- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
válasz
apaszka #19898 üzenetére
Akkor neked is várnod kell, amíg a szolgáltatód (és a többi is, akik szintén építik ki a maguk 5G rendszereit...) "rendezi a sorait" . Az én olvasatomban, egyelőre, továbbra sem az SM-N960F -en futó firmware -ben van a hiba.
Nincsen külön DBT firmware, de ha tesztelted az új OXM -et, és nem változik azzal sem, akkor azért jelezd.👍
Szerintem, ha készülék oldalról is kell finomhangolni a megváltozott hálózati körülményekhez, akkor első körben, az, a szolgáltatói (ODX, OVF) fimrware frissítéssel fog érkezni, és csak utána a független (OXM) -re. -
gerner1
nagyúr
válasz
apaszka #19895 üzenetére
Letöltés, jelenleg, a Frija -val lehetséges, ahogy nemrég írtam. Egyébként feleslegesnek gondolom csak ez miatt letölteni, mert más készülékek topikjaiban is van "jele" a problémakörnek (a teljesség igénye nélkül, egy ilyen példa a szifon topikból : LINK , vagy pl a Redmi note9 topikból 1példa: LINK ,stb, stb, stb...), de a legtöbb gyártó készülékeinek topikjaiban, a többségnek megoldást hozott a VoLTE kikapcsolása.
-
apaszka
veterán
válasz
thedarkfox #19892 üzenetére
A Faceeen a Note 9 csoportban többen panaszkodnak ilyenre! Viszont más készüléknél ez nem jelentkezik! Véleményem szerint itt rontottak el valamit!
Le akartam tölteni a friss DBT-t ,hátha javították ,de nem lehet sajna mert csak errort dobál eléréskor is!
SamFirm_v0.5.0 -tel sem jön -
törölt tag
Sziasztok!
Amikor megnyitottam a Facebook alkalmazást utána nem sokkal jelzett a Messenger, hogy valaki (számomra ismeretlen, külföldi nevű) üzenetet akar küldeni nekem. A Messengerben nem volt sehol sem ez az üzenet, még az engedélykéréseknél sem. Lehet ez valami vírus? Kerülhetett a telefonra valamilyen kártevő? Be lehet valahol állítani, hogy a Messengeren ne tudjanak ismeretlenek üzenetet küldeni?
-
thedarkfox
senior tag
válasz
apaszka #19890 üzenetére
Országos áramszolgáltatói feljesztések/karbantartások vannak. Emiatt több helyen nem kapnak villanyt az adótoronyok X-órától Y-óráig. Ez a hálózatot leterhelheti/eldobálhatja a jelet. Céges kártyám Telekomos ott nekem is jelentkezett és az egy j3, a note9 vodás ott most nincs ilyen.
[link] -
apaszka
veterán
Két napja elkezdte telekomos telefon, hogy engem nem hall a hívó fél!
Cefet helyzet volt 4 alkalommal!
Ma SIM kártya csere volt, gyors, de nem bízom benne.Eddig soha nem volt gond vele, de most marhára berágtam! Új munkahely ajánlat nem ért el, csak hallozzzztammm 4x
-
Prien
addikt
Csak egy gyors kíváncsi körkérdés: ti rajta hagytátok a telefon hátlapján lévő címkét vagy leszedtétek vásárlás után?
-
Somatom
veterán
válasz
gerner1 #19880 üzenetére
Használtad már? Nem kér hülyeségeket? Egyszer kaptam egy hasonló letöltő linket. Telepítettem, aztán kezdődött a szokásos tortúra. Vmi net.frameworköt akart, ami meg különböző verziók miatt nyavajgott. Csak arra volt jó, hogy újra tudatosítsa bennem, hogy miért nem használom azt a Windows nevű borzalmat.
-
gerner1
nagyúr
A firmware letöltésről jut eszembe... Sajnos, a SamFirm -mel egyelőre nem lehet letölteni (v0.3.9) semmit.
Frija v1.4.3 -mal viszont igen, és ezzel -elvileg- lehet régebbi firmware -eket is letölteni. -
tetova
tag
Van új OXM-es firmware DBT-re. Még nem néztem meg tüzetesebben, de sima novemberi biztonsági frissítésnek tűnik.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Vásároltam egy gyári HDMI Dex kábelt. Azonban a monitoromon csak DVI port van. Milyen átalakítót tudnátok ajánlani amivel hibátlanul működne? (gondolok itt esetleg aki már csinált ilyet és probléma mentesen fut neki)
-
gerner1
nagyúr
válasz
#24536576 #19870 üzenetére
Sajnos a gyári samu kábelek sem nagyon bírják a sok usb csatlakoztatást sem. Az évek alatt ~8-10db kábelt biztosan cseréltem már (nekem a szifon gy.kábelei is megadták magukat), más készülékekhez kapottakat is.
Megtörnek, elkopik a csatlakozó, vagy a csatlakozóban lévő pin -ekről lekopik az a néhány mikron ipari arany, vagy ezek rugói gyengültek el, teljes (vagy részleges) szálszaki nyakban, stb, stb...
Mi vettünk néhány kábelt más gyártóktól, és egyik másik egész jól bírja a 'strapát'.Nálunk, egyedül azok használhatóak sok év után is, amelyek a v.nélküli töltőpadokhoz vannak állandóan ugyan úgy csatlakoztatva, és "utaztatva" sosem voltak.
-
-
tylerddd
veterán
válasz
gjoco1 #19865 üzenetére
Igen, de randomra. Van, hogy egy hétig semmi, aztán többször ki-be kell dugnom, hogy ne reklamáljon. Általában a gyári töltővel és a külön vásárolt Samsung kábellel, mert az eredeti már kuka jó ideje. Én arra gondolok, hogy ez kábel baj lesz, ugyanolyan fogyóeszköz, mint az iPhone-ok kábelei voltak. Pedig jó ideje már szekrény tetején, "kinyújtva" tárolom, hogy a feltekeréstől ne törjön esetleg.
Én i6s-ben cseréltem akkut és sikerült. Rendeltem szerszámot és akkut ebay-ről és videó alapján megcsináltam. Ez egy fokkal húzósabb lenne, mert a kijelző ragasztva van, visszaszereléskor is ragasztani kellene. Az iPhone csavarozva volt.
-
gjoco1
addikt
válasz
tylerddd #19864 üzenetére
Kábeles töltésnél "sikítozik" Neked?
Én,ha laptopra kötöm,akkor szokott néha figyelmeztetni.Kábelen még nem vettem észre,de szarügy,mert időm nagyrészét gép előtt töltöm és rajta lóg,ha kell a gépen.Ki-be huzigálom,de nemnagyon hajlandó tölteni.Ha megunom és ránézek azt veszem észre,hogy minuszba "tölt".Egyébként csatlakozom "rohadjon meg, aki a házilag cserélhetetlen akkut kitalálta"...
-
tylerddd
veterán
válasz
juuzer #19859 üzenetére
Persze, ez így van. Az iPhone X volt az, ami behozta a prémium prémiuma kategóriát és onnantól elgurult a gyógyszere mindenkinek. A tényleges fejlesztés pedig ha azt vesszük, inkább a Pro meg Ultra modelleké lett, de ott sem eget rengető az elődökhöz képest.
Amit viszont lekövethetnének most majd az Apple-től, hogy ne legyen akkora szakadék alap és Ultra között. A 12 és a 12 Pro között minimális a különbség, szinte csak a kamera és árban azért közelebb lenne számomra a kifizethetőhöz.
+ kérdés mindenkihez: A teló mostanában elég sokszor jelzi, hogy nincs jól csatlakoztatva a töltő. Fújkáltam, tisztítottam a teló csatlakozóját, az USB-C végét, de akkor is. Kábel törésnél is jelezhet ilyet? Mert ugye a hibaüzenetnél a csatlakozókat kéri, hogy ellenőrizzem.
-
válasz
MaCS_70 #19861 üzenetére
Így van, kinek mennyit ér a telefon töltögetés.
Alapvetően nem igazán volt még akksi gondom, hogy 100%-ra töltöm minden este. Sőt ismerek nem egy olyan S8 tulajt( 3 éves készülékkel), hogy nyúzza mint az állat a telefont már már nem is normális üzemben, és SZINTE kutya baja az akksinak.Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen pazarlásnak és értelmetlen környezetterhelésnek tartom a megelőzhető akkucserét.
Isteni szerencse, hogy nem azt írtam ,hogy félévente telefont cserélek.( Nekem a N8 addig fog menni, amíg meg nem döglik, az tuti. )Ja, és persze rohadjon meg, aki a házilag cserélhetetlen akkut kitalálta...
Ezt én is így látom!Peace!
-
válasz
gyuri81 #19845 üzenetére
Csatlakozva Pughoz.
Pont erről van szó: kinek mi mennyit ér. Van, akinek fontos a teljes kapacitás kihasználása, de nekem például pont sokkal kisebb gondot okoz a napi rövidebb töltögetés (gyakorlatilag nulla kellemetlenség), mint hogy egyszer el kelljen mennem egy szervizbe és időt, pénzt és macerát áldozni egy olyan műveletre, amit könnyedén elkerülhettem volna.
Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen pazarlásnak és értelmetlen környezetterhelésnek tartom a megelőzhető akkucserét.
Ja, és persze rohadjon meg, aki a házilag cserélhetetlen akkut kitalálta...
MaCS
-
allein
addikt
válasz
thedarkfox #19854 üzenetére
biztos nem lehet kikapcsolni?
-
allein
addikt
Sziasztok, a facebook messengeren ki lehet kapcsolni a hang èrtesìtèst? Belèptem az alkalmazàson belül a hangjelzèsek rèszre, de nem talàlok olyat, hogy nincs hang.
-
Lezl
tag
válasz
gjoco1 #19833 üzenetére
Nem én akarom természetesen cserélni csak bizonyos modelleknél mondják ha megbontják onnan oda a vízállóság azért érdekel hogy jelen esetben majd ha aksicserére kerülne sor akkor hogyan érintené a dolgot mert a mai mobilfelhozatalt nézve még egy ideig marad a note9 és az xperia 1 nem vagyok hajlandó 300k huf felett mobilra költeni senem egy noccsotv vagy kameralyukat elviselni
-
válasz
#24536576 #19848 üzenetére
Orulok neki, nekem meg elso szetszedes utan kuka. Most ezzel barmelyikunk allitasa is cafolva lett?
Nem, csak annyit jelent, hogy megbontas utan lutri...
Azt mar inkabb nem kerdezem, hogy a mobilnet hasznalatnak mi koze van a toltesi maximumbol adodo wear cycle-hoz..
Mindenki ugy hasznalja a telefont, ahogy igenye es kedve van ra, ettol meg teny marad, hogy nem maxra toltessel es kopra meritessel novelheto az akku elettartama, ennyi.
-
válasz
gyuri81 #19840 üzenetére
Az elmeleted alapjan nem lehtne semmilyen korulmenyek kozott kihasznalni az akku nevleges maximalis kapacitasat, ami nem felel meg a valosagnak
Az a resze igaz, hogy a 0%-ra merules valoban nem 0, hanem kb 3-5% biztonsagi tartalek van... a 100% viszont valoban a maximalis elerheto kapacitasig torteno toltes.
-
válasz
MaCS_70 #19835 üzenetére
Nekem más erről a véleményem.
Amit te látsz 100%-ot az valóban nem az akksi full kapacitása. Ugyan így van a 0% is...Ergo mindkét szélső értéknél van még tartalék.
Akár mondhatjuk azt is ha túl sokat töltögeted 80-30% miatt akkor az USB fog jobban kopni.
Illetve nagyon kompromisszumos a 80-30%. Azaz csak 50(!)-ot használsz az akksiból, az meg valljuk be nem sok. -
-
válasz
#24536576 #19836 üzenetére
Ezért írtam, hogy "akinek belefér". Nekem így is elég két naponta tölteni -- viszonylag keveset nézem a kijelzőt.
"Tötltögetés meg ugyan úgy növeli a ciklusszámot."
Nem tudom, hogy konkrétan mit értesz ezalatt, de egy ciklus a 0-100%-os töltést jelenti. Az igénybevétel a cilkuson belül viszont nem egyenletes. Tehát egy 30-80%-os szakaszon történ töltés nem eggyel ugrasztja a számlálót, hanem saccra 0,2-0,25-tel vagy még kevésbé.
Közkeletű tévhit az, hogy maga a töltés megindítása számít.
MaCS
-
Ha nem jelent problémát, a 80%-ig töltés szó szerint csodát tesz. Kb. fele amortizáció, mint a 100%-os.
Alul meg hasonló a helyzet (bár más fizikai magyarázattal) 25-30% környékén. Ha valaki befér a két szélső érték közé, annak egy kis odafigyelést megérhet a többszörös akkuélettartam.Ja, és persze a gyorstöltés mellőzése. Ezek összességükben, mezei felhasználás esetén kitolják az akku hasznos élettartamát a telefonéra.
MaCS
-
gjoco1
addikt
Miért is?
Ha esedékes lesz a csere,beviszed a legközelebbi márkaszervízbe és jópénzért kicserélik.
Vélhetően megfelelő ragasztót használnak.Sufniba nem célszerű,mert tudja a jóég milyennel csinálják.Ebben a szegmensbe nem ajánlom csak szakszeríz álltal elvégzett akku cserét.
Korábban nézegettem videókat és brutálisan kapaszkodik az akku. Konkrétan szét kell bombázni.Ásó-kapa és egyébb kínzó eszközök..... -
gjoco1
addikt
-
juuzer
addikt
válasz
gyuri81 #19826 üzenetére
Köszi! Igazából csak azért gondolkodtam el rajta, mert 200k alatt ki tudnám hozni új előfizuval. (Most járt le a hűségidőm.) Annyiért még elég jó ajánlatnak is tűnik.
Nyilván a Note 20 Ultra lenne, ami baromira tetszene, de nem fogok 2 évig havi 30k-t kifizetni, vagy egyben 450k-t. Kicsit zavar is, hogy 2 éve a Note 9 volt A csúcs, majdnem 150 ezerrel olcsóbban. Szerintem a 120Hz meg az 5G meg az euró árfolyam azért ennyire nem indokolja az árnövekedést.
Mindenesetre köszönöm, marad a Note egy darabig még szerintem.
Amennyire megbántam, hogy nem Mate 20 Prot vettem anno, annyira megszerettem ezt a telefont.
gjoco1: Neked is köszi!
-
juuzer
addikt
Na igen, nekem is ez lenne a kérdésem, mert a Telekom már nyaggat, hogy lejárt a hűségidö, meg lejártak a részletek is. Mjuk nekem az ultraszéles kamera hiányzik ebből a telefonból. Meg az akksija 2 év után már elég gyenge. Meg az értesítések nem jönnek meg néha. De egyébkent ezeket leszámítva semmi bajom nimcs vele. És az Exynos-hisztit sem tolom.
-
seger
addikt
Sziasztok. Párom kinézte magának az s20fe-t. Nem használja a ceruzát csak nagyon ritkán, de meglenne nélküle.
Szerintetek a note9-et lecserélnie erre érdemes lenne? -
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Nekem tegnap frissült a telefon, és azóta egy borzalom lett a gyári tárcsázó. Ha megnyitom a tárcsázót, pár másodpercenként felugrik egy ablak, benne a "Smart Call alkalmazás állandóan leáll" üzenettel, és hiába próbálom leállítani, vagy a beállításokban kikapcsolni, nem hagyja magát, mindig visszadobja azt a hülye üzenetablakot.
Próbáltam a Smart Call frissebb verzióját letölteni, de az meg nem települ fel.
Találkoztatok ilyennel?Köszi!
-
foxymaci
senior tag
Igen a széleken tapadós és leugrott róla....
-
-
tylerddd
veterán
Nekem egy Sony Xperia ray-em volt lassan 10 éve, de az nagyon gáz volt 90k-ért. Igaz, akkor mindenben csalódtam és az i4s formájában jött a megváltás.
Nálam a Note 9-nél a fejlesztői menüben 0,5x-re van húzva minden animáció és tök jól pörög, nem érzem lassabbnak sehol. Pl. az anno premierkor vásárolt i6s-t három évig használtam, ami érezhetően belassult, sokkal jobban. Pontosabban itt nem is igazán érzem. Ami lassú volt eredetileg is Note-on, nálam és néha zavaró, ha havonta 1x használom, az a beállításokban való keresés.
-
Lezl
tag
válasz
tylerddd #19813 üzenetére
Sonyk szerintem nagyon jók nem lassulnak be úgy mint a Samsungok, nekem nagyon sok sony telóm volt szinte minden telefonom az volt még Ericcsontól kezdve 1-1 Samsung kitérővel (mini, első note és ez a note9) De a sonynál amíg lehetett telefonváltáskor vittem a swt beálitásokkal tovább nagyon sok telefonon át amíg az android engedte ezt és soha semmi bajom nem volt míg ezt a noteot már 2x újra kellett húzni...
Nem azt mondom hogy nem csúszik be a Sonynál 1-2 hiba frissítéskor de legtöbbször azt köv frissítésnél javítják...
-
tylerddd
veterán
A Sony-k jók ilyen téren? Szinte alig adnak el telefont, azt gondolná az ember, hogy nem igazán törik magukat emiatt ők sem. Én 3 iPhone készülék után jöttem erre a telefonra és totál pozitív csalódás minden értelemben, hardveresen és szoftveresen is. Nem tudnék jelenleg okot mondani, hogy visszamenjek iOS-re. Szerintem a frissítések is teljesen korrekt módon jöttek, pedig nekem Telekomos van és iOS szinten ki van nyalva a felhasználó feneke ilyen téren. Igaz, Android szinten se adnék most ki újra ennyi pénzt egy készülékért sem, mert mindbe bele tudnék kötni. Ez a két éves telefon meg minden igényemet kielégíti, szóval szerintem marad még. Ha mégis váltanék, emiatt nálam képben van a Samsung, pl. egy S-széria akár.
-
Lezl
tag
Tök jó hogy most ebben a frissítésben raktak bele illetve vissza olyan funkciókat amit 2 éve vettek ki a 9es android frissítéskor...most nem tudom hogyan reagáljak...most mikor már a telefon vélhetően sokaknál már a lecserélésre vár...pl a pro videó ami most visszajött amiatt mikor kiszedték nem tudom hova kivántam a samsungot és megfogadtam soha többet Samsung teló, egyik vezető funkció kivétele iszonyat nagy kibaszás volt és most bekerül a wifis dex amiről szintúgy mentek a nyilatkozatok hogy note 9el nem megoldható...jé mégis? Most akkor kérjek visszatérítést a megvásárolt dexemre....na mind1
Ja és a bűnlassú app keresési funkció is olyan gyors most amilyennek lennie kell...most komolyan miért kellett 2 évet várni hogy rendbekapják a telót...
-
gerner1
nagyúr
válasz
#24536576 #19803 üzenetére
Nekem 2 SiM -mel (Vodka + Digi) is megvan a ~6.5 - 7ó SoT (korábbi főverziókkal is nagyjából ugyan ez volt). Droid 10. Majdnem 2 éves készülék, 8/512. Viszonylag jó térerőm van a napi rutinom során bejárt útvonalamon (is). Nálam nincs pofakönyv (se pofa messenger), se pistagramm, se waze, se spotify. Van offline navi, offline készülékre feltöltött muzax, Viber, stb.
-
Somatom
veterán
Igen, én is érzem, hogy nagyon merül. Pláne úgy, hogy nálam minden energiatakarékosság ki van kapcsolva, plusz aktív a GPS, a Bluetooth és a hotspot. De, szerencsére az akkuidő nálam nem szempont. Most okt. 28. -a óta tart a melós kéthetem, azóta van folyamatosan töltőn a teló. Magán utazgatás is autóval, motorral történik és persze otthon is tudom tölteni. Plusz van két powerbankom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged