- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
Tökéletesen kitervelték ezt – leegyszerűsített gyártási folyamat, gyors terjesztés, az egész piac behálózása rövid idő alatt. Az AMD tanulhatna tőlük, igaz, az Intel hatalmas tőkéjének ismeretében belátjuk: könnyen beszélünk mi innen...
meg a speciális kedvezmények meg minden segítsége....anno is az folyt hogy P4 az Isten K8 vacak....
amúgy 1 magos CPU hááát elég egy irodai gépbe ahol csak alap cuccok futnak. Renderre aki 1 magos CPU-t használ az nem komplett
Sztem a 2 mag jelenleg a best class...főleg a 45W max fogyasztásu CPU-k.... -
Telefunen
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #43 üzenetére
Gigabyte P31-DS3L.. (bár ez talán éppen 20K)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #43 üzenetére
Nem hiszek neked, INTEL!
-
V!ck
senior tag
Sziasztok
Lehet hogy hülyének fogtok nézni, de én egy 939-es A643800+ és Giga K8NF9 párost cseréltem le egy Cerka 430ra és egy Giga P35 DS3-Lre
akkor még ért vmit a konfigom, bár nem sokat, és akkor voltak mélyponton a DDR2 árak, 6900-ért vettem 2db gigás 800as ramot.
Szerintem jó lóra tettemelszalad alapfeszen, gyári hűtővel 3,2GHz-en, tovább nem akarom, majd a HyperTX2 érkezésekor
Ideiglenes procinak szántam, 8k-t megért... majd ha úgy állok anyagilag, beruházok egy E6550-re, vagy majd meglátom...
Ez tényleg nem az a celeron mint régenebben már erő is van, nem csak meleg
Ja és nagyon jó a cikk, szokásos PH! minőség
További szép estét mindenkinek,Üdv: V!ck
-
-
fasyrt
őstag
válasz
VaniliásRönk #36 üzenetére
Függők.
-
keIdor
titán
Szépen megy a 440-es Cerka
Jó teszt lett! -
Wolverine
félisten
A cikk yóóó és hiánypótló, egy hasonló alaplapokról szólót is szívesen olvasnék (lassan cserélni kéne a 3 éves rendszert nekem is...
)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #27 üzenetére
Ehhez a konklúzióhoz nincs mit hozzátenni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
fabicska
tag
Sziasztok
Régen egy Celeron D-m volt (315) 2.26Ghz és egy olcsóbb lapban tunningal próbálkoztam...
Hát az lett az eredménye, hogy 2550Mhz-en feladta a kicsike
És mellé még annyit, hogy melegedett mint állat tehát sima win alkalmazások közben 62fok, ja és ezt tunning nélkül.
Most Core 2 Duo E4400-am van (alap 2Ghz, de én 3Ghz-en járatom) és egy irdatlanul nagy ugrás!!
-
Végre az intel visszaadta a celeron procik régi fényét. Ezt a fényt már csak egy dolog homályosítja el, az pedig a 2140, hiszen csak egy ezressel drágább, és azt is lehet ám húzni...
-
STC Speed
őstag
Ilyet se látni újra celeron teszt rulez
Parasztproci nekem is volt -
venember83
nagyúr
VaniliasRonk hogyhogy nincs itt? Erthetetlen...
-
DZs
senior tag
Jó az írás és még hasonló összehasonlítások is érdeklődésre tartanak számot.
Csatlakozom ahhoz a véleményhez, hogy olcsóbb lapot is be lehetett volna vonni a körbe.Az én szempontomból nem tudom, megéri-e Intelre váltani a gyorsasága miatt, mert ha azt nézem, hogy egy Intel rendszer csúcs lappal játékban 5 fps-sel gyorsabb, mint egy hasonló AMD rendszer, akkor nem biztos, hogy az Intel megéri a felárat, amit videókártyára költve és AMD-hez téve a két rendszer közel egyszintre hozható játék szempontjából.
-
barnam_
nagyúr
Engem érdekelt volna, hogy a Celeron 420 hogy teljesít tuningolva az E2140-el szemben, mert utóbbi majd 2x drágább, ami egy alacsony költségvetésű pc-ben sokat számíthat.
-
Eagle16
addikt
Nekem is egy 630-as P4-em van, tökéletesen megvagyok vele elégedve, de mivel már ilyen olcsón kapni 2 magos procit, ezért a jövőhónapban lecserélem egy E2140-re, vagy egy E4300-ra. Ha a 2140-es prockót is tuningolták volna, akkor nemgyengén állva hagyta volna a tuningolt 440-es celeront
(de nem is egy árkategória, meg ugye a teszt címe sem az hogy E2140 tuning
)
-
GiXXXer
tag
válasz
Tuco Ramirez #16 üzenetére
Én igazándiból csak netezek, meg fotoshopolok a géppel, és egy 630-as P4-el tökéletesen meg vagyok elégedve. Jó, van benne HT, de a tesztet elnézve egy ilyen 440-es cerka megalázná a prockómat, és nem fogyasztana 100W-ot.
Nekem tökéletesen megfelelne, igénylem, hogy csendes legyen a gép. 35W-ot meg egy közepes passzív hűtő is lazán eldisszipál.Cerka 440+mATX lap+RHD2400+egy 12-es venti (bár lehet a táp is elég), voilá! Atomcsendes HTPC fillérekből!
-
Szlovi
senior tag
Már nagyon vártam,hogy mikor lesz a Conroe-L magos Celeron összehasonlítva a Sempron-/Athlonokkal... és végre itt van
! Nagyon jó lett a tesz,gratula
! Úgy néz ki,hogy sok esetben itt is kijön a 20-25%-os különbség a Core architektúra javára. Bár én hiányolom az azonos órajeleken végrehajtott teszteket,szerintem így lett volna igazán "kerek" a teszt.
-
törölt tag
ezekből az adatokból le tudok vonni valami következtetést arra is hogy pl hd lejátszásnál hogy muzsikálnak ezek a csöppségek?
-
greatchaos
addikt
hát nem tom, nekem egy am2-s 939 lábó a64-m van, de amit én használok, arra tökéletesen elég /filemt szoktam dv-n keresztül szerkeszteni, konvertálni/ - bőven elég erre az 1 proci is / még/
- mielőtt megkérdi valaki, igen, letört egy lába a procinak - így vettem
-
parandroid
félisten
válasz
Tuco Ramirez #16 üzenetére
Hacsak tényleg nem az a cél, hogy a lehető legkevesebb pénzből hozz ki egy új(!) gépet, aminek a teljesítménye irreleváns. Pl kizárólag adminisztratív, irodai munkára, vagy internetezésre. Mert ebben az esetben verhetetlen alternatíva.
p
-
Tuco Ramirez
őstag
Szerintem mióta 15-17k körül már lehet kétmagos procikat kapni, már nem nagyon érdemes ezekbe a "kis" egymagosokba beruházni.
-
.:T.H:.
aktív tag
Tetszetős cikk, jó lett.
Az első oldalon a mit is találunk 15kalatt felirat alatti képen nem látszódik a jobb oldal -
elit_hun
őstag
jól muszikálnak ezek a cerkák
-
-zolee-
tag
Tényleg jó lett a teszt gratula. Hiánypótlóként érkezett mert bár nem rég volt prociteszt de ott csak a felsőházzal foglalkoztatok... mostanában eléggé háttérbe szorult az alsó kategória, pedig arra van a legnagyobb kereslet. A tesztekből meg egyértelműen kiderül, hogy itt az ideje elfelejteni a szelerongy/szeleroncs és hasonló megnevezéseket a Celeronokkal kapcsolatban. A tuning meg nagyon üt de tényleg jobb lett volna egy olyan lapban tesztelni, ami reálisabb egy ilyen alacsony kölcségvetésű rendszer szempontjából. (bár az is igaz, hogy bármilyen integrál VGA -s ASrock lapban is megelőlegezek egy kb. 30% -os tuningot).
-
kicsitomi88
őstag
Ment a 300as Pll Cerka 504en is
-
freeapro
senior tag
vicces, hogy a 2140-et nem mertek meghuzni
-
perempe
veterán
Aki Celeront (vagy Sempront) vesz, az nem fog hozzá hiperszuper lapot venni. Egy olyan cikknek örülnék, ahol az olcsóbb alaplapokat (pl. 10-15K-s AsRock lapokat, és társaikat) tesztelnétek tuningolhatóság szempontjából.
A 3,85 és 5GHz-es tuningok helyett lehetett volna kicsit hétköznapibb, esetleg közbeeső értékekkel is kitölteni a táblázatokat...
-
Komplikato
veterán
Egyébként ez a teszt nagyon jó, és nagy szükség is volt rá, mert mostanában a vevők nagyon nincsenek képben prociügyileg. Egyik kollégám is vett ideiglenesen Celeron 4xx procit, aztán olyan jól ment tuninggal alatta neki minden, hogy még mindig az van neki a gépben.
-
Rabbitf_24
addikt
Celeron D tényleg szar, nekem is volt, melegszik, meg hiába toltam 4 giga fölé,
(3.2) nem láttam semmit..... -
barnam_
nagyúr
Azthittem képzelődök hogy ilyen procikat tesztelnek, de mégis
Na megyek és elolvasom. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Komplikato #1 üzenetére
Igy igaz.Ha jol emlekszem a java 3200+ os sempi volt. 128K masodlagos cache-vel. Vagy 256?Fene se emlexik mar.
-
Komplikato
veterán
"ugyanis kétcsatornás memóriavezérlővel ellátott, Socket 939-es Sempron nem létezett"
Dehogynem, de csak gyártóknak. Egy rakással adtak el FuSi gépet itthon is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Hat processzor, két platform és rengeteg teszteredmény.
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest