Új hozzászólás Aktív témák
-
hunluki
senior tag
Ha már hasznos MS fejlesztés: Teams reklám vágta kukára a start menüt. Erős kezdés
[link] -
hunluki
senior tag
válasz
Dragon3000 #325 üzenetére
Persze, agyatlan nagy kódbázissal dolgoznak, simán benne van a hibalehetőség, nopláne dedikált tesztelőcsapat nélkül
Sajnos itt a works4me elég vékony jég, nekem nem kevés munkát adott a W10, cserébe rengeteget tudtam fusizni jó pénzért szóval valahol azért pacsi az MS-nek.Volt itt bootloop update után, recsegő hang, eltűnő network share, nyomtató/scanner eltűnés vagy hibás nyomtatás, megpurcanó start menü, eltűnő adatok, kékhalál hegyek amik clean install után eltűntek, FPS drop játékokban, default cuccok átvariálása, irgalmatlan winyó darálás indulás után akár órákig is, el nem induló programok amik előtte és clean install után újra hibátlanul futottak, de tudnám még folytatni a sort.
Szerencsére engem is elég sok elkerült de azért egy-kettőt azért sikerült kifogni.
Az előző hozzászólásomban igazából arra akartam rámutatni hogy itt egyáltalán nem csak driver jellegű hiba jöhet szóba, szóval az hogy ezer féle vasra kell fejleszteni egyáltalán nem mentség. Tisztán látszik hogy a probléma az agile módszertan, ami hiba épp jön gyorsba ledarálják, aztán max ha nem sikerül akkor jön az update javításához a hotfix aztán jóvanazúgy. Illetve a látványos fejlesztéseken van a hangsúly, legyen új ikontéma mert az fontos, legyen ilyen-olyan design irányelv, az hogy közbe maga a core rendszerben egyre több a kuszaság az meg kit érdekel, úgyis mindenki ezt használja mert ezen megy az office meg a photoshop, ha lassúnak érzi a júzer majd vesz új gépet.
Anno töredéke ennyi hiba volt a 7-el pl, ott még nem volt ez az agyatlan fejlesztési modell, volt rendes tesztelőgárda, meg is látszott a rendszeren. Nézd meg, W10 még mindig nem képes oda eljutni hogy egységes legyen az új gépház része, meg merem kockáztatni hogy 2025-ig még mindig lesz olyan elem ami csak a vezérlőpultban lesz vagy ide-oda ugrálhat majd a user a kettő között. De közben jött sötét téma, új ikonok, időjárás a tálcára, kontaktok a tálcára, szanaszét variált dnd mód és egyéb "hasznos" fícsörök. Sőőőőt, még nem láttam W11-et, de meg merném kockáztatni hogy még ott is ott kandikál a klasszikus vezérlőpult.
-
hunluki
senior tag
válasz
Dragon3000 #323 üzenetére
Windows esetében azért több millió variációra érkezik a frissítés, nem csoda, ha vannak olyan esetek, ahol gondot okoz, főleg, hogy nagyon sokan túl okosak szoktak lenni és szétbarmolják a rendszert.
Ez jogos akkor ha driver jellegű gebasz van. Ellenben az MS hajlamos rengeteg dolgot szétbarmolni a frissítések alkalmával, lásd az egyik frissítést ahol simán törölte a fájljaidat ha nem a default helyen volt pl a dokumentumok vagy egyéb user mappa.
Vagy lehetne emlegetni a w10 első éveiben rendszeres megpurcanó start menüt, a default beállítások elbarmolását (akkor is edge-el nézed a PDF-et), de ha elkezdenék túrni az emlékeimben akkor biztosan találnék még párat ami egyáltalán nem driverhiba, szóval nehezen fogható arra hogy sokféle vason fut. -
hunluki
senior tag
1. Felkelek onnan ahol vagyok, bekapcsolom a gépet, betölt a böngésző, elintézem a dolgomat, mivel a gép előtt ülök gyanús hogy másba is belekezdek.
2. Jó esély van rá hogy mellettem van a tablet de ha nem akkor érte megyek, instant betölt böngészővel együtt, megnézem, lerakom.Illetve most HO miatt a gép kb összekötődött a munkával, ezért ha lehet akkor inkább nem ülök le elé, ez valami y generációs agybaj lehet így 2021-ben.
#279: Én nem tudom mennyit megy a gépem, ha kell odaülök, rácsapok a billentyűzetre és felkel, egyébként otthagyom és fél óra után sleepel. Halvány lila segédem nincs róla hogy konkrétan mennyit megy.
-
hunluki
senior tag
Tök jó, csak nincs nálam.
Tehát nem úgy mászkálok, hogy ott van, otthon meg be van kapcsolva a lapos amikor otthon vagyok.
Én itthon nyomkodom gép helyett sokszor (ha lusta vagyok bekapcsolni a gépet vagy felkelni és leülni elé), ha tudom hogy sokat utazok pl vonaton, nyaralásra hogy ne kelljen gépet vinni, ilyenek. Megvan ennek is a helye amúgy, nem mondom hogy mindenkinél betalál de nálam pl igen. -
hunluki
senior tag
Pedig jó cucc a tablet. Én egy ipad mini 4-et nyúzok, kb mindenre tudod használni mint egy mobilt csak kevésbé egérmozi. Nálam már oda is fajultak a dolgok hogy videót vágok rajta meg képet szerkesztek, pl ha elmegyünk telekre akkor amikor család bealszik vagy csak pihen akkor simán neki lehet állni rajta az élmények feldolgozásának.
Melóhelyemre is vittem be éjszakai műszakba egy ps kontrollerrel, rengeteg jó játék van rá.
Igazából az iPad (nem, nem a tablet, kimondottan az iPad) az a cucc amiről amíg nincs nem érted hogy mi értelme van, majd amint lesz onnantól el sem tudod képzelni az életedet nélküle.
Most épp az aktuális felhasználás a kocsiban gyereknek filmezős ha hosszabb útra megyünk akkor legyen min futnia a bogyó és babócának. Nyilván nem folyamatosan, csak amikor tudod hogy még van másfél óra és a gyerek már 20 perce üvölt akkor erősen életmentő.
-
hunluki
senior tag
Ez amúgy már most is egész jól tud működni. Okostévék jelentős része tud droidot vagy ios-t tükrözni, egy BT egér/bill kombót 5-6 rugóból megkapsz és tádááám, wörksztésün.
Igazából már most van mobilra is ssh, remote desktop kliens meg office, szóval nem vagyunk ettől annyira drasztikusan messze. -
hunluki
senior tag
válasz
#16939776 #255 üzenetére
Szóval 1000x inkább monitor+bill mint a telefon baszkurálása.
Igen, te meg én így vagyunk ezzel, de nézz körbe. Mit csinálnak az emberek? A gépük előtt ülnek vagy a telefonjukat baszkurálják? Nem egyszer látok olyat hogy ülnek a kikapcsolt 160 centis tévé előtt és nyomkodják a telefonjukat és arról nézik a yt-ot.Ahol járok azt látom hogy a gyerekeknek ott a pc, a tv, a konzol de a telefonjukba vannak elásva.
A telefonos példa csak azért volt mert ha az átlag plebs rádöbben hogy neki túlképp halál felesleges a win (vagy mint ilyen az asztali PC) de ezer évente egyszer szüksége van rá akkor azért nem fog egy külön gépet venni hanem dob egy jelképes összeget és cserébe kap x időre gépet.
-
hunluki
senior tag
Én ezt a két végletet látom: Valaki vagy full satu hozzá és amíg el nem magyarázol mindent addig kb esélytelen (jellemzően idősebbek) vagy olyan mint mi voltunk gyereknek hagy fater GPS-én is kettő perc alatt megtaláltuk a minket érdeklő pasziánszt.
Szvsz mindkét esetben irreleváns hogy milyen rendszert raksz alá, ugyanott vagy.
-
hunluki
senior tag
válasz
hokuszpk #242 üzenetére
Szerintem ez már nem igaz. Régen amikor még alap volt hogy van otthon PC akkor ez fontos volt, ma már sok gyerek nem is igényel gépet mert ott a telefonja/tabletje, szülő is azt fogja venni mert olcso(bb mint a pc), mobilis, gyerek tudja hurcolni ahova akarja na meg a haverjának is az van.
Illetve azóta felnőtt pár generáció akinek kb instant megvan a gép működése, megtalálja rajta azt ami szükséges vagy utánaguglizik az alapoknak, onnantól kezdve meg tök mindegy a szoftver.
-
hunluki
senior tag
válasz
#16939776 #228 üzenetére
Veszi helyette 2 évente a telefont. Nem sokkal vagyunk előrébb, ellenben a nyűg át lett passzolva másnak.
Én tökre meg tudom érteni az MS mentalitását, üzleti szempontból én is így csinálnám, viszont mint enduser alapvetően nem fogadom el. Szerencsére számomra van élhető alternatíva, a nagy kérdés az hogy a maradék 99.99999999998% mit lép majd. -
hunluki
senior tag
Ez most csak egy wild guess tőlem, de szerintem az MS szeretne szabadulni az otthoni júzerektől, pontosabban át akarja csoportosítani őket.
A nagy pénz az azure-ban és a corporate licenszekben van, nagyvállalati ügyfelek pedig fix periódusonként úgyis cserélik a gépparkjukat, náluk ebből nem lesz probléma.Mezei hóm júzerből már nagyon kevés van aki kimondottan PC elé ül, ma már inkább a telefon/tablet vonal pörög, amennyire régen musthave volt egy asztali gép vagy egy laptop, ma már ez egyre kevésbé jellemző. Erre jó példa a W365 is, kb kenyérpirítón is elérhető lesz egy win ha épp szükséged van rá, de amúgy minek legyen hozzá neked géped amikor ott a bika adatközpont. Ugyanez az office-al már megy egy ideje ugye, nem véletlen feküdtek rá az office támogatásra droid és alma alatt.
Maradnak a gémerek, ők szintén frissen fogják tartani a gépeiket HW terén, illetve lehet hogy lépnek majd egy olyat hogy xboxon normális egér/bill támogatás és onnantól kezdve megint egy nagy csoportot sikerült átcsoportosítani a klasszikus otthoni windóz ökoszisztémából fix hw-ra.
Amit ők nyernek:
Kevesebb HW-t kell supportálni, elég az up2date cuccokra figyelni, lehet a júzereket előfizetéses modell felé terelni ami idővel profitábilisabb lesz mint az egyszer eladott licence. -
hunluki
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #84 üzenetére
-
hunluki
senior tag
Az csak rajtad múlik hogy mennyire vagy alkalmazkodóképes. Nálam még üzemel 1 magos 2 szálas atom procis gép is úgy hogy valóban haszna van.
Én se fogom kidobni a haswell gépemet, fura is lenne hogy pár éves AAA játékok kényelmesen elfutnak ha nem is ultra de high grafikán, ellenben egy windóz azt mondja majd rá hogy nem.
-
hunluki
senior tag
Nálam segített, igaz eddig is folyamatosan húztam efelé, de így már biztos hogy a 10-es lesz az utolsó win a gépemen, igazából már most be van szorítva egy 120-as SSD-re dedikált forza rendszernek.
Játékra konzol(ok), linuxon pedig megvan ami szükséges a melótol kezdve a davinci resolve-ig minden.
Ettől függetlenül szerintem ha látják hogy nagyon gyatra az adaptáció tempója akkor biztosan enyhülnek majd. Lásd W10, ott is rátolták boldog-boldogtalanra és mind a mai napig lehet W10-et 7-es kulccsal aktiválni.
Szvsz felesleges sietni, alapból nem a legjobb ötlet early adopterkedni, nopláne nem a picipuhának, de ezt majd mindenki eldönti vérmérsékletétől függően. A 10-esen még ott van jó pár év támogatás, nem kell rohanni senkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
ph De menekülőút, hogy bármilyen gépre megoldható a telepítés, noha ennek komoly ára lehet.
- Konteó topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple Watch
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest