- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
half333
őstag
válasz
otto14 #25497 üzenetére
nem. csak berezzen,ezért gondolom h megmenthető,viszont ilyen jelenséggel még nem találkoztam,csak amikor villan a jelzőfény+berezzen,de nem villan fel kicsit sem a kijelző,főleg nem oldalt. mert úgy tudom mi a teendő,de így ebben a helyzetben nem tudom lehet-e segíteni rajta.
-
half333
őstag
Sziasztok! A problémám a következő: a teló bekapcsoláskor rezzen egyet,és halványan megvillan a képernyő oldali. Ezen lehet segíteni szoftveresen?
-
otto14
őstag
válasz
kraftwerkfan #25490 üzenetére
Custom kernelre abu rom naa14 kernel, gyári kernelre jelly bread és rDroid v7, fentebb linkeltem
-
kraftwerkfan
tag
Sziasztok! Ajánlanátok saját tapasztalat révén egy gyors és stabil főzött romot?
-
upsyka
aktív tag
azt hiszem swapot gyári kernelen nem lehet,nincs engedélyezve csak custom kernelben...és nem is nagyon használja a system,csak memóriaigényesebb játékoknál van értelme,de ott is inkább külön ext particiót csinálva a swapnak!
hol nézed a ramot?play-en van fent egy tempcpu newű widget,azt sszedd ée és rakd ki,az helyesen mutatja a ramot
egyébként a ram scriptet és a ram managett meg egyszerre ne is használd,üti a kettő egymást.... -
Jacak
senior tag
-
Jacak
senior tag
válasz
upsyka #25482 üzenetére
Hát azt add össze,h. dunsztom nincs,de az egyik az sejtésem szerint,h. a v031b korrektebben műxik,mint a v025-ös.Amellett,úgy veselkedtem neki elszántan,h. semmit nem piszkáltam az sd-n,se le nem formáztam,meg semmi,minden rajta maradt,mint ahogy belőttem,ext2,meg a FAT-ra is mindent visszaraktam,alig maradt hely,de rendesen bebootolt.Utána raktam fel szépen egyenként a scriptet,oc-t,betűtípust váltottam,csatoltattam az ext2-t,elkezdtem visszapakolni oda is a cuccokat,de mikor beszart (legutóbb a gyári firmware-rel is!)csináltam a 4.0.15-ös cwm-reco-val egy nandroid backup-ot,és mikor felraktam a v031b-t,Tibivel elkezdtem kiszedegetni belőle a kisfiamnak kellő játékokat,appokat adatokkal.Ja,és a v031b érdekes módon nem flashel fel reco-t,mint a v025(az az 5.0.28-as cwm-reco-t teszi fel automatice).
-
barisj
aktív tag
ja akkor jó,köszi szépen! Ha beszereztem újra jelentkezem
-
barisj
aktív tag
válasz
razorka777 #25476 üzenetére
rendben. valakinek nincs eladó xperia x8-hoz is jó usb kábelje? Akinek van irjon privit!
-
barisj
aktív tag
válasz
razorka777 #25474 üzenetére
Lehet,hogy nem is eredeti a töltőm. Alcatel van ráírva. csak töltöm van a telefonhoz meg 2gb-os memókari.
-
-
barisj
aktív tag
válasz
razorka777 #25467 üzenetére
Nem rég kaptam meg a legelső androidos telómat,azaz ezt
A maximumot akarom kihozni belőle,de fogalmam sincs,hogy hol kezdjem. Elkezdtem olvasni az összefoglalót,de kínai volt.Utána kell járnom pár dolognak, hol érdemes kezdeni?
Valakinek a tapasztalatára lennék kíváncsi,hogy fut-e a Live hold'em poker pro játék az xperia x8-on?
-
barisj
aktív tag
Sziasztok!
Erre az xperia x8-ra fel lehet tenni a Live hold'em Poker pro játékot?
-
Jacak
senior tag
válasz
upsyka #25464 üzenetére
Azt hiszem,addig kb. nem volt gond,míg nem csatoltam az ext2-partíciót Link2sd-vel.Ha meg nyomtam (akár Link2sd-ben,akár más appban) egy ui-restartot,arra behalt,kifagyott.Még a gyári ROM is.Csak az elindult aksikivétel után,a custom ROM-ok meg nem.Az nem lehet,h. vmi init.d-script hiányzik?V. ilyesmi?
-
upsyka
aktív tag
másra nem tudok tippelni,mondom az sd sok probléma forrása...a gdx v25 az egyik legstabilabb,azt rendesen egy fejlesztő rakta még össze,sok "tuningoló" azt használja/használta alapnak!
én nagyon nem próbálgstpm a romokat,másfél éve egyfajta rom+kernel van fent,azóta stabilan megy,nekem nincs is szétszedve a kártyám se... -
Jacak
senior tag
válasz
upsyka #25459 üzenetére
A gdx v025-össel mindig felmegy automatice az 5.0.28-as cwm-reco is,és úgy emléxem,egyszer azzal is megformáztam az sd-t,már mindex xarra gondoltam,h. mi lehet a gáz,de 1xűen nem jöttem rá...
Meg érted,a kisfiamé az X8,nem vacakolgathatok vele ki tudja,meddig; játxik vele,meg minden,használni szeretné.Ha az enyém lenne,addig gyúrnám,míg vmelyik custommal jó nem lesz,de így nem,vmi rendesen jó kéne,nem olyan,amivel machinálni kell,nem vehetem ki a gyerek kezéből mindig.... És amúgy,ahhoz mit szólsz,h. nem műxik az ui-restart?Volt Huawei-m,van Alcatelem,de semelyiken nem volt ezzel gond,az X8 meg szétfagy tőle,csak aksikivétel segít...
-
upsyka
aktív tag
próbáld ki,hogy felteszed a romot,ahogy szoktad és utána recoveryben újra particionálni és formáznia sd-t!
sztem ott valahol a gond,mert ha először bootol rendesen és utána bootlop,akkor nem magával a rommal és telepítésével van a gond...találkoztam olyannal,hogy ezért nem bootolt az x8,mert egy másik recoveryvel és rommal volt particionálva/formázva a kártya -
Jacak
senior tag
válasz
upsyka #25457 üzenetére
Perxe,mindig csináltam,ez a poén,h. nem előszörre xartak be,hanem úgy 3-4. újraindításra kb.
Mondom,ez mi??Én ilyen instabilitást még sose láttam más droidnál...Azokról a linkekről szedtem le,amiket Ti linkeltetek be,gondoltam,azok csak megbízhatóak lehetnek...
Már ott gondok voltak eleve,h. ext2-partíció felcsatolása után Link2sd-ben UI-restart,nna,az végképp betesz az X8-nak,amit pl. egyáltalán nem értek... -
Jacak
senior tag
válasz
Forestjo #25455 üzenetére
Üdv.Mesélnél nekem erről a Jellybreadról?Lerootoltam a telt.Felraktam rá az update dx v025-öst,pár újraindítás után bootloop,felraktam a cm7 v3-at,ugyanaz,végül a v6-ost,azzal is ugyanúgy bootloop pár újraindítás után.Remélem,nem mindegyik X8-as custom ROM ilyen hányadék...
Végül újraraktam a stock 2.1 fw-t,root,xreco,oszt' annyi,elkönyveltem,h. ennyi volt...
-
Forestjo
senior tag
válasz
prannk #25430 üzenetére
Én mindkettőt felraktam már többször is. Azzal egyetértek, hogy mindenki maga döntse el, melyik a szimpibb neki, én is csak szubjektíve tudok tanácsot adni. A Jellybread-et használtam tovább, Szerintem az egyik leggyorsabb az összes közül, ami stock-ra készült, tán gyorsabb, mint az rDroid, mert nagyon alapos a benne lévő optimalizáló app, és nem hagy sok megnyitott programot, így nagyon sok szabad memóriád marad. Az rDroid-on ennyire ez szerintem nem hangsúlyos, de így is nagyon gyors és stabil, főleg, hogy húzni lehet a procit. Bár ezt lehet, hogy a JellyBread- ban is lehet, nem tudom. Én azért döntöttem mégis az rDroid mellett, mert abban egy jó kis Walkman lejátszó és dolbys hangszínszabályzó van, amivel szvsz lényegesen szebben szól - ugyanis én sokat hallgatom a zenét.
-
Jacak
senior tag
válasz
razorka777 #25453 üzenetére
Oké,köszi.A flashtoolhoz kell vmi plusz,h. felrakjam az xreco-t?V. pont az?
-
Jacak
senior tag
válasz
razorka777 #25451 üzenetére
Oké,oké,csak ideges v.ok,a kisfiamé a teló...
És ha nyomom a vissza-gombot,miközben usb-re dugom,meddig kell nyomnom?Semmi más gombot ne nyomjak?
-
Jacak
senior tag
válasz
razorka777 #25448 üzenetére
Oké,köszi ezt a 2.1-est.Tehát.Pc-n flashtool indít.Mappába bent van ez a 2.1-es már ilyenkor.Ablak feljön.Teló kikapcsolva.H. rakom flash módba?
@otto14:
-gépen most spec nincs net,így ez sajna,kiesik... -
otto14
őstag
Innen letoltod a pc companiont, telepíted, szoftver javítása, ott le kell toltson csomó mindent magának, majd ki kell válaszd a telód, ki is választod. Akkor a progi is írni fogja a telót kikapcsolt állapotban a visszagomb lenyomása kozben rádugod usb-re a számítógéphez amíg világítanifog a zold led, akkro meg elengeded és békénhagyod. Majd ha kész van, fogja írni lehúzod a telót, bekapcsolod, és kész vagy
Ha nem indul be, nem tusz rá recovery -t tenni
-
razorka777
veterán
Flashtool-lal egyszerűbb.Keresel egy 2.1-es ftf-et, majd berakod a flashtool/firmware mappába.
Elindítod a programot, betallózod az ftf-et, megvárod míg felugrik a csatlakoztatásra felhívó ablak, ekkor kell flash módba rakni a telefont, majd megvárod míg végez a flashtool. -
Jacak
senior tag
válasz
razorka777 #25446 üzenetére
Pontos menete kéne...
Kikapcsolt teló.Gépen most csak a flashtool van fent.Leszedtem az összefoglalóból az update service.exe-t.Hogyan tovább?
-
Jacak
senior tag
HELP! Stock ROM rootolva,PropModder app-pan kipipáltam a jit-et,dalvikot 24-ről 32-re vettem,reboot,és csak a Sony Ericsson-feliratig jut el... Mi van ilyenkor,mitől bootloopol,és h. lehet helyrehozni?
-
otto14
őstag
válasz
prannk #25432 üzenetére
Stock kerndl kell ami most is van, és custom rom, ami most is van
éd teszel másikat.
Teló kikapcs, beindít, sony ericsdon logónál nyomkodod a visszagombot amíg megjelenik a recovery -cwm jelly bread -nél a recovery tapizással van, az rDroid meg már nem emléxem, ha nem a visszagomb, akkor tapizás, ha visszagombra x-recovery jön, akkor tapizásra lesz a cwm rec. majd factory reset, wipe cache, advancedben wioe dalvik cache, majd install custom zip, choose custom zip, kiválasztod hangerő gombokkal lépkedsz, home gomb az OK és install, ha kész akkor restart
-
prannk
őstag
Üdv!
Gyári kernelre melyik a legjobb rom? Leggyorsabb kevés ramot eszik. Most a gingerdx v31b van fent de lassú. 40mb szabad helyem van ha minden bezárok.De ha megnyitok egy facebookot behal az egész telefon.
11w42 es bootloader nincs nyitva.
-
Jacak
senior tag
válasz
razorka777 #25426 üzenetére
Hm,köszönöm szépen!
-
Jacak
senior tag
válasz
razorka777 #25424 üzenetére
Értem.És melyik,minimum?
-
Jacak
senior tag
válasz
razorka777 #25422 üzenetére
Khm...ez megintcsak "no data" nálam...
Nem ismerem.Lekaptam párat,a v025-öt is,aminek a linkjét az imént itt írtam.Beleskubiztam Root Explorerrel,h. mizujs.(Mondom,Alcatelem van,nem ismerem az X8-at.)Érdekesnek tűnt,h. nincs a ROM-ban se a /data,se /custpack-ban előretelepítve semmi,viszont -ha jól láttam,van (FM?)rádió,és témázható.Gondolom,a kernel ugye a 2.6.29-es stock,van viszont overclock,az mondjuk még érdekelne pl.,h. műxik-e a swap,v. zRAM? Amúgy,köszi az infót a stock vs. GDX-ről,pont ezért érdeklődöm,ti ismeritek a témát,én még nem.Jah,s ehhez a v025-höz elég az xreco?v. minimum melyik cwm-reco kellene?
-
Jacak
senior tag
válasz
razorka777 #25420 üzenetére
Ja,de itt olyan infót kaptam mástól,miszerint pl. a v031-es vacak.Most akkor h. van ez?
Első droidos S.E. a családban,a kisfiamé.Nekem Alcatel van,s azért érdeklődöm tőletek,mert nincs tapasztalatom az X8-as ROM-okban....
-
Jacak
senior tag
Üdv.2.1update1-es stock ROM-ra fel lehet simán pakolni ezt? http://code.google.com/p/gingerdx/downloads/detail?name=update-GingerDX-v025.zip&can=2&q=
-
dartsos
tag
válasz
razorka777 #25414 üzenetére
Csak simán felteszem wipe nélkül recovery-ből?
-
upsyka
aktív tag
válasz
Forestjo #25411 üzenetére
örülök,hogy használt,akkor nemhiába ajánlgatom
imkább 729-re tedd,azt még bírja simán,de először ne pipáld be a használat bootoláskor opciót!691-en szét szokott csúszni a kép,valamiért nem jó az a beállítás!illetve lehet állítani a proci használat ütemezését/smartass,smartassv2,interactive,stb.../ezekkel még kísérletezhetsz,melyikkel jobb-gördülékenyebb a rendszer!ugye a proci állítás a maximumot jelöli,de ezekkel az opciókkal tudod szabályozni,mikor hány mhz-en mennjen a proci
-
Forestjo
senior tag
Én feltettem a Juwe ram scriptet az rDroidra, mert az picit lassabb volt, mint a JellyBread, és tök jó lett már az elején is. Kb. 50-70 MB között tartja a ramot. Jó így? Nem sok ez kicsit? Nem mintha nem volna érezhető az akadásmentes működésén, csak érdeklődött, mint aki előszőr használja. Nagy köszönet a felrakásért!
Most vettem csak észre, hogy ezekbe a romokba már lehet húzni a profit. A 691 Mega biztonságos? Mi a tapasztalatotok?
-
upsyka
aktív tag
válasz
dartsos #25407 üzenetére
mert nincsenek fent a google cuccok,ergo nincs hova a rendszernek felvenni a fiókodat...
itt megtalálod:
forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1188486figyelj arra,hogy ha kernelt nem cserélsz,akkor a stock verziót szedd le,ezt a nevében fogod látni!
illetve ajánlom neked is a pár napja álltalam linkelt juwe ram scriptet -
zalan04
csendes tag
válasz
razorka777 #25408 üzenetére
lehet!
-
zalan04
csendes tag
válasz
razorka777 #25348 üzenetére
igenigen de nekem már bevált ez a Szoftverfrissítést:-)! És nagyon jó ez
-
dartsos
tag
Sziasztok!
Telepitettem GingerDX-et X8-ra, és nincs Market-om se Play-em, és nemtudok Fiókot hozzáadni a fiókok és szinkronizálásnál, mert lefagy és újraindul a telefon. Mi lehet a gond?
Egyébként hibátlanul működik a rendszer.Előre is kösz a választ!
-
upsyka
aktív tag
-
Forestjo
senior tag
Kis segítséget kérnék. Itt (L:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1368582)[link](/L) mi az a 'flash it', amit csinálni kell még vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia család legújabb tagja egy meghízott X10 mini; továbbra is kellemesen kezelhető, de vannak hiányosságai.
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- EAFC 25
- PlayStation 5
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest