Hirdetés
- Egérpad topik
- Microsoft Surface
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Ricco_hun:
például ha nem asztali oprendszer fut rajta, vagy nem win...
http://www.microsoft.com/hun/windowsserver2003/r2_datasheet.mspx
Van olyan változata ami x86 (32bit) gépen is kezel 64 vagy akár 128Gb ramot---
A 32 bites Win 3 - 3.5GB memóriát kezel (ms oldala szerint 3.12 ha jól emlékszem).
A 2^32 -ediken az 4GBCsak ebből levonodík még mindenféle más memória, mert azoknak is benne kell lenni a címtartományba, hogy a rendszer címezhesse őket.
Egyébként jórészt marketing okoból tiltott az asztali oprendszerekben a 4GB-nál nagyobb memória kezelése, ugyanis PAE módban processzortól függően akár 64GB is címezhető (programonként akkor is 2 GB memória azt hiszemm, de ugye nem csak egy program fut egyszerre). A 32 bites szerver változatok is több mint 4GB ramot kezeltek.
Ami némi kavart okoz még, hogy a VGA teljes memóriája vagy annak csak egy része számít bele (korábban volt róla szó hogy talán egy pcie vga 256MB tartományt von le)...
fLeSs: légyszi mesélj valamit a rendszer memóriakezeléséről mikor különböző kártyákkal (és mikor 4GB rammal) próbáltátok
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Konzolon is elég durván vannak akadások... egyáltalán nem jobb a PC-nél, sőt!
PS3-on a GTA4 átlag 20-25FPS-el fut... hát nem is tudom kinek gratuláljak, a Rockstarnak, amiért ilyen faszán tudnak optimalizálni, vagy a Sony-nak, amiért ilyen munkára való hardvereket erőszakoltak bele egy játékgépbe... Xbox360 sokkal ideálisabb a játékoknak hardver szempontjából, de ott is minimálisan fut csak jobban a GTA4... (+5FPS) -
P00By
nagyúr
Köszönjük
-
keIdor
titán
2-nél több GPU-nak egyelőre semmi értelme...
A teszt nagyon jó lett, nem semmi idő meg munka lehet benne. -
Ricco_hun
senior tag
Kösz a linket. És én is próbálok kedvesen szólni hozzád: sz@r se derül ki belőle, csak annyi, hogy a 32 bites op. rendszer max 4GB memóriát tud megcímezni. Ezekszerint értelmetlen a 6GB meg 8GB RAM pl. egy 32 bites xp-nél. De akkor a kérdéseim még továbbra is fennállnak. Akkor miért támogatják az alaplapok a max. 8GB RAM-ot már vagy 6 éve? Akkor ha 32 bites op. rendszert használok és kimaxolom az alaplapomat RAM szempontból (tehát belerakok 4x2GB RAM-ot), akkor csak 4GB-ot fog látni a rendszer?
Tehát 4GB RAM fölött át kell állni 64 bites xp-re vagy vistára? -
palbi
csendes tag
válasz
Ricco_hun #92 üzenetére
32biten 2 a 32-en memória címezhető (kb. 2gb). 64 biten 2 a 64-en memória, ez kb. valahány terabájt.
Amit én nem értek, hogy windows megkülönböztet-e memória fajtákat, vagy sem. Mert a s.t.a.l.k.e.r. telepítéskor kiírta, hogy 2gb ramot talált, ok; 2gb virtuális memóriát talált, ok. De akkor hol marad a vga-m 512mb-ja?
Sztem a windows körül vmi nem stimmel memóriakezelés tekintetében. -
Atocha
senior tag
válasz
Ricco_hun #92 üzenetére
Ricco: próbálok nagyon kedvesen szólni hozzád, mert látom, hogy feldúlt vagy és ideges. (Legalábbis annak tűnsz!)
Nem tudom másképp mondani csak így: Adok egy linket, amin van egy cikk. 6 oldal, de kb fél oldalnak nevezném egy oldalát, tehát kb. 3 teljes oldal. Rövid, lényegre törő és esküszöm, hogy nem tudnám én sem egyszerűbben elmondani!A 4. oldal lesz számodra az érdekes, de ha kihagyod az első 3-at, ugyanúgy nem fogsz érteni semmit!
Menny a linkre, katt és kb. 6 perc alatt elolvashatod az egészet. Az összes kérdésedre ott a válasz!
-
Ricco_hun
senior tag
Most akkor vki magyarázza el, hogy mi van ezzel a dologgal, hogy a 32 bites op. rendszerek nem látják a 4GB fölötti memóriát. Meg vki írta, hogy 4GB-ból neki 2,75-öt lát az op. rendszer. Na mi ez már. Akkor minek támogatják már egy jó ideje az alaplapok a 8GB memóriát? Egyszerűen 4GB rendszermemória fölött már 64 bites op. rendszert kell használni vagy mi a fene. Nem értem. Help! Meg mi ez baromság, hogy a RAM-ból levonódik a videókártya memóriája vagy mi a sz@r? Ezt sem értem. Valaki világosítson fel mert sok a kérdőjel ebben a témában.
-
Puma K
nagyúr
Simán elfogadhatóan megy X2 4800+, 8600GT-vel csak nem irja a srác hogy mennyi RAM van a gépében
3870-es gép meg egy picit OC-s és ott meg lazán megy Ultrában
Elfogadnám a gépétÉn inkább fel sem merem tenni, nincs kedvem diavetitést nézni
Majd talán a következő gépen már nekem is fent lesz a Krizís -
palbi
csendes tag
Na most a kérdés: a windows ún. virtuális memóriája beleszámít-e a 4gb memória határba, vagy sem. Mert ha nem, akkor az, hogy mennyit lát meg tud használni a rendszer, szvsz csak programozás kérdése. Tehát max 4gb ram, max 4gb vmem, max 4gb virtuális, stb. Tudja-e vki, hogy a linux ilyen szempontból hogyan viselkedik?
-
v.tom
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #86 üzenetére
Ott a pont
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 700W fölötti Chieftec és Cooler-Master tápok többsége ugyanaz, mert a Sirtec most mindkettőnek a beszállítója.
Az Expert-es gépet pedig világos, hogy olyan programokkal demonstrálják ahol működik az Tri/Quad-SLI. Nyilván ha látnád testközelből, hogy nem megy a dolog nem vennéd meg.
-
robyeger
addikt
fLeSs: Látom még most se tudtatok kilépni a 2GB memória bűv köréből, és ennyi videómemóriát 32bites oprendszerrel hajtani, szerintem ez már a vicc kategóriája
[ Szerkesztve ]
-
wednesday
őstag
Azt azért nem mondanám, hogy nem ment a Crossfire.
Ha összevetjük egy régebbi PH-s teszttel(3870 vs. 9600GT), akkor azért láthatunk különbséget. Igaz van eltérés a 2 konfig között, meg driver is más, de akkora különbséget ilyen VGA limites tesztnél nem okozhatHD 3870 -----> HD 3870 Crossfire
Enemy T.: 49FPS(1600*1200) -----> 85FPS(1600*1200)
HL2: 47FPS(1600*1200) -----> 45FPS(2560*1600)
Vegas: 39FPS(1600*1200) -----> 65FPS(2048*1536)
COD4: 31FPS(1600*1200) -----> 59FPS(1600*1200)
UT3: 85FPS(1920*1200) -----> 100FPS(2560*1600)
Call of J.: 23FPS(1600*1200) -----> 48FPS(1600*1200)
Opposing Fronts: 38FPS(1600*1200) -----> 52FPS(1920*1200)
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
Azért az xfx alaplap, cpu plusz 2*9800GX2-öt elfogadnám.
Venni csak akkor vennék sli-t, ha nyernék a lottón. Magát az alaplapot, procit, 1db 9800GX2-öt lehet, hogy megvenném, de nem ilyen árak mellett.
Az, hogy egy 1 millás konfig 43 fps-t produkál 1600*1200-as felbontáson nonszensz.
Nekem sima 19"-os crt-m van azon olyan 20-30 fps-t mutatott maxon 1024*768 mellett. Feljebb nem állítottam a felbontást, mert crt úgysem venném észre. De ha valakinek van egy 21"-os vagy nagyobb tft-je és vesz mellé egy ilyen gépet és mégis megdöbben az fps értékeket látva. És itt nem az sli/crossfire rendszerrel van baj, hanem a crytek enginével.
Mindent összevetve nem hiszem, hogy bárkinek megérné az sli-s rendszer addig amig nincsenek olyan játékok amik kihasználják. Ilyen árak mellett meg főleg nem.
Viszont hatalmas tisztelet a cikknek! -
papi77
addikt
Most nem azért de nekem egyik sem tűnik jobbnak a másiknál...vagy rosszul gondolom.
-
west
őstag
sajna nem a mi fizunkhoz tallták ki
-
szab.tam
nagyúr
"És itt a nagy ő, a GeForce 9800 GX2 Quad SLI,... ... Szerencsére a kiépítéséhez szükséges alaplap esetében nincsenek túl nagy követelmények, szimplán egy SLI-t támogató modellre van szükségünk.
tehát egy bármilyen régi sli-os alaplapba betehetek 2 db. 9800gx2-t, és működik párban?
én azt hittem idáig, hogy csak a 790-es lapban mennek. rosszul tudtam?más:
jól látom, hogy bizonyos esetekben a8800gt sli több fps-ot hoz, mint a 9800 gx2 quad sli? szép....egy nagy hiány a tesztből, (habár tudom, hogy most nem az 1 vs 2 gpu van terítéken): a végén leírjátok, hogy melyik játéknál támogatott a crossfire-x és a quad-sli, de azt nem tudjuk meg, hogy egyáltalán a sima sli-t támogatja-e.
mert a tesztből kiderül így, hogy aki dirt-tel (esetleg grid-del gomndolom), játszik, nem kell 4 gpu. de kell-e egyáltalán 2? mert nekem 2 db 8800gt-m van sli-ban, és semmi különbséget nem látok dirt-ben ki és bekapcsolt sli között 1680x1050 fullgrafika mellett.
sőt, ha kilépek, gpu1 79 fok, gpu 2. 52 fok... lazsál a kisgenya.
de pl. gtr2-ben hoz +50%-ot. (de ott tök mindegy, hogy 200 vagy 300 fps-on megy....)van-e valamilyen táblázat, hogy melyik játékok támogatják egyáltalán a több gpu-t?
-
illusiON
őstag
kukába vele, az én konfigomon több pontot csinált a szimpla 3850 mint a ti gépetek vantageben
büüzlik ez az egész
-
kazso
tag
Külön Stereo driver van hozzá, úgyhogy elméletileg bármilyen 3D progival/játékkal működik (támogatott játékok). Egyetlen hátránya, hogy csak Nividia kártyákhoz van ilyen driver (azon belül is még csak a 8xxx sorozathoz).
Nvidia 3D Stereo -
Bundás22
őstag
-
Rover623
félisten
Ott még valami más gond is lehetett (driver? tesztelők?
)...
A 3850 Crossfire eredmény gyanús...szóló 3850 karival kell annyi pontot kapni...szerintem...
De ahogy jobban megnézem, mindegyik ATI eredmény gázos...mintha nem működött volna a CrossFire...
A 3870 CrossFire eredmény is csak a szóló karis szintet hozta...
Meg köllene eztet a tesztet ismétölni...[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Az a gond, hogy 1 szem progi nincs ami kihasználná...és akkor még az árát nem, is említettem.
RapUGround: bocs, későn frissítettem és nem láttam, hogy már írták.. és válaszoltál is.
Am. AMD és MSI bácsi már tervezik a 8GPU-s drivert... csak egyelőre még alaplap sincs a 8GPU-nak (nincs elég sávszélesség)
[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
Majd ha az intel támogat sli-t akkor talán...más chipsetet inkább kerülök. Mint ahogy az Atit is. Marad a single vga kártya
Jól kitalálták ezt a nagy háborúban, de végülis ezzel csak sporólnak nekem -
leviske
veterán
válasz
RapUGround #56 üzenetére
8GPU-hoz még nincs driver...
-
Fáraó
őstag
A lényeg számomra: "... hiszen ha egy több százezer forintos konfigurációt játékra rakunk össze, és az nem képes fagyás nélkül elindítani egy játékot, az egyszerre nevetséges, ironikus és tragikomikus."
Marketing. Ehhh...
-
kazso
tag
Akkor lenne valódi 3D élmény.
Erre már kitalálták a 3D monitort.
[ Szerkesztve ]
-
dokar
addikt
már régen olvastam ilyen alapos és tárgyilagos tesztet, bravó
-
Ledfold
tag
Sok magos CPU-k és sokmagos VGA-k. Mikor lesz végre ennek értelme is? Pl. ha sztereo képet adna a számítógép, tehát eltolt képet látna a két szem. Akkor lenne valódi 3D élmény. Akkor lenne értelme ennek az egész műsornak.
-
Puma K
nagyúr
Jó teszt grat! Sok türelmetek van látszik
Mikor megláttam, hogy mit művelnek a rendszerek Crysis-ban 2560x1600-as felbontásban akkor majdnem leestem a röhögéstől
Egyszerűen nevetséges az a CrysisSzerintem a best game az a WoW meg a COD4 + HL2 Ep 1-2, Deatmatch, CS: S és még egyéb fun gamek
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
RapUGround #56 üzenetére
nem.
max 4 gput tud kezelni a driver, meg asszem az X2 hardveresen se felel meg a célra (azt hiszem egyel kevesebb a csati rajta).
-
RapUGround
tag
Minden esetre biztos előbb vennék HD3870 X2-őt, mint 9800GX2-őt.
De én HD4870 X2 akarok venni az biztos. Addig lesz driver és még ugyenez lesz a megoldás csak egy kicsit 1,5x gyorsabban. A 4gpu kérdéses, Akkor vegyél 8GPU-t, AMD konfig 4db HD3870 X2, szerintem lehetséges ha AMD procis alaplapos gépbe 4db HD3870-et raksz de akkor X2 is belemegy. Nem?
-
Devid_81
félisten
Érdekes , hogy még mindig, vagyis a legtöbb esetben ha játékról van szó akkor nVidia....remélem ez 1 hónapon belül több helyen megdől....
Egy rejtett Ati fan
-
kazso
tag
Kár, hogy a teszt nem 3 hét múlva készült el, esetleg érdemes lenne kibővíteni a táblázatot egy 4850 CF-el, GTX 280 SLI-vel! Érdekelnének az eredmények.
Ilyen hibás teszt után szerintem lesz még egy javított teszt és abba már az új karikat is bele lehet rakni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha az ATI megodlasa is ilyen kalap tragya, akkor miert tettetek ki ra a Tetszett plecsnit? Mikor lesz olyan, hogy felvallaljatok, egyik sem tetszett, huzzanak el az anyjuk ...-be amig nem tudjak normalisan megcsinalni.
TZesztet vegignezve Nv erosen kapaszkodhat normalis driverert. ellenben ATI OpenGL problemaja is igen idegesito szerintem, jopar teruleten ezert nem fog megelni meg mindig.
-
TTomax
félisten
Gratulálok a teszthez,ez nem kevés idő és energia ,főként a több tonna ráfordított türelem ami a többkártyás rendszerek hangolásához kellett.
Elszomorító a Vantage teszt,és az a baj hogy sokan ez alapján választanak.... -
munky
őstag
jó teszt! köszi!
-
azbest
félisten
hopp mit találtam:
http://www.tomshardware.com/forum/249394-31-vista
"Note: According to the latest Change Log published by Microsoft, Windows Vista 32bit SP1 will display the installed amount of RAM. This is a display change only. "Tehát Sp1 kiírja a memória valós méretét, de ez csak kiírás és nem azt jelenti hogy ennyit használ is.
-
marcias
őstag
Pár észrevétel.
Bár a tesztelés végén mérsékelten tűnik ki, de a játékgrafikonokat nézegetve sztem a 3870 X2+ 3870, illetve a 3870 CF igencsak szépen működött!
A 3850 CF esetén érdekelne, hogy mennyiben változott volna a helyzet, ha 512MB-os változatok lennének? Mert sok helyen csak párszáz forint az eltérés a 256 és az 512 mb-os változatok között.
A Crysises eredmények nevetségesek, egyszerűen az látszik, hogy a játék egy programozási csőd, a normális futtatásra az egyetlen esély a multiGPU lehetett volna, de ennek fényében... és ami még viccesebb, hogy az SLI semmivel sem szerepelt jobban, mint a CF
Kár, hogy a teszt nem 3 hét múlva készült el, esetleg érdemes lenne kibővíteni a táblázatot egy 4850 CF-el, GTX 280 SLI-vel! Érdekelnének az eredmények.
-
azbest
félisten
válasz
Telefunen #45 üzenetére
Lehet, hogy igazad van
Azért is kérdeztem rá a fórumban, mert most több féle felállásban tapasztalhatták a srácok, hogy a gyakorlatban hogy működik ez
Egyébként teljesen feleslegesnek tűnik számomra, hogy olyan memóriaterületeket is közvetlen lehessen címezni, amihez semmi köze a rendszer többi részének (pl: vga textúra memóriája)...
Direkt 3GB ramot tettem a gépembe, hogy ne legyen ilyen gondom (nem vagyok nagy játékos és ezért a vga sem valami memóriatemmető
, de azért kíváncsi vagyok... mert sok részletes és hasznos leírást láttunk már minden fele, de gyakorlat a legjobb bizonyosság
)
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
érdemes lefuttatni egy vh@1280as CPU tesztet, és bámulni. egyik pillanatban belassul, mert GPU limitbe fut (cpu közbe henyél), másik pillanatban belassul, mert CPU limitbe fut (gpu közben henyél). mondanom se kell, nem kicsit nyílt tágra a szemem, amikor egy 3ghzn járó q6600al cpulimitbe futottam ilyen durván (multicore optimalizálás, az nem volt... pontosabban a fizika egy magon futott csak, és a 3gzhn járó mag kevés volt... ez azt hiszem már a készítőket minősíti keményen).
konkrétan a dx10 mód meg parasztvakítás. következő helyzet: megvolt a q6600, megvolt az x-fi, megvolt a vista sp1, vidkari akkor még egy x800gt@gto volt. highnál nem engedett semmit feljebb rakni. a fizikát sem (itt még lehet azt mondani, h particlek rendelése miatt, bár ez fura volt). De: a hangot se engedte feltolni vhra, pedig az x-fi minden szabvánnyal kompatibilis... és a dx10ben nincs hang szabvány lefektetve...
kicseréltem a vidkarimat egy 3870esre, minden más maradt, érdekes módon hirtelen lett very high hangom és very high fizikám is. mondom, az előbbinek _semmi_ köze nincs a dxhez, egész egyszerűen ha nem dx10es kártyát talál a rendszerben, letiltja a fenébe az összes vh beállítást attól függetlenül, hogy bármi köze van e annak a dx10hez vagy sem.
gyakorlatilag dx9 alatt van csak optimalizálva, dx10 alatt meg semmin nem fut (de, 8800gtx*3 sliben, ott is csak 1920x1200ban). ezekután a gyártók a kalózkodást okolták h nem fogy... én inkább a -szándékosan?- optimalizálatlan kódot okolnám, aminek következtében semmin nem fut a játék (úgy meg minek megvenni). szerintem konkrétan ki kéne hagyni a benchekből anyátok felkiáltással, az előbbiek függvényében azt hiszem jogosan
.
tesztért meg köszönet, bár p35öm van, egy esetleges occsóér mégegy 3870 megoldástól nem zárkóznék el... bár azért én szeretek több monitort használni
[ Szerkesztve ]
-
NAh ezér segítsen nektek az ember
LOL
Na akkor:
1: 3870X2- m van
2: az elmúlt 2 hétben, kb 5 ilyen konfigot teszteltem 700w-1200x-ig chieftec táppal és mindegyik rosz volt.
3: Amit az Expert partnernapon láthattatok nvidia quadsli gépet cooler master táppal üzemeltettük hibátlanul
én csak segíteni akartam, de mind1.. éljetek boldogan
-
t72killer
titán
válasz
msgt.fubar #1 üzenetére
jelenleg még nem sok értelme van a 2/többGPU-s megoldásoknak, viszont ahogy a verebek csiripelik, a jövő GPU-i a CPU-k mintájára többmagos megoldások lesznek (akár pl kentsfield mintájára több GPU egy tokban) - náluk már jól fog jönni a többéves SLI/CF tapasztalat. Egy ilyen egybetokozott cucc drivere is valszleg erősen hasonlít majd az SLI/CF driverekhez - illetve a játékgyártóknak sem kell majd vadiúj dolgokra optimalizálni
(ld, már 3+ éve vannak kommersz 2 kártyás megoldások mindkét gyártótól, és még mindig a játékok elég nagy része egyáltalán nem, vagy csak alig profitál a plusz kariból, vagy akár az egy nyákra ragasztott második GPU-ból
)
#39: tévedés! a 32bites server 2008-am a 256MB VGA ellenére látja a teljes 4GB ramomat, az XP pedig csak 3 GB-ot lát. A gond a kernel memóriabeállításával van, amit nem tom, lehet-e változtatni...
[ Szerkesztve ]
-
Zotya84
őstag
Az még hagyján, de beletartozik a proci cache is... (ha jól emléxem, akkor hdd és odd puffer is), ráadásul nem megánként veszi vissza a rendszer a ramot (nekem két hd3870es, 4400 x2 (2*1m), vmint 16+16+16+32 hdd, és 2+0,5m odd puffer mellett 2,75G-t lát a 4G ből... lassan ideje lesz újra kipróbálni a 64es vistát, mer néha kicsit kevés...)
itt pH!-n azért csúnya baki 2G RAM+2G VRAM mellé betenni még 2G RAMot és 32biten próbálkozni, mert kb annyit ér, mint halottnak a beöntés. Bár egy ekkora volumenű tesztnél elhiszem, hogy ez hirtelen nem jutott a tesztelő eszébe.
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Nesze neked multiGPU.
Nekem elég a kis 8800GT, esetleg ebből még egy jólenne, gyorsulna is, meg még úgy ahogy stabil is, de több már semmiképpen nem kell játékra.Amugy szép teszt, eléggé kifejtve.
-
"úgy gondoljuk, hogy a 3-utas és Quad SLI jelenlegi formájában nem ajánlható, 3DMark rekorddöntögetésre jónak tűnik, de játékra egyszerűen alkalmatlan."
Ezt a Chieftec táp okozza.. Egyszerűen nem tud hiba nélkül meghajtaní egy 9800GX2 sli-t.
Nézzétek meg egy Cooler Master tápegységgel... Azzal hibátlanul működni fog.. -
sNORh
addikt
Jó a teszt kicsit hiányoltam már, és P35 tulajként örülök az eredménynek
-
azbest
félisten
Másképp fogalmazva... minél nagyobb és több kártyás (több videóramos) a rendszer, annál kevesebb rendszermemóriát lát a 32bites Win?
64 bitesnél meg a driverek bizonytalanabbak?
Ha esetleg mentettétek 3dmark teszt eredményeit akkor abban lehet megvan hogy melyik tesztben mennyi memóriát látott a renszer
[ Szerkesztve ]
-
syckaloz
aktív tag
Szerintem ezt nemkell túlbonyolítani. A Crossfire sz@r, az sli mégsz@rabb. De a hülyék mégis veszik. Énis hülye vagyok.
-
Gyusz
őstag
Mintha a Crysis támogatásának megszűnését olvastam volna a napokban, pedig lenne még mit dolgozni a játékon. Nem tudom, hogy mennyire van benne az EA keze a dologban (illetve valóban igaz-e), de a Crytek egyre ellenszenvesebbnek tűnik nekem.
3DMark Vantage meg ennyire NVIDIA párti, vagy csak az AMD driver részlege nem fordított elég figyelmet a programra?
[ Szerkesztve ]
-
Levin01
őstag
Azon azért jót röhögtem, hogy Nvidia 3Mark pontok 4-5ször nagyobbak, közben a valós tesztekben meg néhol felét hozták a 3870Crossfire teljesítményének. Alig optimalizált nem?
-
azbest
félisten
Windows Vista Ultimate 32 bit SP1
Először arra gondoltunk, hogy kevés a 2 GB rendszermemória, de 4 GB-tal is ugyanezt tapasztaltuk, tehát nem ez volt a gond.
Valójában mennyi rendszermemóriát látott az oprendszer?
Sli/Crossfire esetén az összes kártya együttes memóriája vonódik le a 4 gigás korlátból 32bites oprendszer alatt?Lehet, hogy elírtátok a 32bitet? Lehet hogy 32bites oprendszert használtatok és valójában még 2 Giga memóriát sem látott a win (2 vagy 4 GB ram mellett is)?
[ Szerkesztve ]
-
Zotya84
őstag
"AMD chipsettel szerelve is csak nagyon kevés olyan alaplap létezik, melybe négy kétszlotos HD 3870-et építhetünk be, többségük egyszlotos méretű videokártyákra lett felkészítve."
Miért, az ATX szabvány szerint megoldható vhogy a hét foglalatba a nyolc foglalatnyi kártya behelyezése?
(vagy csak én nem tudok róla?)
-
mindfreak
őstag
Ez mind szép és jó, de miért csak a programok felével müködik?
-
Levin01
őstag
válasz
VaniliásRönk #20 üzenetére
Nyilván, épp ezért szeretném látni egy olyannal meghajtva a 38xx karikat
-
Tomate
veterán
Nemelég, hogy úgy írták meg a krájziszt, hogy az Nvidia a jobb benne, még ha esetleg atival szeretnél valamit azt az esélyt sem adják, meg, hogy cf-el tudd játszani. Szánalom
-
Dare2Live
félisten
-
VaniliásRönk
nagyúr
Azért egy 3GHz-en meghajtott Phenom 9850 sem épp piskóta, VGA-limites tesztekhez az is épp elég kraftos, csak akkor még nehezebb lenne összehasonlítani az eredményeket, két platformon elvégezni a tesztet meg...
Kellett lelki erő egy ilyen teszthez, elismerésem.
[ Szerkesztve ]
-
4sal3
aktív tag
valahol olvastam (de lehet, hogy kamu), hogy az nvidia még 2006ban cput dobott piacra de nem ment vele sokra. igazán folytathatná a projektet, és így elég érdekes szituáció lenne. csak hogy fer legyen akkor egy full amd cpu/chip/gpu combóval szemben
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Gratula a teszthez, nem lehetett egyszeru osszehozni, ismerven a CF/CLI "tokeletesseget"
Sokat fejlodott a CF/CFX az elmult honapokban teljesitmenyben, latszik azert az ATi-nal elkezdtek cselekedni is vegre a sok duma utan, de azert latni nem fogja soha megvaltani a vilagot egyik ceg megoldasa se, nem ez a jovo.
Persze vannak felhasznalok akik 1-2 jatekkal jatszanak napi 4-5 orat, es ha pont abban teljesit jol a CF vagy SLI, akkor nekik megerheti, de normal felhasznalok tobbsege mire odajutna vegyen X kartyaja melle megegyet, addigra mar lesz jobb, gyorsabb, kevesebbet fogyaszto, olcsobb megoldas, ami raadasul kevesebb problemat okoz osszesegeben.CF/CFX-nek egyetlen nagy hatranya van az SLI-vel szemben (pontosabban ez inkabb az AMD nem igazan letezo program tamogatasi rendszerenek a kovetkezmenye), hogy az ujonnan megjelent jatekokban 1-2 honap (driver verzio) amig sikerul normalis szintre hozni a CF/CFX teljesitmenyet es fixalni az esetleges grafikai hibakat.
(nem jott olyan jatek az elmult 5 honapban amit teszteleshez hasznalna barhol, barki, ugyhogy nem csoda ez nem derult ki a tesztbol, nem a tesztelo hibaja)
En meg mindig tartom a vemenyem, ebben a formaban ahol most tart a CF/SLI, soha nem lesz mainstream megoldas belole.
[ Szerkesztve ]
-
kavicssli
addikt
Jó kis teszt! DE csak akkor lenne ismét SLI-s konfigom ha ingyen adnák mellé a másik kártyát!
OFF end -
DeSanto
őstag
Ez nagyon jó teszt lett!
Lehetett is vele munka.Ez a Crysis egyszerűen $@!
Még szerencse hogy nem sok játékfejlesztő vette meg (lehet egy sem) a motort. -
Dare2Live
félisten
btw jó teszt, grat!
-
Dare2Live
félisten
válasz
msgt.fubar #1 üzenetére
A legjobb/drágább kategória sose volt és sose lesz az ár/teljesítmény bajnoka.
És nem látod értelmét?
Nagyon is van, aki 1600fölött játszik pl egy 24"es monitoron az igencsak láthatja.[ Szerkesztve ]
-
4sal3
aktív tag
szívesen megnéznék egy ugyanilyen tesztet, csak kicsit másképp: a cpu maradhat, mondjuk az nvidia vgakhoz nvidia csippes lapot, az amd vgakhoz pedig amd csippeset. kíváncsi lennék, mi a végeredmény.
-
Levin01
őstag
Nekem egyértelműen az jött le, hogy 3870 Crossfire a legkiegyensúlyozottab a mezőnyben.
-
kazso
tag
A sok "nem működik" CrossfireX játék után gondoltam megnézem a tesztkonfigot: Asus P5E3 Deluxe – Intel X38 chipset. Gratulálok
-
Én azt hittem, hogy a memória megtelése ellen, már adtak ki javított drivert.
Vagy mégsem?
-
"de szerintünk ebben az esetben úgyis a szimpátia dönt, ezért ezt meghagyjuk az olvasóknak."
Köszi
Szerintem csak fanatikusoknak való a többkártyás megoldás... Bekapcsolsz egy ilyen konfigot és elmegy az áram 10 háztömbnyi területen, de legalább télen fűt
A Crysis tényleg egy vicc, de a 3DMark is az így, hogy nV már megint csal benne (akárhogy is fogalmazzuk meg).A teszt jó, de gondolom sok anyázás volt fagyásoknál.
-
4sal3
aktív tag
nagyon jó teszt lett
nekem tetszik
végülis az amd jó úton halad sztem az nvidia felé. csak nehogy megint elbízza magát, mint anno az a64ek esetén, szépen elvoltak mint hal a vízben, aztán jött az intel... és itt vagyunk -
Воланд
titán
Hát azért ezek a Crysis erdmények eléggé nevetségesek. Mi az, hogy egy kb. 1 millás konfigon 43fps-el fut? A nagyobb felbontást meg ne is nézzük. Tényleg csak egy techdemo az egész játék.
[ Szerkesztve ]
-
elit_hun
őstag
MIért nem vesznek az emberek konzolt+netezős gépet? Tudom, direkt csináltam, vérpistike vagyok, szeretnék flémet
A teszt nem hozott különösebb meglepetést a számomra, mindig is tudtam/sejtettem, hogy a CF jobb az SLI-nél, de egyik se éri meg
-
mindfreak
őstag
válasz
msgt.fubar #1 üzenetére
Ezen sok ember fog megsértődni!
-
edipqe
senior tag
válasz
msgt.fubar #1 üzenetére
de van, .........munkahelyeket teremnt, az energia piacon a többletfogyasztás miatt
-
msgt.fubar
senior tag
Én személy szerint továbbra sem látom értelmét a többkártyás megoldásoknak - ár/teljesítmény arányban soha nem fogják tudni lenyomni az aktuális kedvenceket. És adott időszakban nem létezik olyan játék aminek ne lenne elég egy izmosabb gépbe ültetett csúcskategóriás vga egymagában a tökéletes élvezethez. Persze akadhatnak kivételek, lásd a Krízis esetét, de az is inkább csak techdemó mint valódi játék.
Ettől még teljesen nyugodtan fogják venni a sznobok, és egyéb, jelentős pénzmaggal rendelkező emberek, de 3DMák csúcs-döntögetésen kívül értelme nincsen se a SLI-nek, se a Crossfire-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kettő, három és négy grafikus processzorból álló konfigurációk hasznavehetőségét és teljesítményét vetettük össze.
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Egérpad topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Microsoft Surface
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS routerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest