Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
palbi
csendes tag
válasz
Ricco_hun #104 üzenetére
Még annyit sem nagyon. Láttam tesztet, 2*1gb/2*2gb/4*1gb memóriával teszteltek, és a 4*1gb volt a leglassab, mert a memóriakezelőnek 4 modult kellett vezérelnie (a másik két esetben csak kettőt). És 3gb-t csak 2*1gb+2*512mb tudsz összerakni. Szóval, 32 bit alá úgy tűnik a 2*1gb a legoptimálisabb. Hogy ez elég-e, az már más kérdés...
-
palbi
csendes tag
válasz
Ricco_hun #92 üzenetére
32biten 2 a 32-en memória címezhető (kb. 2gb). 64 biten 2 a 64-en memória, ez kb. valahány terabájt.
Amit én nem értek, hogy windows megkülönböztet-e memória fajtákat, vagy sem. Mert a s.t.a.l.k.e.r. telepítéskor kiírta, hogy 2gb ramot talált, ok; 2gb virtuális memóriát talált, ok. De akkor hol marad a vga-m 512mb-ja?
Sztem a windows körül vmi nem stimmel memóriakezelés tekintetében. -
palbi
csendes tag
Na most a kérdés: a windows ún. virtuális memóriája beleszámít-e a 4gb memória határba, vagy sem. Mert ha nem, akkor az, hogy mennyit lát meg tud használni a rendszer, szvsz csak programozás kérdése. Tehát max 4gb ram, max 4gb vmem, max 4gb virtuális, stb. Tudja-e vki, hogy a linux ilyen szempontból hogyan viselkedik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kettő, három és négy grafikus processzorból álló konfigurációk hasznavehetőségét és teljesítményét vetettük össze.
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest