- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: Elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
m1lan
őstag
válasz Balzak83 #21615 üzenetére
Én megpróbáltam, cserébe kaptam 4 telefonszámot társszervizekhez, aka. Sufni Gsm-hez, hogy ott próbáljak szerencsét.
Hivatalos gyártói szakszervizben "sufni GSM" telefonszámokat biztosan nem kaptál. Ha valamelyik Samsung Experience Storeban adtak egy listát elérhetőségekkel, az azért történt, mert az adott üzlet nem folytat szerviztevékenységet.
[ Szerkesztve ]
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
m1lan
őstag
nem hasraütésszerűen ír ki egy random értéket
Dehogynem.
2020.04.27.-én vettem meg, akkor a nem egészen 1 éves akkumat 85%-ra mérte be. Most, 2021.11.09.-én 84%-ot ír, ami abszolút nem reális. Szeptemberig használtam elsődleges telefonként, a végén már naponta 3x rá kellett töltenem. Azóta másodlagos telefonként és DeX módban asztali számítógépként üzemel (olyankor a multiport adapter folyamatosan tölti), estétől reggelig pedig vezeték nélküli töltőpadon pihen, mégsem csökken az érték.Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
m1lan
őstag
válasz juuzer #21470 üzenetére
Nem erre váltottam, de egyedül (fő)kamerában lehet ergyább, minden más tekintetben előrelépés lesz a Note9-hez képest. A Snapdragon 778G lényegesen alacsonyabb fogyasztás mellett kb. 30%-kal erősebb az Exynos 9810-nél, amire a 120 Hz-es kijelző még rá is tesz egy lapáttal. Ha 180.000 forint még belefér a büdzsédbe, a Snapdragonos S20 FE-vel nem bukod el a DeX módot, a vezeték nélküli töltést, és abban már a kamera is garantáltan jobb, mint a Note9-é.
-
m1lan
őstag
Ezt a váltást azért jól gondold át. Az Exynos 990 kifejezetten a forrófejűségéről híres (vagy inkább hírhedt), ilyen tekintetben határozottan rosszabb lesz a Note9-nél. Intenzív használat mellett a visszaeső teljesítmény, csökennő fényerő, és a túlmelegedés miatt bezáródó appok okoznak majd némi fejfájást.
-
m1lan
őstag
válasz Marci79 #21182 üzenetére
Alapértelmezett hívó SIMként be van állítva a normál kártyád? Ha igen, és ennek ellenére is kínálgatja a "nemkívánatos" kártyát, akkor használd a kontakt nevén a jobbra húzás gesztust, az azonnal indítani fogja a hívást az alapértelmezettnek beállított SIMről.
-
m1lan
őstag
válasz aswmaster #21054 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a Turbado-ügy kapcsán az volt a Samsung álláspontja, hogy csak az EU-ba szánt készülékekre érvényesíthető az 1 év garancia, amennyiben a számlán rajta van a készülék IMEI száma. Tehát ilyen esetben a számla mindenképpen kelleni fog, azon pedig látják a vásárlás dátumát.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
Persze.
Nekem csak az a furcsa, hogy a kb. 1 éves akksimat bemérte 85%-ra úgy, hogy este fel volt rakva töltőre, reggel le volt véve 100%-on és legközelebb megint csak este került töltőre. Azóta előfordul, hogy naponta akár 2x is rátöltök, mégsem mozdult el 85%-ról.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
Április 27-én múlt el egy éve, hogy kifizettem a Pro verziót, azóta folyamatosan használatban van. Tavaly ilyenkor 85%-os volt az akkumulátorom az app szerint, és most is annyit ír 586 ciklus figyelembevételével.
Szerintem nem sokat ér. Az utóbbi 1 évben elég intenzíven használtam a telefont, sokkal gyakrabban is töltöttem, mint az első 1 évben, mégsem romlott még 1%-ot sem az akkumulátor állapota. Ilyen szerintem nincsen.
-
m1lan
őstag
válasz thedarkfox #20933 üzenetére
Szólj a forgalmazóknak is, hogy félreértették a jogszabályt. A Telekom weboldala szerint a Galaxy A02s 1 év, a Galaxy A52 5G 2 év, a Galaxy S21 Ultra 5G pedig 3 év teljeskörű garanciával kapható a korábbi 1 év (+1 év kiterjesztett) helyett. Apple termékekre mindig 1 év (világgarancia) járt, az SE (2020)-ra most 2 évet adnak, a 12 Pro Maxra pedig 3 évet. A Media Markt a jogszabály bevezetése/módosítása előtt feltüntette a pontos garanciaidőt, most a telefonok adatlapján a 3 sáv ismertetése látható.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz FerencF #20704 üzenetére
Abban nincsen semmi átverés, hogy felajánlanak olyan termékeket/szolgáltatásokat, amiket a vásárolt készülékhez igénybe tudsz venni. Nem eladók, hanem értékesítők, szóval ez a dolguk.
Én sem törtem össze eddig egy telefonomat sem, mondjuk mindegyiket tokkal és fóliával védtem. A Note9-re mégis kötöttem biztosítást, mert nem akartam megkockáztatni, hogy egy törött telefon részleteit kelljen fizetnem közel 2 évig, aminek csak a kijelzőjét 90.000 forint körüli összegért tudnám cseréltetni. Telekomnál az alap biztosítást választottam, 2390 forintot fizetek havonta a mai napig. Bármikor lemondható, maximum 5 évig fizethető. Két évre így 57.360 forint a biztosítás, az önrész pedig 28.000 forint lenne. Akárhogy is nézem, még 2 év után is jobban járnék a biztosítóval, mint az önköltséges gyártói szervizzel vagy egy használt telefonnal.
Egy régi ismerősömnek adtam el telefont, amikor még szolgáltatónál dolgoztam. Minden korábbi készülékét összetörte, de nem hagyta magát rábeszélni a biztosításra, mondván erre már nagyon fog vigyázni. A tudtán kívül mégis kötöttem rá, mert tisztában voltam vele, hogy rövidesen jól fog jönni. Kb. 3 hónap múlva hívott is, hogy elől-hátul összetörte a telefont, hol tudná olcsón megjavíttatni. Gyártói szervizben 65.000 forintjába került volna, így viszont havidíjjal és önrésszel együtt megúszta kb. 20.000 forintból. Baleset bárkivel bármikor történhet, nem egy ördögtől való dolog a biztosítás. Hallottam néhány elutasítós sztorit, ezek jellemzően az ügyfél hibájából történnek, mert nem néznek utána, hogy mire (nem) érvényes. Az elhagyott telefon például nem minősül lopottnak, de a pár hónapos kisgyerekre vagy kutyára fogott telefontörés is kizáró ok.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
Megjött a februári biztonsági csomag XEH-ra.
-
m1lan
őstag
válasz juuzer #20595 üzenetére
Én nem teljesen értem, hogy tulajdonképpen mit jelentettek be. Az az újdonság, hogy 4 évig havonta kapnak majd biztonsági frissítést a telefonok? Eddig is 4 évig küldték a security patcheket, csak az utolsó 2 évben már nem havonta, hanem negyedévente.
-
m1lan
őstag
Az én akksimra még mindig 85%-ot ír az AccuBattery, pedig össze-vissza töltöm. Érdekes, hogy az első évben 15% elpárolgott belőle, azóta viszont semmi.
-
m1lan
őstag
válasz allein #19935 üzenetére
Valamit rendesen összekevertél.
Az "Újraindítás után adja meg a PIN kódot" felület nem a SIM kártya PIN kódját kéri tőled, hanem a telefonét. Ha nincs bent kártya, ezt akkor is meg kell adni újraindítás után. Ha berakod a kártyát valamelyik slotba, akkor újraindítás után azt fogja kérni először, de jelzi is, hogy most a SIM1 vagy SIM2 PIN kell neki, utána pedig újra kódot fog kérni, de akkor már a telefonét.iPhone-on ez ugyanígy működik, csak ott a telefon kódját jelkódnak hívják.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
Mi frissülhet a háttérben, amitől kegyetlenül lelassul a telefon? Nem szoftverfrissítés és nem is Google Play/Galaxy Store frissítés, mert azoknál ki van kapcsolva az automatikus letöltés és telepítés. Tegnap este kb. 30 percre használhatatlanná vált a telefon, de annyira, hogy még a beállítások menü és a billentyűzet is fáziskésében volt. Elindítottam egy tök egyszerű játékot, ami egyébként laggmentesen fut, az meg olyan volt, mintha egy diavetítést néznék...
Valami folyamatosan tekerte a WiFit és szépen fel is melegedett a telefon, pedig csak Facebookot pörgettem meg Messengereztem felváltva. A gyári optimalizálóban a tisztogatás nem segített, újraindítás után sem lett azonnal jó. Ma már tökéletes, de kíváncsi volnék, hogy mi okozta ezt, mert egyszer csinált már ilyet.
-
m1lan
őstag
Ismét visszatért a fehér statusbar bug a Messengerbe, de kárpótlásul legalább az ikonja Instagram színű lett.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz tylerddd #19298 üzenetére
Ez be volt kapcsolva, de így sem az előzményekből ajánl.
Ha beírom, hogy "note 9", akkor kihozza a kapcsolódó Google keresési javaslatokat, hogy "note 9, note 9 pro, note 9 ár, note 9 pro teszt", de ezt a topikot például nem. Be kell írnom, hogy "note 9 mobilarena", hogy eljussak ide. Konkrét linket csak a könyvjelzők közül ajánl, az összes többi böngésző viszont az előzményekből is válogat, és a legtöbbször felkeresett oldal van mindig legfelül. Ez az, ami nekem nagyon hiányzik, mert így elég kényelmetlen használni a Chrome után.
-
m1lan
őstag
Samsung Internetnél nem lehet beállítani valahogy, hogy a címsor úgy működjön, mint minden más böngészőben? Csak a csillagozott oldalakat meg a Google keresési javaslatokat hozza fel, ha elkezdek gépelni, az előzményeket nem veszi figyelembe.
Letiltottam a Chrome-ot, hogy át tudjak állni rá, és amúgy sokkal jobb, de ez eléggé zavaró.
-
m1lan
őstag
válasz thedarkfox #19137 üzenetére
Délután rákerestem, amikor láttam az S9 topikban, hogy ők már megkapták, de akkor még nem jelzett semmit, úgyhogy eléggé friss sztori lehet.
-
m1lan
őstag
válasz Marci79 #18841 üzenetére
Én már sok félét rendeltem, de pár nap után a bal felső rész mindegyiknél elkezdett felválni. Rendeltem ebből a Vothoonból egy "Non Full" és egy "Full Cover" változatot. Mivel az összes korábbi UV-s fóliám a szenzoroknál és az előlapi kameránál kivágott volt (akárcsak a tiéd a képen), ezért a kettő közül azt raktam fel először, hogy ha az ő gyártmányuk sem válik be hosszabb távon, akkor ezt a fajtát teljesen kukázni tudjam. Úgy néz ki, hogy erre nem lesz szükség.
Nekem eddig csak a Vothoon tudott normális fóliát küldeni. Június közepén raktam fel, azóta hibátlan, pedig nem kímélem jobban, mint a korábban próbáltakat. Ez az első UV-s fóliám, aminek a ragasztója nem hagyott maga után apró kis buborékokat a kijelzőn. A kép alapján szerintem a felrakásnál ronthattál el valamit, bár az is érdekes, hogy Aliról ilyen drágán rendelted. Pár hónapja a kettőért fizettem 2500 forintot.
Visszanéztem a rendeléseimet, Akcoo és Lamorniea márkájúakat (meg egy pár márkátlant) próbáltam előtte. 2 hét után már rossz volt rájuk nézni...
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz tylerddd #18815 üzenetére
Nem is értem a Samsungot... az alap S20 kaphatott az S20 Ultrával azonos paraméterekkel rendelkező kijelzőt, a Note 20 viszont vissza lett butítva. Akárcsak tavaly az S10-Note 10 esetében...
Most akkor az S széria a csúcsok csúcsa?
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz #24536576 #18795 üzenetére
Ugyanaz a statikus tartalom ment végig max fényerőn ennyi időn keresztül és nem égett be?
Az S3 idején még javarészt fekete volt a status bar, nem átlátszó meg színváltós. Még automata fényerő mellett is képes volt beégni kb. 1,5 éves korára.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
Sziasztok!
Valaki használ még Watch GT-t a Note9-cel párosítva? Amióta újratelepítettem a rendszert, valami nem kerek...
Huawei Health telepítve, korábban használt fiókkal belépve, Huawei Mobile Services telepítve, óra a telefonhoz párosítva. Az újratelepítés előtt BT bekapcs után egyből rákapcsolódott az órára a telefon, ezt jelezte is a control panelen a kapcsoló alatt, a SmartThingsben is ott volt az eszközöknél. Most sehol nem látom, hogy kapcsolódva vannak egymáshoz, a legtöbbször a Huawei Egészség appban manuálisan kell csatlakoztatnom. Hogyan tudom megoldani, hogy ismét úgy működjön, mint az újratelepítés előtt? Az órára nem jött frissítés, minden másból a legújabbat telepítettem, de az nem kavarhat be, mert mindig minden frissítést feltelepítettem korábban is.
-
m1lan
őstag
Nekem is pocsék lett az akkuidőm, de az utolsó nagy frissítés után amúgy is nyomni akartam egy gyári visszaállítást. Eddig egyik frissítés sem indokolta, úgyhogy egy szavam sem lehet.
Odinnal szeretném rendbe rakni fw váltással, THM-ról XEH-ra. Egy olyan kérdésem volna, hogy ebben az esetben szolgáltatói oldalról ér majd valamilyen hátrány? VoLTE, VoWIFI és társai ugyanúgy működnek a független szoftverrel is?
-
m1lan
őstag
válasz newman8929 #18003 üzenetére
Egy generációs ugrás volna csak, az sosem éri meg, Note-ról S szériára meg szerintem pláne nem. Szolgáltatónál dolgoztam, mellettünk volt a FirstPhone, mint hivatalos Samsung szerviz, ráadásul a kollégák között is összeállt a komplett S10 széria. Az S10+ volt mindhárom forrás alapján a legproblémásabb, amit aztán nem tudom, hogy javítottak-e időközben, de egy olyan korrekt telefont, mint a Note9, én semmi pénzért nem cserélnék le rá.
-
m1lan
őstag
Az létezik, hogy mindenkinek szinte ugyanarra a szintre csökkent az akku kapacitása?
1 éves Note9, 90% 3588 mAhTelekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
m1lan
őstag
Valakinek van valami tuti tippje, hogy miként tudnék alaplapot cseréltetni a telefonomban úgy, hogy lehetőleg elsőre megcsinálják? Garanciális még természetesen...
Korábban már többször írtam a Dual SIM problémáimról, de tegnap konkrétan 1 kártáyval sem csörgött ki a hívó félnek, ma pedig rápróbálva a másik telefonomról nekem sem kezdett el csörögni. Repülő be/ki után helyrejött, azóta megint jó... Tegnap 5 percre (!!!) bekapcsoltam a 2-es kártyát egy SMS miatt, de azóta folyamatosan inaktív. Sírva fakadok most már, hogy az se elég, hogy kikapcsolom, ha nem kell, utána még mindig 50% az esély rá, hogy valamiért majd nem csörög ki. Lassan ott tartok, hogy átrakom a kártyát az S7 Edgebe, hátha az képes ellátni ilyen alapfunkciót, mint a telefonhívások kezelése...
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz Somatom #17442 üzenetére
Ahogy @seger is írta, az üzemidő javulását eddig minden típuson érezni lehetett a frissítés után a visszajelzések szerint. Ha megközelítené a Snapdragonos változat frissítés előtti állapotát, az egészen üdvözlendő lenne. Vagy ha mondjuk a standby merülés nem 7-8% lenne éjszakánként kikapcsolt WiFi, mobilnet és BT mellett...
Írom ezt úgy, hogy egyébként teljesen elégedett vagyok a Note9 üzemidejével. Nem egy Huawei, de ne is legyen, mert akkor megint telefont kell cserélnem. Amióta nincs SIM2 és szinte csak itthon, WiFin használom, intenzív használattal is 2 napig bírja.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
Az Voda sajátosság (volt?) ha jól emlékszem, Telekomnál tökéletesen működik a váltás, maga a szolgáltatás is csak akkor tud problémás lenni, ha gyenge térerő/hálózat ellenére 4G-n indul a hívás. De egyébként próbáltam szolgáltatói oldalról is korrigálni a problémát (Telekomnál dolgoztam ), nem vezetett sikerre az sem...
-
m1lan
őstag
Telekomos volt mindkét kártya, múlt hó végén adtam le a cégeset. A Vodás kártyát kb. két hete raktam bele próbaképpen, az nincs is élesben használva, egy szimpla 0 forintért igényelhető feltöltőkártya az ajándék 15 gigával. Most 1 kártyás üzemmódban használom, így tökéletes a telefon.
#17192: minden lehetséges kombinációval megpróbálkoztam, sajnos nem. Van egy másodtelefonom (S7 Edge), amiben egy Telekom domino kártya van, arról hívogattam magam. Ha kikapcsoltam a VoLTE-t, akkor hívásindításkor az S7 azonnal leváltott 2G-re, a tárcsázó képernyő futott kb. 10-15 másodpercig és megszakadt. A Note9-en annyi látszott ezalatt, hogy nagynehezen leerőszakolta magát 2G-re, aztán a túloldalon meg is szakadt a tárcsázási próbálkozás, és visszaugrott 4G-re. VoLTE-vel talán kicsit hamarabb szétkapcsol, de erre pontosan nem emlékszem.
Gyanakodtam a VoWiFi-re is, kikapcsoltam, de nem lett jó úgy sem.
Gyanakodtam a "mindig aktív két kártya" opcióra is, kikapcsoltam, semmi változás. Sőt, ezzel még rontottam is a helyzeten, mert bekapcsolva a 10-15 másodperc csend után a kitartóbb hívóknál nem bontotta a vonalat, hanem átdobta a 2-es kártyára, és ott már kicsörgött rendesen.Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
m1lan
őstag
válasz HMárió #17170 üzenetére
Nálam az 1-es kártya a privát, minimális forgalommal, sokáig azért nem is tűnt fel, hogy probléma van, mert többnyire kimenő hívásaim voltak róla. Édesanyám szokta jelezni, hogy sokszor nem csörög ki, ha hív, de sokadik próbálkozásra mindig összejött neki, ezért ráfogtuk az ő telefonjára. Aztán elkezdtem állásinterjúkra jelentkezni, természetesen a magán számommal... az egyik helyről az interjú előtti napon tudtak elérni végül, akkor jelezték, hogy többször is próbáltak hívni, de csak most csörgött ki. Akkor is csak azért, mert nem dolgoztam, és a 2-es kártya ki volt kapcsolva. Szóval a mai napig nem tudom, hogy hívtak-e volna máshova is...
Amikor a 2-es kártyáról ment a mobilinternet, akkor a céges belépő SMS kóddal szenvedtem. Jobb esetben csak fél/1 percet késett, rosszabb esetben 10 perc után sem jött meg, olyankor repülő üzemmód és társai hatására kaptam csak meg. Utólag derült ki, hogy az ellenkező kártyára kellett volna átállítani a mobilinternetet, hogy ne akadjon el. Érdekes, mert a Honor 10 ugyanígy volt beállítva, ott azonnal megjött mindig, és egyébként a Huawei-es kollégák soha nem is szívtak vele, a Samsungosok viszont kivétel nélkül.
#17174: Azzal nem is lenne baj, ha csökkenne észszerű keretek között, de az 1 megabit alatti értékek nagyon nem azok. Olyan, mintha a modem/szoftver nem tudná magától megoldani a kettéosztást, ezért "kell" külön kártyára osztani az alapértelmezett hívást és SMS-t. Ami ugye a fenti példám alapján szintén nem egy tökéletes megoldás, mert akkor meg az SMS "dugul be"...
Szolgáltatói (TMH) fw van rajta jelenleg. Megérheti emiatt mondjuk XEH-ra cserélni vagy az nem befolyásolhatja?
-
m1lan
őstag
válasz baani59 #17166 üzenetére
Speedtest az applikáció neve, csak így, simán. A Speedtest.net appja.
Így már értelek. Nálam csak a mobilinternet kapcsolgatással változik a sebesség, a hívás és az SMS nem befolyásolja. Előbbinél a "mindig rákérdez" opcióval is megpróbálkoztam, mert úgy aztán végképp nem korlátozhat semmit, de nem hozott javulást.Rákérdeztem a Note 10+ topikban, ott is jelen van ugyanez a hibajelenség. Ezek szerint Samsungéknál a Dual SIM csak annyit jelent, hogy rakhatsz bele két kártyát, de együtt használni ne nagyon akard őket. Imádom a Note-ot, Samsungon kívül más telefont nem is használnék szívesen, de ha megint kelleni fog élesben a két kártya, akkor kénytelen leszek váltani...
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
válasz baani59 #17139 üzenetére
Köszönöm szépen!
"Ezután az alkalmazáskezelőben leállítottam a Speedtest Master Pro-t és töröltem az adatokat és a gyorsítótárat, mert nem tudtam átállítani, a mérendő kártyára, csak utána jöttem rá, hogy azt méri, amelyikre a beszélgetés is be van állítva."
Tehát utána tudtál mérni értelmes sebességet az 1-es kártyán ugyanazokkal a beállításokkal? Én sima Speedtestet használok, és a Dual SIM kapcsolóknál váltogattam a kártyákat mérés előtt. Az eredmény sajnos mindig ugyanaz, most mértem egyet gyorsan, a SIM1-en sem a feltöltés, sem a letöltés nem éri el az 1 megabitet.
-
m1lan
őstag
Sziasztok!
Korábban már írtam a dual SIM problémáimról, most egy kicsit tovább jutottam. Teszt jelleggel megtenné nekem valaki, aki két kártyával használja a telefonját, hogy futtat egy speedtestet úgy, hogy:
- Mindkét kártya aktív, egyszer a SIM1 sebességét méri, aztán a SIM2-ét
- Kikapcsolja az egyik kártyát, és méri a másikat (aztán fordítva)?Nálam elég botrányos eredmény jött ki, ami lényegében mindent megmagyaráz. Az előző hozzászólásom óta annyi változott, hogy a céges Telekomos kártyát leadtam, és a 2-es kártya helyére egy Vodafone feltöltőkártya került, amit szimplán azzal a céllal rendeltem, hogy megnézzem, milyen a "konkurencia" hálózata. Az eredmények a következők lettek, ha csak az egyik kártya aktív:
- SIM1 Telekom: 52/12 (kép)
- SIM2 Vodafone: 30/30 (kép)Aztán a következő mérésnél már egymás mellett ment a kettő:
- SIM1 Telekom: 2/0 (kép)
Itt ez volt a legjobb, amit ki tudtam csikarni belőle, a legtöbb próbálkozásnál 300ms ping után le sem futott a teszt, vagy lemért 1-2 mega közötti letöltést, a feltöltésnél meg vagy hibát dobott vagy 0,2 megára felugrott a mérés legvégén, hogy azért ne legyen teljesen 0.
- SIM2 Vodafone: 15/23 (kép)
Érdekes, hogy a SIM2-t annyira drasztikusan nem fogja vissza, de az 1-es konkrétan használhatatlan így. Valószínűleg emiatt van az is, hogy hol kicsörög, hol nem, meg jó eséllyel ezért késnek (vagy nem jönnek meg) az SMS-ek is...Éjfél után csináltam a méréseket, akkor nem volt nagy terhelés a hálózaton. Telekom most durván visszaesett letöltésben, jelenleg 2/7 egy kártyával is, de kettővel 0,25/0,25
-
m1lan
őstag
A kártyákat ki sem vettem a korábbi készülékből, a Note 9 érkezésekor cseréltem mindkettőt (Telekomnál dolgozom... ) szóval tavaly májusi cserés mindkettő, azokra első körben nem gyanakodnék, de természetesen egy cserével még megpróbálkozom. Az első beállítással használtam kb. egy hónappal ezelőttig (egyébként pontosan ugyanúgy volt beállítva, ahogy te is használtad), az SMS késés folyamatosan jelen volt, két városban tesztelve is (Zalaegerszeg, Zalaszentgrót, 30-35 km távolság).
A második beállítással használtam kb. 4-5 nappal ezelőttig, szintén mindkét helyen előfordult, hogy nem csörgött ki. A tesztet itthon (Zalaszentgrót) végeztem, egy VoLTE képes S7 Edge volt a másik készülék domino kártyával. Ha mindkét készüléken aktív volt a 4G, akkor pillanatok alatt felállt a hívás, viszont ha a Note 9-nek le kellett (volna) váltania 2G-re úgy, hogy az 1. SIM-re jött be a hívás, de közben a 2. SIM-ről ment 4G-n a mobilinternet, akkor
a., nem csinált semmit, ment tovább a 4G, a túloldalon meg pár másodperc csend után "Hívás vége" (és ugye ilyenkor ha be van kapcsolva az "Állandó két SIM", akkor nem megszakad, hanem átirányítja a hívást a 2. SIM-re, ott viszont már jó eséllyel kicsörög, csak erre nem fog senki 15-20 másodpercet várni)
b., látszódott, hogy lassacskán levált 2G-re, de mire ez megtörtént, a másik oldalon már meg is szakadt a hívásAz "a" opció emlékeim szerint bekapcsolt VoLTE mellett volt jellemző, a "b" meg azután, hogy kikapcsoltam.
-
m1lan
őstag
Sziasztok,
Egy kicsit összetettebb problémával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni azoktól, akik két SIM kártyával használják a Note9-esüket. Esetemben adott egy Telekomnál vásárolt 8/512 GB modell gyári szolgáltatói szoftverrel (Android 10) és két Telekomos, egy magán (SIM1) és egy céges (SIM2) kártyával. A probléma a következő: akárhogy is variálom a beállításokat, egyszerűen nem tud egymás mellett megbízhatóan működni a kettő. Múltkor rászántam egy kis időt a tesztelésre, és az alábbi eredményre jutottam:
- Sokáig úgy használtam, hogy hívásnál kérdezzen rá, SMS-nél SIM1, mobilnetnél SIM2 legyen alapértelmezett. Ekkor a beérkező SMS-ek néha meg sem jöttek vagy csak több perces késéssel. Leginkább a SIM2-nél vettem észre, mert a céges kártyára jön meg az egyszer használatos belépő kódom.
- Átállítottam a mobilinternetet is a SIM1-re alapértelmezettként. Ekkor az 1-es kártya sokszor elérhetetlen volt, ha hívtak. El sem kezdett tárcsázni, csak megszakadt kb. 8-10 másodperc után a túloldalon. Vártam fontos hívásokat, ezért is volt kellemetlen szembesülni vele, hogy elérhetetlen vagyok. Ami viszont pozitív változás volt, hogy ezzel a beállítással minden SMS azonnal megérkezett mindkét kártyára.Először az "Állandó két SIM" beállításra gyanakodtam, hogy az össze-vissza irányítgatást nem tudja kezelni, de kikapcsoltam, és nem oldotta meg. Sőt, így még rosszabb is lett, mert ha valaki kellően türelmes volt, akkor egy idő után az "elérhetetlen" 1-es kártyáról átdobta a hívást a 2-esre, ott pedig kicsörgött. Gyanakodtam VoLTE-re, VoWIFI-re is, de kikapcsoltam mindkettőt, ugyanúgy előfordult, hogy nem csörgött ki a SIM1.
Előzőleg egy Honor 10-em volt, ott tökéletesen működött a két kártya együtt, pedig az is csak dual standby volt már. A kérdés a következő: másnál előfordultak-e hasonló anomáliák? Ha igen, akkor van rá megoldás? A szolgáltatói ROM-ot függetlenre cserélni hozhat pozitív változást vagy csak rontok vele a helyzeten?
Kell a One UI, a lyukasztás mentes kijelző meg a jack csatlakozó, szóval a másik telefon nem megoldás.
-
m1lan
őstag
válasz icecave #14290 üzenetére
Nem használom komolyabban én sem semmire, csak néha végiglapozom, és azért elég rendesen odaver a prémium érzésnek, amikor jobbra legyintek, és némi lagg közepette előjön. Megadtam neki pár engedélyt, így látom bizonyos alkalmazások legutóbbi értesítéseit, a Spotify is ajánlgat, plusz esténként felhívja a figyelmemet, hogy másnapra állítsam be a szokásos ébresztőt.
-
m1lan
őstag
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de... nálatok is "akad" a Bixby Home, amikor először odalapoztok? Ha egyszer végiggörgetem, utána már szép folyékony az animáció. Volt már a kezemben S10, S9, de még S8 is, azokon mintha nem lett volna ilyen probléma.
-
m1lan
őstag
Én a céges felhőbe SMS kóddal tudok csak belépni, sokszor nem jön össze elsőre.
Egy repülő mód be-ki kapcsolással szoktam észhez téríteni, az általában segít. Bízom benne, hogy idővel jön majd rá valami javítás. Az mondjuk furcsa, hogy minden pénzmozgáshoz állíttattam be SMS értesítőt a bankomnál, és a levonásról azonnal megjön az értesítés.
-
m1lan
őstag
válasz icecave #12647 üzenetére
Én igen.
Minden funkciója tökéletesen működik, egyedül a hívó fél nevének kijelzését nem tudja, szimplán "Incoming call"-t ír. Valószínűleg a Samsung szoftverében máshogy van paraméterezve, ezért nem tudja átvenni, viszont ha a névjegyzék app értesítéseit bekapcsolod, akkor utólag a nem fogadott hívásról már olyan értesítést kapsz, amiben a név vagy a telefonszám benne van. Egy dolog van, ami sokkal jobban működik, mint az előző Honorommal, az pedig az SMS kijelzés. A Google-féle üzenetküldő duplán küldte az értesítést, sőt, ha nem jelöltem őket olvasottnak, akkor egy idő után teljesen bezavarodott, és régebbi SMS-eket küldött az órára... itt egyszer jön, és az tökéletes!Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
m1lan
őstag
válasz Plazmacucci #12589 üzenetére
Engem is meglepett, de tökéletesen elfér farmer zsebben.
-
m1lan
őstag
válasz Plazmacucci #12517 üzenetére
Én egyelőre nem jöttem rá, hogy tényleg annyival gyengébb-e a Samsung térereje, mint amennyire mutatja, vagy csak a kijelzés működik másképp.
Egymás mellé téve az ágyam mellett 4-5 csík között vált a Huawei, a Samsung meg 2-3 között. Melóhelyen durván le vagyunk árnyékolva, azt a Huawei sem kezelte könnyedén, de azért a Samsung is egész jól tartja magát. Azt mondjuk mi is érzékeltük, hogy a Samsungon kicsit nehézkesebben megy ott az internet. Ennek ellenére mondjuk imádom, az én szememben továbbra is tökéletes.
A többi Samsungra is jellemző ez egyébként?
-
m1lan
őstag
Sziasztok! Egy kissé érdekes teóriával érkeztem.
Körülbelül egy hónapja rendeltem meg a Note 9-esemet (8/512 GB), amit aztán 14 napos elállásban visszaküldtem (az ok igazából lényegtelen), majd rendeltem egy másikat. Az előzőt egy hétig használtam, és nagyon meg voltam lepődve, hogy mennyire fluid a One UI, gyakorlatilag egy csoda volt a Honor 10-en megszokott fáziskésések után. Az új telefonon ugyanúgy végignyomkodtam a frissítéseket, ahogy az előzőn, most Pie-on vagyok májusi biztonsági frissítéssel. Annyiban cselekedtem másképp, hogy nem léptem be a Google fiókba Oreón és a Pie frissítés után nyomtam egy gyári visszaállítást, hogy teljesen tiszta rendszert kapjak, viszont most nem érződik olyan fluidnak a rendszer... Mással is előfordult már ilyen? Arra tippelek, hogy a frissítésekkel valahogyan porszem jutott a gépezetbe. Van valami tippetek arra, hogy milyen metódussal tudnám rendbe rakni a gépet szoftveresen?
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
Ez a telefon egyszerűen tökéletes. Egy dolog van, ami furcsa nekem, hogy éjszaka kikapcsolt mobilnet és WiFi (tehát lényegében alap készenlét) mellett simán elpárolog 7-8% az akkuból. Ez mennyire normális? Kb. 2-3 teljes töltésem volt eddig, tehát van még ideje beállni az akkunak, ha csak erről van szó.
Más: használ valaki nem gyári vezeték nélküli töltőt? Mindenképpen valami értelmes márkájút (pl. BlitzWolf) szeretnék, mert elég sokba lesz nekem a telefon, gyárira most nem szívesen adnék ki annyi pénzt. Tudnátok esetleg ajánlani olyat, ami bevált vagy ajánlott ehhez a típushoz?
-
m1lan
őstag
válasz gyuri81 #11009 üzenetére
Részletre vettem, egyben 289 lett volna a 128 gigás, 299 az 512 gigás, viszont utóbbiból van egy olyan konstrukció a weboldalon (Telekom), hogy kapsz hozzá ajándékba egy 512 gigás Samsung memóriakártyát, én így vettem 299-ért.
A Media Martkban mondjuk pont egy százassal lett volna drágább memóriakártya nélkül, úgyhogy valószínűleg mindenki annyiért adja, amennyiért nem szégyelli...
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
Note 9 8/512GB megrendelve, csütörtökön érkezik
-
m1lan
őstag
válasz thedarkfox #10949 üzenetére
Rendben
Egyébként a Telekomtól venném, és most látom, hogy van egy elég ütőképes ajánlat náluk. A 128 gigás változat lenne 289.000 forint, ami így is olcsóbb, mint jelenleg a Media Marktban vagy a SES-ban (Euronicsban mondjuk egy húszassal lenne olcsóbb), viszont az 512 gigás változat 299.000 forint úgy, hogy adnak mellé egy 512 gigás Samsung SD kártyát is. Nem mintha kellene a nagyobb tárhely, de törlesztőben nem nagyon érezném meg a +10.000 forint különbséget, és ha a kártyát mondjuk el tudnám bizniszelni, akkor még jól is kijöhetnék belőle.Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
m1lan
őstag
válasz thedarkfox #10899 üzenetére
Tok meg fólia is van már egy ideje a fiókban a Note-ra, úgyhogy nagyon elszánt voltam a hozzátok való csatlakozásban egy jó ideig. Ami kicsit megingatott, hogy hiába vártam a (z)árcsökkentést az S10-ek bemutatása után, csak elhanyagolhatóan drágább az S10+, és közben kijött a P30 széria is, aminél az alapmodellt megkapnám majdnem az S9+ mostani árán, és ott sem sokat kellene leadnom az igényeimből. Persze, a Note-tal lenne a leginkább teljes a kép, csak kérdés, hogy havonta 9 vagy 13 ezret szánjak rá.
De köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást, megnyugtattatok! Szerintem lassan becsatlakozom... és legalább hitelesebb lesz a számból, amikor azt mondom, hogy ez nem telefon, hanem egy Note.
-
m1lan
őstag
Sziasztok!
Egy kissé érdekes témakörben kérném a segítségeteket. Készülékváltás előtt állok, aminek leginkább az az oka, hogy a Honor 10 szoftveresen nem igazán van a helyzet magaslatán. Utódnak nyilván olyat szeretnék, ami lehetőség szerint 2 évig tökéletesen meg fog felelni az igényeimnek. Némi infó: Sosem voltam notch kedvelő, a H10-en is el van rejtve, és a kameralyukért sem igazán rajongok. Lényegében ez a legfőbb ok, hogy a Note 9-nél lyukadtam ki.
Ami fontos volna:
- legyen jó az üzemideje (ha egy teljes napot kibír intenzívebb felhasználás mellett is, az már megfelel)
- készítsen szép képeket a kamerája (H10 teljesen korrekt ilyen szempontból, de nem bánnám, ha még annál is jobb lenne)
- legyen rajta használható értesítési LED vagy AOD (a jelenlegi készülékemen egy semmirevaló LED van, AOD az IPS technológia miatt nyilván nincs, egyedül annyit tudtam segíteni a helyzeten, hogy értesítéskor felvillan a kijelző, illetve az utóbbi időben rezeg a kezemen a Watch GT is a fontosabb történéseknél)
- AMOLED kijelző (egyrészt mert nagyon szép, másrészt szeretem a sötét módot, harmadrészt pedig jó volna erősebb napfényben is látni a kijelző tartalmát, a H10 nagyon határeset ilyen szempontból)Ami jó lenne, de hajlandó vagyok beáldozni:
- jack csatlakozó (van bt fülesem és fejem is, viszont az autóban AUX-hoz jó lenne, ha lenne, bár átalakítóval tudnám pótolni)
- vízállóság (szimplán a biztonságérzet miatt, úsztatni nem akarnám, de esőben azért ne kelljen takargatni)
- vezeték nélküli töltés (sosem volt még olyan telefonom, ami tudta volna, szívesen kipróbálnám)A fenti szempontok alapján mennyire lenne jó választás a Note 9? A toll nem elsődleges szempont, viszont ki tudnám használni (értékesítő vagyok üzletben, sokszor kell kutatnom valamit, amire jegyzetelni tudok, és utána általában el is keveredik az a valami...). Szolgáltatótól venném törlesztőre, viszont még mindig elég horror áron adják. Amit néztem még, az a P30, ezt jóval olcsóbban meg tudnám venni, és a notchot leszámítva a legfőbb kritériumoknak teljes mértékben megfelel, de az meg annyira minimális, hogy még tetszik is. Ha meg már a Note 9 ársávjáig feltolom az árat, a Pro is beleférhet a keretbe.
Leginkább a huzamosabb ideje Note 9-et használókat kérdezném: mennyire lenne jó választás jelenleg?Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 16 Pro Max 256GB fehér White Titanium
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest