- Computex 2025: "ragadozó" QD-OLED monitorok az Acer fémjelzésével
- Computex 2025: Acer monitorok kreatív profik számára
- Computex 2025: épp bemutatkozott a Wooting 60HE v2, és már ki is állították
- Perelik a CrowdStrike-ot a 7000 törölt repülőjárat miatt
- Meggondolta magát az NVIDIA, kvantumgépes cégbe fektetne
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3D nyomtatás
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChoSimba
tag
válasz
#31757056 #13018 üzenetére
Nem rossz, de van pár negativ tulajdonsága ami miatt esélytelen nekem:
- qHD kijelző (sima HD már elvárható lenne ennyiért)
- amoled (IPS FTW
- 4.3 hüvelyk (4,5-4,7 lenne az ideális)
- síkból kilógó kamera (ezmérjó ???)
- samsung touchwiz
- legalább olyan szar képeket csinál mint az arc
- kicsi aksi
Akkor már inkább egy SP. -
PAtr0n
addikt
válasz
#31757056 #12993 üzenetére
Azt nem figyeltem... de nekem úgy rémlik, hogy amikor a 3.0-t upgradeltem 5.0-ra törölt mindent. Aztán jött a 7.0 ami szintén.
M_o_g_y_i:
30-35 nem baráti ár egy jó állapotú használt Arc S-ért?Mondjuk ha a Lenovo A820-at megkapod valahol 40-45 ért rendes garival, akkor nem kérdés hogy az éri meg jobban.
-
zolmesz
aktív tag
válasz
#31757056 #12907 üzenetére
Sajnos így van, alapból ez az 512 MB memória kevés már, az ICS meg már csak önmagában, egyéb programok telepítése nélkül is vállalhatatlan volt (a SEUS telepítette fel, ki is próbáltam). Így most az Atomic-kal, ugyanazokkal a programokkal, amiket előtte is használt, plusz egy-két játékkal kb. 60 MB szabad memória van. Így egy darabig ellesz a telefonnal, amíg találunk egy újabb, neki tetsző telefont.
-
scope2007
addikt
válasz
#31757056 #12907 üzenetére
feltettem a 7es atomicot. egy hete, ez is teljesen korrekt... be van lakva már (gps, zene,videoplayer,pár gém, feszbukot feltettem azért is)
még 120mb freevalóban jAaa, gyenge már a belső ram+ tarhely
32gbos sdvel vígan elvok, az meg sok is :-D
1év múlva sztem én is komolyabbra cserelem... de addig kitartok vele, mert amúgy jó, tetszik stb:-) -
zolmesz
aktív tag
válasz
#31757056 #12898 üzenetére
Igen, szinte minden Play-es frissítéskor is azt jelzi, hogy kevés a tárhely, illetve már állandó jelleggel beköltözött az értesítési sávba a "mindjárt megtelik a tár" üzenet.
A .62-es végű verzió van fent, amit állítólag nem lehet root-olni, ezért vissza kell tenni a .42-t, de akkor minden elvszik, legalább is ajánlott egy gyári visszaállítás, amiből aztán valami "root unistall" programmal ki lehet gyomlálni a nem szükséges progikat. De aztán úgy gondoltam, hogy felteszek egy olyan rom-ot, ami már alapból ki van takarítva, így találtam meg az Atomic romot.Egy napos keresgélés meg olvasás után aztán végül is sikerült feltennem, bár lehet, hogy nem lett tökéletes, vagy a rom hibás, mert ha újraindítom a telót recovery módban, akkor nem indul el a recovery, hanem csak szimplán újraindul a teló (vagy nem, elég labilis az újraindulása, hol pikk-pakk megy, néha meg csak akksi ki-be segít rajta).
De ha valaki más is használja az Atomic romot, az elmondhatná, mit takar az alap rom-on felül az Arc patch (na jó, ezt még megértem), és a kernel+wifi patch? Illetve mit okoz, ha például nem teszem fel?
Köszi.
-
scope2007
addikt
válasz
#31757056 #12865 üzenetére
még én se láttam olyan arcot, amin ne lenne ott a repedés... na jó boltból kihozva 1hónapig olyan volt..utána jött ki..
és azon se múlik, hogy tokban van-e vagy sem...
nekem jó kis tokban van, és előbb elrepedt, mint havernak...pedig ő tok nélkül használja, kevésbé vigyázva rá..és neki 2-3héttel később jött ki a repedés -
ChoSimba
tag
válasz
#31757056 #12838 üzenetére
Igen, én is gondban vagyok.
Amit a Sony mostanság csinál sw support terén, az minden csak nem premium class, pedig ezt az árazásban előszeretettel alkalmazzák.
HTC-t nem merek már venni, ki tudja mennyi idejük van még hátra. Ha így döntenék Murphy szerint másnap lehúznák a rolót, az tuti
LG-vel szemeztem egy picit, de nekik a készülék kínálatuk kb. annyira változatos és megkülönböztethető, mint a VW csoport termékei.
Marad a Samu, amivel nem is lenne sok gond, azon kívül hogy szappan az összes és dettó mint LG.
Kínai dzsunkamobilt egyértelműen nem fogok venni.
Akkor mi marad ? Huawei, ZTE, stb ?
Inkább megtartom az arcom még -
Rick4
félisten
válasz
#31757056 #12820 üzenetére
Jaa, az egészen más tészta... Arra ott van ez: play áruház persze más kérdés a tervezőképesség, meg az irányítószámok ismerete...
-
Rick4
félisten
válasz
#31757056 #12811 üzenetére
Annyira nem ütöm- vágom, de az alkalmazások menüpontban most is van 170MB szabad ram. itthon van több linux alapú szerver, azoknak a kezelőprogramjai, szokásos böngésző- skype, fb kliens, össz 21 alkalmazás van fent, ezek mikor szeretnének, indulnak, avdanced task killer a kijelző kikapcsolásakor kilövi azokat a progikat amiket én nem szeretnék tovább futtatni.
Nem sokat telefonálok róla, pl most 2 nap alatt kb 60 percet beszéltem, meg nyomogattam kicsit, jelenleg 63%-on van az akksi. Én azt mondom, ez megér egy próbát, nálam bevált, a task killer mellett adw launcher és fancy widget van fent, ezek a kinézetet és a szükséges funkciókat ellátják, folyamatosan mennek, a telepített program meg mindenkinek saját íze szerint megy, de az már csak tárhely kérdése.... Próbáltam az atomic GB3.0-t, pár óra alatt 10%-ot evett az akksiból, írtam is, nekem nem vált be.
-
törölt tag
válasz
#31757056 #12776 üzenetére
Megneztem az XDA Developers-en a hozzaszolasokat, rengetegen panaszkodnak erre a problemara. A keszito azt igeri, hogy a 6.0-as verzio mar keszul, es hogy ez a problema meg lesz benne oldva, es olyan lesz a keszenleti ido mint annak idejen a 3-mas verzionak volt ami allitolag akkuidoben a legjobb volt, a felhasznalok is ezt irtak rola.
-
SkyS1gn
félisten
-
SkyS1gn
félisten
-
Gery15
addikt
válasz
#31757056 #12573 üzenetére
Nem adom fel egyáltalán könnyen és türelmem is van hozzá, lásd a saját telefonomat szeretem mókolni. Itt meg már mindenhol kerestem xda-tól a google-on át mindenhol, de sehonnan sem tudtam letölteni, mert állandóan vagy megszakad vagy pedig fizetős lenne letölteni. Több gépről és még telefonról is megpróbáltam letölteni az általad linkelt oldalakról, de semmi mindig megszakad...
-
scope2007
addikt
válasz
#31757056 #12559 üzenetére
a megolvadot úgy értem, hogy kint lehet a muszerfalon akkor is, csak nem lehet leszedni egybe
ugyanúgy használható... nekem több mint egy éve van fent, de sztem lecserelem egy újra.holnap teszek linket, van magyar oldal is ahonnét rendelhető
egy korsó sört is megfog
haver racuppantotta és meg se mozdult -
scope2007
addikt
válasz
#31757056 #12557 üzenetére
pedig rohadt jó.. nem kell olyan böszme nagy (számomra nem megtűrt tok a kocsiba)
anyaga olyasmi mint a szöszleszedő hengernek
tehát ragacsos,, de mégse fog meg semmit ragaccsal.... a port azért gyűjti, a 40fokot nem szereti, megolvad)
ebből is lehet szerintem többféle minőségű... én 3at vettem 1éve 3800ért asszem...
most megint rendelek, lehet ebayről.. ha megvan a konkrét akkor ide beteszem, hátha csatlakozik még -
Rick4
félisten
válasz
#31757056 #12545 üzenetére
feljon egy ablak, kivalasztod a bemasolt LT15i_4.0.2.A.0.42_Generic.ftf FW-t, jobboldalt wipe user data, wipe cache legyen kipipalva, LEOKEZOD
megjelenik egy ujabb ablak, ami megker, hogy csatalkoztasd az USB-hez a telot, telefon legyen kikapcsolva, TELEFONON A VISSZANYIL GOMB NYOMVATARTASA KOZBEN csatlakoztatod az USB-hez, es varszInnen nem hiányzik egy olyan sor, hogy semmiképp se legyen pipa a final verification checkbox-ban?
-
viewdetails
addikt
válasz
#31757056 #12479 üzenetére
Azért az életben ez ennél jóval bonyolultabb. Nem a program által lefoglalt memória mérete az elsődleges, hanem, hogy milyen gyakran, és mivel nyúzza az operációs rendszert. Gondolj bele, ha a napi munkád során lenne egy ember, aki állandóan azt kérdezgetné, mennyi az idő, és Te köteles lennél neki válaszolni minden egyes alkalommal, különben kirúgnak?
Egy jól megírt RAM kijelző app mondjuk megnézi percenként a szabad memóriát, és frissíti a képernyőn a widgetet, de ha valamit elszúrt a programozó, és mondjuk ICS alatt rosszul deklarált egy változót, és így másodpercenként nézi...? Nem feltűnő, de nagyobb terhelésnél már laggoltatja a rendszert, nem hagyja aludni a procit, meríti az akksit.
Ezt a RAM kijelző programot és társait amúgy sem értem, mégis mit csinálsz vele, ha elfogy a RAM? Leüvöltöd a fejét?
Ezen felül lehet még rengeteg olyan app a telódon, amire nem is gondolsz, pl. Viber, ami erősen eszi a rendszer erőforrásait, és ezzel okoz lassulást.
Ha az ICS (vagy bármelyik ROM) nem fut rendesen, először mindig próbálj egy tiszta telepítést, és ne állíts vissza adatokat/alklamazásokat. Hogy nincs időd kísérletezni? Akkor viszont ne cserélj ROM-ot, ha van egy bevált. -
viewdetails
addikt
válasz
#31757056 #12477 üzenetére
Egyrészt ami 2012 májusa előtt frissült utoljára, az okozhat galibát. Másrészt 2.3-ról 4.0-ra mindent formázunk, nem csak a rendszert rakjuk tisztán, de az SD kártyát is gyaluljuk, és a végén legfeljebb zenéket, képeket rakjuk vissza, semmi sms meg híváslista, meg mentett játékállás.
Egyszer kell megcsinálni rendesen, és csodák csodájára nem fagy, nem laggol. -
-
SkyS1gn
félisten
válasz
#31757056 #12472 üzenetére
Hmm nemtudom te mit csinálhattál, már alapon se voltak ilyen gondok, most i-Screamen sincsenek
Alap cuccokat alapból nem használok, Dolphin a legjobb böngésző, Sygic navi, PowerAMP zenelejátszó!
Angry Birdsök röhögve mennek, még a legújabb NFS MW is megy akadás nélkül, sőt ma felraktam a Modern Combat 4 mondom úgyis diavetítés lesz és láss csodát néhány helyen akad csak be.
A hívásos dolog az ismerős, i-Screamen nincs viszont
-
PAtr0n
addikt
válasz
#31757056 #12412 üzenetére
Látom megkínlódtál vele
Nem, direkt azért nem írtam a leírásban az OTA frissítést 0.42-re, mert teljesen felesleges, a rom úgyis a saját alapsávját teszi fel. (Rick4 hidd el alapos vagyok ha leírásról van szó, az x10 topic első hsz.-ét Viewdetails kollégával kalapáltuk össze)
Szóval csak annyiban hibáztam, hogy nem említettem meg, hogy lehetőleg 7 vagy max 8.0-ás flashtoolt használj.
Amúgy nem értem miért crashel annyi minden nálad. Nálam még egy force close se volt, tökéletes a rom.
Tehát:
1. Stock 0.42 telepítése egy arra alkamas flashtoolból
2. telefon indít, boot után root (MSC módban és USB hibakeresés bekapcsolása mellett!) Itt egyszer újra fog indulni a telefon, és addig nem szabad lehúzni, amíg a flashtool ki nem írta, hogy "root access allowed" Utána szabad lehúzni.
3. Xparts telepít, és szigorúan az 5.5.0.4 recovery telepít
4. Telefon újraindít, menügombbal (jobb alsó) a kék led felvillanásakor belép. (Lehet a sima Arc-nál más gombbal kell!)
5. Recovery, és 2 opciód van:
1. Factory reset --> wipe dalvik cache --> Rom telepít --> patch telepít. vagy....
2. Mounts and storage menün belül: format system --> format data--> format cache --> advanced menü a főmenüből --> wipe dalvik cache --> rom telepít --> patch telepít.
A második variáció annyival másabb, hogy a rendszerpartíciót te magad formázod, míg az elsőben megcsinálja helyetted a rom. Ha tutira akarsz menni, inkább a második opciót válaszd.
6. reboot, és ha szükséged lenne megint az xparts-os recovery-re csak ugorj a 3. pontra és ismételd.
A lényeg, hogy a recovery a system-be íródik egy tar fájlként, tehát ha új romot telepítesz mindig eltűnik.scope2007
Jó sok mindent javítottak az új verzióban, nem semmi. És végre beletették a 2G/3G kapcsolót, aminek nagyon örülök! A battery indicator cseréje is jó ötlet, valahogy ez a csík a számmal nem illik a statusbarhoz. Na majd hétvégén rája frissítek! -
droti25
őstag
válasz
#31757056 #12424 üzenetére
Pedig hidd el, hogy volt már jó pár rom az Arc-omon de ezzel a legjobb eddig, minden értelemben!
A crashmonitor hiba nálam is megvolt!(jegeltem és ennyi volt)
Szerintem ha mindent a leírásnak megfelelően tesz fel az ember akkor tényleg egy nagyon jó és stabil rendszert kap! -
Rick4
félisten
válasz
#31757056 #12418 üzenetére
Ilyen ez, ezeket a köröket én már megfutottam a régi Samsung Omnia, x10 minivel 2x is, egy Xperia minvel is, és az Arc S-emmel is. Elvből nem olvasom el, ha itt valaki megpróbál egy leírást összehozni, felelőtlenül, dolgokat kihagyva... Sőt, vesztem is már össze itt, a pdacafe-n, a seria.hu-n is, mert a leírás értelmetlen volt, nem mindegy hogy bizonyos funkciók kikapcsolva, bekapcsolva, a kábel rádugva, nem dugva, stb stb...
-
scope2007
addikt
-
RoMix85
aktív tag
válasz
#31757056 #12403 üzenetére
X-parts nál engedélyezted a root jogot?
Egyébként én nem variáltam az x-parts-nál lévő cwm verziónál, play-ről letölt-első inditásnál root jog megad-install cwm recovery menü (azt hiszem)-aztán install gomb... vársz amíg kiírja hogy install complete, -ok gomb és jöhet a restart.
amikor megjelenik a sony ericsson felirat, elkezded nyomogatni a hangerő lefelé gombot, mindaddig míg be nem jön a cwm.
Most reggel is megcsináltam, és megy. -
scope2007
addikt
-
scope2007
addikt
válasz
#31757056 #12383 üzenetére
az elején nekem is sokáig tartott.
de most, hogy újraraktam többször, már belejottem... fél óra max és fent van egy új rom, visszapakolasokkal együtt.
sms&contact backupot használom, azzal minden megy.az ui nekem is nagyon bejön.. ez a szép kék ottvan. meg a rolo, és az átlátszó sáv alul.
többit már nem is sorolom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lightyear - befektetési app
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- TCL LCD és LED TV-k
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest