Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szelek helyett a nosztalgia szárnyán érkezik a SilverStone legújabb miditornya
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Itt az ASUS AI-ra kihegyezett VGA-ja
- Fujifilm X
- Canon MILC: EOS R és M topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obi-1
őstag
válasz
Intelligencs #236 üzenetére
Ez hihetetlen. Nem is gondoltam, hogy egy teleshopos emberke bejuthat a top50 leggazdagabb ember közé.
-
Egyszer?
-
moonman
titán
-
bambano
titán
válasz
#64791808 #228 üzenetére
Ballmer a kezdetekben sok olyan dolgoban egyengette az ms útjait, ami nélkül ma nem lennének itt. Nyilván azóta is sok mindent csinált, de filmet csak az ms és a számítástechnika hőskoráról csináltak eddig, a mostani időkről nem, tehát az kevésbé közismert.
Szóval nem értek egyet azzal, hogy nincs köze az eredményekhez. Azt elfogadom, hogy egy-két ilyen csokker megmozdulás nélkül is eljutottak volna ugyanide (szerintem).
Érdekes lenne egyszer megvitatni, mi lesz az ms-ből, ha Bill, Steve meg a többi nagy kezdeti ember nyugdíjba megy, esetleg náluk is "beüt a bsod" (merthát emberből vannak...).
-
törölt tag
Igen, a kérdés úgy is helytálló.
Hozzávehetjük azt is, hogy van-e köze az elért eredményekhez Steve-nek, nemleges lesz rá a válasz. De ha az eredményeket elősegítette egy ilyen hiperaktív ultramotivált Macska János, akkor mindegy, nem? Felőlem a Kiszel Tünde is lehet az MS élén, engem csak a részvények ára, a cég értéke, és a szoftverek minősége érdekel
-
moonman
titán
tökmindegy, magyarázhatsz. amíg az egyik monopol helyzetben lévő cég "szimpatikus" tud lenni, a másik meg már akkor bűnös, amikor csak belép a piacra (ráadásul már bent van jó ideje, de ezt a mások után való kullogásnak nevezi), addig kár még csak próbálkozni is az érveléssel.
és még ránk mondják, hogy elvakult.
-
moonman
titán
most erre tényleg mit mondjak? mi a tökömtől "szimpatikus" egy mammutcég "hozzáállása"? mihez? és mitől nem szimpatikus a másiké? magyarázd meg.
a másik meg, nyilván mindig szarul járunk, amikor egy multi minden erőforrást megmozgat, hogy piacvezető terméket készítsen. csak, hogy kibasszon velünk.
-
moonman
titán
"a google mellett a számomra - user-szempontból - sokkal szimpatikusabb hozzáállása szól"
"ha valamelyik cég nekiáll nyomulni, és olyan elszántsággal teszi, mint az ms, akkor van rá esély, hogy ennek mi, eCCeri júzerek isszuk meg a levét"
hát veled valóban kár is lenne vitatkozni. ekkora marhaságokra nem is tudnék nagyon mit mondani.
-
doc
nagyúr
válasz
VladimirR #212 üzenetére
miert aggodsz mar most, egy esetleges nyelv billenestol, mikor jelenleg egyertelmuen a google van monopolpozicioban a keresopiacnak alcazott online hirdetesi piacon
jelenleg igen, de most nem csak a hirdetésre gondolok, hanem abban, hogy az ms mondhatni belépett a google felségterületére, és gondolom a hosszútávú tervük nem a békés együttélés, hanem először az erős jelenlét, utána meg a "hatalomátvétel", az ms múltját ismerve legalábbis ez erősen feltételezhető
ezt a folyamatot folytatva könnyen kerülhet olyan helyzetbe, hogy egyre több területen kerül vezető pozícióba, ami aztán tényleg gáz lenne
egyébként nagyjából ugyanez igaz a google-ra is. ők is új piacot keresnek (ld. anno youtube, bár azért a bevételi forrást tekintve az nincs olyan messze a gugli eredeti profiljától; most a már emlegetett mobil, office, meg biztosan lesz még jópár terület)
perpill. a google mellett a számomra - user-szempontból - sokkal szimpatikusabb hozzáállása szól, nevezetesen a rengeteg ingyenes szolgáltatás
persze egyértelmű, hogy ez elsősorban az ms-hez képest késői piacralépésből, illetve a bevételi forrásokból (azok helyes megválasztásából) fakad, az ms anno nehezen tudta volna hirdetésekből fejleszteni a windowst, mikor még arpanet sem volt
abban viszont elég biztos vagyok, hogy az ms mostanában előkerült ingyenes szolgáltatásaiban (illetve azok ingyenességében) nagyon nagy része van a google-nek...a gondom az, hogy ha valamelyik cég nekiáll nyomulni, és olyan elszántsággal teszi, mint az ms, akkor van rá esély, hogy ennek mi, eCCeri júzerek isszuk meg a levét
az ideális alighanem az 50/50% lenne, esetleg egy harmadolt változat, bár az meg már lehet hogy túlzottan elaprózná a piacot
(mondom mindezt én, a hatalmas részesedéssel bíró Linux/SGI/Apple "rajongója")
-
VladimirR
nagyúr
"innentől nem tudom, miért beszélsz hülye megszállottságról (nem én védem az egyik mammutcéget mindennel szemben), meg hogy azt üvöltik az emberek, valaki nyomja le az ms-t. tény, vannak ilyenek sokan, de én akkor is fenntartom az előbb idézett - veled egyező - véleményemet"
azt hiszem kezdem kapisgalni, viszont meg mindig nem tiszta, hogy miert aggodsz mar most, egy esetleges nyelv billenestol, mikor jelenleg egyertelmuen a google van monopolpozicioban a keresopiacnak alcazott online hirdetesi piacon
elobb talan varjuk meg, mig kiegyenesedik az a merlegnyelv...."azt allitod, hogy az msn viszont kvazi nem is szamit a keresopiacon valo reszvetelnek
hol mondtam én ilyet?"akkor viszont minek kellett belekeverni, hogy milyen/milyen hibas is az? (tudom, moonman kezdte....viszont nezd azt is, hogy mire reagalt)
"na épp ez az. én egyszer sem állítottam hogy az msn mint kereső nincs jelen. igenis van, attól hogy szarnak tartom, még igenis létezik..."
no, eddig ez egyaltalan nem volt egyertelmu, abbol, ahogyan irtal (nem az, hogy letezik, hanem hogy ezt elfogadod)
ha pedig moonman-nel, az o gondolatmenetevel van gondod, azt neki ird
nekem azzal volt problemam, hogy mig a google 2 szoftvere mellett kardoskodtal, hogy az bizony jelenlet, latszolag nem akartad elfogadni a konkurencia tobb eves multtal rendelkezo keresojet -
doc
nagyúr
válasz
VladimirR #209 üzenetére
elnezest, ugy tunik elso korben felreertettelek,
oda se neki, megesik, biztos fogalmazásgátlót vettem bede úgy tűnik, második körben is
a topic elején ezt írtam:
tartok tőle hogy valamerre el fog dőlni a mérleg nyelve, pedig a legjobb nyilvánvalóan az lenne, ha megmaradna a verseny, sőt, user-szempontból az a legjobb ha folyamatosan betesznek egymásnak
innentől nem tudom, miért beszélsz hülye megszállottságról (nem én védem az egyik mammutcéget mindennel szemben), meg hogy azt üvöltik az emberek, valaki nyomja le az ms-t. tény, vannak ilyenek sokan, de én akkor is fenntartom az előbb idézett - veled egyező - véleményemetazt allitod, hogy az msn viszont kvazi nem is szamit a keresopiacon valo reszvetelnek
hol mondtam én ilyet?megis hany szoftvert kell kiadni, hogy szamitson? megis mit kell talaljon a kereso, hogy szamitson?
pontosan itt a kettos merce, hogy mig az egyik szamit szerinted, addig a masik nem, pedig mindketto jelen van
na épp ez az. én egyszer sem állítottam hogy az msn mint kereső nincs jelen. igenis van, attól hogy szarnak tartom, még igenis létezik (bár tény, hogy a topic elején mikor a yahoo-t említettem ezt kihagytam a postból, biztos a tudatallattim volt)
kettős mérce létezik, de gondold át légy szíves, hogy ki volt az, aki azt írta, hogy több létező termék ellenére a termékeket kibocsátó cég nem létezik az adott piacon. segítek kicsit: nem én
én pont azt mondom, hogy igenis létezik a szoftverpiacon az MS és a Google is, ugyanúgy ahogy a mobiltelefon-piacon is.
"valaki" más állította az ellenkezőjétmegint más kérdés persze hogy melyik mekkora súllyal van jelen.
példának okáért vegyünk egy informatikától abszolút távol eső területet, mondjuk a TVR autókat. gyártanak autókat? hogyne. rengeteg különféle autójuk szaladgál a világon szanaszét? nagyon nem. tehát moonman logikája alapján a TVR NINCS JELEN az autópiacon, ami szerintem marhaság. pedig tvr autóval igencsak sok nagyságrenddel kevesebben találkoztak, mint Google szoftverrelaz eddigi témára levetítve:
TVR = Google
autópiac = szoftverpiac
Sagaris, Tuscane = Google Earth/Sky/Maps/Docs/Sketchup/stbna ezt akartam egész idáig kinyögni, csak úgy tűnik nem sikerült
-
VladimirR
nagyúr
elnezest, ugy tunik elso korben felreertettelek, az "az ms rohan és próbálja lekörözni" kijelentesedbol ugy tunt, hiszed, hogy a gugli jobb, s az ms masolja
viszont igy, hogy ezt a tevedesemet tisztaztuk, meg kevesbe ertem, hogy mi a problemad
a peldadbol is tisztan latszik, hogy szerinted az ms versenybe kivan szallni es szall is
a kerdes csak az, hogy ez teged miert zavar?
azt hittem a verseny jo mindenkinek, s foleg Neked, mint felhasznalonak
fura, hogy ha az ms monopoliuma kerul szoba, egymast taposva uvoltik az emberek, hogy valaki jojjon, nyomja le oket, eljen a verseny, mig most, hogy epp a google monopoliumat kivanja szeretne megtorni valaki, mar annyira nem is jo dolog az a piszok verseny?
jah, hogy lehet a kihivo "szemelye" a problema?
nem kellene ezeket a hulye megszalottsagokat felretenni?masodszor pedig: ha valamit moonman-nek akarok irni, akkor azt neki irom, nem neked
es igen, hoztal peldat, hogy a google - ugyan elhanyagolhatoan* - de jelen van
ezzel nekem nincs is semmi gondom, viszont ezek utan azt allitod, hogy az msn viszont kvazi nem is szamit a keresopiacon valo reszvetelnek*: megis hany szoftvert kell kiadni, hogy szamitson? megis mit kell talaljon a kereso, hogy szamitson?
pontosan itt a kettos merce, hogy mig az egyik szamit szerinted, addig a masik nem, pedig mindketto jelen van
ennyi erovel akkor linux sem letezik a maga 5% desktop reszesedesevel
sot, te sem letezel, mint prohardver felhasznalo, hisz a hozzaszolasok kevesebb, mint 1 ezreleke szarmazik toled
remelem, kezded erteni, miert is irtam, hogy kettos mercevel nezel
es nem, nem meggyozni akarak, hogy a gugli nincs jelen a szoftverpiacon es/vagy az msn/wl kereso uberel mindent, csak arra kerlek, hogy gondold at megegyszer, elfogadhato-e csak az egyiket kiloni, mert neked nem tetszik (pedig ott van az)a MOD-ban irt kerdesedet gondolom nem nekem szantad, en meg csak hasonlot sem irtam
-
törölt tag
A kicsi Steve...
Fanatikus? Igen.
Idióta? Teljesen.
Megbolondult? Amennyire csak lehet.
Macskajancsi? Abszolúte.
Csak egy báb a cég élén? Egész biztos.Viszont szeretném megkérdezni: mindez ki a fészkes fenét érdekel a Microsoft eredményeinek tükrében?
-
FTeR
addikt
én csak a negatív felhangot nem értem (azt tom, h a google-t ugyanúgy nem bírod, mint ms-t).
sztem ezzel a felállással nincs semmi probléma.éreztem, h belekötsz majd a "bizonyításba", de nem találtam jobb szót rá
//
ms-nek a web csak az egyik (legújabb) piac, míg googlenek A piac.
ms hosszútávon eddig még minden versenyt megnyert. sztem a csak online ugyanolyan rossz, mint a csak offline. az arany középút megtalálásában sztem az ms jobban ál. nem véletlenül próbálkozik google az offline weboldalas mókával.
itt is lássuk, h a két ellenkező oldalról közelítenek egymás felé. googlnek jelenleg a marketingje jobb (már nem annyira mint régen, de még nem örvend közutálatnak) és nem mellesleg ebből a piacból él meg. míg ms-nek ez egy veszteséges dolog (mint amilyen az xbox volt).
ms-t az különbözteti meg a többi cégtől, h van tőkéje ahhoz, h kiszenvedjen dolgokat. pl a bevételén meg sem látszott az xbox rossz szereplése, míg legutóbb majdnem az egész sony beleroppant a ps-be* és most ott tartunk, h egy ideje már az ms diktálja a tempót (persze a küzdelem még nem dőlt el).elég valószínűtlen, h a közeljövőben google bepróbálkozna a os piacra. nem valószínű, h az összegründolt tőkéjük kibírná a versenyt.
*(tavaly az egész cég veszteséges volt ps divizió miatt és hatalmas tőkebevonásra volt szüksége)
-
norbiphu
őstag
no, msnem átalakult és most már a skydrive honlapon angolul kapom meg az üzit, hogy hopsz, nem elérhető a szolgáltatás.
"Not available in your region
Sorry, this service isn't available yet in your region. However, you can use other people's folders if they give you permission. To find out when it will be available in your region, visit the team blog. "
valami ötlet?FTeR: átállítottam a böngészőt is
-
doc
nagyúr
szerintem keversz valakivel, egyáltalán nem hasonlítgattam az office.live-ot a google docs-szal, egyetlen egyszer említettem, akkor is csak példaként arra, hogy ugyanazon a területen mindketten jelen vannak.
én amúgy egyiket sem használom, jó eséllyel nem is fogom
ami NEM azt jelenti, hogy nem ismerem őket legalább nagy vonalakbanMOD:
most már az a kérdés, h mit próbálsz bizonyítani.
semmit, nem azért vagyunk itt hogy bizonygassunk, hanem hogy arról a kijelentésről beszélgessünk, egymás véleményét meghallgatva (!!) amit Ballmer mint MS-vezető tett a Google-rőlgymásra gyakorolt hatásuk nagy,
bazz, ezt magyarázom már vagy 10 post óta...
csak én a következőképpen fogalmaztam meg: "nem állítom hogy akár az ms, akár más másolná vagy akarná egy másik cég termékeit, [...] pont azt, hogy mennyire gerjesztik egymást a szoftvercégek" (#186)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen routert?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Borderlands 4
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Új elekrtomos rollerek és e-bike dobozban, 1 év garanciával:
- FÓLIÁS, szinteÚJ SKY BLUE MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 512GB 1 év gar.
- Asus ProArt Gamer PC Intel Core i7 14700HX/RTX 4080 Super/64GB RAM/4TB SSD konfig eladó jó áron
- 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- AMD RYZEN 3 - 5 / DDR4 / NVME SSD / HDMI / Normál magas vga is rakhato bele , nem SFF méret
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- Apple iPhone 12 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3426, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest