- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen alaplapot vegyek?
- RAM topik
-
PROHARDVER!
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forestjo
senior tag
A Juwe RAM-ot ugyanúgy Recovery-vel kell felrakni a rom feltelepítése előtt, vagy hogy működik????
-
otto14
őstag
válasz
Viktor0610 #25397 üzenetére
2.3 ról van szó
Amúgy nem lehet torolni, csak visszaállítássa... -
-
otto14
őstag
válasz
Forestjo #25391 üzenetére
Az android 4.3 csak parasztvakítás, átírtak a build.prop fájlban 3 számot és kész.
A bravia engine és az xloud az valamilyen szoftveres trukk, nem tudom ha van valami haszna, de jobban néz ki ha ott van, mint a nagy Sonyknál, mintha nem lenne ottRam használatot nem Nézted?
Én a ics romot várom kopbem37 -től stockra, állítólag még javítgatja ics for stock kernel
-
Forestjo
senior tag
Az este kipróbáltam az FSE pro v15-öt, ami friss verzió és rendkívül szép, elegáns, sőt valójában ilyen szépet még nem láttam. A sebességgel sem volt gond, de sajnos néhány dolog nem, vagy nem megfelelően működött. Ami meglepett, hogy 4.3-as Android van rajta, nem is tudtam, hogy azt is átültették már erre a kis masinára. Vagy ez csak parasztvakítás? Valódi Android 4.3-as van átalakítva erre?
Pl a Bravia Engine mit jelent ezeken az LCD-ken? Vagy az XLoud modul? Működik, javít valamit a megjelenítésen és a hangon? A megjelenés valóban gyönyörű, de ez a Bravia miatt van?
Sajna viszont pl. a google fiókomba nem tudtam belépni, mert nem engedett, és még volt egy két kisebb, de bosszantó apróság, ami hirtelenjében nem működött. Ha ezeket javítják, ez lehet ennek a gépnek a No1. -
draco31
veterán
Visszaállítás nélkül sehogyan sem lehet törölni a gmail fiókot, és másikat megadni? 2.3-as főzött van rajta miniCM.
-
otto14
őstag
válasz
Forestjo #25384 üzenetére
A dolby akármit azt hiszem hogy az alap zenelejátszó beállításaiból éred el és amit ott beállítasz, az érvényes az egész hangrendszerre
vagy
total commander -rel belépsz a rom -ba, a system/app mappába megkeresed, hosszan nyomsz, majd kicsomagolás+megnyitás talán kell root jog is neki a total commandernek. beállításaiból tudod engedéjezni, haelotte nem kérdezte meg -
Forestjo
senior tag
válasz
otto14 #25372 üzenetére
Helló! Megcsináltam mind a két módszerrel, de jelenleg egyik sem mutat valós eredményeket. A másolásos módszerrel megjelentek .apk telepítőfájlként, tehát azt elvileg tudtam telepíteni, de nem tudtam megnyitni őket, mert a 'megnyitás' gomb sötétebb volt a 'kész' gombtól, így nem érzékelt semmit. Persze a menüben sem jelent meg. A másik - egyszerűbb módszerrel meg csak mappaként jelent meg, amiben semmiféle telepítőfájlt nem látok. Mit csináltam rosszul?
Az igaz, hogy a JellyBreadban lévő alap kék színű Walkman játszó (a színnek van jelentősége????) nincs még törölve. És érdekes, alapból az a fekete alapon vörös színű hangszínszabályzó - ami a lejátszó mellé lenne rendelve - sem jelenik meg a menüben, csak a rendszermappában az app-ok között.
-
Forestjo
senior tag
válasz
upsyka #25369 üzenetére
Szia! A JellyBread mellé is érdemes ezt a ram scriptet feltenni? Azért kérdezem, mert ez az op. már "gyárilag" erősen beszabályzott, vagy optimalizált, pörög is. Most visszaraktam, mert én úgy tapasztaltam, hogy hosszabb távon még az rDroid-tól is gyorsabb stockon. Szerinted rakjam fel ezt a scriptet? Köszi a válaszod!
-
Jacak
senior tag
válasz
upsyka #25378 üzenetére
Értem,hát,akkor majd visszaolvasgatok,csak megtalálom...
Mi kell hozzá?Init.d-támogatás?
És h. műxik,mi a hatás tőle?
Stoc kernelen(és jelenleg még stock ROM-on,csak root van most még) is műxik?
Bocs,új még nekem az X8-téma...
szerk.: oké,oké,megtaláltam a scriptet,jól hangzik,amit írtak róla,köszi a linket. -
Jacak
senior tag
Üdv.Root megvan.GingerDX v031-ről mi a véleményetek?
-
Forestjo
senior tag
válasz
otto14 #25372 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Legyen szép napotok, de nem (csak) azért, mert ünnepek vannak, sőt..., főleg ne azért, hanem legyen utána is szép, "jeles" napoktól függetlenül.
De lenne még egy kérdésem. Ezen az oldalon [link] lévő MiniCM7Pro - V21 (Stock kernelhez) használható az X8-on? Ha nem, van ilyen fajta rom erre is? -
otto14
őstag
válasz
Forestjo #25371 üzenetére
Veszed a root explorert, belépsz a system/app mappába, menugomb -> multiselect -> kijelolod azt a 2 alkalmazást -> copy és belépsz a memóriakártyádba -> paste amelyik mappába akarod.
Vagy egyszerubben, szintén root explorerrel: belépsz a rom -ba ....zip, ott system/app mappába belépsz, kiválasztod az alkalmazast és hosszan nyomsz, majd extract, majd stay, Ugyan így a másikkal is.
Megtalálod majd a memóriakártyán a speedsoftware/extracted mappába -
Forestjo
senior tag
Helló mindenkinek! Ebben az rDroid-ban eddig sosem hallott minőségben szól a muzsika. Le lehet ezt a Walkman és dolbis hangszínszabályzót menteni a kártyára, hogy mindig meglegyen?
-
xcel2000
aktív tag
Áldott Békés Boldog Karácsonyt kívánok minden kedves X8 as kollégának
-
upsyka
aktív tag
válasz
phoenix64 #25368 üzenetére
inkább tedd fel ezt,hidd el ennél jobbat nem találsz:
[ROM]MiniCM7-ABuild v002 + ABu-Kernel-02b
mellé még eztfelteheted a jobb ram kezelésért:
-
phoenix64
őstag
Feltettem vmi KitKat Beardot, de 1 rakás kaki, lassú is meg fagy is :/ Lehet felrakom a Gdx-nek vmi régebbi verzióját.
-
Jacak
senior tag
válasz
razorka777 #25355 üzenetére
Oké,én elhixem...
Ment PÜ.
-
Jacak
senior tag
Üdv.Érdeklődnék,ha még jár erre vki,h. az X8-ast lehet-e pc nélkül rootolni?2.1-es rendszer van rajta jelenleg.Előre is köszi,ha vki tud segíteni.
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Jelenleg melyik a legjobb x8-as ROM & kernel kombó? Régen eléggé vágtam, de már elfelejtettem és most húgom x8-át kéne kicsit tuningolni.
Illetve legelőször rootolni kell + CWM és utána nyitni a bootloadert, ugye?
Köszi.
-
zalan04
csendes tag
válasz
alias_bobo #25346 üzenetére
Nagyon ajánlom ez a Szoftverfrissítést! sokkal jobb mint a gyári!:-)
-
-
otto14
őstag
válasz
alias_bobo #25337 üzenetére
Igen!
-
alias_bobo
tag
Kedves Hozzáértők!
Van egy független (nem tudom, hogy gyári független vagy függetlenített) Xperia X8-as készülékem gyári 2.1-es Androiddal. Szeretném gyári kernelre rárakni az rDroid v7 ROM-ot, viszont ha megunom vagy megválok tőle és a gyári szoftvert szeretném viszont látni rajta, akkor ugye a legegyszerűbb a SonyEricsson Update programjával visszarakni (egy T-Mobile függő X8-cal elvégeztem az rDroid felrakáság és a visszaállítást is, ment gond nélkül).
A kérdésem lényege pedig az lenne, hogy ha visszarakom a gyári szoftvert, akkor a telefon független marad-e akkor is ha úgy lett függetlenítve?
Válaszokat előre is köszönöm! -
otto14
őstag
Leellenoriztem a telómat S1 tool -al, hogy hátha nyitható a bootloaderem.
És s1 tool szerint nyitható, na most mennyire lehet benne megbízni. A teló gyrtási száma: 11w41 Akinek nagyobb a gyártási szám mint 11w38, leellenorzi megkérem szépen a saját telóján hogy neki mit ír ki s1 tool? mert kiváncsi vagyok, hogy mit ír ki a semc simlock certificate helyett... És mindenkinél vastagan írja a SEMC SZÓT? -
Doki16
addikt
válasz
otto14 #25331 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget. Már megörültem, hogy végre jó lesz, de mégse stimmel valami
Felraktam az ehhez való kernelt az simán felment. De amikor cwm-ből elkezdem telepíteni akkor ezt a hibát dobja. Írja is a leírásba, hogy Format system <--- NEEDED , if you not make this you obtain Status 7 error with symlinks. Ezzel hol és mit kell csinálni?
-
Doki16
addikt
válasz
otto14 #25328 üzenetére
Megnéztem még ezt is. Akkor úgy néz ki, hogy nyitva van a bootloader? Viszont most kipróbáltam, hogy nem nyomom a vissza gombot és így is beolvasta az adatokat. Rakok rá akkor új kernelt meg hozzá való androidot. Remélem az megoldja a problémákat.
Egyébként ha nem lehetne nyitni és mégis megpróbálják akkor totálisan meghalt volna?
-
otto14
őstag
válasz
Doki16 #25323 üzenetére
Azon kernel volt cserélve! Az hogy nem mukodik néhány pció, az a rom vagy kernel hibája, tegyél másikat. Gondolom le van merulve az akksi, ha csak toltésrol indul be... Az állítólag semmi nem jelent.
Gratulálok! Van egy elméletileg nem nyitható nyitott bootloaderu xperia x8ad! Nagy mázlid vanInnen válogathatsz, ha nincs kedved esetlegesen kernelt cserélni, akkor olyan romot keress, ami támogassa az naa jb kernelt
-
Doki16
addikt
válasz
razorka777 #25326 üzenetére
Pedig nyomva tartom, már vagy harmincszor próbáltam. Ha rendesen elindul android alatt meg működik a vissza gomb.
-
Doki16
addikt
válasz
razorka777 #25324 üzenetére
-
Doki16
addikt
Leírok mindent amit eddig tudok róla. Azt ugye tudjuk, hogy simán nem kapcsol be. De ha rádugom a gyári töltőre akkor betudom kapcsolni a készüléket és ezt hozza majd kis idő után az 4.0.4 is bejön. Állítólag nem lett rajta bootloader piszkálva, de akkor hogy lehet rajta másik kernel? A telefon 11W44, lehet ezzel rontották el? Ezzel a megoldással elindul a telefon, de nem működik az SD kártya a kamera, meg pár dolog a beállításokba.
-
Doki16
addikt
Mit lehet kezdeni egy olyan telefonnal ami nem kapcsol be? Amikor megnyomom a gombot csak rezzen egyet és elkezd világítani a kijelző feketén. Biztos találkoztatok már hasonlóval. Lehet ezzel még valamit kezdeni?
-
kiseper
tag
válasz
razorka777 #25314 üzenetére
annyi változást látok hogy az ellenörző progiban kicsi lett az R betű,
-
kiseper
tag
válasz
razorka777 #25309 üzenetére
húú, ez jó kérdés, az a baj a régi telefonokban nem vagyok annyira otthon, trémobilos 2.1-es rom van rajta 2011 2. heti készülék
-
kiseper
tag
Sziasztok, most szereztem a tesómnak egy X8-at, mondanátok egy stabil romot rá? letúrnám ezt a gyári laghalmazt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia család legújabb tagja egy meghízott X10 mini; továbbra is kellemesen kezelhető, de vannak hiányosságai.
- Politika
- Sorozatok
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Külpolitika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Könyvajánló
- Formula-1
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest