Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
2014 április elején jelent meg, hazánkban mindhárom nagy szolgáltatónál megvásárolható volt, több színben is. Természetesen elérhető kártyafüggetlen készülékként is.
Jelenleg a 6.0-ás frissítés elérhető a független és az összes szolgáltatós készülékekre is.
Utolsó Frissítés 2016.07.28.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Giorgio1313 #6794 üzenetére
Látom korán van...
-
sys25
aktív tag
Nagy dillemában vagyok!
Venni akarok az S5-höz egy Spigen Tough Armor tokot+Spigen Tempered Glass-t.
Nézegettem az árakat itthon és a kínai webshopokban is(Aliexpress,Dealerexpress,Tinydeal) és nem tudom hogy most itthon árulják drágán,vagy a kínai webshopokban copy van!
Azért nem mind1 az ár,kínából a tok+fólia bőven olcsóbban kijönne mint itthon csak maga a tok,és akkor az itthoni árban még a posta sincs benne!
Van valakinek tapasztalata ilyesmiben? -
mediumgecso
őstag
Üdv Mindenki!
Ma beléptem a klubba egy fehér példánnyal, ajándékba kaptam.
Nagyon gyors, szép kijelző, minden OK...DE az automata fényerő állítás nagyon gázos, sötétebb szobában indokolatlanul leveszi a fényerőt. Nálatok is ilyen? -
Yogibear974
senior tag
válasz
Cobrusz #6777 üzenetére
MH 1700. Remek a készenléti idő, az aktív használat is. Zene fogadásra is jó. Iszonyat hatótávolság. Nem interferencia érzékeny. A folyamatos s5 fw frissítésnek köszönhető. (eleinte volt ptobléma).
Negatívumként annyi, hogy amennyiben kiesik a vételkörzetből utánna nehezen csatlakozik rá a telefon audiórendszerére. Ilyenkor vagy csatlakoztatod a telón, vagy ki-bekapcs a headset. -
törölt tag
válasz
Giorgio1313 #6789 üzenetére
És a Knox számlálót sem nézik.
-
Giorgio1313
aktív tag
Ami még nevetséges szerintem hogy amikor tervezték a telefont tudták hogy sok baj lesz vele és ezért csinálnták ilyen egyszerűen szerelhetővé... Kérdeztem att-nél ott mondta a srác hogy ne is szarakodjak garanciával hanem vegyem meg a pockot és cseréljem ki. Igaza volt gyorsabb és nem ugrik garancia
-
Giorgio1313
aktív tag
válasz
kengyel #6776 üzenetére
Youtube on van fent egy csomó videó de le is írhatom. Leveszed a hátlapot és alul található két csavar. A baloldalit kicsavarozod és óvatosan leveszed. Ott ertelemszeruen látni fogod hogy van a kis darab befűzve. Csere csavar vissza és ennyi. Szó szerint 2perc volt. Ebayen van OEM USB door pár dollárért. (bocs a kusza ekezetekert)
-
N.otorious
senior tag
Utorrent az írja : Failed to add torrent
Esetleg valakinek jelentkezett ez a hiba? Egyik napról a másikra jött elő.....
-
vgezus
csendes tag
Nekem is ilyen volt az első töltésnél, rosszul érintkezett a gyári kábel a gyári töltőbe, párszor ki-be és megjavult, most már gyorsan tölt. Onnan vettem észre hogy valami gond van, hogy a Beállítások, akkumulátor menüpontban töltés állapotánál nem AC-t írt hanem USB-t .
-
Cobrusz
senior tag
Valaki használ bluetooth headsetet a telefonhoz?
Melyiket ajánlanátok?
Kinéztem a Samsung MH 1200-at hozza, ez volt a legolcsóbb.
Ezzel tökéltesen működik?
Vagy esetleg más tipus ami ugyan ilyen árban van? -
kengyel
nagyúr
válasz
Giorgio1313 #6773 üzenetére
Erre a cserére kíváncsi lennék. Leírnád az útmutatást ?
-
ntomi0730
senior tag
válasz
Az enyémnél még nem vettem észre. De hogy kell cserélni? Írtad, hogy egyszerű. (Bár tartalékba elférne itthon) Linket tudsz?
-
sys25
aktív tag
válasz
Azt én írtam!
Amúgy már én is néztem azokat az ajtókat,lehet hogy rendelek majd egy párat!Ha 2hét alatt így kilazult a gyári,kitudja hogy a másik meddig bírná,inkább legyen pár a fiókban! -
ntomi0730
senior tag
válasz
#09819904 #6764 üzenetére
Az S5 mini-.n sincs védve az USB, és mégis vízálló...
Más: Ezt az ajtót lehagyhatták volna, bár az elmúlt 3 hónapban nem vettem észre, hogy "gyengült" volna. Voltam már vele medencében, persze önhibámon kívül, kerti parti volt, és "beleestem" ruhástól...
, de szerencse semmi baj nem lett. Bírja a vizet.
A gyári töltővel kb. másfél-két óra alatt feltölt.
-
sys25
aktív tag
válasz
Burt1793 #6769 üzenetére
De az akkor se normális hogy ilyen lassan tölt neki,ha közben más S5-je,mint az enyém is,sokkal gyorsabban tölt!Akár az android hibája,akár a hardveré,én szervízbe vinném.Drága teló ez ahhoz hogy "Ráérek megvárni" mondattal legyintsek egyet.
Amúgy a gyári adatok szerint 0-ról 100%-ra 122 perc alatt kellene feltöltenie. -
sys25
aktív tag
A 3.0 kábellel nem mész többre,a töltőfej 2A áramot tud csak leadni!Az usb 3.0-nak adat átvitelnél van csak jelentősége!Szerintem a vagy a telót töltőelektronikájával van a gond,vagy a töltővel!
Szerezz valahonnan kölcsön egy másik 2Amperes töltőt,próbáld azzal tölteni,ha azzal se jó,akkor irány a szervíz mert a telóval nem ok valami! -
-
törölt tag
válasz
Burt1793 #6763 üzenetére
Na, vajon miért van zárva az IP védettségű telefonok töltő része?
Mert olyan anyagból van ott a cucc, ami elkezdene rozsdásodni. Ami mihez vezetne? Barna színhez. De azon kívül? Érintésvédelmileg már nem lenne biztos a készülék és bármikor zárlatos lehet.
Vezessem le méghosszabban? -
Burt1793
veterán
válasz
#09819904 #6760 üzenetére
De amikor nincs használatban az usb, nincs áram alatt. Nekem volt már olyan ismerősöm akinek beázott a sima telója. Az usb még működött, de a kijelző már nem, oké ebből nem lehet messzemenő következtetést levonni, de azt hozzá kell tenni, hogy a nem vízálló telefon volt.
-
Atii91
tag
Sziasztok!
Az normális ha 2,5 óra alatt 10ről 60%ra töltödik a teló?
Nekem ez rohadt lassúnak tűnik. Mit lehet ilyenkor tenni? -
-
Seaky
tag
A beázás védelemmel kapcsolatban csak annyit hogy a kis családdal voltunk strandon. Asszony a gyerekeket fotózta derékig érő vízben, majd egy időzített zuhatag ráömlött. Semmi gond nem volt a telóval.
Direktbe én sem raknám be a vízbe, de nem kell fosni. Bírja a vizet -
Tybike81
őstag
Akkumulátorhasználatnál az ébrenlétnél folyamatos egybefüggő csíkom van, mitől lehet?
Android rendszer van az első helyen 22% után Google Play Szolgáltatások 17% majd kijelző 16% utána a többi. A Wakelock detector nem mutat semmit mert rootot kér. Mi lehet a gond az ébrenlétnél, és mivel tudnám mással kiszűrni. -
törölt tag
válasz
AndrewTdi #6750 üzenetére
Anno amikor az Xperia Z-nél közölték, hogy az bírja a strapát akkor szereztem. Aztán egy darabig jó is volt...
Azóta nem hiszek az ilyen dolgokban.
Amikor megvettem az S5-öt akkor ez csak részbeni szempont volt. A Partneroban akitől vettem egyből közölte, hogy ne akarja delfinnek nézni a telefont. -
AndrewTdi
addikt
válasz
#09819904 #6749 üzenetére
hát én a S3-at is használtam esőben és vizes kézzel medence mellett. Ahhoz szerintem nem kell IP minősítés.
De az, hogy IP minősítés mellett beázik a telefon mondjuk egy vödör vízbe téve, az vicc, főleg, hogy ez volt az egyik nagyon errefelé billentette a mérleget. Van két kisgyerkőcöm és mdenecében, fürdőkben, strandon sokat akarnék fotózni vele. De így?... -
AndrewTdi
addikt
Akkor egy autós kihangosító és egy ilyen audo diag cucc elmenne rajta egyidőben?
-
AndrewTdi
addikt
Engem sepciel nem zavar az, hogy a közel 2 gb ram 80-90%át felzabálják a programok addig amig nem lassul be, nem zárja be őket, vagy le nem állnak. Jól hangzik, hogy a CM alatt nem éri el a 1GB-t, de azért van a 2, hogy ki legyen használva, nem? nekem 1,6 foglalttal sem röccen meg.
Viszont wifizve, játszva, netezve nekem kb picivel több, mint 5 óra kijelzőt bír ki a készülék, 6-ot még nem tudtam belőle kihozni. De amúgyis minden éjjel töltőn van.
Viszont az elég fájó pont számomra, hogy ennyi szopás van a telefon vízállóságával. nem is értem hogy kaphatott egy IP67-et...
szerk: Hát ez?
szerk2: tud olyat a telefon, hogy Bluetoothon egyszerre 2 dologhoz legyen kapcsolódva?
-
alldaybig
tag
remélem az android L jön még a készülékre, biztos jön mert nexus 5ön már developerként tolja vele a kollégám
-
kengyel
nagyúr
válasz
Maranello74 #6694 üzenetére
Nem vettem volna semmi esetre sem. Maradtam a Samsungnál, gondolkodás nélkül
-
alldaybig
tag
nos, nekem kell majd a telepítő, mert sosem csináltam ilyet, illetve egyszer vmi hasonlót az omnia 7esem wp-jével
haha most mondta android szaki haverom h másfél éve van kiírva xda-n vérdíj annak aki nullázza a knoxot
100.000 dolcsi XD h ebből mi igaz minem...."mer e-fuse alapú a knox, ha hozzányúlsz, hardveres változás megy végbe
ami nem visszaállítható"
ezt írta
-
Criton
veterán
válasz
#09819904 #6726 üzenetére
hát érdekes a knox számláló, xda-n pl nem tudnak róla
Installer viszont S5-re nincs
, aki meg már Custom Romon van, annak nem kell, ez főleg annak jó, aki még életében nem csinált semmilyen rendszerváltoztatást.
(#6728) zx6r: note3-nál találtak megoldást, ami működik is, szintén xdan van fent
-
törölt tag
Van működő Knox nullázó! A szervizes kolléga ugye mivel állít helyre telefont?
Odinnal. S mivel nem árt az óvatosság így van külön program rá. Állítása szerint a neten már kint van.
A CM csapat készített egy sima kis telepítőt amivel simán megcsinálja a romolást. Ha jól rémlik akkor még talán a Mobilaréna is írt róla. De lehet másik oldal!
Ez azoknak van akik nem akarnak vagy épp nem tudnak még romolni.Átlagosan ismert alkalmazás a Clean Master. Vannak jó funkciói. De, mint írtam van egy oldal ahol vannak más alternatívák.
-
Criton
veterán
válasz
#09819904 #6721 üzenetére
Stock ROM alatt én a gyártó által adott szoftvert mondom.
(#6719) pszichiáter: itt pontosan milyen installeről beszélsz? mert itt a CM11 Nightlyt recoveryn keresztül kell felrakni, és nincs semmilyen telepítő.
(#6718) pszichiáter: a probléma, hogy a knox számláló ugrását itt Magyarországon nem fogadják el, Németországban, Angliában és Amerikában sem foglalkozik vele a szerviz.
Ezen kívül, mivel már van a piacon Knox nullázó : S5 esetében még nincs
(#6723) pszichiáter: A clean master miért olyan nagy dolog? Nekem nem vállt be, valamint xda-n is többeket kérnek a mellőzésére.
-
törölt tag
A marketinghez innováció kell. Ennek eleget tett a Samsung. Az más kérdés, hogy vállalati szintű védelmet miért nem flottás szintű telefonok kapnak?
Például lenne a népnek S5, a vállalati szintnek pedig S5K alias S5 Knox Security. És akkor egyből mindkét tábor kő lenne szolgálva. -
tothl
addikt
válasz
#09819904 #6718 üzenetére
Ezt úgy csűrik csavarják ahogy tudják. Módosítás elleni számláló eddig is volt, ha ez lett volna a cél megcsinálhatták volna komolyabbra. A Knox egy adatbiztonsági rendszer, a számlálót is logikusan ennek biztosítására vezethették be, ezek mind kellettek, hogy vállalati szinten elfogadják a telót az USA -ban.
-
törölt tag
Ugyebár ami alapból fent van az nem stock!
Olyan értelemben alap, hogy az van gyárilag a telefonon. Viszont miután bele került több sokadik féltől származó alkalmazás illetve launcher, az már nem stock.
Lásd a CM romot. Ha alaphangon használod akkor csak egy alap boot kép van valamint egy csupasz ámbár funkciókkal bővített rendszer. -
alldaybig
tag
hát ez az, nekem 6 app fut és 350mega a szabad ram
jó amúgy nem akad be a teló így sem
tudom nem a pontokat gyűjtöd, csak azért említettem az antutu mert egyszerű számokkal jelzi ki h a telefon mennyire hatékony/korszerű/mekkora a teljesítménye/mennyire használható, vagy egyszerűen csak ad neki egy ratinget
a lényeg, hogy kéne egy lista, ami alapján le tudnám tiltani az alkalmazásokat/szolgáltatásokat manuálisan az jó lenne, már is felszabadulna a teló a gyári sz@rságoktól -
törölt tag
Beszéltem egy Samsung szervizes emberrel aki normálisan felvilágosított.
A következőkről van szó:
- A Knox azt hivatott biztosítani, hogy ne történhessen nem megengedett módosítás. Ha ez mégis megtörténik akkor a készülék a Knox által visszajelez. Ezt a Samsung úgymond rongálásnak tekinti és emiatt szűnik meg a garancia.
- Függetlenül attól, hogy egy romolás miatt elméletileg a hardver nem károsodik, a garancia ettől függetlenül érvényét veszti.
- Lehetőség van kivizsgálást kérni, amennyiben valaki bontatlanul vett át készüléket és annak mégis Knox 0x1 kódja van. Termesztésen a gyári hivatalos rendszer mellett!
- Ezen kívül, mivel már van a piacon Knox nullázó, így lehetőség van visszaállítani a számlálót. Ez nem hivatalos és elfogadott dolog, viszont ezt nem tudják kiolvasni. Illetve van Knox friendly root.
- Ha hardveres hiba történne akkor határeset a Knox számláló. Ez a helyi kollégán múlik.A wake up bug ismert hiba. Viszont ez is határeset.
Más infót nem kaptam. -
Criton
veterán
válasz
bendegruz #6712 üzenetére
szolgáltatós telefonok esetében a bootloader zárva van, így arra nem lehet felrakni, csak gyárilag független készülékre.
(#6714) alldaybig: nem AnTuTu pontgyűjtő vagyok, csak próbálom a CM11-et minden téren a stock romhoz hasonlítani. Jóval kevesebb memóriát zabál mint a gyári ROM. A gyárihoz képest jóval gyorsabb, itt tudom először mondani, hogy folyamatos minden a készüléken. Ha 15 app fut a háttérben, akkor sem érem el pl a 900MB memóriahasználtságot. CM11-el nincs lekorlátozva az ember, mint ahogy a stock ROM esetében.
Ha ez a prémium garancia olyan is lenne, ahogy azt minden tulaj megérdemelnél, akkor én sem nyúltam volna a rendszerhez. De ez Magyarország, a garanciáztatás meg lutri , vagy megcsinálják vagy nem, neked kell mindig bizonyítani, hogy a telefon gyárilag olyan amilyen. -
alldaybig
tag
de ez amugy tényleg szar, h a gyári rom televan samsung sz@rral, illetve akk külsö sd re sem lehet telepíteni
mer ugy mint Criton nak ha elszállna, akk én is tennék rá custom romot, de igy a gari az jóval többet ér mint 36k antutu helyett 46k :S
-
sys25
aktív tag
A 16 gigával még nincs is baj ha van sd foglalat,viszont a googlenak járna egy csicskalángos amiért a kitkatben letiltotta a külső tárhelyre telepítést!Nem is értem hogy ezt miért csinálták...
Igaz ennek tudatában legalább a Samsung lehetett volna bőkezűbb a tárhellyel,ha már a google idióta volt! -
sys25
aktív tag
válasz
Rascally81 #6704 üzenetére
A játékok elég rendesen elfoglalnák a belső memóriát,jobb helyük van a 32gigás sd kártyán!
-
Kékes525
félisten
F-Droid Ezen is van reklámblokkoló AdAway a neve. De ezzel a progival nagyon sok egyéb programot is le lehet tölteni.
-
sys25
aktív tag
válasz
Rascally81 #6701 üzenetére
Köszi!Adblock jön is lefelé!
Azért még van pár dolog amihez kell a root,pl az sd kártyára telepítéshez.
Vagy le vagyok maradva és arra is van már más megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megjött az aktuális csúcsmodell, a Samsung megint odarakta magát, ennek ellenére vannak, akik többet vártak. Pedig igen jó telefont tettek le az asztalra.
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem.
OFF topic a nem szakmai dolgoknak.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Vicces képek
- Asztrofotózás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest