- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
gjoco1 #19197 üzenetére
Hát ez elég karcsú. Lenne még dolguk (pl. csúsztatható tálca 3:00 -tól).
-
nagyatt
tag
Lámlám, azért ezért dícséret illeti a SAMot
[link] -
Pori12
tag
Sziasztok!
Ha esetleg tudnátok eladó bontott gyári kijelzőt fekete kerettel, vagy alaplaphalott telót bontásra, akkor légyszi ne tartsátok meg az infót, üzenjetek rám.
Hálás köszönet! Üdv! -
törölt tag
válasz
#75814656 #19170 üzenetére
Régebben olvastam a tollak színéről, ez egy speckó samu fícsör.
A fekete és a fehér azoknak ajánlott akik inkább teló vezérlésere használják a pent. Billentyűzet kopogtatásra és menü kezelésre, lapozgatásra jobban használható a lágyabb hegy.
A szürke azoknak való akik sokat írnak kézzel vagy sokat rajzolnak. A szürke hegy könnyedén fut a kijelzőn, de nehezebb szöveget kijelölni vele.
Tényleg érezni a különbséget a szürke és a fekete között. Nekem a szürke túl könnyű, a fekete jön be azt használom.
-
gjoco1
addikt
-
törölt tag
válasz
gerner1 #19175 üzenetére
Már nekem is kettő s-penem van (fekete és sárga), mindkettőbe szürkét akarok tenni. Egyik a telefonban van (BT párosítva), a másik az asztalon figyel és BT párosítás nélkül használom.
Gyári új kijelzőm van, rajta a gyári jó minőségű fóliával, azon nagyon érezni a különbséget a hegyek között.
Tudom, hogy létezik arany/réz színű hegy színű hegy is, viszont pót szettként úgy látom, hogy csak fekete-fehér színek kaphatók, ezért is írtam, hogy telefontól függetlenül kapható színek. -
gerner1
nagyúr
válasz
#75814656 #19174 üzenetére
Nos, ha van, akkor annyira nem is sürgős vásárolnod.
Nekem is megvan még mind, én most átraktam a gyári szürkét (ez van a ságra stylus -ban) fehérre (ehhez a készülék alapszínhez 'Ocean Blue' - a gyári set- nem is tartalmaz feketét...), és semmi különbséget nem vettem észre (kijelzőn nincsen se fólia, se védőüveg). Persze, nem zárom ki, hogy a hiba bennem van.
Ezek a létező gyári stylus színek:
-
gerner1
nagyúr
válasz
#75814656 #19170 üzenetére
Elképzelhető ez is, bár én szerintem mind ua. Nehezen tudom elképzelni, hogy a fehér színű stylus -ra gyárilag feketét raknának, vagy szürkét, mert ezek jelentősen elütnek ezektől az alapszínektől. A szürke hegy viszont, harmonizáltabb a sárga és levendula lila stylus -szal. A sötét alapszínűekhez pedig, inkább a fekete passzol. Legalább is, a gyári színkollekción így van.
-
törölt tag
válasz
gerner1 #19167 üzenetére
Belemélyedtem az s-pen hegy, tollhegy témakörbe:
Telefontól függetlenül is kapható pórhegyeknél 3 féle szín van: fekete, fehér és szürke.
A fekete és a fehér színűek a lágy (soft) hegyek, a szürke színű pedig a kemény (hard).
A telefon színétől függően, vagy fekete-szürke (lágy-kemény), vagy fehér-szürke (lágy-kemény) kombinációban adják a pót hegyeket.
Úgy lehet kipróbálni a keménységet, hogy a kijelzőre teljesen merőlegesen tartott s-pennel rajzolsz, satírozol 3-4 cm hosszú vonalakat és érzeni fogod, hogy a feketével és fehérrel lassabban, nehezebben fut a pen, a szürkével pedig gyorsan, könnyen.
Állítólag fóliázott kijelzőkön jóval könnyebb használni a szürke hegyet.Gyári számok:
kamerával beolvastam a telefonhoz adott QR-kódot:
GH96-11998A (1 kiszedő + 1 fekete és 1 szürke hegy)*
GH96-11998B (1 kiszedő + 1 fehér és 1 szürke hegy)*
* lehet, hogy több hegy jár hozzá, a google által dobott képek szerint 1-1, vagy 3-2. -
törölt tag
Az s-pen cserélhető hegyeire tudtok gyári számot adni? Note 9 s-pen hegy és tollhegy néven keresek, de nincs találat.
A fekete és fehér hegyek között van valami különbség, vagy az csak városi legenda?
-
törölt tag
válasz
#24536576 #19163 üzenetére
Ha párásodik a telefon, akkor érdemes lenne kipróbálni a rizses, vagy a silicás szárítást:
"ha nincs rizs a közelben, akkor szaladjunk be a közeli cipőboltba, ugyanis a cipős dobozokban található egy kis zacskó silica gél, amely a párásodást hivatott megakadályozni, állítólag a rizsnél is hatékonyabban szívja magába a nedvességet." -
tylerddd
veterán
válasz
gerner1 #19154 üzenetére
Mivel az fogja oda a kijelzőt, nincs pl. egy darab csavar sem, így fix, hogy sérül levételkor. Így biztosan teljesen új ragasztócsík kell, hogy egyáltalán odafogja valami. i6s-t szedtem szét, oda kellett kis ragasztó is (a hasonló keretes ragasztót rémálom feltenni, annyira vékony, javasolt volt többet beszerezni, ha elkúródna valami, én más megoldást használtam ezért), de ott legalább rögzít valamilyen szinten a két csavar alul.
Mondjuk részemről a kijelzővédő üveg és a hátlapi fólia miatt is felejtős a fürdetés, nem is éreztem késztetést soha, hogy merítsem. Ez egy + praktikus fícsör számomra, véletlen vizesedés esetére. -
törölt tag
válasz
gerner1 #19154 üzenetére
Megerősítelek, biztosan károsodik a gyári ragasztó szétszedés után.
Kétszer szedtem szét a telefont és nem használtam újabb ragasztót (nem tudtam beszerezni gyárit), a régivel tettem vissza a hátlapot.
A második alkalommal sokkal könnyebb volt szétszedni, tehát már nem volt olyan erős a ragasztó.
Azt nem tudom, hogy a ragasztónak szigetelő hatása van-e még, én csak szárazföldön használom a telefont, esőben sosem veszem elő.
Az biztos, hogy a vízérzékelő indikátorom még fehér: -
gerner1
nagyúr
válasz
#24536576 #19157 üzenetére
Szerintem is. Egyébként, egy klasszikus értelembe vehető beázást ellenőrizhetünk, ha a SiM tálcát kivesszük, mert az egyik LDI pont ott van, annak a slot -jában.
-
törölt tag
válasz
gerner1 #19154 üzenetére
Megvolt a teszt. Nem igazán sikerült vízállóra szerintem. Működik a teló, viszont a kamera üvegén belülről kis párakörök jelentkeztek. Gondolom ennek nem kéne megtörténnie...
Ami érdekes, hogy eltűnnek, de ha rárakom az ujjam(vagy egy fél melegvíz csepp éri) , akkor bepárásodik újra.
Normális jelenség ez?
-
gerner1
nagyúr
válasz
tylerddd #19153 üzenetére
A videókban látható szétszedés + összerakás, szerintem nem a szervizes eljárást tükrözi. Egyébként, nem is tudják ott sem úgy leszedni a hátlapot, hogy az eredeti tömítés (ami ragasztja is) ne károsodna (nekem ilyen infóm van), így azt egy újra cserélik, és azzal kerül vissza.
Mivel, körben ez ragasztja a kerethez, ezért a széleken ez tömít is egyben. Maga az anyag egyébként lágy, hiszen az üveghátlap és a keret minimális dilatációját is le kell tudnia követni, a ragasztási képesség megtartása mellett. (OFF telómhoz nekem is van 2x tömítés készlet arra az esetre, ha valamilyen ok miatt már nekem kéne lebontani + visszarakni, és az évek alatt nem keményedett fel, most is rugalmas).Mivel leírva nincsen a nyomáspróba művelete, így azt kvázi "sehonnan". SZóval, lehet megelőlegezetten fenntartott bizalomnak is nevezni a szerviz munkájával (+ pl az ott alkalmazott ISO rendszerrel, stb ) kapcsolatban. Így, én pl, "kockáztattam", és azonnal egy lavor vízbe raktam ~8-10 percre.
-
gerner1
nagyúr
válasz
#24536576 #19151 üzenetére
Összeszereléskor új profiltömítést használnak. Nekem is cseréltek már kijelzőt korábban ( itt OFF készüléken ), és én is az eredeti hátlappal kaptam vissza. IP68 is maradt, azóta is hibátlan.
-
törölt tag
válasz
gerner1 #19149 üzenetére
Enyémen rajta van minden adat. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ez így mit jelent. Visszarakták a régi hátlapot a régi ragasztóval, mintha otthon csináltam volna? Vagy normálisan újra lett ragaszva, de jó állapotban volt a hátlap/nem volt készleten, aztán visszarakták a régit? Egyébként volt már 3* szervizben, mindig a dobozból kivett hátlappal kaptam vissza...
Szerintem ma megúsztatom a Palatinuson, ha beázik, ott lesz, hogy most volt szervizelve és még biztosírásom is él.
-
gerner1
nagyúr
válasz
#24536576 #19143 üzenetére
Ez régebben úgy volt (az elmúlt ~1,5 évben nem tudom változott-e..), hogy ha nem az eredeti hátlap került vissza a készülékre (mert mondjuk, az, a szétszereléskor elment a "kétbetűsre"), akkor az "új" hátlapon nem volt már rajta a készülékre inicializált -tehát azzal azonos- sorozat & IMEI száma(i), amelyek az eredeti hátlap alsó részén, apróbetűvel szerepelnek.
-
törölt tag
válasz
#24536576 #19145 üzenetére
Az hogy hol javították, nagyon egyszerűen kiderül. Ki kell kérni a munkalapot, azon látszik. A miénken az szerepel, hogy a megrendelő a vidéki márkaszerviz és a lap tetején pedig ott TeleMax GSM szöveg.
A munkalapot kérésre kinyomtatják, én is kikértem, alapból nem adtak volna.Nekünk például a keret rá sincs írva a javítási listára, pedig cserélve lett, mert sérült volt, mikor leadtuk.
-
törölt tag
válasz
A család egyik S9-ese most járt szervizben, kijelzőcserén.
Vidéki márkaszervizben adtuk le, úgy volt, hogy ott is javítják, de a Samsung a javítási limit miatt elküldette a TMX-hez.
Pár nap után bementem érdeklődni és mondták, hogy pont most javítják, látják a képeket is. Vagyis a Samsung online rendszerében rögzítve van a javítás minden mozzanata. Szkeptikus vagyok, ha állandóan szar munkát végeznének, nem velük dolgoztatna a Samsung, vagy nem a presztízs munkákat bíznák rájuk.
A mi telefonunk elöl-hátul fóliázva, kifogástalanul jött vissza.
Ha karcosan/sérülten jön vissza a telefon a szervizről, akkor a Samsung ügyfélszolgálattal kell egyeztetni, ők bele tudnak nézni a javítási felvételekbe. -
törölt tag
válasz
Ha a garanciális javítás összege átlép egy - a Samsung által meghatározott - összeget, akkor bárhol adod le, a TMX-ben landol a telefon, mert oda kell küldeniük. Csak lehet, h nem tudsz róla.
A hátlap cserénél nem az a lényeg, h tudnak-e rá vigyázni, hanem hogy mit ír elő a szerviz protokoll. Ha az van előírva, hogy csere, akkor nem kell vigyázni a leszedésnél, mert amúgy is kukába megy.
Egyébként persze, h le lehet szedni a hátlapot sérülés nélkül, én is megtettem már 2x. -
Saccco
nagyúr
válasz
thedarkfox #19137 üzenetére
PAN is.
-
m1lan
őstag
válasz
thedarkfox #19137 üzenetére
Délután rákerestem, amikor láttam az S9 topikban, hogy ők már megkapták, de akkor még nem jelzett semmit, úgyhogy eléggé friss sztori lehet.
-
törölt tag
válasz
#24536576 #19138 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a hátlapot minden megbontás esetében cserélik. De ez lehet, hogy csak a központi, TMX szervizre vonatkozik.
TMX-be meg lehet küldeni úgy is, hogy email-t küld nekik az ember, visszaküldenek egy (hibaleírással és adatokkal) kitöltendő e-mailt, majd futárt küldenek a telefonért és ugyanúgy futárral küldik vissza. Nekem 8 nap alatt jött-ment.
Lehet, hogy egy kisebb szervizben is kiírják cserére a hátlapot, csak nem használják fel, hanem megy a szervizes zsebébe, majd a jófogásra. -
törölt tag
válasz
#75814656 #19136 üzenetére
Nekem cseréltek kijelzőt, vele együtt az aksit is(S és Note szériában egyben cserélik), viszont hátlap maradt a régi(kamera körül volt valami fólia, takarta az ujjlenyomat-olvasót és a kamera körüli részt, nem tudom, mire szolgált), a keretemet is cserélték... Volt aki írta, hogy nem csinálnak nyomáspróbát a szervizek... Nem tudom, hogy kipróbáljam e vízben...
24-én ugrik a gari + biztosítás.
-
thedarkfox
senior tag
XEH-re megjött az augusztusi pecss
Bocs ha vótmá nemolvastam vissza -
törölt tag
válasz
apaszka #19130 üzenetére
Úgy hallottam kb 500-600 töltési ciklust bírnak a mai akkuk, ez kb 2 éves használatot jelent, utána jön a cellazárlat, drasztikus teljesítményromlással.
Ha a telefon még jó, akkor szerintem érdemes akkut cseréltetni.
Garanciaidőben megoldható ingyen is, ha beég a kijelző, akkor úgy tudom akkut is cserélnek a kijelzővel.
Egyébként a Samsung 20ezer HUF környékén cseréli, nyomáspróbával, új hátlappal együtt (vízálló marad a telefon).
De meg lehet oldani házilag is 5-6ezerből. Árulnak gyári akkut, pár perc alatt le lehet melegíteni a hátlapot (120 fokos hőlégfúvóval, vagy hajszárítóval - ha nincs megrepedve, akkor sértetlenül le lehet szedni), bent meg kb. 8 csavart kell kicsavarni. Hátlap az eredeti gyári ragasztóval mehet vissza. Ilyen esetben a garancia és a vízállóság bukta. -
Prien
addikt
válasz
gjoco1 #19128 üzenetére
Nekem is van egy tartalék telefonom, J7 2016 dual, ez még cserélhető akkus, gyári 8.1 van rajta, szerintem sokáig jó lesz még. Arról nem is beszélve, hogy kocsiba GPS-nek vagy otthonra biztonsági kamerának is bevethető.
De ,hogy ON is legyek, a Note 9-em én is sokáig szeretném még megtartani, már az akkubattery appot is töröltem róla, elengedtem ezt a dolgot. Elképzelhető, hogy ez lesz az első telóm, amiben akkut cseréltetek inkább, új teló helyett.
Van, hogy naponta 2x töltöm, ez van. 2 SIM szipákolja, nincs rá gyógyszer.Van olyan Samsung szerviz, ahol meg is lehetne várni az akku cserét?
-
-
gjoco1
addikt
Oké srácok,köszi! Vágom.
-
gjoco1
addikt
válasz
apaszka #19127 üzenetére
Tehát ez a 40-80 dolog,csak mendemonda..... Mondjuk már életemben elfogyasztottam egy jópár telefont,de ezzel a töltés mizériával Én sem foglalkoztam igazán.Csakhát hosszútávon ez lesz talán az első telcsim,ami nem cserélhető akkus.Azért kérdeztem rá.Még a tartalék V10 hez is bontatlanul pihen egy battery. Azt már majd belepi a moly...
-
gerner1
nagyúr
-
seger
addikt
Samu miért nem csinálja meg, hogy állítható legyen a hívó fotója full képen?
Nem akarok launchert cserélni, caller id appok meg csak az eredeti elé jönnek, és úgy sz@r. Vagy van valami bevált jól működő? -
gjoco1
addikt
Sziasztok!
Napok óta olvasgatok az akkuidőre vonatkozó posztokat(Note9 előtti telefonom topikjában).Mindhárom oldalon elégtelenkednek az akkuidővel.
Telefonom nemrég múlt egy éves(különösebb gondom nincs,megszoktam,hogy sűrűbben töltöm)és az előző első gazdija AkkuBattery alkalmazással 40-80% között tartotta.Én is követem a példáját.Viszont kérdezném,hogy Ti hisztek-e a mesékben? Olvasgattam-nézegettem bemutatókat,ahol ugyanezt javasolják a "szakiki".Viszont azt is javasolják,hogy néha engedjük lemrülni és utána 100%-ra "kalibrálni". Véleményetekre lennék kíváncsi erről a témáról.
Jelenleg AkkuBattery mérése alapján 85%-os állapotban van. -
gerner1
nagyúr
válasz
gyuri81 #19117 üzenetére
Lesz az picit jobb ~8-11 nap után, de lássuk be nincsenek csodák. Aki olyan helyen használja a telóját, ahol a térerő inkább "harmatos" (a képen is látszik..), van fallback, stb... ⇒ annak továbbra sem lesz annyi SOT, mint akik kedvezőbb felhasználói körülményekkel használják. Ehhez adódinak még hozzá, a felhasználói szokások (pl: menniyt lógok(?) az erőforrás zabbantó alkalmazásokon: pofakönyv, pistagramm és társai, offline navi helyett ⇒online navi, offline zene helyett ⇒online muzax + mindezeket tré térerőn... - és lehetne sorolni...).
-
fRooStzzZ
senior tag
Na.
Mai üzem idő.2 sim
Ez a Google play vagy mi a vacak állandóan merit mindig az új telefonokon.
[kép] -
szokelaszlo
tag
-
törölt tag
válasz
gerner1 #19109 üzenetére
Igen, csak 1 évig garanciális a pen, ezt sajna megerősítette a márkaszerviz is. Náluk még kapható 11ezer Ft-os áron a fekete és a sárga.
Azt javasolták, hogy az S-pen beállításokon belül a Gyorsműveletek felirat mellett lévő pöttyöknél nyomjam meg az S-pen visszaállítását, mert az néha segít a kapcsolati problémákon. Visszaállítottam, majd kiderül. -
gerner1
nagyúr
válasz
#75814656 #19108 üzenetére
"Az enyémnek szarakodik a gombja, de elmúlt már 1 éves a teló, ezért gariztatni állítólag már nem lehet a pent."
- Mivel az tartozéknak számít a +1évben (ahogy az akku is...), így arra nincsen garancia az első év után (ezt írtam korábban..).
De, ezek az infók (hogy miért nem állítólagos), azóta kint vannak a Samsung oldalán, mióta bevezette az önként vállalt +1 év kiterjesztett & korlátozott garancia vállalását. Szóval, hogy az mire terjed ki ott is megtalálható, ahogy hivatalos (készülék mellé kapott eredeti Samsung garlevél apróbetűs részében is benne van). -
törölt tag
válasz
gerner1 #19107 üzenetére
Felhívtam az egyik mobilos üzletet, ők is azt mondták, hogy a Samsung már nem forgalmazza az S-pent, nem tudnak rendelni tőlük. Legutolsó ára 6ezer Ft körül volt. Azt mondták, hogy sokan keresik, mert törik (a nyomógomb teteje, illetve a fém rész alatt) és általában pótlásra kellene.
Az enyémnek szarakodik a gombja, de elmúlt már 1 éves a teló, ezért gariztatni állítólag már nem lehet a pent.
Most rendeltem egy használtat (5e+posta).
Mondták még, hogy kínai rendelésnél vigyázni kell, mert behazudják a BT nélkülit gyárinak és csak 2-3 hónap múlva derül ki, hogy mi ékezett. -
szokelaszlo
tag
válasz
#77661184 #19028 üzenetére
Már a másodikat nyúzom.
Jo a hangzása és az aszintenseket is kezeli.
Plusz felolvassa a beérkezó ertesítéseket.
https://www.lg.com/hu/tamogatas/termek/lg-HBS-750
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest