Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mini-ITX
- Vezetékes FEJhallgatók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- SSD kibeszélő
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VGA hiba
- Samsung Galaxy Tab A 6 - fél kiló harminc, maradhat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Az iwiw legfeljebb a pénztelenségnek a példája lehetne, nem a java hibája.
De sorolj fel igazán nagy asp.net oldalakat. Meg sorolj fel olyan installációkat, ahol sok processzoros számítógépeken windows szerver fut, sok rammal, stb. Ahol a pc már rég kifulladt skálázhatóságban, ott indulnak az igazi nagy szerverek.
Szerk: egyébként pedig logikailag nézve a dolgot, azt az állítást, hogy bizonyos méreten felül nem focizik a pc, nem cáfolja az az állítás, hogy van a neten asp.net oldal.
-
T-Nagyon
tag
Lehet, hogy másoknak tetszik ahogy produkálja magát Ballmer bácsi, de nekem egy kicsit primitívnek tűnik ez a viselkedési forma.
-
Cathfaern
nagyúr
Enyémben is van, de én is innen PH!-s aláírásból loptam
Amúgy annyira nem ismerem a javát, de ha megnézel infós álláshírdetéseket, döbbenetes mennyiségben keresnek java programozókat.
(persze erre rá lehet vágni, hogy azért mert amit .net alatt 1 ember megcsinál, java alatt 10 ember kell hozzá)
-
bambano
titán
Azért jávás cucc elég sok van, elég nagy darab rendszerek. Meg a jávás fejlesztések rendesen körbe vannak pakolva eszközökkel. Ugyanezt nem ismerem .net-ben, tehát ezügyben nem nyilatkozom.
Szerintem a jáva egy kalap gumiarábikumot se ér önmagában, ami értékessé teszi az az, amit mellépakoltak azóta.
-
FTeR
addikt
így van. nézd meg hogy hol volt a Linux 10 éve, és hol van ma
desktoppon gyak mióta létezik 1-2% minden évben van pár 100 "fős" semmit sem érő, de hangzatos "álljunk linuxra", szerveren meg tavaly (előtt?) volt egy nagyon durva 40%os növekedés (feljött 15%ra), aztán nem rég elemezgették, h megtorpant mert véget ért az unixról migráló hullám.
ugyan ezen idő alatt, a win átvette a vezetést majd 10%os előnyt kovácsolt..net szinte minden szempontból többet nyújt, ha nem gyúrsz crossplatformra (java pont utóbbi miatt gyenge).
vkinek az aláírásában van itt, h "Saying that Java is nice because it works on all OS's is like saying that anal sex is nice because it works on all genders."
hihetetlenül találó..net-en jellemzően egyedi fejlesztésből van sok. elterjedt apot én sem tudnék nagyon mondani. de a mobil platformot leszámítva ez javaról is elmondható.
egy normálisan megírt .net app legalább olyan vagy akár gyorsabban is futhat, mint egy C++os megoldás, míg java ebben picit jobb.silverlight meg egy olyan cucc, amit még a megrögzött ms haterek is elismernek.
elmondható, h az OO felfogást és a fw/vm létét leszámítva a .net-ben és a javaban semmi közös sincs. ugyanígy a vektorgrafikusságot leszámítva a silverlightban és a flasban sincs semmi közös. ms mindkettőnél az alapötletből kiindulva egy sokkal átfogóbb és általánosabb platformot alkotott.
-
bobsys
veterán
srvt alapbeállításokkal nem nagyon tudod mire használni, de egy servert nem mondod hogy úgy kell rendszerbe állítani, hogy felrakom puff és kész.
Mi onboard során átnézzük őket és szó nélkül visszadobom ha nem tudom úgy beállítani ahogy az a dokumentációban le van irva (+a mi feltételeink). És ebben bizony benne van a windows update beállítások átnézése is. Ha minden ok na akkor kerül bele az acceptance es CMDB listákba. -
-
moonman
titán
nézd, amikor feltelepítesz egy Windows Server-t, a képedbe nyomja a "Configure your server" konzolt, ahol többek közt az automatikus frissítéseket is beállíthatod. ha te úgy állítod be, hogy indítsa újra automatikusan (és nem akkor amikor úgy gondolja, hanem újraindítást igénylő frissítés telepítése után), akkor miről is beszélünk? ez egy vicc.
egy Windows Server alapbeállításként "semmit nem csinál", ki kell osztani a szerepköröket és funkciókat, aztán szépen rá kell szabni az adott környezetre, olyan, hogy alapbeállítás még egyszer mondom nem létezik. ez nem desktop os, hogy felteszed, azt teszi a dolgát. minden szolgáltatást be kell konfigurálni.
ha nektek leállogat az Exchange szerveretek, akkor fenntartom, hogy igenis szarul van beállítva, lehet az akármilyen certified MS muksó, valamit kőkeményen elbaszott.
ha meg nem akartok érteni hozzá, akkor ne is szóljatok hozzá.
-
doc
nagyúr
már megint hülyét játszol
"mi az hogy alabeállítás"
az, ahogyan a telepítés után működik
még mindig nem válaszoltál arra, hogy szerinted az a normális működés egy servertől, hogy szó nélkül újraindul ha úgy gondolja?
a mi exchange-ünk meg leszokott
tudom, hülyék vagyunk hozzá (én amúgy tényleg, de nem is akarok különösebben érteni hozzá)...
mellesleg a server telepítést rendszerint (pont az ilyen mókák elkerülése miatt) nem mi szoktuk csinálni, hanem jön valami sokszorosan MS-certified szakmókus, aki Qrva sok pénzért megcsinálja, legutóbb is ő csinálta a serverpark migrálását az ESX serverre, szóval ha azt mondod hogy ő is hülye hozzá, akkor azzal azt állítod hogy a rakás MS-bizonyítvány nem ér semmit -
moonman
titán
szervernél eleve mi az, hogy alapbeállítás. minden környezet más, nincs alapbeállítás. az, hogy szarul konfigolja be valaki (kérdés nélkül restart frissítéskor) az nemár a rendszer hibája legyen. hozzáteszem, az Exchange-ünk is szó nélkül teszi a dolgát évek óta, nem szokott leállogatni.
-
doc
nagyúr
aha, szóval szerintem is teljesen OK, hogy egy ms servertermék alapbeállításokkal használva nem képes ellátni a feladatát, ahhoz hogy normálisan működjön, még buzerálni kell.
bezzeg hogy hőbölög mindenki hogy "mer' a linuxot is hackelgetni kell, meg érteni kell hozzá anélkül semmit nem ér"
amúgy a kollegám, aki a windows serverekkel foglalkozik, ért hozzá, az ilyen elmebeteg szarokra, mint a magától újraindulgató server meg nyilván nem gondol az ember...
hozzáteszem, a linuxos servereink évek óta tökéletesen működnek, a legcsekélyebb gond nélkül -
doc
nagyúr
mert szerinted 10 éve a Linux pont olyan népszerű és elterjedt volt mint ma?
akkoriban tényleg csak az elvakult kockák használtál, rajtuk kívül nem sokan. ma már remekül használható otthoni desktop rendszernek, különösebb hozzáértés nélkül ( pl. a már többször emlegetett 50 éves anyukám, aki imádja a linuxát, pedig előtte 98-at és xp-t is használt de egyiket sem szerette)
azt is leírtam, hogy mit várok a következő 1-2 évtől
mondjuk azért elég fárasztó úgy beszélgetni veled, hogy a felét nem olvasod el annak amit írok, vagy legalábbis úgy csinálsz mint ha nem látnádati ccc-t valóban ritkán telepítek, saját gépen eleve nincs windowsom, a cégesek meg mostanában nagyrészt nvidiával jönnek
ahogy mondtam, magáról az apiról nem nagyon tudok nyilatkozni
majd ha lesz baromi sok időm (meg osx-re és linuxra korrekt playerem), a silverlight-ba beleásom magam, azt össze tudom vetni a flash-sel -
bobsys
veterán
tán olyannal kéne dolgoznotok aki ért ahhoz amire megbízzák
itthon mindenki azt hiszi hogy ért win srv-hez aztán csak anyázza az ms-t ha valami nem megy/nem ugy működik
+2kollegámmal együtt érdekes módon soha semmi banális ökörség dolgunk nincs a serverekkel pedig jópárat üzemeltetünk -
moonman
titán
""a Linux is nagyon durván tör előre, még néhány év..."
... és ezt halljuk 10 éve. de tényleg.
pont ezért mondtam, hogy ezt az iramot tartva még pár év, és nagyon komoly helyzetbe kerül. piacvezető sosem lesz, sőt pár százaléknál nagyobbat valószínűleg soha nem fog hasítani, de nem is kell, elég az ha masszívan jelen van"most ezt az egészet nem értem. azt írod, nem is kell több százaléknál, korábban meg, hogy erősen tör előre, még néhány év és... ma is 1-2%-on áll, akkor most néhány év múlva is ugyanitt fog tartani a nagy előretöréssel?
"milyen lemaradásra gondolsz a java-val kapcsolatban? én pl. nem nagyon találkoztam még .net-es programmal, ami érdekelt volna (kivéve az ati drivert, de az meg úgy fos ahogy van)"
régen telepíthettél ATi CCC-t, én is meglepődtem, milyen jók az újak. sebességben és biztonságban biztos, hogy agyonveri a Java-t, de eddig akárhány olyan fejlesztővel beszéltem, aki már egy ideje tolja a .Net-et, csak dícsérte. egyébként ha valaki Vistát használ, akkor fel sem tűnik, hogy egy program .Net-es, mert ugye a keretrendszer eleve be van építve. -
-
Integra
titán
szájkó a pali
-
KEndre
HÁZIGAZDA
"mint mondta – akkor is lenyomják a konkurenciát, ha beledöglik („So it may be my last breath at Microsoft, but we're going to be there, working away, building share”)."
valahogy nem stimmel a fordítás. az eredeti igaz, a magyar szokásos bulvárbullshit. "talán az utolsó lehelletemmel is, de ott leszünk, keményen dolgozunk, piacot szerzünk."Erre csak azt mondanám, hogy Pali fordítása nagyon is visszaadja Ballmer eredeti mondandóját. Egyébként nem véletlen, hogy az eredeti kiszólás is ott van angolul...
Piacot szerezzünk az ellenféltől vagy lenyomjuk, tulajdonképp majdnem mindegy. De ha nem mindegy, az egész beszélgetés hangulatát érzékelve a cukkolós lenyomjuk őket sokkal életszerűbb.
Ugyanez igaz szerintem az utolsó lehelet és a beledöglik esetére is.
Ballmer ilyen, és jól van ez így.
-
doc
nagyúr
válasz
Cathfaern #55 üzenetére
a moonmannek szóló postomban már írtam, hogy pár százaléknál nagyobb részesedésre nem is nagyon számítok a linuxnál, de nem is feltétlenül kell annál több. nekem elég ha a hw gyártók is komolyan számolnak vele, és nem lesz gond a támogatottsággal (bár az utóbbi 1-2 évben ez is nagyon szépen változik!) meg egy r=1 mindennapi usernek is tökéletes lesz otthonra (az Ubuntu pl. nagyon szépen halad efelé)
-
doc
nagyúr
én is leírtam, hogy tisztában vagyok vele, mi nem állítottuk be. de akkor ezek szerint úgy gondolod, hogy teljesen normális és helyénvaló egy server oprendszert olyan alapbeállítással szállítani, miszerint bármikor egyetlen szó nélkül rebootolhat ha éppen olyan kedve van?
majd szedek össze még vidám dolgokat (múltkor dühöngött a kollegám pl. az exchange balfaszsága miatt, bár nem emlékszem már hogy pontosan mi volt a téma. azt tudom hogy az is kb. évente kétszer fogja magát és spontán leáll (mármint az exchange, alatta a windows megy tovább))
"a Linux is nagyon durván tör előre, még néhány év..."
... és ezt halljuk 10 éve. de tényleg.
pont ezért mondtam, hogy ezt az iramot tartva még pár év, és nagyon komoly helyzetbe kerül. piacvezető sosem lesz, sőt pár százaléknál nagyobbat valószínűleg soha nem fog hasítani, de nem is kell, elég az ha masszívan jelen vanmilyen lemaradásra gondolsz a java-val kapcsolatban? én pl. nem nagyon találkoztam még .net-es programmal, ami érdekelt volna (kivéve az ati drivert, de az meg úgy fos ahogy van), java-ssal annál gyakrabban. jó, lehet csak nekem vannak átlagtól eltérő igényeim
ha mint api-ra gondolsz, ahhoz nem tudok hozzászólni, a .net-et egyáltalán nem ismerem ilyen szempontból, a javat is csak felületesensilverlight biztos jó, majd meglátjuk mi lesz belőle. itt megint az fog érvényesülni, hogy a ms mindenhol teljes erővel a saját megoldását tolja (nyilván érthető okokból), ezért terjed majd, ugyanúgy mint az ie6 pl.
-
bambano
titán
válasz
Cathfaern #55 üzenetére
Azt mondani, hogy a linuxnak csak 1-2% piaci részesedése van, kb. ugyanaz, mintha azt mondanád, hogy Radulovics milyen pocsék kosaras, még az nb1-ben sem játszott. Csakhogy Radulovics kézilabdában lett világhírű, nem kosárban.
Az ms egy dologban igazán nagy, a piaci részesedésben. Jobb híjján ezt szokták mindig felhozni a rajongók. Viszont ezen a pályán a linux nem játszik, akik a linuxot fejlesztik, azok nagy többségét nem érdekli a piaci részesedés, azok programozni szeretnek. Cégek, akik szolgáltatásaikban használnak linuxot, lehetnének érdekeltek a linuxos piaci részesedésben, de ők meg a szolgáltatási piacon megszerzett saját részesedésükben érdekeltek.
-
bambano
titán
20. századi (szerintem minden szempontból kiváló) példa a karizmatikusságra Churchill. Jött a világháború, krízishelyzet, tipikusan karizmatikus figura, aki egy szál szivarral a szájában mosolyogva halálba küldött embereket és megnyerte Anglia számára a háborút. Az angolok tudták, hogy a háború nyeréshez egy ilyen figura kell. Amikor vége lett a háborúnak, akkor viszont igen rövid úton elküldték a fenébe.
(Kérem, most a háborúnyerés történelmi pontosítását mellőzzük, a figura személyiségét akartam példának hozni.)
-
bambano
titán
Szerintem nincs semmi baj azzal, hogy Ballmert karizmatikusnak nevezik. Én speciel örülnék ennek. Csak azt is illik hozzá tudni, hogy a karizmatikus jelző két fő tulajdonsága, hogy:
1. NEGATÍV jelző
2. tipikusan krízishelyzetben alkalmazzák.Ebből a krízishelyzetet nem biztos, hogy indokoltnak látom se az MS, se Bill vagy Ballmer pénztárcájának esetében. Én valahogy tudnék aludni attól, hogy csak a 3. leggazdagabb vagyok a világon.
-
rii
nagyúr
-
moonman
titán
na akkor most összegezném észrevételeimet, mert megnéztem újra és elolvastam a cikket.
"tett egy furcsa utalást, mely szerint a keresés, mármint az ilyen technológia és az erre épített üzlet bizonyos értelemben megöli a reklámot"
hát én ilyet a videóban nem hallottam."mint mondta – akkor is lenyomják a konkurenciát, ha beledöglik („So it may be my last breath at Microsoft, but we're going to be there, working away, building share”)."
valahogy nem stimmel a fordítás. az eredeti igaz, a magyar szokásos bulvárbullshit. "talán az utolsó lehelletemmel is, de ott leszünk, keményen dolgozunk, piacot szerzünk.""Kawasaki egyébként az egész beszélgetés folyamán „G-word”-öt mondott a Google helyett („Tudjukki”), hogy cukkolja Ballmert, aki végül hangosan kifakadt: „Én ki tudom mondani a nevet: Google, Google, Google!”"
Kawasaki kimondta, Ballmer pedig nem hangosan és nem fakadt ki, Guy megjegyzésére, miszerint "ki sem mondtad a Google nevét" tréfásan megjegyezte: "ki tudom én mondani: googlegooglegoogle.""Ezek után Kawasaki – aki korábban az Apple-nél dolgozott – szívózott egy kicsit Ballmerrel, azt állítva, hogy a Mac megelőzi majd a Windowst "
ezek után a Facebook-partnerkapcsolatról beszéltek, a Mac szóba sem került. megkérdezte, hogy mi a helyzet az Apple-lel, Ballmer pedig azt válaszolta, hogy jó munkát végeztek a zeneiparban, de természetesen tovább versenyeznek."a Microsoft vezetője nekiesett Kawasaki MacBook Airjének, s komoly szidalmakkal illette."
eleve nem értem, mit keresett ott az az Air, Ballmer ugyebár rámutatott a hiányosságaira, jó poén voltitt nagyjából vége a cikknek, szóval sikerült megint az összes lényegtelen poénkodást és oda-vissza viccelődést kiemelni egy egyébként remek interjúból.
-
moonman
titán
egyébként hatodszor nézem meg, az "utolsó lehelletemmel is kinyírom a google-t" hát egyáltalán nem ezt mondja.
arról magyaráz, hogy akkor is ott lesznek és dolgoznak, mint az állatok, ha beledöglik, egy szóval sem említ lenyomást, kinyírást vagy ilyesmit. szerintem a poénkodást félretéve teljesen korrekt válaszokat adott és komolyan beszélt. namindegy.
Cathfaern: Xbox-ot ki is hagytam a felsorolásból, na ott se kicsit arattak.
-
Cathfaern
nagyúr
Sokáig én is így álltam hozzá, hogy az MS-nek ez vagy az túl nagy falat, de miután kihozták az X-box-ot és első próbálkozásra komolyan veszélyeztették a Sony pozícióját, azóta én bármi ilyen kijelentést ezerszer megfontolnék. Jelenlegi tényállás szerint tényleg nagyon úgy néz ki, hogy az MS csak azt nem tud lenyomni, akit nem akar.
Windows serverre azt mondod, hogy röhej, de lám ti is azt használjátok"Linux is nagyon durván tör előre, még néhány év és olyan szintre ér, hogy vetélytárs lehet akár annyira a ms-nak, mint most az apple"
Aha. Tehát akkor néhány év és nem 99% lesz az MS részesedése az oprendszer piacon, hanem 98%?Mert az Apple kb. ennyire vetélytársa.
Steve Ballmer vs. Steve Jobs vs. akárki
Ez ugyanaz a szindróma mint a politika: egyik kutya, másik eb. Más szavakat használnak, más eszközöket, de a mondanivaló ugyanaz: mi vagyunk a legjobbak, mindenki más, bár érhet el sikereket a nyomunkba se léphet, s ezért egyértelmű, hogy minket kell választanod. -
moonman
titán
előbb a könnyebbekre válaszolnék:
"egy frissítés után egy Qrva szó nélkül fogta magát a server és rebootolt"
bocs, szarul volt beállítva, friss telepítésnél betolja a konfig lapot, ahol eldöntheted. nyilván rossz döntést hoztatok. ettől még a Windows Server távol áll a röhejtől."meg még mesélhetnék"
kíváncsi vagyok. de tényleg, csak hogy találkoztam-e már ugyanazokkal, mert én is tudok egy-két hüjeséget benne."a Linux is nagyon durván tör előre, még néhány év..."
... és ezt halljuk 10 éve. de tényleg."erősen mosolyfakasztó beszólás"
van a Microsoftnak egy kitűnő taktikája arra, hogy hogyan "nyomjon le" bárkit szinte bármilyen terepen. jópár úttörő megoldásuk és találmányuk van (elég a Microsoft Research csodakütyüire gondolni), de valljuk be mégsem az innovatív cégek között tartjuk számon. általában kivárják, amíg egy-egy megoldás meghonosodik, életképes lesz és megnyeri az esetleges háborút egy konkurrens megoldással, majd megkeresik a nyertes leggyengépp pontját és teljes erőből támadnak. ugye ott volt az OS/2, mindenki azt hitte, eljött a megváltó, lenyomja a Windows-t. fordítva történt. a .Net-et kiröhögték, mert a Java verhetetlen. mára kiderült, mekkora lemaradásban van a .Net-hez képest. most a Silverlight-on és az új web-alapú cuccokon a sor. én mondom az Adobe - és idővel a Google - jobban teszi, ha szorosan felköti a gatyót. -
Loha
veterán
Sztem Ballmernek a TVshopos, mindent rádtukmálok figura állt a legjobban
[link]
-
doc
nagyúr
azért ez erősen mosolyfakasztó beszólás: "éppen ezért fogja lenyomni a Google-t, az Adobe-t és nagyjából akárkit,"
a gugli túl nagy falat a ms-nek. az adobe is szépen fejlődik, nem hiszem hogy hagyná magát. persze mindenre lehet mondani hogy "van az a pénz", de azért ilyen magasságban ez már nem hiszem hogy így működne
annak fényében meg főleg vicces a szöveged, hogy pl. a Linux is nagyon durván tör előre, még néhány év és olyan szintre ér, hogy vetélytárs lehet akár annyira a ms-nak, mint most az apple, még ha most nem is az
a windows server meg még mindig röhej, elképesztő dolgokat tud művelni (pl. mikor egy frissítés után egy Qrva szó nélkül fogta magát a server és rebootolt. jó, azóta már letiltottuk, de akkor is, ez tök alap lenne... meg még mesélhetnék) -
Narxis
nagyúr
De attól mert a másik bunkó nem kell neki is annak lennie. Nyílván nem várja senki, hogy dícsérje a konkurenciát, de lehetne diplomatikusabb. Nekem Gates nyilatkozatai tetszettek, elmondta, hogy szép eredményeket ért el a Google/Apple (pl. amikor Jobs-al együtt volt tv-ben vagy hol, te honlapodon is fel volt rakva a video) mi pedig arra törekszünk, hogy javítsuk a lemaradásunkat/jobbá tegyük azt ami van stb. stb. Komolyan, én akkor több fórumon is dícsértem ezért vagy védtem. Nekem Ballmertől leginkább a Google e-mail olvasós fikázása verte ki a biztosítékot. Ha valaki ilyet állít BÁRMELYIK vállalattól ahhoz komoly bizonyítékok kellenének. Azóta pedig nem sokat javult a helyzet. Persze bele lehet magyarázni, hogy lekes meg mittomén mi, de attól még egyszerűen fekete báránynak tartom az MS-nál. Az, hogy megemlítette és elismerte a konkurencia eredményeit, dícséretes.
-
moonman
titán
nézzük csak, ki az aki abból él, hogy folyamatosan a másikat fikázza? ha meg erről kérdezik, akkor hadd mondja már meg a véleményét. MS-nél nem az szokott lenni a taktika, hogy gyalázzuk a másikat, ahol érjük. de Ballmer-től ne várd, hogy azt mondja, imádom az Apple-t, van is otthon három Air meg 8 iFón. (ha jól emlékszem elismerte a sikereiket és gratulált hozzájuk)
-
Narxis
nagyúr
Én nem mondtam, hogy romba dönti, sőt, elismertem, hogy sikeres. Kisiskolásnak se neveztem. Pusztán a mostani és korábbi nyilatkozatai alapján ítéltem meg, úgy, hogy egy tahó bunkó és nem találtam különbséget közte és Jobs úr között. Miért nem lehet a saját vállalatával, saját termékeivel foglalkozni? Miért kell lesüllyedni a politikai színvonalra ahol egymást köpködik az emberek?
Persze lehet, hogy a sikeresség titka a minél nagyobb fokú bunkóság, de ez esetben ennek az országnak nagyon sikeresnek kellene lennie.
-
moonman
titán
"a ms alighanem érzi, hogy az eddigi stílusában nem sokáig marad vezető"
talán nem tűnt fel, de a Microsoft folyamatosan változik, a legnagyobb baj, hogy sokan (kb. senki) nem veszi észre, hogy a mai Microsoft már nem a 10-15 évvel ezelőtti Microsoft. éppen ezért fogja lenyomni a Google-t, az Adobe-t és nagyjából akárkit, akit úgy igazán akar.
a 90-es évek végén közröhej tárgya volt, hogy mit keres a Windows a szerverpiacon. lám.
utána a smartphone-ok miatt röhögték körbe őket. lám.
aztán nemrég jött a zeneipar és a lejátszók. lám.
most épp az operációs rendszerük és a Google-től, Apple-től és egyéb szentté avatott cégektől való lemaradása miatt kap hideget-meleget. aztán majd 2-3 év múlva tanúi lehetünk a "save Vista" kampánynak és minden harmadik oldal Silverlight-ban fog működni. (hasraütés, bár személy szerint adok még a Flash-nek úgy 2-3 jó évet, utána csak vegetálni fog).
nekem pedig alanyi jogom, hogy szimpatikus legyen Ballmer. és az is, hogy falra másszak Steve Jobs hókuszpókusz parasztvakításaitól. neked meg az ellenkezője. (most ez nem konkrétan doc-ra vonatkozott)
-
moonman
titán
válasz
#06658560 #31 üzenetére
10 éve romba dönti a céget
amúgy komolyan, végignézte egyikőtök is (a majmozókra gondolok) valamelyik nyilatkozatát - mondjuk ezt a MIX08-as interjút - vagy csak a monkey boy-ra emlékszik az egészből? majd ha úgy irányítasz egy vállalatot tízegynéhány éven keresztül, hogy az történelmi rekordokat döntöget, akkor lehet kisiskolásnak nevezni Ballmert.
-
Dave™
nagyúr
Szerintem is jó dolog, ha valaki szenvedéllyel dolgozik és szereti a munkáját, azonban nem szabad szemet hunyni az alkalmazott eszközök felett, ugyanis ha valaki nem tisztességes módszerekkel él, az az ember már megszálott és veszélyes. "...and it doesn't matter by what means." (remélem jól írtam, már picit kijöttem az angolból).
Ezt nem a konkrét cikkből szedtem, hanem korábbi írásokból, melyben Ballmer nem publikus ügyleteit taglalták.
-
ZCoyote
őstag
remélem rámegy....
dabadab: ez nagy volt "Ezek kozul melyik szo jelenti feletek azt, hogy "izzadt fejjel ugral a szinpadon, mint egy idiota"?"
-
Dave™
nagyúr
Egyébként Ballmer mit szív?
-
Dave™
nagyúr
Vicces gyerek ez a Steve. Don't be evil. Rá fog menni, és még csak a google-t sem fogja lenyomni - szerintem. Ja és legyen igazam
-
doc
nagyúr
hagyjátok már abba
van aki szerint Ballmer egy szánalmas hülyegyerek, mások szerint jópofa és energikus vezető. különbözőek a vélemények, ez így van rendjén
de miért kell egymást baszogatni és személyeskedni???amúgy meg érdekesnek ígérkezik a következő pár évtized. a ms alighanem érzi, hogy az eddigi stílusában nem sokáig marad vezető, a google pedig iszonyatosan jön felfelé, és tartok tőle hogy valamerre el fog dőlni a mérleg nyelve, pedig a legjobb nyilvánvalóan az lenne, ha megmaradna a verseny, sőt, user-szempontból az a legjobb ha folyamatosan betesznek egymásnak
-
Narxis
nagyúr
Hányinger ez az ember, komolyan Bill kisangyal hozzá képest. Az meg külön érdekes lenne, hogyha ilyen ember nyilatkozna a Google-nél vagy Apple-nél akkor már felháborodott hozzászólásokkal lenne tele a topik. Mondjuk szerintem Steve Ballmer és Steve Jobs egy kutya. Mindkettő elég bunkó. És igen, sikeresek, de attól még bunkók.
-
rii
nagyúr
-
törölt tag
"So it may be my last breath at Microsoft, but we're going to be there, working away, building share"
Na talan ez mar tulzas, hogy ennyire akarja. Ez szinte mar mania, ami mar sokszor szult rossz lepeseket es dontott romba komoly cegeket.
-
rii
nagyúr
válasz
fordfairlane #24 üzenetére
a törtelmi kisfilmekbôl nekem nem Churchill viselkedése ugrott be ..... (vajh miért)
Ô (Churcill) kimért volt, visszafogott, csendes, ahogy én láttamszemben hitler energikus, tömegeket hipnotizáló, tömegekre (konrétan egész németországra) hatást gyakorló szónoklataival.
sôt. hitler szónok (is) volt
-
VladimirR
nagyúr
-
VladimirR
nagyúr
válasz
fordfairlane #24 üzenetére
te is szemelyeskedsz szegennyel?
szegyeld magad -
fordfairlane
veterán
Hoztam egy példát, akinem volt stílusa is, és sikeres is volt, és mégsem nézünk fel rá,.... enyhén szólva.
Hoztad a létező legelítélendőbb embert példának, párhuzamot vonva vele. A végletekig elfogult vagy, ezért nem is vehető komolyan az okfejtésed ebben a témában.
És igen, van stílusa, mint ahogy volt Hitlernek is stílusa, de Churcillnek is volt stílusa és sikeresnek mondható, és még rengeteg más ilyen ember van. Csak játszol a szavakkal, mint egy kisgyerek.
-
-
rii
nagyúr
válasz
fordfairlane #18 üzenetére
" ... Enyhén szólva is részrehajlónak érzem ezt a fejtegetést, hogy Hitlerhez hasonlítod Steve Ballmert. ... "
__szerintem__ hasonló a habitusuk
arra tudok csak gondolni, ha Balmert meglátom, jó hogy nincs nagyobb hatalma, örülök hogy nem politikai vezetô.
de amúgy csak a siker, és a stílus szavakra ugrottam, mert ezek voltak kiemelve, direkt-indirekt. Hoztam egy példát, akinem volt stílusa is, és sikeres is volt, és mégsem nézünk fel rá,.... enyhén szólva.
-
rii
nagyúr
válasz
fordfairlane #11 üzenetére
a stílus nem érdem (ha erre akarjuk kihegyezni a dolgot)
hitlernek is volt
méghozzá utánozhatatlan
a sikerekrôl ne is beszéljünk
2 fronot háborúban majdnem gyôzött. Épp hogy csak le bírták ôt verni. -
doc
nagyúr
karizmatikus? én inkább a "szánalmas majom" kifejezésre szoktam gondolni mikor meglátom, de hát ugye ízlés dolga...
az OK, hogy attól, hogy egy ekkora "multimammutot" vezet, még nem kell sírásónak látszania; az pl. kifejezetten tetszik hogy nem vonalzóval vasalt stílusban jelenik meg (akárcsak BG), de azért ez a kisegítő-iskolás színvonal kicsit már túlzásszigorúan magánvélemény persze, no offense
-
Bash
őstag
"oly mértékben fanatikus, és __megszállott__"
És ez így van jól.
Személy szerint örülök annak, hogy vannak ilyen emberek, akik nem úgy indulnak el minden nap a munkahelyre, hogy jaj már megint egy dögunalmas nap, hanem vannak elképzeléseik, és aktívan törekednek is azok megvalósítására. Akár azt is mondhatnám, hogy "Change the world or go home!". -
moonman
titán
eszméletlen energia van ebben a csávóban, én igazából nagyon bírom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Apple iPhone 14 Pro 256GB Kártya-független,Fekete Színben,88% Gyári Akku,Újszerű állapot
- hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest