- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
-
PROHARDVER!
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi.234
tag
nem az h villog hanem kimegy a kép aztán visszajön a logo aztán megint ki és ezt csinálja folyamatosan bejön oldLT A logo kiirja amit kikell és villan és újra bejön a képpel együtt
-
dnelb
veterán
válasz
Lajbymester #23196 üzenetére
Ez minden kernelre vonatkozik, mivel jb alatt át vannak méretezve a partíciók elég durván
-
dnelb
veterán
válasz
Lajbymester #23194 üzenetére
Gondolom nem olvasta el leírást, és nem nyomott system/data/cache stb wipeot kernel telepítés előtt..
-
tibi.234
tag
amúgy mennyi idő mire behozza a romot? mert már egy ideje villog itt az nAa ki be
-
quailstorm
nagyúr
-
tibi.234
tag
valaki tudna nekem küldeni egy stabil android 4 et és hozzá kernelt
köszönöm
-
dnelb
veterán
válasz
quailstorm #23186 üzenetére
Amit írtál jó, de a nightly + abu kernel gyorsabb. naa14 nálam nagyon lassú volt abu03t3 után.
GDXel meg az a baj hogy tákolt rom lett belőle, amíg dx csinálta jó volt, azóta átvette 2 hülyegyerek és minden sz..t beleraknak.De ha Lajbymester válaszol a kérdéseimre lehet teszek 1 próbát vele..
-
quailstorm
nagyúr
Általános használatra valami gyorsat ha ajánlani kell akkor én az Abu ROM, nAa-14 kernelt mondanám. Azzal hosszú ideig el lehet lenni. A GDX-ben mindig van valami hiba, amit az új cuccok bepakolása okoz. Szóval ha valaki hosszútávra tervez, valami kész ROM-ot kell feltenni.
Persze stock kernelen nyilván nincs lehetőség választani... -
dnelb
veterán
válasz
Lajbymester #23184 üzenetére
Alapon vagy valami mem igényes cuccból való kilépés után? Swap van? Launcher melyik?
Nekem alf09c kernel mellett sokkal jobban laggolt a minicm7 nightly, és mivel a gdx is minicm alapú már ez most fura nekem -
tibi.234
tag
válasz
razorka777 #23181 üzenetére
és ha ezt feltettem utééna elkezdhetem nyitni ugye és nem lesz semmi gond?
-
tibi.234
tag
válasz
razorka777 #23179 üzenetére
gyári romról küldenél 1 linket amit flashtoolal kell feltenni?
-
tibi.234
tag
válasz
razorka777 #23177 üzenetére
de akkor nem lesz ko a telefon mint a másik ugye? 11w44 volt ko-s semmire nem reagál se usb se bekapcs semmi
ugye nem fog ez történni ezzel is ez már 11w04 -
tibi.234
tag
most a gingerdx v22 van fent arról lehet s1tool-ozni vagy állítsam vissza a 2.1.1 es romot? valaki írjon már köszi
-
tibi.234
tag
ha a telefon 11w04-es akkor elkezdhetem s1toolal a dolgokat? nem akarok úgyjárni mint a 11w44el hogy nem kapcsol be K.O neki....
valaki a menetét elküldené nekem?
-
-
tibi.234
tag
hello vmi új rom van már amihez em kell nyitni bootloadert? küldene nekem valaki pár olyan romot köszi
-
Sanyi19
őstag
válasz
quailstorm #23170 üzenetére
A Holo Launcher most úgy néz ki jó. Egész gyors vele a teló, ezt azért letöltöttem, ha lassul vagy valami bugot észlelek felrakom. Ez egyébként nem az ami az alap 2.1-be van?
-
Sanyi19
őstag
-
Sanyi19
őstag
Köszi a válaszokat, mindjárt kipróbálom a LauncherPro-t. Ha nem tetszik akkor felrakom a másikat.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Sanyi19 #23164 üzenetére
Jaja, launcherpro és ez az Arc launcher. Ők fogyasztanak nagyon kevés RAM-ot, megfelelő tudás mellett. Néhol fapadosabbnak tűnhet mint egy HoloHD, vagy SPB shell, de minden mobilra ezt rakom(ICS felett meg trebuchet vagy Holo). Nagyon fontos a szabad RAM, meg hogy mennyit tölti a felületet a rendszer. Pl böngészőből kilépve, újratöltés.
Nekem Nokia N900-am van... de telefonokkal dolgozok. Meg valamennyit azon is ki tudok próbálni, bár az új droid rossz, microSD-m meg nincs, class10 32GB kéne a rendszerekhez, az meg drága. Mert akkor már felraknám az Ubuntu 12.04-et is -
Sanyi19
őstag
válasz
quailstorm #23163 üzenetére
Köszi.
Neked egyébként milyen telód van? Xpreia Arc? És melyik a leggyorsabb launcher? Mert akkor azt rakom.
Te melyiket használod? -
quailstorm
nagyúr
válasz
Sanyi19 #23162 üzenetére
Az a baj hogy nincs X8-am
Nemus launcher, ő a főellenség. Fel kell rakni valami mást. Launcherpro, ADW, Xperia arc/active launcher.
És mindent eltakarítani ami Nemus.
Kb ez megoldja. -
Sanyi19
őstag
válasz
quailstorm #23141 üzenetére
Szia, v28-as GDX-em van alap kernellel és lassú. Elég kevés szabad ram-om van, írtad, hogy pár ram zabáló hülyeséget ki kell törölni, miket érdemes? Leszedtem egy root uninstallert és rengeteg dolog van. Mi az amit nyugodtan kitörölhetek?
Előre is köszi.
-
xcel2000
aktív tag
válasz
Lajbymester #23159 üzenetére
Értem köszönöm az infókat!
Megprobálkozom az Xperia Unlock-al szerintem mert az az 5 ös nem vészes..
VISZONT -
Lajbymester
tag
válasz
xcel2000 #23156 üzenetére
Az Omnius SE program úgy nyitja ki, hogy fizetni kell érte, talán 1500 Ft-nyi összeget ha jól emlékszek, de azóta már megváltozhatott az ára. A másik, hogy ezt hiszem ez csak függetlenítést tud, loader nyitást nem. xda-n olvastam, hogy valakinek félig ki lett nyitva a bootloader a függetlenítéssel. Kernelt tudott flashelni, de csak az Omnius SE-val, a flashtool valami hibát kiírt. Ja és ehhez a módszerhez ugye le kell kaparni a matricát az aksi alatt, hogy elérd az érintkezőket. Szerintem jobban megéri igénybe venni az Xperia Unlock Service-t, mert ahhoz csak USB kell, ja és azt hiszem még tart az 5$-os nyitás-függetlenítés.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
xcel2000
aktív tag
válasz
quailstorm #23157 üzenetére
Öhhm o.O
Ez valamivel bonyolultabb
Másikat nem lehet kivitelezni mert ilyen áramkört nem igen tudok hozzá szerezni meg épiteni sem mivel semmi paramétert nem tudok -
xcel2000
aktív tag
Jóestét megin
Találtam egy oldalt X8 testpointra amivel elvileg fel lehet oldani a loadert...
EZ
Valaki aki jobban megéri az segit?Én csak töröm az angolt
-
raziel01
veterán
Azt írták hamarosan jön a GingerDX v30.
Na ez várós. Tuti felrakom majd. -
xcel2000
aktív tag
válasz
razorka777 #23149 üzenetére
Köszi
DO JOB? -
xcel2000
aktív tag
Sziasztok!
Melyik verzió S1tool al tudom megnézni hogy nyitott e a loaderem anélkül h csinálna e valamit is a telefonal?? -
xcel2000
aktív tag
Boldog Karácsonyt minden kedves fórumtársnak!
-
dnelb
veterán
válasz
MarceeKa #23140 üzenetére
11W28 felett nagy az esély hogy tégla lesz.
You have been warned, DO NOT TRY to unlock the boot loader on phones manufactured PAST 11W29!
But it has been seen that there are few devices with manufacturing code above 11W29 have also successfully unlocked their bootloader.
For example me,i have 11W34 and unlocked the bootloader just fine..
But let me remind you again that this was just a matter of luck.
You might not be so lucky...Also if you have manufacturing code above 11W29 and are desperate to unlock your bootloader then there are paid methods for it as reported by few users who had successfully unlocked their bootloader with manufacturing date above 11W29.
Mellesleg van olyan xda-n aki x10 minit 11w45 gyártással kinyitott, de ez csak szerencse.
-
razorka777
veterán
válasz
quailstorm #23143 üzenetére
Tudom.Csak már szerkesztették azt a leírást és ott 11W30 volt a plafon ha jól emlékszem,ezért linkeltem be,hogy nem tud nyitni.
Itt már 11W38 van.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
razorka777 #23142 üzenetére
De 11W28 után kockázatos a művelet.
-
MarceeKa
tag
Üdv!
Van egy 11W36-os X8 , lehetne nyitnia bootloadert ? Ha nem akkor milyen romot ajánlanátok ?
-
Sziasztok!
Valaki próbált már Turbo SIM-et főzött Rom+kernel párossal? Mik a tapasztalatok?
Esetleg nincs valakinek egy Vodás, vagy független X8 alaplapja, vagy komplett telója egy T-Mobile-osért cserébe?
Az alaplapcserét megoldom, vagy komplett telefon csere is szóba jöhet.
Köszi: Bici
-
LaciGSM
aktív tag
üdv. leírom a problémám, segítsetek légyszi!
Van egy X8. valamilyen floyo rom van rajta! amikor bekapcsolom, kéri a goggle accountot, ha a sajátomat írom be, nem fogadja el. gondolom valami telefonzár lehet!
Nahmost.. hogyan lehetne ezt megoldani?
esetleg ha szeretnék helyette visszatenni egy gyári romot, azt hogyan?
elolvastam az első hsz-t de ott már rom főzés és társa... elvesztettem a fonalat.
sima gyári független romot pakolnék rá a mostani "lezárt helyett"
Előre is köszönöm... -
generic
senior tag
De ezeket mind végig kell csinálni igaz?
1. Factory reset - Full wipe
2. Install custom zip from sd card -> choose zip és megkeresed a GDX24-et a memóriakártyán és install.
3. Ezután lépj vissza a főmenübe és ismét nyomj egy Factory resetet.
4. Utána alatta wipe cache partition.
5. Majd Advanced options -> wipe dalvik cache.Azt hogy érted, hogy 2.1-re nem megy fel? Akkor mire?
-
-
Noddy
senior tag
válasz
generic #23119 üzenetére
Ha sokáig nincs újraindítva (pl 1 hét) és sok programot indítasz el egymás után akkor fogja magát és újraindul. A szöveg beíráskor nem jegyzi meg a gyakran használt szavakat. Nem segíti semmi a szövegbeírást (lehet valamit telepíteni kellene, ezt nem tudom, de alap telepítéssel nem kerül fel). A wifi helyeknél néha frissíteni kell, mert nem mindig csatlakozik a már korábban használt helyekhez.
De a gyári 2.1-nél 4x gyorsabb, kényelmes használni. Mióta feltettem sokkal többet használom a telefonomat, mert nem kell perceket várni mire elindul egy-egy progi.
-
generic
senior tag
GingerDX felrakáshoz mindenképp kell kernelt cserélni? Néztem, hogy van v029, azt akarom felrakni, de ahhoz nem találok kernelt, csak v024-ig. Feltétlenül szükséges az hozzá? És ez felmegy zárt bootloaderre is? Mármint maga a rom.
-
Maffia91
aktív tag
válasz
quailstorm #23099 üzenetére
Srácok, nagyon köszönöm a segítségeteket illetve, hogy felvilágosítottatok. Köszönöm nektek a segítséget!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
draco31 #23111 üzenetére
Eddig barátomnál sem volt ilyen gond, pedig egy ideje már ezt a kernel-rom párost használja.
Telepített alkalmazás/játék okozhat ilyen problémát?
Illetőleg hogyan kell eltávolítani a telepített cuccokat a készülékről? Leszedetném vele a 3 játékot, mert gyanús, hogy friss újrahúzás után, amikor is frissiben még jól működik, rákerül 3 játék és már hozza a hibát.
-
AtHoS
nagyúr
Üdv!
Tegnap este felhívott egyik barátom, hogy MiniCM7-ABuild v002 + ABu-Kernel-02b mellett problémázik az X8-asa sms írás közben.
Ha jól emlékszem az elmondottakra, akkor a teló függőleges helyzetében nem tud szóközt írni, míg a teló vízszintes helyzetében "a"-t érintve "s"-t ír be ("s"-re is "s"-kerül beírásra)A kijelzőt is takarította, hátha .... de nem oldotta meg.
recovery-ből újrarakta a rom-ot és a gyors próba alkalmával rendben találta a működést.
Ma délelőtt viszont újra felhívott, hogy ugyanúgy problémázik a teló. Rákérdeztem telepített-e valamit az újrahúzást követően, mire elmondta, hogy 3 játékot rakott csak rá, egyebet nem.
Telepített program/játék okozhat ilyen problémát? Ill. ötlet, hogy mi lehet a gond?
-
quailstorm
nagyúr
válasz
sza.sa #23108 üzenetére
Simán PCCompanionnal ráfrissítesz. Elvileg 2.1 update 1 fogad minden barmolás nélkül. Ezzel tudod gariztatni, és bootloaderét nyitni. Főzött ROM-on loadert nyitni nem javasolt, bár volt akinek sikerült. Csak ha baj van. nem érte meg.
Ezen kívül én a flashtoolos offline flashelés híve vagyok, de most csak X10minipro-hoz van offline gyári visszaállító kitem. Szóval ha majd(1-2év) megszűnik a támogatás PCC-n, akkor meg gyári ROM flashtoollal fel.
Javasolt rendszer: [link] Javasolt kernel: [link]
Tesztelve, marhajó. -
sza.sa
tag
Sziasztok!
Rootolt és xRecovery-s X8-am van, régebbi CM7-el.
Simán nyithatom a Bootloadert és mehet rá a kernel és a friss CM7, vagy először gyári állapotba kellene visszaállítanom?
Illetve ha vissza akarnám gyáriba rakni (lehet gariztatni kellene a wifije miatt, pár perc után nem fogad adatokat), hogyan kell a sok módszer közül? T-mobilnál 1 vagy 2 év gari? Hirtelen ennyi -
draco31
veterán
Nincs mentésem.
Minden ugyanúgy csináltam ahogy először a leírások szerint. A bootloader nyitásnál ugyanúgy vacakolt először is, mint most, de megcsinálta.
Még azt sem mondhatom, hogy máshonnan töltöttem le, mert meghagytam a gépen. Annyi volt az egészben a változás, hogy nem 4-es kártyáról, hanem 16-osról telepítettem, de sz szerintem nem befolyásolja a dolgokat.
Két hétig tökéletes, aztán csinál egy ilyet, aztán megint jó.
Azt az egy újraindítást kibírom, annyi mindent kell beállítani ha újrahúznám, hogy inkább hagyom így, lusta vagyok.
Persze ha majd egy reggel úgy indulok, hogy nem töltött fel akkor másképpen fogok gondolkozni. -
dnelb
veterán
válasz
draco31 #23105 üzenetére
Érdekes
Esetleg próbáld meg 1 teljesen más kernel + rom pároson(pl 2.1/2.2+stock vagy 4.0/4.1, esetleg 2.3 + alfs kenel), ha ott nem csinálja akkor ezzel van valami.
+esetleg 1 korábbi tuti jó állapotról nincs cwm mentésed? Azt kéne visszaállítani, esetleg 03as kernelt felrakni és megnézni. -
draco31
veterán
Szerintem szoftver lehet, de nem értem miért.
Ha kialszik a képernyő, és úgy dugom be, akkor felvillan, de nem tölt. Kikapcsolom a telefont, bedugom, egyből be is kapcsol, mert ennél a rendszernél nincs kikapcsolt állapotban töltés.
Amikor ez rájön akkor géppel sem tárgyal usb-n.
Pedig most még az a hiba is elmúlt, ami korábban volt, hogy a GPS nem akart bekapcsolni.
A csatlakozó azért sem lehet, mert most is mozgatom, és folyamatosan tölt. -
draco31
veterán
Amióta visszajött a szervizből a telefonom, és visszaraktam rá az aláírásomban szereplő rendszert, most harmadik alkalommal fordult elő az, hogy bedugtam a töltőt, töltött egy darabig, aztán leállt a töltés. Ha újra csatlakoztatom a töltőt, akkor az értesítő sávon villan valami ikon, de csak egy ezred másodpercre.
Ki kell kapcsolnom a telefont, és csak utána tölt újra.
Mitől lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia család legújabb tagja egy meghízott X10 mini; továbbra is kellemesen kezelhető, de vannak hiányosságai.
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest