Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mexel

veterán

válasz banhammer #924 üzenetére

Erről írtál valahol bővebben? Ilyen problémák érdekelnek, és éppen az egy év gari és az Acer név miatt nem merem rögtön megvenni (pedig sok mindenben felülmúlja az asust és samut is szvsz)

tasika16: nekem az S- pen nem hiszem hogy számítana, mert a páromnak netezésre, fotók nézegetése, youtubra és emailezésre kellene, néha xml és doc fájlok olvasása és írása ami még szóba jöhet. Szerintem a használati praktikusságban sokat számít hogy hol vannak a csatik, hogyan és hol fogom a kütyüt ( nyilván asztali pc-knél ez nem szempont, de ez kézben tartható eszköznél az ergonómia az elsődleges lehet).
    Nézegettem a transformert, de sajnos az nem 130 hanem inkább több, és cserébe egy billentyűzetet kapok (az usb-t és aksit nem számolva)
    Ennél olcsóbban vehetek egy bluetoth bill+egér kombót amit másik kütyühöz is tudok használni ha éppen írni kell. ( ez persze csak egy szubjektív vélemény, mert még nem használtam én sem tab-ot folyamatosan - nem is akarok, én pc beállítottságú vagyok, szerintem nem válthat ki egy laptopot vagy asztali gépet, inkább játékszernek és divatnak tartom)
    Fontosabbnak tartom a kijelző minőségét és az akksi kapacitását, utóbbi csak rosszabb lehet ahogy múlik az idő. (ami most 5-6 órát megy az egy év múlva már lehet hogy csak 2 óra, és akkor már számít hogy hol van a töltő csatlakozója) A bővíthetésről ne is beszéljünk, manapság rendkívül kevésnek találok 16, 32 és akár 64gb-ot is. ( nem értem miért nem építenek a gyártók be egy normál usb csatit, hiszen minden az usb körül forg)
    Tetszik egyébként az asus dokkolós kütyü, de drágább mint egy átlag laptop. Akkor inkább nem adom el a Lenovo 13"-os laptopot, mert úgyis alig adnak valamit érte, és veszek egy olcsóbb tabletet, mert akkor marad a tárhely+windows és egy tablet a játékokra, youtubra, és marad a laptop a munkára. Elvből nem adnék ki túl sokat egy olyan eszközre ami még nagyon kezdetleges, a gyártók most kezdik keresgélni az utat hogy mi legyen a jó, és nagyon hamar elavul. Még így is sokallom a kb 90-120-ig terjedő bruttó árat ezekért az eszközökért, mert sok a kompatibilitási probléma, nincs normális support, (főzött romok kellenek ha azt akarjuk hogy jók legyenek), spórolt anyagok és túlárazás van, csak mert divat.
    én szívesen megpróbálnék egy-két olcsóbb eszközt, de felhasználói élményben ( főleg egy lánynak) számít a design és az első, külső benyomás. Persze használat közben is látszik az olcsóság. ha nem munkaeszköz amit ütni-vágni kell és nem kár érte akkor muszáj leszek egy jobb darabot venni.
    Ezért az árért régebben sokkal jobb laptopot, főként ma is jobb pc-t össze lehet rakni, de az nem annyira divat, esetleg érteni is kellene hozzá. Az android adja el ezeket a kütyüket ( félreértések elkerülése végett: szeretem a droidot és nagyon tetszik), sok olyan ember is használhatja akinek a normál szintjét már meghaladná egy pc/laptop.
    Bocs ha már megint sokat írtam. :)
    Egyébként nagyon Samsung párti voltam/vagyok, szeretem a termékeiket (tv-m, telefonom, vinyóim azok és újból vennék is samu tv-t), de sajnos a note nem győzött meg egy-két értelmetlen spórolás és ötlet miatt. A vas nagyon ott van, a nexus után/mellet a legerősebbnek tűnik (most még) de a kijelző, a külső tervezés, az olcsó anyagok kicsit úgy tűnnek mintha a felhasználókat vezetnék a samsung fan hozzáállás felé, mert úgy is megveszik mert samsung. Majdnem minden jó, de azért ha mindent vivő (jó árú) kütyüt szeretnék akkor kellene minimum egy GorillaGlas (az S-pen miatt főleg), egy full HD kijelző ( a vas bírná), nagyobb akksi és kicsit minőségibb anyagok és átgondoltabb csati kisoztás. (fektetett nézetnél oldalt a hangerő és jack kimenet, másik oldalon a tápcsati, ha dokkolás miatt kell akkor alul egy érintkezős csati pluszban, szabvány mini usb és mini hdmi, normál usb csatiról nem is beszélve). Mindezek alig dobnák meg az előállítási költségeket, de lenne egy olyan masina ami mindent üthetne ár/teljesítmény arányban. Ennek ellenére olyan mintha a gyártók szándékosan nem csinálnának ilyet. illetve azért nem mert így 14$-al olcsóbban kijön és így 358%-os haszon van az eladáson, nem csak 344. Spórolnak a memórián is, ami 16gb-onként számolva sem nagy összeg, (ebben az I termékek a legjobbak, 16gb kb mindig +30e ft).
    Nagyjából így gondolom, de nem is tudom miért írtam mindezt le :) bocs.

Új hozzászólás Aktív témák