Új hozzászólás Aktív témák
-
Obi-1
őstag
válasz
Intelligencs #236 üzenetére
Ez hihetetlen. Nem is gondoltam, hogy egy teleshopos emberke bejuthat a top50 leggazdagabb ember közé.
-
Egyszer?
-
moonman
titán
-
bambano
titán
válasz
#64791808 #228 üzenetére
Ballmer a kezdetekben sok olyan dolgoban egyengette az ms útjait, ami nélkül ma nem lennének itt. Nyilván azóta is sok mindent csinált, de filmet csak az ms és a számítástechnika hőskoráról csináltak eddig, a mostani időkről nem, tehát az kevésbé közismert.
Szóval nem értek egyet azzal, hogy nincs köze az eredményekhez. Azt elfogadom, hogy egy-két ilyen csokker megmozdulás nélkül is eljutottak volna ugyanide (szerintem).
Érdekes lenne egyszer megvitatni, mi lesz az ms-ből, ha Bill, Steve meg a többi nagy kezdeti ember nyugdíjba megy, esetleg náluk is "beüt a bsod" (merthát emberből vannak...).
-
törölt tag
Igen, a kérdés úgy is helytálló.
Hozzávehetjük azt is, hogy van-e köze az elért eredményekhez Steve-nek, nemleges lesz rá a válasz. De ha az eredményeket elősegítette egy ilyen hiperaktív ultramotivált Macska János, akkor mindegy, nem? Felőlem a Kiszel Tünde is lehet az MS élén, engem csak a részvények ára, a cég értéke, és a szoftverek minősége érdekel
-
moonman
titán
tökmindegy, magyarázhatsz. amíg az egyik monopol helyzetben lévő cég "szimpatikus" tud lenni, a másik meg már akkor bűnös, amikor csak belép a piacra (ráadásul már bent van jó ideje, de ezt a mások után való kullogásnak nevezi), addig kár még csak próbálkozni is az érveléssel.
és még ránk mondják, hogy elvakult.
-
moonman
titán
most erre tényleg mit mondjak? mi a tökömtől "szimpatikus" egy mammutcég "hozzáállása"? mihez? és mitől nem szimpatikus a másiké? magyarázd meg.
a másik meg, nyilván mindig szarul járunk, amikor egy multi minden erőforrást megmozgat, hogy piacvezető terméket készítsen. csak, hogy kibasszon velünk.
-
moonman
titán
"a google mellett a számomra - user-szempontból - sokkal szimpatikusabb hozzáállása szól"
"ha valamelyik cég nekiáll nyomulni, és olyan elszántsággal teszi, mint az ms, akkor van rá esély, hogy ennek mi, eCCeri júzerek isszuk meg a levét"
hát veled valóban kár is lenne vitatkozni. ekkora marhaságokra nem is tudnék nagyon mit mondani.
-
doc
nagyúr
válasz
VladimirR #212 üzenetére
miert aggodsz mar most, egy esetleges nyelv billenestol, mikor jelenleg egyertelmuen a google van monopolpozicioban a keresopiacnak alcazott online hirdetesi piacon
jelenleg igen, de most nem csak a hirdetésre gondolok, hanem abban, hogy az ms mondhatni belépett a google felségterületére, és gondolom a hosszútávú tervük nem a békés együttélés, hanem először az erős jelenlét, utána meg a "hatalomátvétel", az ms múltját ismerve legalábbis ez erősen feltételezhető
ezt a folyamatot folytatva könnyen kerülhet olyan helyzetbe, hogy egyre több területen kerül vezető pozícióba, ami aztán tényleg gáz lenne
egyébként nagyjából ugyanez igaz a google-ra is. ők is új piacot keresnek (ld. anno youtube, bár azért a bevételi forrást tekintve az nincs olyan messze a gugli eredeti profiljától; most a már emlegetett mobil, office, meg biztosan lesz még jópár terület)
perpill. a google mellett a számomra - user-szempontból - sokkal szimpatikusabb hozzáállása szól, nevezetesen a rengeteg ingyenes szolgáltatás
persze egyértelmű, hogy ez elsősorban az ms-hez képest késői piacralépésből, illetve a bevételi forrásokból (azok helyes megválasztásából) fakad, az ms anno nehezen tudta volna hirdetésekből fejleszteni a windowst, mikor még arpanet sem volt
abban viszont elég biztos vagyok, hogy az ms mostanában előkerült ingyenes szolgáltatásaiban (illetve azok ingyenességében) nagyon nagy része van a google-nek...a gondom az, hogy ha valamelyik cég nekiáll nyomulni, és olyan elszántsággal teszi, mint az ms, akkor van rá esély, hogy ennek mi, eCCeri júzerek isszuk meg a levét
az ideális alighanem az 50/50% lenne, esetleg egy harmadolt változat, bár az meg már lehet hogy túlzottan elaprózná a piacot
(mondom mindezt én, a hatalmas részesedéssel bíró Linux/SGI/Apple "rajongója")
-
VladimirR
nagyúr
"innentől nem tudom, miért beszélsz hülye megszállottságról (nem én védem az egyik mammutcéget mindennel szemben), meg hogy azt üvöltik az emberek, valaki nyomja le az ms-t. tény, vannak ilyenek sokan, de én akkor is fenntartom az előbb idézett - veled egyező - véleményemet"
azt hiszem kezdem kapisgalni, viszont meg mindig nem tiszta, hogy miert aggodsz mar most, egy esetleges nyelv billenestol, mikor jelenleg egyertelmuen a google van monopolpozicioban a keresopiacnak alcazott online hirdetesi piacon
elobb talan varjuk meg, mig kiegyenesedik az a merlegnyelv...."azt allitod, hogy az msn viszont kvazi nem is szamit a keresopiacon valo reszvetelnek
hol mondtam én ilyet?"akkor viszont minek kellett belekeverni, hogy milyen/milyen hibas is az? (tudom, moonman kezdte....viszont nezd azt is, hogy mire reagalt)
"na épp ez az. én egyszer sem állítottam hogy az msn mint kereső nincs jelen. igenis van, attól hogy szarnak tartom, még igenis létezik..."
no, eddig ez egyaltalan nem volt egyertelmu, abbol, ahogyan irtal (nem az, hogy letezik, hanem hogy ezt elfogadod)
ha pedig moonman-nel, az o gondolatmenetevel van gondod, azt neki ird
nekem azzal volt problemam, hogy mig a google 2 szoftvere mellett kardoskodtal, hogy az bizony jelenlet, latszolag nem akartad elfogadni a konkurencia tobb eves multtal rendelkezo keresojet -
doc
nagyúr
válasz
VladimirR #209 üzenetére
elnezest, ugy tunik elso korben felreertettelek,
oda se neki, megesik, biztos fogalmazásgátlót vettem bede úgy tűnik, második körben is
a topic elején ezt írtam:
tartok tőle hogy valamerre el fog dőlni a mérleg nyelve, pedig a legjobb nyilvánvalóan az lenne, ha megmaradna a verseny, sőt, user-szempontból az a legjobb ha folyamatosan betesznek egymásnak
innentől nem tudom, miért beszélsz hülye megszállottságról (nem én védem az egyik mammutcéget mindennel szemben), meg hogy azt üvöltik az emberek, valaki nyomja le az ms-t. tény, vannak ilyenek sokan, de én akkor is fenntartom az előbb idézett - veled egyező - véleményemetazt allitod, hogy az msn viszont kvazi nem is szamit a keresopiacon valo reszvetelnek
hol mondtam én ilyet?megis hany szoftvert kell kiadni, hogy szamitson? megis mit kell talaljon a kereso, hogy szamitson?
pontosan itt a kettos merce, hogy mig az egyik szamit szerinted, addig a masik nem, pedig mindketto jelen van
na épp ez az. én egyszer sem állítottam hogy az msn mint kereső nincs jelen. igenis van, attól hogy szarnak tartom, még igenis létezik (bár tény, hogy a topic elején mikor a yahoo-t említettem ezt kihagytam a postból, biztos a tudatallattim volt)
kettős mérce létezik, de gondold át légy szíves, hogy ki volt az, aki azt írta, hogy több létező termék ellenére a termékeket kibocsátó cég nem létezik az adott piacon. segítek kicsit: nem én
én pont azt mondom, hogy igenis létezik a szoftverpiacon az MS és a Google is, ugyanúgy ahogy a mobiltelefon-piacon is.
"valaki" más állította az ellenkezőjétmegint más kérdés persze hogy melyik mekkora súllyal van jelen.
példának okáért vegyünk egy informatikától abszolút távol eső területet, mondjuk a TVR autókat. gyártanak autókat? hogyne. rengeteg különféle autójuk szaladgál a világon szanaszét? nagyon nem. tehát moonman logikája alapján a TVR NINCS JELEN az autópiacon, ami szerintem marhaság. pedig tvr autóval igencsak sok nagyságrenddel kevesebben találkoztak, mint Google szoftverrelaz eddigi témára levetítve:
TVR = Google
autópiac = szoftverpiac
Sagaris, Tuscane = Google Earth/Sky/Maps/Docs/Sketchup/stbna ezt akartam egész idáig kinyögni, csak úgy tűnik nem sikerült
-
VladimirR
nagyúr
elnezest, ugy tunik elso korben felreertettelek, az "az ms rohan és próbálja lekörözni" kijelentesedbol ugy tunt, hiszed, hogy a gugli jobb, s az ms masolja
viszont igy, hogy ezt a tevedesemet tisztaztuk, meg kevesbe ertem, hogy mi a problemad
a peldadbol is tisztan latszik, hogy szerinted az ms versenybe kivan szallni es szall is
a kerdes csak az, hogy ez teged miert zavar?
azt hittem a verseny jo mindenkinek, s foleg Neked, mint felhasznalonak
fura, hogy ha az ms monopoliuma kerul szoba, egymast taposva uvoltik az emberek, hogy valaki jojjon, nyomja le oket, eljen a verseny, mig most, hogy epp a google monopoliumat kivanja szeretne megtorni valaki, mar annyira nem is jo dolog az a piszok verseny?
jah, hogy lehet a kihivo "szemelye" a problema?
nem kellene ezeket a hulye megszalottsagokat felretenni?masodszor pedig: ha valamit moonman-nek akarok irni, akkor azt neki irom, nem neked
es igen, hoztal peldat, hogy a google - ugyan elhanyagolhatoan* - de jelen van
ezzel nekem nincs is semmi gondom, viszont ezek utan azt allitod, hogy az msn viszont kvazi nem is szamit a keresopiacon valo reszvetelnek*: megis hany szoftvert kell kiadni, hogy szamitson? megis mit kell talaljon a kereso, hogy szamitson?
pontosan itt a kettos merce, hogy mig az egyik szamit szerinted, addig a masik nem, pedig mindketto jelen van
ennyi erovel akkor linux sem letezik a maga 5% desktop reszesedesevel
sot, te sem letezel, mint prohardver felhasznalo, hisz a hozzaszolasok kevesebb, mint 1 ezreleke szarmazik toled
remelem, kezded erteni, miert is irtam, hogy kettos mercevel nezel
es nem, nem meggyozni akarak, hogy a gugli nincs jelen a szoftverpiacon es/vagy az msn/wl kereso uberel mindent, csak arra kerlek, hogy gondold at megegyszer, elfogadhato-e csak az egyiket kiloni, mert neked nem tetszik (pedig ott van az)a MOD-ban irt kerdesedet gondolom nem nekem szantad, en meg csak hasonlot sem irtam
-
törölt tag
A kicsi Steve...
Fanatikus? Igen.
Idióta? Teljesen.
Megbolondult? Amennyire csak lehet.
Macskajancsi? Abszolúte.
Csak egy báb a cég élén? Egész biztos.Viszont szeretném megkérdezni: mindez ki a fészkes fenét érdekel a Microsoft eredményeinek tükrében?
-
FTeR
addikt
én csak a negatív felhangot nem értem (azt tom, h a google-t ugyanúgy nem bírod, mint ms-t).
sztem ezzel a felállással nincs semmi probléma.éreztem, h belekötsz majd a "bizonyításba", de nem találtam jobb szót rá
//
ms-nek a web csak az egyik (legújabb) piac, míg googlenek A piac.
ms hosszútávon eddig még minden versenyt megnyert. sztem a csak online ugyanolyan rossz, mint a csak offline. az arany középút megtalálásában sztem az ms jobban ál. nem véletlenül próbálkozik google az offline weboldalas mókával.
itt is lássuk, h a két ellenkező oldalról közelítenek egymás felé. googlnek jelenleg a marketingje jobb (már nem annyira mint régen, de még nem örvend közutálatnak) és nem mellesleg ebből a piacból él meg. míg ms-nek ez egy veszteséges dolog (mint amilyen az xbox volt).
ms-t az különbözteti meg a többi cégtől, h van tőkéje ahhoz, h kiszenvedjen dolgokat. pl a bevételén meg sem látszott az xbox rossz szereplése, míg legutóbb majdnem az egész sony beleroppant a ps-be* és most ott tartunk, h egy ideje már az ms diktálja a tempót (persze a küzdelem még nem dőlt el).elég valószínűtlen, h a közeljövőben google bepróbálkozna a os piacra. nem valószínű, h az összegründolt tőkéjük kibírná a versenyt.
*(tavaly az egész cég veszteséges volt ps divizió miatt és hatalmas tőkebevonásra volt szüksége)
-
norbiphu
őstag
no, msnem átalakult és most már a skydrive honlapon angolul kapom meg az üzit, hogy hopsz, nem elérhető a szolgáltatás.
"Not available in your region
Sorry, this service isn't available yet in your region. However, you can use other people's folders if they give you permission. To find out when it will be available in your region, visit the team blog. "
valami ötlet?FTeR: átállítottam a böngészőt is
-
doc
nagyúr
szerintem keversz valakivel, egyáltalán nem hasonlítgattam az office.live-ot a google docs-szal, egyetlen egyszer említettem, akkor is csak példaként arra, hogy ugyanazon a területen mindketten jelen vannak.
én amúgy egyiket sem használom, jó eséllyel nem is fogom
ami NEM azt jelenti, hogy nem ismerem őket legalább nagy vonalakbanMOD:
most már az a kérdés, h mit próbálsz bizonyítani.
semmit, nem azért vagyunk itt hogy bizonygassunk, hanem hogy arról a kijelentésről beszélgessünk, egymás véleményét meghallgatva (!!) amit Ballmer mint MS-vezető tett a Google-rőlgymásra gyakorolt hatásuk nagy,
bazz, ezt magyarázom már vagy 10 post óta...
csak én a következőképpen fogalmaztam meg: "nem állítom hogy akár az ms, akár más másolná vagy akarná egy másik cég termékeit, [...] pont azt, hogy mennyire gerjesztik egymást a szoftvercégek" (#186) -
FTeR
addikt
nem forgatom ki, max félre értettem. pl elkezdted összehasonlítani az office.live-ot a google docs-al és a megjegyzések alapján az jött le, h max cikkeket olvastál róla.
ha az a kritérium, h online doksi szerkesztés, akkor a gdocs nyilván elsöprő erővel nyer, mert workspacen a ofisz doksikat csak megnézni lehet (leszámítva a szerkeszthető rtf jellegű doksikat).
ám ha azt nézzük, h dokumentum megosztás meg projekt management, akkor máris a workspace áll sokkal jobban.pont a fenti miatt, sztem nincs is értelme összehasonlítani. pl nekem mint mso usernek, a gdocs nem kínál semmi olyan fícsört, ami különösebben a hasznomra lenne*, míg a workspace egy űrt tölt ki a munkavégzésemben.
*az online tárhelységet leszámítva, de arra akkor már van sokkal jobb megoldás is (pl skydrive.live.com ;) ).
-
FTeR
addikt
most már az a kérdés, h mit próbálsz bizonyítani.
nekem az jön le, h ms már megint a másik mögött kullog és azt próbálja másolgatni. ami egy abszolút negatív vélemény, az egyiket az egekbe magasztalva, a másikat meg sárba tiporva.
ha a lényeg az (mint korábban már írtam), h egymásra gyakorolt hatásuk nagy, akkor máris nincs probléma.lássuk a különbséget. utóbbi elismeri mindkettő érdemeit, míg előbbi csak a szokásos ms fika.
-
doc
nagyúr
nem mondtam hogy nehéz elhinni, csak nem gondoltam volna
a tv csatorna meg megint más, ott 20 perc tényleges műsorra (film, híradó, stb) jut fél óra reklám, nem véletlenül nem nézek tv-t
én ismerem a google és az ms megoldásait is és annak fényében mondom pl, h közük nincs egymáshoz. te meg kapásból kétségbe vonod, miközben köv mondatban jelzed, h még nem találkoztál vele.
már megint kiforgatod a szavaimat. nem azt mondtam hogy nem találkoztam vele, hanem hogy nem használom. ha elviszek egy Lexust tesztvezetésre, akár egy hétre, akkor nem mondom utána, hogy használom, vagy hogy van egy Lexusom, pedig igenis találkoztam vele, és nyilván érdemben össze tudom hasonlítani mondjuk a szintén egyhetes tesztvezetésre elvitt Acurával. -
doc
nagyúr
válasz
VladimirR #190 üzenetére
"...pl. a google sky, ami után most az ms rohan és próbálja lekörözni"
majd
"nem állítottam [...] sem azt hogy a Google Sky jobb mint a WWT"mi ezzel a probléma? a Sky jóval előbb elkészült, mint a WWT. az lehet, hogy az utóbbit már korábban elkezdték fejleszteni, ez esetben nyilván nem igaz a sorrend.
de elmondom még egyszer: nem adott sw-ek közti minőségi különbségekről beszélek, hanem mondjuk (akkor legyen egy absztrakt példa, hogy ne kössetek bele):
a Google vesz egy rakás narancsfarmot, és nekiáll Google 100% narancslevet gyártani
erre a Microsoft, látva hogy a Google ezen a piacon is megindulni készül, elkezd paradicsomot termeszteni meg ketchupot dobozolni
a Google, látva hogy az MS az ízesítőkkel (vagy hogy a tökbe híjják ezt) áll neki foglalkozni, beindítja a mustár-üzletágattudom, hülye példa, de már nem tudom hogy megfogalmazni hogy ne adjátok a számba azt, hogy én imádom a narancsot de utálom a paradicsomot (mert nem!)
kettős mérce? ezt moonmannek címezted, ugye?
ő állította hogy a Google "nincs jelen a szoftverpiacon", erre hoztam több példát a Google által készített/kiadott programokra, cáfolandó ezt a kijelentést. vagy szerintetek hány szoftvert kell kiadni ahhoz hogy valaki létezővé válhasson??
az msn hogy jön ide, mármitn a kettős mércéhez? ugyanazokra a szavakra kerestem az msn-ben mint a gugliban (sőt, a második esetben direkt olyasmire, aminek aztán végképp semmi köze sem a guglihoz, sem az emeshez), ennél objektívebben nehéz lenne nyilatkozni róla...
amúgy nem láttam még élő embert msn search-öt használni(még mielőtt ezt is kiforgatjátok: nem azt mondom hogy nincs ilyen, hanem hogy én nem láttam)
pedig ismerek olyat is, aki a hudirt meg a heurékát istenítetteMOD:
azért remélem belátod, h úgy fikázod az ms megoldásokat, h egyáltalán nem ismered őket. még hallomásbol is csak éppenhogycsak.
és szerinted melyik az az ms megoldás, amit fikáztam, pedig egyáltalán nem ismerem? érdekelne, mert én egy ilyen esetre sem emlékszem... -
FTeR
addikt
az ofiszos felvetés is teljesen értelmetlen (függetlenül attól, h mindenki ezen lovagol).
a közhangulat az, h az emberek szeretnének online ofiszt. ezt már sok megoldás próbálta kiszolgálni, böngészőből elérhető szerveren futó ofiszokkal, egyfajta terminál megoldásként. aztán google jött a docsal, ami elsőre hihetetlenül fapadosra sikerült (most sem sokkal jobb), ám ingyenes volt.
mivel az ingyenesség és az online vonzó volt, de a fícsörök nagyon hiányoztak, ms-t nyilván ellepték a feature requestek.
mivel ms-nek nem érdeke kinyirni a saját húzó appját*, ezért az új software&services vonal mentén létrehoztak egy olyat, ami a desktop-os használhatóságát bővíti ki, még vonzóbbá téve a terméket.*az ms ofisz felhasználó táborához képest a google docs felhasználói eltörpülnek. ám ms hülye lenne megvárni, h a felhasználói igényeket idővel egy másik cég elégítse ki.
két különböző irányból közelítenek a hasonló célok eléréshez, így elkerülhetetlenek az átfedések. ám látni kéne, h míg az egyik a dokumentum halmazok** online megosztására, a másik azok online szerkesztésére koncentrál.
példának okáért, arra amire én a kollégáimmal használjuk a workspacet-t, a gdocs gyakorlatilag alkalmatlan (mindenesetre nehézkes), a desktop ofisz mellet meg teljesen fölöslegesnek is érzem.
** egyfajta csoportmunka támogatás (worksapce ügye)
-
FTeR
addikt
azért remélem belátod, h úgy fikázod az ms megoldásokat, h egyáltalán nem ismered őket. még hallomásbol is csak éppenhogycsak.
én ismerem a google és az ms megoldásait is és annak fényében mondom pl, h közük nincs egymáshoz. te meg kapásból kétségbe vonod, miközben köv mondatban jelzed, h még nem találkoztál vele.
még 1x: a google sky egy earth maps az égboltról készített képekkel. a wwt egy a photosynth technológiára épülő megoldás, aminek az a lényege, h tudósok vagy bárki más bemutató "ürsétákat" készítsenek, az ismert űrről meglévő képek alapján.
annyi közös van bennük, h mindkettő csillagászati témájú. ráadásul rendszeresen abba a hibába estek, h a megjelenéseket vetitek össze. az ms research már nagyon régóta foglakozott ezzel a témával, míg a google csak fogta a térképes motorját és összegyúrta a nasatól kapott képekkel, mint ahogy tette a holdas meg az antik térképes mókánál. ezt nem degradáló jelleggel jegyzem meg, csak próbálom felhívni a figyelmet a különbségre.
de még ha a mapses dolgot nézzük, akkor sem egyértelmű a dolog, mert ott is egymástól "vették" a fícsöröket. ugyan google kezdte, de ms-nek is voltak jó ötletei, amit aztán a google is átvett és csiszolt rajta.
-
fordfairlane
veterán
az tény, hogy a gugli durván koncentrál az online piacra
A Google az internetnek köszönhetően emelkedett ki, és vált nagy céggé, a Microsoft pedig annakidején az oprendszerével és az irodai alkalmazáscsomagjával. Lehet, hogy a Microsoft ma már egy több lábon álló cég, de nem volt ez mindig így, és azért van néhány év előnye a Google-hoz képest.
-
Dave™
nagyúr
"már többször konstatáltam, hogy veled képtelenség normális hangnemben, építő jellegű vitát folytatni.
FTeR sem eCCerű eset, de vele azért jól el lehet diskurálni egy-egy témáról még akkor is, ha a véleményünk szemben áll egymással
nálad ez teljesen esélytelen...
folyton kioktatsz, nagyképűen beszólogatsz a másik szavait kiforgatva, abból részeket kiragadva"Erre már én is rájöttem, például ezt a demokráciás kirohanást sem értem, tudtommal nem az USA állampolgárai vagyunk, de mindegy. Vitatkozni csak azonos szinten lehet, hiszen intelligencia kérdése a dolog alapból. Ezzel csak annyit szerettem volna üzenni, hogy teljes mértékben megértelek
-
VladimirR
nagyúr
"már megint kiforgatjátok a szavaimat"
kiforgatod te azt magadnak"...pl. a google sky, ami után most az ms rohan és próbálja lekörözni"
majd
"nem állítottam [...] sem azt hogy a Google Sky jobb mint a WWT"mellesleg erdekes a kettos merced, a gugli 1-2 szoftverrel mar jelen van a szoftverpiacon, sot, diktal, befolyasolja az ms-t, de az evek ota mukodo msn/wl search az egy hulladek, nem is szamit
-
doc
nagyúr
nyilván átérzed a generációs különbséget egy RTM és egy SP2-es XP között.
nem mondtam sem azt, hogy soha nem is volt (igen, lopott vindózt használtam otthon), sem azt, hogy nincs a környezetemben (pl. munkahely) windows. ettől függetlenül semmi olyan hatalmas különbséget nem láttam, ami teljesen más oprendszerré teszi, de nyilván van, erről nem is fogok/akarok vitatkozni
"Google Sky -> WWT"
most beszéltük meg, hogy teljesen más koncepció.
teljesen. hogyne. köze sincs egymáshoz a kettőnek, ugye, még annyi sem mint a baracklekvárnak a motorkerékpárhoz
MSN/Windows Live Search sem tegnap óta van.tudom, próbáltam pár éve, mikor még a yahoo meg az altavista volt a menő (meg Koprenikuszbácsi
), gyakorlatilag használhatatlan volt a többihez képest
most direkt a te kedvedért kipróbáltam (a címét sem tudtam, úgy kerestem rá a gugliban
) két kifejezéssel: "IRIX" és "Seat Ibiza"
a gugli találatlistája messze veri a live-ost (a legfontosabb oldalak legelöl, köztük sok magyar nyelvű, a live teli volt francia, meg spanyol (jó, ez utóbbi az ibizánál érthető) oldalakkal, szóval az én szempontjaim alapján sokkal kevesebb használhatót ágyaz sokkal több szemét közé
már többször konstatáltam, hogy veled képtelenség normális hangnemben, építő jellegű vitát folytatni.
FTeR sem eCCerű eset, de vele azért jól el lehet diskurálni egy-egy témáról még akkor is, ha a véleményünk szemben áll egymással
nálad ez teljesen esélytelen...
folyton kioktatsz, nagyképűen beszólogatsz a másik szavait kiforgatva, abból részeket kiragadva -
moonman
titán
"isten ments, az én gépeimre nem kerül windows "
akkor nyilván átérzed a generációs különbséget egy RTM és egy SP2-es XP között.
"Google Sky -> WWT"
most beszéltük meg, hogy teljesen más koncepció.
"Google Docs -> MS-féle online office (nemt'om a nevét, bocs...)"
Office Online és elég régóta jelen van, szerintem még a Google Docs előtt fent volt.
"Google kereső -> MS meg akarja venni a yahoo-t"
MSN/Windows Live Search sem tegnap óta van. a Yahoo csak egy újabb lépés a terjeszkedésben.
-
doc
nagyúr
az tény, hogy a gugli durván koncentrál az online piacra
sokat gondolkodtam már azon, hogy miből finanszírozzák azt az irtózatos mennyiségű munkát, amit az ingyenes szoftverekbe/szolgáltatásokba ölnek, ennyi pénz jönne a hirdetésekből? mondjuk ez megmagyarázná miért akar az ms is betörni erre a piacra
bár ők is terjeszkednek másfelé, gondolom próbálnak több lábon állni (pl. a Google Phone - tényleg, lesz most abból valami, vagy lesz az Android, oszt' jóvan?)ismétlem, nem állítom hogy akár az ms, akár más másolná vagy akarná egy másik cég termékeit, teljesen másra próbáltam utalni, nevezetesen arra, hogy ha a gugli vagy valamelyik más "erős" cég lép valamit, az ms igyekszik minél gyorsabban utána lépni, és akár túlszárnyalni. ez nem feltétlenül másolást jelent, az említett párhuzamokkal sem ezt akartam mondani, hanem pont azt, hogy mennyire gerjesztik egymást a szoftvercégek
kíváncsi vagyok a gugli mikor ad ki desktop oprendszert
még egy apró megjegyzés, mielőtt rámhúznátok a Google-fanatikus jelzőt, az alábbi programok egyikét sem használom (saját gépen):
Google Sketchup/Sky/Maps/Docs (Earth néha, az is inkább csak szórakozni, nézelődni)
Microsoft Windows/Office/WWT/Workspaceszóval ilyen szempontból abszolút pártatlan vagyok
-
FTeR
addikt
a lényeg az, h google szinte csak online van jelen és minden a hirdetőpiacon áll vagy bukik.
ezzel szemben az ms legalább 6 jól elkülöníthető területen van jelen. ebből 2-3 tartja el az ms-t, a maradék meg az ahol a nagy konkurenseivel küzd. de mint az xboxos példa is mutatja, érdemes inkább rájuk fogadni."Google Sky -> WWT
Google Docs -> MS-féle online office (nemt'om a nevét, bocs...)
Google kereső -> MS meg akarja venni a yahoo-t"a 2.-nál talán még élesebb az eltérés, mint az elsőnél. workspace a neve és inkább egy projekt management/doc share szolgáltatás, semmint egy doksi szerkesztő.
a 3.nál meg nem a keresőn, hanem a hirdetőpiacon van a hangsúly."azt meg megintcsak tagadod, hogy a Google különösebben befolyásolná az MS-t. hát nézzük"
nem. a kiemelt rész természetesen igaz (hiszen verseny van). de ez nem egyenlő azzal, h ms a google-t másolja.
ráadásul megint necces a dolog, mert ofisz kapcsán megint egyoldalú a szemléletmód, hiszen a google docs nem más mint egy rettentően lebutított onine változata az ms ofisznak. ezért sem értem ezt a ki másol kit vitát.
//half on
most néztem forbs listát. balmer a 43. brutális 2 éve még a jelenleginél kisebb vagyonnal is (-1 mild) a 13. volt.
ha már itt tartunk, paul alen 4-5 év alatt elköltötte vagyonának több mint a felét.
bill meg megszívta ezt a yahoos dolgot. ha ms részvények nem esnek 15%-ot, akkor most ő lett volna az első...
habár nem nagy érvágás bill-nek, a mostani első még tavaly azt mondta, h minden pénzét a gates alapítványra hagyja. minden esetre egy szép sorozat szakadt meg -
doc
nagyúr
az XPSP2 kvázi új rendszernek tekinthető. tegyél fel egyszer egy SP1-et és meglátod, miért mondom.
isten ments, az én gépeimre nem kerül windows
a cégeseken meg már mindenhol SP2 vanamúgy meg már azt sem tudom, hogy jött ide ez az egész " a Google sehol sincs a szoftverben/mobilban" téma
de ilyen erővel bőven tudnék olyan területeket mondani, ahol az MS nincs sehol sem a Google-hoz képest (pl. reklám, kereső, ingyenes szoftverek, stb), de ez már megint erősen OFFazt meg megintcsak tagadod, hogy a Google különösebben befolyásolná az MS-t. hát nézzük:
Google Sky -> WWT
Google Docs -> MS-féle online office (nemt'om a nevét, bocs...)
Google kereső -> MS meg akarja venni a yahoo-t
stb, stb... -
doc
nagyúr
már megint kiforgatjátok a szavaimat.
nem állítottam sem azt, hogy az OOo jobb lenne mint az MS office, sem azt hogy a Google Sky jobb mint a WWT
én csak arra mutattam rá, hogy nyilvánvalóan marhaság moonman azon kijelentése, hogy a Google nincs jelen sem a szoftver- sem a mobil piaconaz meg megint milyen szöveg, hogy a Google Docs, Earth, stb. nem szoftver mert online?????
aki interneten keresztül dolgozó/működő programot ír, az nem szoftvert készít?? -
FTeR
addikt
sp-k valóban nem azok, de az sp2 ebben is kivétel volt. ezt még Jobs is külön számolta, amikor jó szokásához híven épp fikázta az xp-t. átlag elmondható, h más os egy win verziónyi újdonságot 2-3 verzióban termel ki. ezért is számít akkora váltásnak 1-1 újabb win.
google sky és az ms wwt-jében annyi közös van, h mindkettő az éggel foglalkozik. a gsky egy sima maps variáns, minden ugyanaz, csak más képeket használ. ezzel szemben wwt egy sor új technológiát és megközelítést felvonultat és nem mellesleg nem az égboltot, hanem a világűrt mutatja be.
ez az a vita, amit egyáltalán nem tudok megérteni. hihetetlenül egyoldalúan szemlélitek a dolgot. pl fel sem merül senkiben, h az OOo a mso koppintása lenne, inkább vmi dicsőséges küzdelemnek van felfogva. ellenben, ha véletlenül 1000 átvett fícsör mellett van 2, ami előbb volt meg OOo-ban, mint mso-ban, akkor már cikkek százai ecsetelik, h ms az OOo-t másolja.
-
moonman
titán
az XPSP2 kvázi új rendszernek tekinthető. tegyél fel egyszer egy SP1-et és meglátod, miért mondom.
ne haragudj, de a Google Maps-t és ezeket jelenlétnek nevezni hátnemistudom. az online office meg hogy jön a desktophoz? az az online biznisz.
telefonbizniszben hol van Google? gyártanak készüléket, vagy OS-t vagy alkalmazásokat? tudom, Android, meg Google Maps, de aztán ennyi. Android még sehol nincs, Google Maps pedig szintén egy webhez köthető alkalmazás. ez szintén nem jelentős jelenlét. a mobilbizniszben megint csak az online megoldásokat tudjuk felhozni, ugyanúgy, mint a desktop kérdésben. mér nem lehet elfogadni, hogy az imádott Google nincs jelen mindenütt?
-
doc
nagyúr
direkt kiemeltem hogy desktop windowsról beszélek. amúgy az SP-k szerintem közel sem úgy oprendszerek, de végül is tökmind1
a Google-ra meg azt mondani, hogy sehol sincs a szoftver- és telefonpiacon, szimpla hazugság
szoftver: google map/earth/skethup/online office, vagy pl. a google sky, ami után most az ms rohan és próbálja lekörözni
telefon: nemrég vágott bele a google igen komolyan a telefonüzletbe, bármelyik infos portálon (na jó, winportalt kivéve) ott vannak a hírek, hogy mennyire nyomul ezen a piacon, és most nem csak az Androidra gondolok
-
moonman
titán
válasz
Intelligencs #174 üzenetére
ööö, hogy jön ide a scientológia, az amway meg az ilyenek?
de ha már ennyire erőltetjük ezt a Google témát, leginkább arra lehetett hatása, hogy MS is belépjen, illetve odalépjen az online szolgáltatások piacán.
-
moonman
titán
főleg ha odafigyelünk, hogy miért is késett ennyit a Vista. (segítek: XPSP2, lényegében új OS-nek tekinthető) meg ugye közben volt egy-két Media Center (2004-2005) kiadás, Windows Server kapott SP1-et, SP2-t, R2-t, kijött pár Windows Mobile is (2003SE, 5.0, 6.0), meg még sorolhatnám. nemtom még hányszor kell elmondani, hogy az XP-Vista időszak kivétel volt.
arról a Google-ről, amiről Ballmer. kétlem, hogy a Google szorította volna innovációra MS-t. akkor már inkább az Apple, bár az sem túl nagy szelet. én inkább a saját vásárlóik igényeire tippelnék.
-
simonzé
addikt
"Ne feledjük a klasszikusat sem"
Nekem beugrott az a bizoyos klasszikus:
Greenday - American idiot -
Akkor nekem egyszerűen nem jön be ez az amerikai stílus. Amikor egyszer kíváncsiságból elmentem egy szcientológus gyűlésre, ott is ezt a hurráoptimista lelkesedést éreztem, épp úgy, ahogy mondjuk egy Amway/Verbso nagygyűlésen...
Nekem, mint európai kultúrkörben nevelkedett embernek, borzasztóan taszító ez a fajta viselkedés, nem tehetek róla. Amúgy nem vitatom, hogy Ballmer valószínűleg nagy karakter. Biztos nem hülye ember áll az MS élén.
Egyébként - bár nem vagyok MS dolgozó - bizonyos okból kifolyólag sokat tudok az MS jövőbeni stratégiai irányvonaláról, és szentül meg vagyok győzödve arról, hogy a Gugli rázta fel MS-t csipkerózsika álmából.
-
Dave™
nagyúr
Rendben. Akkor, csak hogy megértsem felháborodásotokat: az általam tett minősítő megjegyzéssel kapcsolatban melyik szerv fog eljárni ellenem, vagy milyen konzekvenciákra kell számítanom? Mert ha egyik sem, akkor nem igazán értem az általánosító és elvi jellegű reakcióitokat. Kíváncsi vagyok továbbá, ha ugyanezen videóknak Larry Page, netán Steve Jobs lenne a főszereplője, ugyanennyire lelkesítőnek és energikusnak találnátok-e? Amúgy most is alkotmányos jogoddal élsz, amikor kinyílvánítod a véleményed, meg amikor leidiótáztok meg parasztoztok fórumtársakat (most nem konkrétan rád gondoltam, vissza lehet keresni jelen fórumban).
-
doc
nagyúr
futószalagon? hát, a desktop windows verziók kiadási dátumait tekintve (mondjuk az XP és a Vista között eltelt időt figyelembe véve) ez igen erős túlzás... főleg az xp előtti gyakorisághoz képest
szoftverbiznisz: Google sehol
telefonbiznisz: Google seholte most melyik Google-ről beszélsz? én azt hittem, csak egy van, de ezek szerint nem ugyanarra gondolunk
lassan érdemes lenne feltenned a kérdést magadnak: van-e élet a Microsofton túl? -
moonman
titán
válasz
Intelligencs #170 üzenetére
"csak azért mutat fel mostanában némi innovációt, mert a Google rákényszerítette erre"
nemtom feltűnt-e, de még mindig futószalagon gyártja az oprendszereit. a kényszerítést most hagyjuk, szerinted kényszerűség, szerintem meg pénzért meg lehet venni és megveszik.
Ballmer is elmondta: server&enterprise biznisz: Google sehol. szoftverbiznisz: Google sehol. telefonbiznisz: Google sehol. online biznisz: Googlegooglegoogle. ez egy a négy fő piacból, kétlem, hogy emiatt lennének innovatívak a többi háromban (is).
egyébként amerika más világ, nézz meg egy ottani választást, vagy reklámot. más stílus.
-
Ja, Amerikában lehet hogy nem... Attól, hogy valaki lelkes, szenvedélyes, nem kell a színpadon ugrálnia, mint egy majomnak. Tudod pont az a baj a világgal, hogy a látszat számít. Aki nagyhangon dumál, meg vetít, az mindjárt kiváló dolgozó, és csodaember. Közben meg lehet, hogy szart sem ér a munkája. A szerényen a háttérben meghúzódó karakterek pedig nem keltik fel a figyelmet, aztán meg lehet, hogy zseniálisak.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy a Májkrém már kezdett egész jól megkövülni, csak azért mutat fel mostanában némi innovációt, mert a Google rákényszerítette erre. Ha nincs Google, akkor még mindig futószalagon gyártaná a desktop operációs rendszereit, és próbálná meg rákényszeríteni az egész világra a licenceit.
-
FTeR
addikt
válasz
WonderCSabo #166 üzenetére
a kérdés az, h ez mennyire negatív. ha egy showműsor vezetője vagy vmilyen előadó lenne, akkor mindenki jót mulatna, h milyen jópofa és nem kérdőjeleznék meg épelméjűségét, sőt adott esetben dícsérnék, h milyen fantasztikus performanszot hozott össze.
és lássuk a párhuzam. nagy szinpad, nagy közönség, hatalmas ökörködés...nemtom, h itt a világ másik felén miért érzik az emberek ezt kínosnak.
-
FTeR
addikt
a moderátort megkérem, h ezt még nézze el tőlem, több megjegyzést nem kívánok tenni ebben a témában.
mozgás szabadság is van. de ez nem azt jelenti, h bárhova mehetsz. azt jelenti, h nem szabhatják meg, h hova mehetsz, de azt igen, h hova nem.
még1x: addig mehetsz el, míg az más jogait (érdekeit, érzelmeit) nem sérti.
-
WonderCSabo
félisten
A youtuberól leveték a videókat...
Ez a Ballmer télleg lelkesítő lehet, de egy ponton túl már nevetséges...
-
Dave™
nagyúr
Nem, az tiltott önkényuralmi jelkép használata. De veled csak akkor lehet értelmesen beszélgetni, ha a másik fél osztja a véleményedet. Tekintettel arra, hogy ez a helyzet nem áll fent, és lekezelő vagy velem szemben, ezért részemről a köztünk lévő kommunikációt befejezettnek tekintem. Ismételgesd magadban a fentieket.
-
moonman
titán
a horogkereszt kitűzése is a véleménynyilvánítás egy formája. más kérdés, hogy minden demokráciában bevisz érte a rendőrség.
ismételgesd magadban: a demokrácia még mindig nem arról szól, hogy mindent szabad, hanem arról, hogy az adott szabályok szerint szabadon játszhat mindenki.
-
rii
nagyúr
válasz
VladimirR #157 üzenetére
Ti hoztátaok ide ezt a témát.
most meg terelgetni akartokamúgy meg azért nem válaszolsz a kérdésemre, mret kénytelen lennél belátni, hogy vannak helyztetek, amikor bár az ember még pénzt is keres vele, de muszáj egy jó ideig lopott soft-al dolgoznia, mert nem tudod azon nyomban megvenni
ha még havi 200 bevételed van belôle (ami nagyon neháéz szabadúszóként, szinte lehetlen, szerencsés akinek sikerüll) (közvetlen közelrôl látom, hogy szinte lehetetlen), és mondjuk 800.000 Ft (csak) a soft, akkor kb havi 40.000-et félre tudsz rá tenni, és 20 hónap alatt meg is tudod venni, (közel két év) de úgy hogy semmi másra nem költesz
most vegyünk engem
én kb 3.000.000 soft-ot tanulgatok, és vagyok a tolvaj, a nem tudoménmi, mert nem vettem meg, hanem illegálsi tört.nem mártírkodom itt,
1. mert a való életben sem szoktam
2. magasról nem érdekel avatar mögöttiek véleménye rólam, a velem kapcsolatban kialakult képük. -
VladimirR
nagyúr
foloslegesnek tartom a valaszt, mert:
-fanatikus vagy, ugysem tudnank ertelmes vitat kialakitani\
-ostoba vagy, ugysem tudnank ertelmes vitat kialakitani
-martirkodsz, kizart, hogy a lenyegi reszre tudj koncentralniazert elaulom, abban a szerencses helyzetben vagyok, hogy ami munkat vegzek, azt el tudom vegezni (es el is vegzem) ingyenes programokkal, pedig akar hasznalhatnek drimvevert is, meg hasonlokat
mondhatnam az ugyfelnek, hogy tegyen fel win servert, s hasznaljon iis-t, ehelyett mondom, hogy tegyen fel apache-ot, mitobb, elmondom azt is, hogyan allitsa be
persze ezek kozul egyik sem 3 misi, de igy talan meginkabb szamit, hogy van ingyenesen hozzaferheto alternativaegyetlen keresem maradt, ne terheld a forumot ezzel a sok szemettel, privatban folytassuk, mint ahogyan egyszer mar probaltam privat csatornara terelni a beszelgetest (igaz ott nem tudod majd sajnaltatni magad, nem tudsz martirkodni, de hidd el, ez tobb szempontbol is jobb lenne rajtad kivul mindenkinek)
-
rii
nagyúr
válasz
VladimirR #155 üzenetére
elôbb arra kellene váaszolnod, amit korábban kérdeztem Tôled.
mert ezt ugye kikerülted
kis morális kérdés" .... ha ajánlanának egy 1-2 éves munkát, amit otthon tudnál csak végezni egy 3.000.000s soft-al, akkor te azt mondanád, hgy " .... kösssz, de a soft-ot nem tudom megvenni, a 200.000-es fizetés arra lenne elég, hogy az 1-2 év alatt nagyjából kifizessem a soft-ot, így inkább el se vállalom...." .... "
utána beszélhetünk arról, hogy kinek nincsenek saját gondolatai
mert én meg úgy vélem, hogy a Te állsápontod nem áll meg a saját lábán, és pont hogy te szajkózod autmatikusan másokkal vállvetve gondolkodás nélkül, hogy tolvaj, szoft.hamisító, anélkül, hogy kicsit möglé néznél a dolgoknak, és megpróbálnéd megérteni a másik oldaltde neked mindegy, hogy egy 30.000-es XPrôl an szó, vagy egy másik millás-kétmillás programról.
a személyeskedô részekre nem reagálok
ez Téged minôsít -
VladimirR
nagyúr
eloszor is: amit te muvelsz, az nem vita, nincsenek erveid, csak szajkozod, amit masoktol lestel el - egy onnallo gondolatot nem lehetett latni meg toled a temaban
masodszor pedig: nem pocskondiaztalak, kerdeztel valamit, s en ugy veltem, mindkettonknek jobb, ha privatban irom le, hogy fanatikus es ostoba mivoltodnak koszonheto leginkabb a kettok kozti nezetelteres
harmadszor pedig: legy szives ne martirkodj, eleg szanalmas vagy anelkul is
-
FTeR
addikt
"Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és tesz amit szabad."
a demokrácia nem arról szól, h bármit megtehetsz. az az anarchia. demokráciában csak olyan dolgokat tehetsz meg, ami nem sérti más ember jogait.
de természetesen, mindenkinek jogában áll hülyének lenni* ;)
*amíg másban nem tesz kárt
-
Kephamos
addikt
Lehet, hogy tud valamit ez az ember, de szerintem egy gusztustalan majom. Nem szeressük mi errefelé az ilyeneket.
-
Dave™
nagyúr
Az indoklásban van igazság, de egyrészt a poént mindenki érti - kivétel néhányan, ugye - aztán meg nem is tudom, hogyan kívánják ezt általános érvényűvé tenni.
De a lényeg itt van: "A 2005 Reason magazine article argued that Godwin's Law is often misused to ridicule even valid comparisons"
Persze csak vicc, de hát nem mondta neki senki, hogy ordibáljon és ugráljon a színpadon egy nyomatékosított "I love this company" közepette
Szerintem egy bohóc, aki lehet jó szakember, azonban mégis szánalomra ad okot óvodás viselkedésével. Lehet máshogy is lelkesíteni (hehe, pl. Google), meg karizmatikusnak lenni (magyar példa: Sugár András).
-
fordfairlane
veterán
válasz
Cathfaern #55 üzenetére
Azért valljuk be, nem ugyanaz a piac, és nem ugyanaz a cég a Google és a Sony. A Microsoft elég régóta próbálkozik az online kereső (és ezáltal a hirdető) piac meghódításával, de eddig komoly részesedést sem sikerült szerezniük. Nem véletlen, hogy most a yahoo felvásárlásával próbálkoznak, és nem véletlen, ahogy a Google szerepelni szokott az ilyen szövegekben, mint a "főfő" ellenfél. Nem is baj egyébként, ha valaki kicsit megszorongatja a Google-t, bár annak nem örülnék, ha a Microsoft ezen a piacon is átvenné a vezetést.
-
dabadab
titán
(Mondjuk ehhez kepest en sutottem el eloszor a hitleres hasonlatot
)
-
rii
nagyúr
az ottani vitát ott kellett volna folytatnod, és nem itt felhoznod
ott is kifulladtatok az érvekbôl, mert a való életre levetítve életképtelenek voltak az elképzelésietek
az én álláspontom itt is le van írva.
reagálhattál volnla arra is, de Te sem tetted, se vladimirr
neki könnyebb volt privátban pocskondiáznia engem -
Bash
őstag
Egymás között ti hogy szoktátok ezt mondani? bambano humora vicces vagy bambano vicces? bambano véleménye igaz vagy bambanonek igaza van?...
Nem tudom miért esik jól szavakon lovagolni, pláne miután már megmagyaráztam a jelentését is, de azt tudom javasolni, ha problémád van a kijelentéssel tudod, hogy hol kell moderációt kérni.rii!
Az egész dolog ott indult, hogy az ember értékességéről beszéltél, miközben másik topic-ban nyíltan sárba tiprod a szoftverfejlesztők munkáját, ezt büszke keresztes lovag mintájára hirdeted és másokat is erre buzdítasz, sőt lehülyézed azt, aki nem teszi ugyanezt. Én erre mondtam azt, hogy ezt tőled hallani nevetséges. Úgy gondolom elég finoman fogalmaztam, személyeskedésnek még távolról sem lehet nevezni, de ha problémád van vele tudod hogy hol kell jelenteni az ilyesmit.
Arra is kértelek, hogy ne ezt a topic-ot offoljuk szét eme értelmetlen vitával, keress meg más kommunikációs csatornán vagy találj neki egy megfelelő topic-ot (ring), ha folytatni akarod, természetesen erre is fittyet hánytál. -
Alchemist
addikt
Ballmer személyében a Microsoftnak nem is egyszerűen vezére van... hanem a népet fanatizálni képes Führere! Sieg MS! Sieg Vista!
(bocs, de ezt a poént nem lehetett kihagyni) -
rii
nagyúr
azt a példát csak azért írtam, nem ártana elgondolkozni, hogy egy ekkora értékű soft-ot milyen nehéz megvenni, és mekkora bevételt kell produkálnod, hogy ha nehezen is de le tudd tenni a vételárat az asztalra.
még egy kocsit s nehezen vesz meg az ember hitele, pedig minden nap ott van a segge alatt,
hát akkor meg egy soft.ot, amire van crack is, és alapvetően egy papírfecnin, meg kexgenen kívül nem sok minden változik -
Lortech
addikt
Már megint ez.. Magánfelhasználás az, ami a munkádhoz kell és pénzt keresel vele? Jéé..
Engem nem zavar - tényleg nem-, hogy nem vetted meg, te dolgod. /Az sokkal inkább kiverte a biztosítékot, amilyen véleményt a másik topikban előadtál többedmagaddal./bambano: igazad van, tényleg nem ide való a személyeskedés, az alapelvekben is benne van. De nem robotok írkálnak itt egymásnak, néha becsúszik, Bashtól nem sűrűn láttam ilyet.
Ettől függetlenül reagálhattál volna az érdemi részére is a hozzászólásának. -
bambano
titán
Nem, a fórum nem arról szól, hogy fórumtagokat véleményezünk. Arról szól, hogy fórumtagok véleményével vitatkozunk. Egyszer már másik fórumon beszéltem arról, hogy lényeges különbség van a bambanő hülye és a bambanő hülyeséget beszélt kijelentések között (másképp fogalmazva a bambanő nevetséges és a bambanő véleménye nevetséges). Az első nem fér bele szerintem a fórumba, a másodikról szól a logout.
-
rii
nagyúr
válasz
VladimirR #127 üzenetére
nagyon kemény szöveg. ha nem vallom be, akkor máris nem vagyok nevetséges?
de írod ezt úgy, hogy te még soha semmilyen törvényt nem szegtél meg, és ha ajánlanának egy 1-2 éves munkát, amit otthon tudnál csak végezni egy 3.000.000s soft-al, akkor te azt mondanád, hgy " .... kösssz, de a soft-ot nem tudom megvenni, a 200.000-es fizetés arra lenne elég, hogy az 1-2 év alatt nagyjából kifizessem a soft-ot, így inkább el se vállalom...."
ami a bűnöm, hogy nem vettem meg magágfelhasználásra egy közel millás soft.ot.
kötelet!!!!amúgy annyit csesztetsz, megkérdezném, el akarsz üldözni a fórumról?
vagy ennyire bántom a szemedet?és igen ... én annyira megrökönyödtem ballmer ilyen videóin, hogy ezt a reakcit váltotta ki belőlem.
-
moonman
titán
egy időpillanatban ő is kiadhatja az energiáját. akkor és ott talán nem számított őrjöngésnek. és jé, nem 24 órában ilyen, tud rendesen is viselkedni.
-
rii
nagyúr
neked ez gesztikuláció, nekem őrjöngés
nem mindegy, hogy azt mondják, hogy
most "... nagyon nevetségesen viselkedtél..."
vagy "....nevetséges vagy..."
vagy "....ez nem kicsit nevetséges pont tőled hallani...."
a Te verziód számomra elfogadható ("...... egy időpillanatban nevetségesen viselkedsz .......") teljes mértékben, és tetszik, mghajlok előtte, de ez már csak a dolgok utólagos szépítgetése
-
moonman
titán
arról van szó, hogy te szó nélkül lebohócozod a világ legnagyobb IT cégének fejét, csak mert a videóban nem tetszik, ahogy gesztikulál, de ha rád valaki azt meri mondani több éves "személyes" fórumos kapcsolat után, hogy egy időpillanatban nevetségesen viselkedsz, akkor ki vagy akadva, hogy ezt te nem érdemled.
gondolkodj ezen egy kicsit.
-
rii
nagyúr
" ... Azokból a videókból megismerted benne a hétköznapi embert, a főnököt, a barátot, az ellenséget, a családapát stb. .... "
ezt a kérdést tedd fel kérlek Bash-nak is
... csak a korrektség miatt, ..... hogy rólam, mint hétköznapi emberről miért az a véleménye, hogy nevetséges tőlem egy idézetet hallania.és köszönöm a cinikus hangnemet.
én nem engedtem meg magamnak ilyet.
úgy vélem, nem is érdemeltem ki -
-
rii
nagyúr
" ... Nem erről szól az egész fórum? ..."
a fórum alapvetően arról szól, hogy
a.) kínom van felmegyek, segítenek
b.) értek hozzá, segítek
c.) van avalami okosság, ki lehet beszélni.de nem a tagokról véleményformásláról szól a fórum
nem arról, hogy te utálsz engem mint a háromtnapos szart, és kétlábbal taposol a becsületembe, önértékelésembe, önbecsülésmbe, csak azért hogy te magasabbról tudd szemlélni a világot földön felvő tetememen állva .... -
rii
nagyúr
ne haragudj
te kezdted ebben a topikban a balhét a személyedkedéseiddel, ugye a legelején, aztán folytattad.
ne terelj engem most máshova
amúgymeg elég annyi, hogy egy embert nem lehet a fórumbeli POSTjai alapján megitélni
ha te ezt nem így látod, akkor a hiba benned van, és fel kellene mérned az internetes kommunikáció korlátait, hogy belásd: interneten egy embert nem ismerhetsz ki
nincs hangsúly, hangelejtés
nem tudod, flegmaságból, bunkóságól, írta valaki azt, amit, vagy mert csak 3mp-e volt rá két munkafolyamat között. nyomott egy refresht, látott, reagált 2 mp alatt, és már ott sincs, de te meg azt hiszed, hogy véleményed lehet az adott személyrőlhát nagyon tévedsz.
egy emberről hozzávetőleges véleményed lehet, nagyjából fél év személyes ismeret és mindennapos kontaktus után kábéde ezt nem nekem kellene magyaráznom
-
Bash
őstag
Miért nem formálhatok rólad vagy akárkiről véleményt? Nem erről szól az egész fórum? Hírekről, emberekről, hardverekről, szoftverekről és kb. a világ minden egyéb dolgáról véleményt formálunk, és ezt megosztjuk egymással.
Miért nem nevethetek azon, amit én viccesnek találok? Miért nem nevezhetem nevetségesnek azt, amin én nevetek? Az embernek nincs joga ahhoz, hogy nevessen?A vitát ha akarod folytathatod, bár sok értelme nincs, de ebben a topic-ban legyél szíves ezt hagyd abba. Elérhetőségem az adatlapomon megtalálod, ha úgy gondolod, hogy ez mindenki másra is tartozik, akkor legyél szíves találj neki egy megfelelő topic-ot is.
-
Vladi
nagyúr
Ááá ez egy bohóc. Jól bemutatja, hogy milyen is az ms valójában...
-
rii
nagyúr
de különben meg, ha nem hragszol, marhára primitívnek tartom a hozzáállásod alapján, azt amit a fórumon tanusítasz velem szemben.
az elején leírtam egy idézetet, és te ezt kifogásoltad
azt hiszed, hogy a főrumon, Te teljes képet tudsz rólam alkotni?
meg tudod itélni, mennyire vagylok értékes vagy értéktelen, sikeres vagy sikertelen?mert azt írtad, hogy nevetséges tőlem azt az idézetet leírva látni.
Mit tudsz te rólam azon kívül, hogy MS és ballemer-stílus ellenes kirohanásaim vannak?SEMMIT
akkor meg milyen jogon akarsz, próbálsz meg rólam a legkisebb mértékben is vélemény formálni, vagy sugallni azt, hogy nekem az adott idézet egyik végletéhez sem lehet semmi közöm?? -
ragazzo
őstag
Nem rossz az a kis harc, ami Moonman és a többiek között bontakozott ki. Én használok wint is és természetesen ubuntut is. Azt gondolom, hogy mindkettő megfér békésen az én gépemen, ezért nem fikázom egyik oldalt sem. A cikket elolvasva nekem úgy tűnik- és másoknak is-, hogy Steve Ballmer elég nagyképűen és fellengzősen beszél a vásárlási terveikről. Gondolom ez húzhatta ki a gyufát egyesekben.
Én becsülöm és tisztelem azt, amit Moonman elért, és ahogy a honlapját a winportalt szerkesztgeti. Ezek ellenére inkább linux párti vagyok én is (ez látszik az aláírásomban is).
Szóval gyerekek!Csigavér! -
Bash
őstag
Komolyan mondom nevetséges vagy, nem értem miért kell leállni vitatkozni olyan témában, amihez vajmi kevés lövésed van.
De hogy ne csak a levegőbe beszéljek, kezdeném a legforgalmasabbakkal, ezekről 100%-ig tudom, hogy benne vannak a Top 15-ben és Windows Server-en futnak, feltételezem sok processzorral és RAM-mal: live.com, myspace.com, msn.com, facebook.com, microsoft.com...Egyébként a topic címe úgy kezdődik, hogy Steve Ballmer, javaslom maradjunk is ennél a témánál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest