- Mini-ITX
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- A manapság optimális specifikációkra törekszik az MSI QD-OLED monitorja
- Processzor árak megváltozása Windows 11-gyel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autóhifi
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
-
Felpörög az asztali CPU-piac a következő pár hónapban
ph A friss pletykák szerint az AMD és az Intel is a frissítésein dolgozik.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Egyre több európai használja a Telegramot, ezért megkereste az EU
it Hamarosan sokkal szigorúbb szabályozás alá esik az EU-ban a Telegram, mivel egyre több a helyi felhasználója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim Tonic
nagyúr
Közben utánanéztem, mi is ez, mert nagyon jól hangzik. Kicsit összezavarodtam. Itt ezt írják:
Az eljárást tévesen nevezik vákuum alatti főzésnek, habár a szó szerinti fordítás helyes.Az előkészítés valóban vákuumfóliázó készülékben történik, a levegő valóban el van távolítva a csomagolásból, de abban a pillanatban, amikor a zacskó leforrasztását követően a készülék ráengedi a környező légnyomást a vákuumkamrára, az a csomagot azonnal összepréseli, és a csomagban a nyomás a légköri nyomásra növekszik. (Egy membrán -jelen esetben a zacskó fóliája- jól ismeri a fizika törvényszerűségeit, és a két oldalán a nyomás emiatt azonos.)
Ebből következően az a megállapítás, hogy az eljárás fontos előnye, hogy a víz forráspontja 20 °C-ra csökken enyhén szólva is téves. Az persze tény, hogy vákuumban a víz forráspontja akár 20 °C-ra is csökkenhet, csak fentiek szerint itt nincs vákuum, és az eljárás szempontjából ez a megállapítás teljesen közömbös. Lássuk be érdekes látvány lenne egy szobahőmérsékleten asztalra helyezett vákuumcsomagolt étel felforrása, vagy egy hőközlés nélkül főzésre használt vákuumfóliázó gép.
Ez pedig még jobban összezavar:
Biztosan mindenki hallott már arról egyébként, hogy magas hegyen (ahol alacsony a légnyomás) nem, vagy csak nehezen fő meg az étel mert ott a víz alacsony hőmérsékleten forr!
Akkor most ennél miért fő meg mégis az étel?Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini-ITX
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- A manapság optimális specifikációkra törekszik az MSI QD-OLED monitorja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen