hasonlóra gondoltam a korábbiakban. Okés, hogy fasza tévé. Meg egyedi meg minden... De azért valljuk be, lehet kapni ennél jóval komolyabbat is. És ez még csak annyira nem is drága.Amúgy szerintem a 30-40 millás kecó még azért nem elit kategória. Hiszen elég annyi hozzá, hogy az emberünk nem családi házat vesz (nem építkezik), hanem helyette egy fullos lakást. Hiszen egy valamire való családi ház is 30-40 milla körül indul. Még itt vidéken is. És elég sok van belőle. Sok családi házas városrész van itt Veszprémben is. A legtöbb már felújított, igen jólnéznek ki. Tehát most annyi, hogy emberünk nem ezek közül vesz egyet, hanem egy fullos lakást. Árban meg nagyjából ugyanott van.
Szerintem az elit a 100-120 millás családi házaknál kezdődik a rózsadombon. De ennek már tényleg semmi köze a témához.Egyébként nem kell pöcsölni a kerttel. Fel kell venni egy kertészt. Hetente 1-2x eltölt ott 1-2 órát annyi talán elég is és nem kerülne olyan "sokba". =)
Amúgy látom jól megtaláljuk egymást az ilyesfajta topicokban
-
Antibazsi
aktív tag
55" - 720p....csodálatos térbeli pixel halmaz....5000:1 - no comment... 5 tuner?? mia ló pikulának? ki az aki 5 műsort néz egyszerre? Vicc ez a TV bármennyire is úttörő. Még ha milliárdos lennék sem venném meg ilyen paraméterekkel.
mod: az 5 tunert visszaszívom, ha egyszerre lehet 3-4 műsort felvenni vele...de gyanítom,hogy ez lehet az egyetlen értelmes oka hogy ennyi van benne.Bár ha a natív 2D-s felbontásban menti le akkor jó ha 2 műsort tud ekkora sávszélen rögzíteni. (USB)
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
k.
őstag
"Egyébként attól, hogy valaki gazdag még nem kell hülyének nézni. Ha már van zsebből 2,5 millám egy tévére, akkor nyilván futja házi-mozi szobára is"
Ez baromira nem így van.
Nem tudom, mennyi jómódú ismerősöd van, de akiket én ismerek, egyrésze meg tudná engedni, a házimozi szobát, de nem oldja meg.
Ugyanis sok ember vesz a belváros egyik elitebb részén 30-40 milláért egy fullos kecót, gigajó kilátással.
Példának: (jó, ennek nem extra a kilátása, csak linkeltem egyet )
[link]
Ez a kecó 40 milla, és kötve hiszem, hogy aki ide költözik, akarna még házimozi szobát.
Az ilyen tvk egy elit, városlakó rétegnek készültek, ahol pénz van-valjuk be, azért 2.5 milla bárhogy is hangzik, nem sok pénz, föleg elit körökben- de hely komolyabb cuccnak nincs. Megnézem, mit szólna a szomszéd, ha hazamegy este a melóból, a szomszéd pedig a Bose hangfaljaival dübörögteti a filmet.
Szóval én úgy gondolom, hogy megvan ennek a vásárlói köre, sok ember él igy-jó magam, sem biztos, hogy kerttel pöcsölnék, egy 40-50 millás bazinagy kecó is elég lenne-mégha nem is itthon. Na nekik készült.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
egy kicsit drága.Talán 1-2 év múlva veszek egyet,és hozzá aspirint a fejfájás ellen.
-
Spancho
senior tag
Amúgy ez csak nekem új hogy tudnak usb-s adattárolóra tudnak felvenni a tv-k ?
Nincs már most valami ilyen tv olcsón ?
Pont most néztem az mm reklámújságot és már tényleg nagyon olcsók a tv-k 100cm feletti 3d-s ami még full hd-s is csak gondolom 1-2 éves meg kicsit vastagabb mint 2-3 cm már 130 körül lehet kapni.(mondjuk 1000x hogy max 1x2x néz az ember azzal a szemüveggel valamit ,de azért elég jók az árak).A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
00roli00
aktív tag
válasz Black Dragon #1 üzenetére
A 12 k dodó jobban szvsz.
-
nagyúr
Emberek! Ez Japán belpiaci termék.
Drága? Egy helyiteszkós árufeltöltő is meg tudja venni, ha nagyon akarja...Aki él és nem boldog, az téved!
-
r3dsnake
nagyúr
A 2x fullhd az hogy 3840x2160? Múltkor az iPades cikknél is ugyanezt rontottátok el, de akkor se foglalkozott vele senki...
-
Trub
tag
A wc ajtóra pont fasza. Oda minek 3d-s projektor
-
kovgab
tag
Ez mán a jövő tata?
Ká Úr
-
Dany007
veterán
"Ezen nincs túl nagy haszon, drága még ez."
Ezt mondom én is.
"Minek mindenbe e-penist keverni?"
Miért szerinted mi más az, ha az ember 2 millát költ egy olyan tévére, ami még méreteit tekintve is éppen csak átlag feletti? A felbontást kihasználni meg még nem nagyon lehet rajta... Akkor mi más ha nem nagyzolás? Ahogy mondod, presztízs.
"az átlag ember finanszírozza. Ha nem lenne sok ember, aki 100k-ért vesz, meg 300-kért tv-t, amin giga haszon van, akkor nem lenne pénz erre sem."
Én is pont ezt írtam. Nem ebből fognak meggazdagodni. A cégnek is csak egy presztízsnövelő eszköz, hogy most ezzel bekerültek a hírekbe.
Nem is értem miben nem értünk egyet?
Egyébként attól, hogy valaki gazdag még nem kell hülyének nézni. Ha már van zsebből 2,5 millám egy tévére, akkor nyilván futja házi-mozi szobára is. Na, akkor meg inkább abból a 2 millából vennék egy full HD felbontású 3D-s projectort. És moziznék mondjuk 7-10 méter átmérőben, mintsem 2,5 milláért vegyek egy 150 centis tévét...
És ha csak egy kicsit is érdeklődik az ilyesfajta technika iránt az a bizonyos gazdag illető, akkor simán utána tud nézni annak, hogy 2,5 milláért sokkal komolyabb cuccot is vehet, mint ezt. -
titán
Most komolyan. Ha valakinek van rá pénze, meg igénye, miért ne vegye. Gyakorlatilag ő fizeti helyetted a fejlesztési költségeket, hogy utána 5 év múlva te ilyet vehess 200ezerért. Ha ő nem fizetne helyetted, és nem fizetett volna az elmúlt 50 évben, akkor most neked se lenne otthon LCD-d, hanem nézhetnéd a valóvilágot fekete-fehérben.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
k.
őstag
Minek mindenbe e-penist keverni?
Vannak gazdagok, akiknek van rá pénzük, ők természetesen-ahogy mindenben lenni szokott- megkapják a figyelmet, a legújabb technológiákat, és meg is fogják venni.
A cégnek preztizs, hogy nézd ilyenünk is van, 3 év mulva, pedig a halandó ember is használhatja.
Egyébként ezt a dolgot pont, hogy az átlag ember finanszírozza. Ha nem lenne sok ember, aki 100k-ért vesz, meg 300-kért tv-t, amin giga haszon van, akkor nem lenne pénz erre sem.
Ezen nincs túl nagy haszon, drága még ez. -
Komplikato
veterán
Drága, mert új technológia, mi ebben a fura?
Meg mondjuk azért az UHD termék árát egy HD készülékhez képest kissé értelmetlen.
No meg van benne pár dolog, ami szerintem parasztvakítás és felesleges, de benn van. Például az 5db(!!!) tuner. Gondolom ki tud pakolni 4 Tv csatornát full HD-ban egyszerre, miközben az 5-ikről veszi fel az adást."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
XtremLor
őstag
Jol mondod , az lg használ ilyen technológiát ahol a szemet vagy az arcot ismeri fel, így nyugodtan mozoghatunk követ minket, minden honnan tökéletes lesz a kapott kép, igaz ott még tv nincs csak monitorba rakták 30" alatt....a toshiban nincs ilyen, itt van pár nézési pont a régiekben 3 db volt tán ezekben szerintem már 9.
"Legen...Wait for it...Dary"
-
fasirTTT
őstag
válasz odordaniel #5 üzenetére
ez azért elég sci-fi már
-
Dany007
veterán
válasz mrhitoshi #19 üzenetére
Persze, valószínű, hogy a felbontás és a szemüveg nélküli 3D miatt ennyire drága.
De most nézem pont, Samu 55 colos, Full HD Led LCD 300 ezer forinttól kapható.De továbbmegyek, ugyan ez LG-ben már 3D-s verzióban 377 ezertől kapható.
Ez meg már tényleg csak annyiban különbözik a cikkben említettől, hogy kisebb a felbontása és nem szemüveg nélküli technológia.
Ez a két dolog pedig szerintem nem ér meg plusz ~ 2 millát.Aztán, hogy ez a 2 millás készülék mennyire hozza vissza a beleölt pénzt nem tudom. De. Biztos, hogy ez nem tömegterméknek készült. Ergo nem fogják több ezeren megvásárolni. Maximum több százan. Annyiból meg szerintem messze nem jön ki fejlesztés költsége. Ennyiből egy labort vagy kutatórészleget sem lehet felhúzni. Nemhogy még profit legyen.
Ez szerintem tipikus "e-penis" növelő valami. Gondolták úgyis lesz valaki millás balek, aki megveszi ennyiért is. Mert bizonyos körökben az növeli a 'penist' ha minél több pénzt adnak ki amúgy hétköznapilag olcsó cuccokra.Az igazi profitot a Toshibának majd az fogja hozni, ha majd évi 100-200 ezer vagy jóval több ilyen technológiás tévét adnak el. Mert ilyen számoknál már elég a kis haszonkulcs is ahhoz, hogy sok pénzt hozzon össze.
-
törölt tag
Hát igen, nem a felbontást kell megfizetni hanem a technológiát....
-
SzaboZE
addikt
válasz osztraksajt #17 üzenetére
Lehet, hogy ehhez is lesz ajándék suzuki?
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
osztraksajt
őstag
Az első Pio 100 centis plazmatévék mikor Magyarországon forgalomba kerültek ezelőtt tizenpár évvel 4,5 millába kerültek, akkoriban műszaki boltban dolgoztam. Volt aki kettőt vett karácsonyra. Pedig akkoriban az egy igen jó lakás ára volt, de a város szélén családi házra is elég volt. Ahhoz képest nem drága....
-
XtremLor
őstag
Lehet drága, valahol a fejlesztési költséget be kell hajtani ahogyan említették előttem is, nem lesz tömegcikk, nem a darabszámra helyezik a hangsúlyt hanem a nagyobb haszonkulcsra.
Ha nem lennének ilyen méregdrága 3d tv-k soha nem forrna ki teljesen a technológia, 4-5 és megfizethető lesz már több rétegnek is, nem csak az elitnek, de ez mindennél így van!"Legen...Wait for it...Dary"
-
Mappa
addikt
válasz pumpika666 #2 üzenetére
svájci frank-alapú hitelre... még az anyósnak is
nem kötelező megadni
-
t72killer
titán
Képminőségben vajon van olyan jó, mint egy újabbféle, magasabb frekvenciás aktív-shutter TV?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Kinder
senior tag
Egyébként méretre már nem rossz, árra meg csak egy nullával több, mint kéne, szóval...
-
{Zodiac}
senior tag
még jó, hogy lehet kapni
Öntörvényű Sünmalac
-
Devid_81
félisten
Azért ez egy "kicsit" túlárazott szerintem is.
5500$-ért 80"-os Sharp van, ami nem tud 3D-t de ezek a technológiák még mindig haszontalanok....
-
Dany007
veterán
Na most nem teljesen értem mi ebben a 12k dollár.
Csak mert az 55 hüvelyk ha nincs elírva, akkor nem nagy. 140centi. Apám most fogja ekkorára cserélni a régi 105 centist. Igaz nem 3D-t vesz és nem is 2x HD felbontásút. Sima ledes HD tévé ekkora máretben már párszázezer forinttól kapható. A 2D-ben nyújtott 2xHD felbontás meg nem ér ennyit. Mire kijönnek rá a rendes tartalmak már rég kevés lesz...
Viszont a 3D-ben nyújtott 720p kevés. A szemüveg nélküli technika meg megkérdőjelezhető hosszútávon... Akkor mi kerül ezen több mint két misibe?[ Szerkesztve ]
-
DEJVID
őstag
3840x2160 nem éppen 2x1920x1080
-
t-bali3
senior tag
És hogyan működik a szemüveg nélküli 3d? Valaki esetleg fejtse ki pls!
-
hack69
aktív tag
válasz pumpika666 #2 üzenetére
A fejlesztésekbe fektetett pénzt valahol vissza kell hozni.
-
pumpika666
csendes tag
hát ez qrvadrága
pedig jó lenne, ha már valaki villantana, ezen a téren, mert bejön a 3d, de a szemüvegtől hülyét kapok, szemüvegesként nagyon kényelmetlen, moziban kb 5-10 percenként hemü levétel, kis megkönnyebbülés, aztán vissza, nagyon fárasztja a szememet -
Black Dragon
addikt
Wow, jól mutatni egy ilyen a nappaliban.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest