Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
$atirka
senior tag
Sziasztok
Tegnap megjött a sima A52 hófehérke, páromnak.
Nem rossz amúgy és tetszetős, picit döcögős itt-ott (Note 10+ van nekem), leginkább az edge panel jön elő darabosan. Áprilisi frissítés fent van. Na mind1 is...
Kérdésem csak annyi lenne, hogy a Buds+ hogyan igényelhető?
Nekem azt mondták, hogy Members appon belül lehet igényelni. Ott nekem Notin nem jelenik meg ez az akció, az A52-n meg el sem indul a Members, azt írja nem támogatott ország Ez eléggé vicces...
Látom Ti emailt küldözgettek... Hogy is van ez?
Kinek kell pontosan írni?
Köszönöm!"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
Mert azzal a ragasztós tappanccsal végig kell rajta mászkálni, h felszedje a port. Majd lehetőleg feltűrt pulóverrel nekilátni.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
DrDobos
őstag
Semmi. Maximum annyi, hogy felvettem folia elott az ujjlenyomatokat, de azokat folia utan nem nagyon ismerte fel, felvettem utana is, mostmar jo.:) azota sincs semmi panaszom a foliara. Sot, 2 helyen egy porszemcse beszaladt ala, mert sokat benaztam felrakas előtt, es azok alol is a levego amennyire lehetett felszivodott, mar csak egy pici kor alaku buborek van:)
Samsung Galaxy A55 5G
-
t72killer
titán
-
cellpeti
nagyúr
iszonyat drága sztem
Tigris, tigris, csóvafény...
-
mtm800
senior tag
Kint az áprilisi frissités A52 re .Biztonsági + fényképező
-
t72killer
titán
válasz pusszycat #170 üzenetére
Gondolom a kínai telefonok árgörbéje meredekebb, de tartok tőle, hogy ebből még jövőre se nagyon lesz megfizethető modell . Talán, ha rákapnak a dologra és a középkategóriájukba is leeresztik az IP-védelmet a következő körben... Addig viszont nekem úgy tűnik, az a52/72 család + spigen tok lesz a nyerő túratelefon 500€ alatt. Kár, mert a nagyondzsunka gyártók (dogee, ulefone, stb) már régóta csinálnak strapatelót ennyiért, csak ott meg a szoftveres támogatás absz 0 - illetve a hardveres minőségellenőrzés is foghíjas néha.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
janeszgol
félisten
válasz artyursus #162 üzenetére
Oszinte leszek. Szepek ezek az uj telefonok, de nincs az az isten, hogy egy S9-et adjak ertuk.
Killer emlitette az akkut. En inkabb kicsereltetnem azt is egy Samsung szervizben penzert.
Sem kameraban, sem SoC-ban, sem kijelzoben nem osszehasonlithatok. Ha kitenned egy asztalra az A57/72-t es az S9-et, en utobbit markolnam fel.Ket esetben mas a helyzet. Ha kell az 5G, illetve a szoftveres tamogatas. Akkor valtanek.
-
doooo
veterán
válasz artyursus #162 üzenetére
Semmi értelme nem lenne váltani arról erre. Persze az ár nem tudom mennyire fontos szempont. Ha nem az, vagy nem annyira, akkor sima S21 pl. jó ajánlat, főleg ha kisebb méretet nézed (abból ítélve, hogy nem S9+-od volt). Az mégis méltóbb utódja lenne egy pár évvel ezelőtti csúcsnak. Ez nem. Vagy ha neked mégis nagyon tetszik valamiért, akkor már inkább az A72, vagy még inkább egy A72 5G, ha pár hónapot még várnál. De ott az S20FE is. Az olcsóbb az S21-nél, és szinte mindenben jobb a mostani mobilodnál.
-
espi38
őstag
Sziasztok A52-es tulajok
Van a telefonon gyárilag előlapi fólia? -
t72killer
titán
válasz pusszycat #139 üzenetére
NNa, itt vannak a vízálló xiaomik, az olcsóbbik, ami "ám a Pro egyelőre nem jut el hozzánk, csak az Ultra. ... mire ideér hozzánk, egészen biztos áthalad a 300 ezer forintos szinten."
Szval ez számomra nem létező eszköz, mert fényévnyivel kívül esik azon az összeghatáron, amit telefonra szánok. ÉS ha korrekt a megállapítás, ráadásul sokat kell még rá várni, hogy €urópába érjen.#162: max akkor váltanám az s9-et, ha legyilkolta az akksiját. Annál a SoC-nál a 720G gyengébb.
[ Szerkesztve ]
-
artyursus
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy s9-ről a váltás milyen lehet? Nem érzem lassúnak a telefont, csak unalmas már. mióta megvan nem láttam esztétikusabb telefont de már váltanék és ez nagyon megtetszett csak sehol nem tudtam még kézbe venni. Gondolom elavult már az s9. megéri váltani? Összeszerelési minősége? Tokban lesz hordva... vagy mennyire bírja a karcolódást?Köszi a tanácsokat előre is!
-
Dilikutya
félisten
Őszinte leszek, nekem ezek tökegyformák. Android 8-9-10 Samsungon, Huawei, Xiaomi felületei, sőt, nekem ugyanaz, mint egy iPhone, ott is elsőre megtalálok mindig mindent, pedig sose volt. Az hogy keretes, szögletes, kerek az ikon, annyira lényegtelen, hogy észre se veszem.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
janeszgol
félisten
válasz Dilikutya #157 üzenetére
Oszinte leszek nekem az A5 2017 (es A3 2017) az egyik kedvencem. Baromira eltalalt az a szeria. Vizallo, eros (oke az A3-ban csak egy magos a T830, de az A5-ben mar harom), a kamera kepe szep (foto es video), es ami a legjobb, az az akku ido. Parades.
A Samsung 2017-ben abszolut a csucson volt (+ S8 ugye, es a One UI 1.0). -
Dilikutya
félisten
válasz bajusz15 #121 üzenetére
Egy A5 (2017)-et használok, ami 2017 elején jelent meg, én '17 végén vettem. Megélt 2 teljes rendszerfrissítést, jöttek rá havonta a biztonsági frissítések, utóbb pár havonta, közben rendszeresen frissítettem a rajta lévő és használt szoftvereket is. Jelentős, látványos lassulás nem tapasztalható. Egyedül a 32GB belső tárhely karcsú ma már. Akkor is volt kevesebbért 4/64-es Xiaomi, valószínűleg az SoC is hasonló tudású lehetett, de nem bántam meg, hogy az előző Samsung után ismét azt vettem. És ami nagyon nem mindegy, az az AMOLED kijelző.
Van mellette cégesnek egy Redmi 8, semmi baj nincs vele, gyors is, de az IPS panel képe messze nem olyan szép.Komolyabb játékra amúgy viccen kívül kíváncsi lennék, nem nagyon látok olyat, ami ne ilyen casual unaloműző lenne, annak megfelelő grafikával. A Real Racing 3 még megy, azt látom, folyamatosan fejlesztik grafikailag, más nem nagyon ugrik be.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
tutis
őstag
Smart View nektek működik? A50-essel simán ment a tv-re tükrözés, most nem látja a tv-t a smart view.
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
Vazil
tag
Sziasztok! Gcam-et használt valaki A51-en? Ha igen, mik a tapasztalatok vele? Illetve egy linket is kérhetnék ami jó hozzá?
Bocsi, hogy az utódhoz írok, de a másik topik eléggé halott.
Köszönöm!
-
kcsa
veterán
Amikor eljutok a "lepedő" szóig, már nem tekerek vissza a lap tetejére, hogy ki írta a cikket...
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
DrDobos
őstag
Utobbit vettem. Nincs kameralyuk, tokeletes illeszkedes minden iranyban. Beszeltem egy A72es kollegaval, neki van pici res a folia es a tok kozott, nalam nincs A52n. Sot, nem is orultem mert volt vagy 4 buborek, ami bentmaradt a folia alatt, de egy ejszaka alatt felszivodott nyomtalanul, szoval elegedett vagyok :)
Samsung Galaxy A55 5G
-
T-master
tag
Sziasztok!
2 napja használom ezt a telefont és egy érdekes jelenséget vettem észre: bármilyen wifi hálózathoz csatlakozok, a Viber folyamatosan küld értesítést, hogy mobilnetet használ, mert wifin blokkolva van. Más eszközökön nincs ilyen gond. Más is találkozott már ezzel a problémával?
-
t72killer
titán
válasz pusszycat #139 üzenetére
Indikatív árakat már látni, de figyelem mennyi lesz az annyi pár hét múlva Hálistennek nálunk a samu buds akció még tart ápr 27-ig, úgyh ráérek dönteni, ha jön valami érdekes versenytárs
-
-
szubrutin
aktív tag
Haaat... S8 rol kene lassan valtanom, de nem annyira gyoznek meg, sem az a52, sem az a72, lehet egy s20 fe jobb vetel lenne nem?
Nem mindegy, hogy egy hülye okoskodik, vagy egy okos hülyéskedik :)
-
válasz t72killer #132 üzenetére
Van egy jó hírem a Xiaomi 11 Ultra es a Xiaomi 11 Pro IP68-al jön. Mivel említetted hogy a xiaominak nincs. Akkor most már van.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
yestechno
csendes újonc
Gyors teszt a MM és videózás után a kilepés laggol ,alkalmazásváltás sem szupergyors kicsit csalódás de 720G nem egy főnyeremény ennyiért 400 €.Poco F3 Snapi 870 el 300€ ért sokkal jobb vétel.Benchmarks tesztekben fényévekre vannak egymástól.Persze van ami ami a Samu mellett szól ,mimdenkinek más fontos.
[ Szerkesztve ]
-
Docci
senior tag
Igen ezt benéztem, mert csak a honlapot néztem. Viszont tanultam belőle. Legközelebb más oldalon kezdek teszteket olvasni, ahol tényleg megnéznék mindent. Felesleges itt bármit is olvasnom. Na jó a fórum hasznos az jöhet.
Nálam ők a legjobbak...ilyen egy IGAZI teszt. [link]Erőt s erényt!
-
doooo
veterán
Nem. Vagyis... gyártója válogatja. S9+/Note9 párosnál nem volt jobban teljesítő mobil 2018-ban kamerában (HTC U12 nagyon jó volt még). Azok szintjét viszont még sok dologban nem érik el. Tekintve a változtatható apertúrát, OIS-t két kamerán, eleve a nagyszerű zoom-kamera, aminél 2x-es nagyításban azóta sem tudtak jobbat belerakni semmibe sem, plusz megkapták a későbbi flagshipek éjszakai módjait, stb... Tehát hw-ben sem ütik meg a szintet, meg sw-ben sem (eleve erősebb a feldolgozásért felelős külön processzor is; NPU). Egy S8-at viszont szerintem már beérnek (bár ebben az is számít, hogy számodra mik tartoznak a középkategóriába).
-
Cattle_Decap
tag
Nagyon komálom az IP szabványt a középkategóriában. Ez folytatódhatna mert így nem feltétlen kellene telefonra költeni egy akkora összeget ami egy VGA ára ha az ember akar vízálló telefont.
-
DrDobos
őstag
Egy technikai kérdés: Nektek is "csak" 3 ujjat lehet felvenni az ujjlenyomatolvasóhoz?
Samsung Galaxy A55 5G
-
kokyt
senior tag
Egy telefon nem csak soc-ból áll, az egyéb dolgokból álló csomag pedig szerintem bőven árában van. Nem sok gyártó ad ip védelmet, 90hz-es oled-et, jó kamerákat, hosszú supportot ennyiért. Ha valaki az olcsó hw-re hegyezi a répát, régen rossz helyen jár a samsung-nál. Így volt 10 éve is, és most is.
-
PA80
tag
Három Samsung van a családban, a legrégebbi egy 3 és fél éves A5 2017, semmilyen lassulás nincs. Továbbá van egy 2 és fél éves A8 2018 és egy másfél éves A50, azoknál sincs. A másik meg, hogy nem mindenkinek komoly játékok futattására kell a telefon, sőt, én az A50-enem egyáltalán nem játszom. Mindegyik tökéletesen teszi a dolgát. Nem azt mondom, hogy csak a Samsung jó és minden más sz.r, de mondjuk egy Xiaomi-nál biztosan jobb szoftveres szempontból. Mindezeket tapasztalat alapján mondom, mivel volt két Xiaomi-m is és egy kínszenvedés volt őket használni, a OneUI stabilitása/sebessége viszont még másfél év után is teljesen kielégítő.
-
t72killer
titán
Szoftver kérdése is ám, mennyire használható. Van egy ősöreg 2016os Tab A-m akkori alapprocival, 2GB RAM-mal: lassúcska, de minden megy rajta, tavaly őszi az utsó frissítése.
Ez a nemkellIPvédelem olyan Sztívdzsobszosan hangzott. Nekem kell, pont. Csónak, pocsolya, gyerekleönti/vízbedobja - ebből 2 már történt a jelenlegi s7e-mmel és esély mindre van nálunk.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Prien
addikt
Én nem látom ennyire gyászosan a helyzetet, most pl.egy J7 2016-ról írok (Exynos 7870, gyári 8.1 és 2GB RAM), a készülék 5 éves, még a WOT Blitz is elfut rajta, persze nem full grafikán.
Szóval, _szerintem_ a most kiadott mobilok előbb fognak elporladni, mint használhatatlanul belassulni, feltéve, HA nem segítenek rá az elavulásra szoftveresen... 2016-ban ez még nem volt divat.
[ Szerkesztve ]
A kevés is több a semminél.
-
bajusz15
senior tag
750g (sima a52-es 730g-ről ne is beszéljünk) 140k-ért? (néhol 170k)
Hát nem tudom. Hiába a samu 3-4 éves támogatása, ha közben olyan lassú lesz szerencsétlen, hogy a legkisebb app megnyitása is akad rajta... Sajna elszálltak az árak, ez max 100k-t érne meg, hogy mire ment el a többi azt nem tudom. "samsung a király többi sz*r" embereknek biztos tuti vétel, az ui 3.1 tényleg jó aláírom, de ha komolyabb játékokat is futtat rajta valaki, lesz meglepi, hát még 1-2 év múlva. -
-
janeszgol
félisten
Az a rendszer folyamatokra nem érvényes, csak a felhasználó által indított appokra vonatkozik. Felesleges beállítás szerintem. Ahol lehet altatni a háttér alkalmazást, ott azt alkalmazd (akkuidőnek jót tesz), viszont én nem szoktam engedni pl Huawei esetében, hogy kilőjjön ezt-azt. Persze ahogy észreveszem, a Huawei rendszere egyre jobban lesz-rja, hogy mit akar a felhasználó. Ez már az EMUI 9-nél is megvolt, de a 10-től botrány.
De ez Samsung topik persze.
-
janeszgol
félisten
Húha, ezt nehéz megválaszolni. Ahogy nézem pl az A52/72 teszteket, ezek elmaradnak az S8-tól, ami 2017-es csúcs teló.
De nehéz megválaszolni, mert a videóknál többször panaszkodunk lagolásra (iPhone kivéve), viszont ezeknél a 60 képkockáknál már nehezebben vehető észre, ha kimaradnak képkockák.
Képeknél jobban észrevehető a minőségbeli különbség a flaship javára. -
Prien
addikt
Mit gondoltok, vajon egy 2021-es középkategóriás telefon kamerája hozza egy 2018-as flagship szintjét?
A kevés is több a semminél.
-
-
janeszgol
félisten
válasz #95462144 #105 üzenetére
Én azokat mindenhol kikapcsolom. Ez már automatikus nálam, hogy developerben ezt a hármat kikapcsolom, illetve az automata frissítést, az állandó mobilnet aktivitást is offolom.
Illetve Xiaomin a MIUI optimalizációt is offolom.Viszont kezd elszállni megint a Samsung a sok bloatware-rel. Az volt a vonzó a One UI 1.0-ban, hogy kevés volt ezekből.
-
batai15
félisten
-
janeszgol
félisten
Én most egy Realme-t akarok venni, hogy megnézzem milyen. Volt egy refurb C3 32 ezerért az Emagnál, de már nincs. Viszont megkérdeztem, hogy 2 vagy 3 Gb ram van benne, mivel kétes infók vannak róla. (A honlap 3-at ír, de az egyik hozzászólás, és az árukereső meg kettőt.)
Jó lenne a Pixel, csak a Google sehova nem haladt vele az elmúlt 4 évben. Talán 4 éve van Pixel. Nehéz beszerezni még néhány EU-s országnak is. Ez számomra érthetetlen. A Pixel 3a volt olyan csábító megjelenésekor, hogy majdnem kiutaztam érte németbe, de most ugye covid van. Illetve még annyit hozzá, hogy szoftveresen azokkal is szokott gond lenni, amit javítanak, de ha véletlen betojna a teló, akkor hova vigyem?
-
addikt
-
batai15
félisten
Egyrészt igen , kettő sehol nem írtam azonban hogy azt tervezem, ez lehet a következő széria is amire várok.
Egy pixel viszont számomra minőségi váltás lesz majd .
Egyébként nyugodtan vissza lehet keresni mire reagáltam elsőnek,aztán kontextusba helyezni mielőtt átmegy fröcsögésbe.[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
válasz janeszgol #100 üzenetére
Nem nem több a gond , de számomra zavaróbb a lassúsága ,mint az hogy logol valamit.
Mint írtam kívánatos számomra a one ui ,de még mindig nem nőtte ki azokat a problémáit ami mindig is jellemezte őket, ezért még nem fogok kiadni egy tavalyi hardver miatt 140 ezert, és pont . Nem szapulom, nem trollkodom , de nekem nem alternatíva.
Inkább egy pixel lesz a cél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest