- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
MarceeKa
tag
Sziasztok, plex működik rendesen a shielden?
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Csatlakoztam a táborhoz egy Shield TV Pro-val. (Alzánál megcsíptem egy kibontottat).
Egyelőre még ismerkedem vele, de Minix U9-H után egész kellemes használni. Kodit használ valaki vele?
Szerk.: pontosabban kodit libraryvel.
-
LouiS22
veterán
válasz
Oposzumtoszó #695 üzenetére
Látatlanban mondom, hogy a biztonsági réteg nem aktiváltsága lesz a ludas.
-
-
LouiS22
veterán
válasz
Oposzumtoszó #693 üzenetére
Mindenképpen kérdezz rá. Mostanában kell bevezetni a plusz biztonsági réteget, lehet, hogy nálad valami nincs jól beállítva és már emiatt dobta el.
-
-
LouiS22
veterán
válasz
Oposzumtoszó #691 üzenetére
Lehet, hogy a bankod/kártyatársaság oldalán van gebasz, bár ők ezt mindig tagadni fogják
Azért érdemes megkérdezni.
-
Sziasztok!
Másnak is volt problémája a Geforce Now előfizetéssel? Paypal-ról és bankkártyával történő fizetéskor is hibát dob.
An unexpected error happened trying to fulfill your request. Please try again later
-
fPApi
őstag
válasz
Mezga Aladár #687 üzenetére
Köszi! Melyik szolgáltatónál?
LouiS22: Persze, csak tudni szeretném, hogy tud többet, mivel olvastam olyan visszajelzéseket is, hogy gond van a sebességgel. -
fPApi
őstag
Csinálna valaki internet sebesség tesztet gigabites hálózaton? Érdekelne, hogy mennyi, mivel nálam elég alacsony (most éppen napok óta a download 130-150, az upload 100-110 Mbps).
-
Sziasztok!
Shield TV pro vásárlás előtt állok, két kérdésem lenne.
Xbox One joy-t lehet hozzá csatlakoztatni?
Az Nwidia Geforce Now zökkenőmentesen működik? Előfizetést is tervezek.Előre is köszönöm!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Terenszhill #679 üzenetére
ts csak HDR-ben.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Terenszhill #675 üzenetére
Bocs, helyesen a KODI (store verzió) nem játszik le DV-t, de minden mást igen és gyönyörűen. Az MrMC, szintén bolti, fizetős 1000 valamennyi forintért, simán lejátssza a DV-t, de az utolsó frissítéskor kb egy fos lett. mert újraindult, ahogy elindítottam, pl a Matrix, vagy a Hang nélkül filmet, erről írtam is, de szerencsére azóta kijavították, tehát most az is jól működik. Ha nem DV tartalmat nézek, én inkább a KODI-t használom.
-
Terenszhill
csendes tag
Ahogy kinéz a dolog én sem ezt fogom használni... Pedig már épp kezdtem volna megkedvelni. Sajnálom, hogy nincs normális DV támogatás. Nekem csak filmnézésre kéne USB-s HDD-ről, az összes többi funkció hidegen hagy. Egy olyan lejátszót szerettem volna, amit bekapcsolok és kész, tud "mindent", nem kell szögelgetni, nem nekem kell alkalmazkodnom hozzá. Ezek szerint ez nem az. Zidoo Z9X ami még tetszik, tudom ott sincs még minden, de talán ennél jobb lesz.
-
-
fPApi
őstag
Néhány napja használok egy Nvidia Shield Tv Prot (2019-es). Ami problémát észrevettem, hogy mintha lassú lenne a hálózat (gigabites van). Csináltam teszteket és valóban:
- internet sebesség változó, de még nem volt több, mint 350 Mbps, jellemzően 200-300 között van,
- NAS-ról 1 nagy fájl másolása 60-70 MB/s, miközben a NAS 110-et tud.Ennyi tud a gigabites ethernete, vagy valamit be kellene állítani?
-
djnice
veterán
válasz
Terenszhill #669 üzenetére
A Kodi és MrMC az max Profile 5 Single Layer-t tud mp4-ből, de mostanában hektikusan szaggat mindkettő, én már nem is nagyon használom a Shield-et filmnézésre. Ha XBMC Wrapper-rel meghívod a yuescope féle ExoPlayer-t, akkor menni fog a Profile 7 STDL is, de annak meg más gondjai vannak.
-
Terenszhill
csendes tag
válasz
Terenszhill #668 üzenetére
2020.10.15-i verzióval próbáltam, innen szedtem le.. DV nélkül játssza csak le a .ts fájlokat. Egy mp4 elindult Dolby Vision-ben, de az meg szaggat és kockásodik... Ez így elég elkeserítő..
-
djnice
veterán
válasz
Terenszhill #666 üzenetére
Kodi 18 nem viszi a DV-t egyáltalán, a Kodi 19 Alpha-val megy a Single Layer Profile 5.
-
Terenszhill
csendes tag
válasz
Terenszhill #665 üzenetére
Kodi v18.8 a lejátszó.
-
djnice
veterán
válasz
Terenszhill #663 üzenetére
Ha dual track dual layer profile 7 a sample, akkor az csak HDR-ben fog menni, nézd meg a legújabb mediainfo-val a fájlokat.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Terenszhill #661 üzenetére
Ha DV a tartalom, azt ki kell írnia. Mi az, hogy ránézésre?
A rendszerben a DV ki van választva egyáltalán? -
Terenszhill
csendes tag
Sziasztok!
DV képes Pana oleddel használom a Shieldet. Amikor DV filmet játszok le, akkor nem jeleníti meg a TV a Dolby Vision logót és nem is lehet kiválasztani ezt a képmódot. Ez így az elvárt működés? A kép egyébként ránézésre DV, de jó lenne ha ezt megerősítenétek. Köszi! -
LeMiki
tag
Sziasztok
Lenne pár kérdésem, ti biztos tudjátok a megoldást:
- kb 1-2 hete csúszik a hang a képhez viszonyítva minden alkalmazásban, még a YouTube és a Netflix is. A hang advanced beállitásban a pattogó labdás résznél még jobban balra kellene mozgatni a csúszkát még 1-2 tized másodpercnyit, de nem lehet. Van valami más ötlet esetleg? Az alkalmazásokban állítom a hangot, de mintha a film nézés közben is állítódna...
- a mrmc nagyon rossz mostanában, (ma frissítés is jött) . A kép akadozik, a hang csúszik, kisebb méretű, pár gigás fájloknál is. Ma letöltöttem, beállitottam a refresh rate-t is, hogy hátha. De nem. Van hogy újra indul az eszköz (26 GB méretű Csillag születik, és 58 GB Pókember pl.) Vlc-n mennek. Olvastam itt, hogy a profillal lehet gond (5 alatt) , ezt hol lehet megnézni, hogy milyen a film mrmc-n? Mit lehet csinálni a mrmc-vel, hogy rendesen működjön, mint kb 2 hónapja? Másnál mennek több tíz gigás filmek (truehd, Vision) rendesen?A 2019-es alap eszköz, filmek NAS-ról, hangok pioneer erősítőn keresztül, atmos rendszerben szóln(án)ak, pana oled.
Előre is köszi!
Ui: játékok meglepően jól mennek amióta megvettem a gyári kontrollert, minden más eszköz késett, használhatatlan volt.
-
válasz
Citroware #654 üzenetére
Szerintem ez a felirat burn in nem igaz, illetve az ujabb modellekre mar biztosan nem. De ha van hozza hiteles forras akkor hjara...
En a TV lejtszojaban szurke szint hasznalok, a Netflix-en pedig atlatszo feher van beallitva.Ettol fuggetlenul kivancsi lennek, hogy ezen a teruleten milyen beallitasokra ad lehetoseget a Shield.
-
oroszlan12
tag
Sziasztok!Horizon Go-t felraktam de nem jelenik meg az appok között.Első indításnál ment rendesen.
Tudom nem Android Tv-s app.
Tudja vki esetleg,h honnan lehet előkeresni? -
L.L.
senior tag
Sziasztok.
A Dispaly & Sound - Advanced display settings - Match content color space legyen bekapcsolva? Köszi -
Gondoltam összegyűjteném a tapasztalataim a Shield TV Pro-val kapcsolatban így pár nap után.
+ Zavart a TV-men (LG OLED B9) a lassú menüben a navigáció, ez megoldotta, kellően gyors.
+ Nagyon jó a távirányító. A TV-m távirányítója sötétben nem világít, nem láttam mit kell nyomni, ez mozgásra érzékeli és felvillan, csúcsszuper.
+ Ugyan a TV-mnek is van DLNA funkciója, tehát az otthoni hálózathoz csatlakoztatott másik eszközömről (PC) tudok lejátszani tartalmakat, de nem volt elég sebességű a fájlátvitel, hogy 4K videókat is akadozás nélkül át lehessen vinni. Ugyanahhoz a hálózathoz csatlakoztatva a Shieldet, a legkisebb problémája sincs a legmagasabb bitrátájú 4K filmek Wifin keresztüli áthozásával.
+ Kodiban, a leírtak alapján MS Repo-n keresztül jól fel tudtam telepíteni a Telenor MyTV-t és az RTL Mostot, és kényelmesen működnek is.
- Igaz, a MyTV-n a csatornák valahogy akadozósabbak, mint amilyennek lenniük kellene, valamiért alacsony a fps.
+ Bekapcsolásra azonnal reagál. Szerintem nincs is kikapcsolva teljesen, csak alvó üzemmódban van, mert valamiért "kikapcsolt" állapotban is megtalálja a bluetooth keresőm.
+ Az AI Upscaling jól működik. Valóban alacsony felbontású filmet szemmel láthatóan élesebbé tesz.
- A Dualshock 4 PS4 kontrolleremet ugyan felismeri, de bluetoothon keresztül nagy az input lag, időnként jelvételi problémái vannak, ezért kábelesen javasolt használni, amit nem akarok.
- A videojáték egyelőre nem megy jól rajta. Az Nvidia gamestream szolgáltatását próbáltam, ami azt jelenti, hogy a hálózaton belül van egy PC-m is, ami futtatja a játékot, és az átstreameli Shieldre. Sajnos túl nagy az input lag, ekkora késéssel játszhatatlan. Azt még nem próbáltam, hogy esetleg ethernet kábellel mennyivel lenne gyorsabb. A PC-m azzal kapcsolódik, de a Shield Wifin van. Ráadásul a képminőség is valamiért kicsit mosottnak tűnik.
- Ugyanilyen tapasztalataim vannak a Steamlinkkel is. Egyelőre használhatatlan. Pedig valahogy szeretnék a PC-s játékaimmal játszani TV-n, és egyelőre a Shield nem oldja ezt meg. Nem akarok előfizetni a Geforce now szolgáltatásra, amikor helyben van egy jó PC-m is, a másik szobában.
+ Egy másik eszközön már próbáltam a Kodit korábban, és azon elég lomha volt. Ezen viszont kellően gyors. Egész jó programnak tűnik, bár mást még nem is próbáltam, pl MrMC-t, mert az fizetős. Jobb az vajon?
+ Bár még nem próbáltam, de tudom, hogy megoldja a feliratproblémáim is: az LG TV-m oprendszerében nem volt elegendő beállítási lehetőség a feliratok testreszabására. Ez azért probléma, mert gyakori panasz az OLED TV-kre az, hogy aki feliratokkal néz TV-t, abban a sávban hosszútávon beégnek a pixelek. Ez is egy fontos tényező, amiért kellett ez a cucc. -
-
rank-17
friss újonc
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy a Shield TV-ken mennek-e a következő alkalmazások:
TV Go, Horizon Go, MyTV Telenor, RTL Most, Digi Online.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat alaposan felújította a 2015-ben még játékkonzolnak szánt rendszert, ma már inkább multimédiás eszközként tekint rá a cég.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Raspberry Pi
- Politika
- Megújult a PROHARDVER!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest