Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Blindmouse #20 üzenetére
Ezért kalibrálom először egy higanyos laborhőmérőhöz. Van otthon egy marékkal. Így kiesik az offsethiba, marad a zaj, amit meg szépen mozgóátlaggal simítok.
-
válasz
Blindmouse #18 üzenetére
Higanyos, tizedfokos laborhőmérőhöz fogom kalibrálni a szenzorokat, elméletben nem volna rá szükség, de sajnos ezek a szenzorok szeretnek hazudni. Ha kalibrálás megvan, akkor a szenzor elméleti pontossága akár 2^(-4), azaz 0,0625 °C is lehet. A datasheet alapján a használt intervallumban (40 - 60 °C) a szenzor +/-0,5 °C pontossággal dolgozik (17. ábra), ráadásul a méréseket többször megismételve (750ms időközönként ismételhető) és a kapott értékeket folyamatosan átlagolva (mozgó átlag: mindig az utolsó tíz mérés átlagát tekintem aktuális hőmérsékletnek) a mérési hiba -0,15/+0 °C értékre szorítható le. Ez bőven megfelelő lesz a készülékhez.
-
válasz
Jim Tonic #15 üzenetére
Ez már nem igaz, csak egyszerűsített a cikkíró. Ott is megfő az étel, minden csak idő kérdése. Ott is emberek élnek, és nem esznek nyers kaját, sőt a Sous Vide-ban 50 °C-on is megnőmegfő.
Teljesen más mint a párolás. Itt az étel nem érintkezik sem vízzel (a vízgőz is víz), sem oxigénnel, és a hőmérséklet is tervezett, nem random. Párolás során van egy levegőhőmérséklet, ami úgy-ahogy szabályozható, de a vízgőz lecsapódása hűti az ételt, annak hőmérséklete nem tervezhető.
-
válasz
Jim Tonic #12 üzenetére
Mindhárom állítás igaz.
1. Valóban nincs effektív vákuum. Azért kell vákuumfóliázni, mert így a zacskóban nincs jelen hőszigetelő levegőbuborék, ami miatt nem lenne garantálható a maghőmérséklet, továbbá se a főzés során, sem pedig a későbbi tárolás során nincs jelen levegő, így az étel nem oxidálódik, jobb az íz, és tovább eltartható.
2. Valóban nem forr a víz, és amúgy is lényegtelen, a főzéshez nem forrás, hanem hőmérséklet kell.
3. Magas fekvésű területen alacsonyabb légnyomás és alacsonyabb forráspont mellett nehezebben főnek meg az ételek, ezért is van szükség rendkívül hosszú főzési időre. Cserébe jobb a főzési minőség.
-
válasz
Jim Tonic #10 üzenetére
Igen, a fázis megszakításának igénye nekem is megvolt, de nem volt ötlet, hogyan tegyem meg. A plusz relés gondolatod adta az ötletet, hogy mivel úgyis más (ugyanaz csak négycsatornás változatban) relélapom van, ha mindkét eret megszakítom, akkor garantáltan közte lesz a fázis.
Az ssr pontos típusa Omron G3MB-202P. A datasheet alapján 1.5mA a szivárgó áram, ami nem gáz.
Mivel elég "open source" a projekt, nem szívesen kötném fixen a hálózatba. Ha ipari/vendéglátós készüléket gyártanék akkor más volna a helyzet, de ez most nincs tervben. Így marad a próbanyák, a rendes Cortex-M kontroller helyett az AVR, és az RTX helyett az Arduino.
-
Pontosan hogy érted, hogy direktbe kötnéd?
Annyit biztosan felhasználok az ötletedből, hogy mivel amúgy is 4 csatornás SSR-em van, megszaggatom a fázist és a nullát is, így biztos, hogy közte lesz a fázis.
A fix hőmérsékleten tartáshoz elég lesz pár százalék kitöltés.
Minden ételnek megvan a saját receptje, ami garantálja a sterilizálást.
-
válasz
Blindmouse #4 üzenetére
Kínából az elektronika is lassan ér ide
Posta hozza...
-
válasz
Blindmouse #1 üzenetére
Az alkatrészek egy része már egy hete úton van, remélhetőleg jövő héten megkezdhetem az összeépítést
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest