Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Armagedown
őstag
Persze , hogy nem viccnek vannak a frissítések, valamit fel kell mutassanak a Microsoft programozói is, mert egyébként azt hinném, hogy egész nap hokiznak munka helyett
Bukósisak nélkül meg is halhatsz, a frissítések nélkül pedig maximum összeszed az átlag felhasználó valamilyen ransomwaret és annyi az adatainak, vagy valami miner lelassítja a gépét, esetleg egy botnet részévé válik a gépe, nem kell összemosni a következmények súlyosságát. -
Pingüino
senior tag
"No, nekik a Linux nem hagyja hogy ne állítsanak be jelszót a belépéshez"
Jelszó azért kötelező a telepítéskor, mert később kelleni fog a sudo-hoz. De már telepítésnél be lehet pipálni, hogy bejelentkezéshez ne kérje a jelszót, ha valakit zavar."Ezek szerint akkor a bukósisak és a biztonsági öv is kerülendő szerinted, csak mert időnként kényelmetlenséget okoz?"
Viccen kívül voltak olyan kutatások, melyek szerint a biztonsági öv több embert ölt már meg, mint amennyit megmentett. De ez csak érdekesség. -
törölt tag
pár emberes rétegdisztrók se basszák meg a rendszereket ilyen frissítési anomáliákkal, ellenben egy multimilliárdos cég igen, na nemár....
konrkétan most egy debian unstable előtt ülök és minden úgy működik ahogy ÉN akarom és úgy frissítget ahogy ÉN akarom. Mert ÉN használom a szoftvert és nem a szoftver használ engem. A powershelles matatással együtt, amivel kiirtok egy 10 ltsc változatról minden bloatwaret és használhatóvá teszem, akár már egy Gentoo-t is felrakhattam volna, ha kell valami új csomag, azt apt-ből, portageből, pacmanből vagy ezen kezelők GUI programjából felteszem, és csatt, működik. És minden úgy ahogy én akarom. De még a 7-nél se volt ilyen botrányosan rossz a frissítési tapasztalat, főleg hogy le is lehetett tiltani.
Hogy lehet hogy egy "unstable" nevű, közösség által összedobált csomagokból álló rendszer stabilabb mint ami mögött dollármilliárdok vannak? -
Robitrix
senior tag
ennél már csak az a jobb, hogy mikor munkaidő végén le akarja állítani a felhasználó a gépet és kirja, hogy frissités zajlik kérem ne kapcsolja ki. Csak hogy a felhasználó megy a gyerekért az oviba így leszarja gép kibasz frissítés közben. aztán csodálkozik, hogy reggel már nem indul a rendszer. rendszergazda!!! Csináljon valamit, mert ez a windows egy rakás foss!
-
Pingüino
senior tag
Nekem éppen 4c8t (r5-3500u) + 12Gb RAM + NVMe SSD.
Viszont a család többi tagja spórolós. Nagyon.
HDD ugyan egyikben sincs, mert egy SSD fillérekért gyorsít nem kicsit a rendszeren, úh. arra rábeszéltem őket, de egyébként igen, 4Gb RAM + egy gyengécske proci van bennük. Az egyik laptopban konkrétan E1-1200.
Nem egy mai darab, tudom, meg is látszott rajta, mikor a háttérben frissített a windows.
Na, azon a laptopon kifejezetten érezhető, hogy mennyivel kevesebb erőforrást igényel egy linux. -
Pingüino
senior tag
Nem önmagában az újraindítás szükségességével van a baj. Főleg otthoni felhasználásnál, ahol jó eséllyel estére úgyis kikapcsolod a gépet. Csak mikor bekapcsolnád, és várod, hogy befejezze a frissítéseket. Vagy mikor pár napig, vagy ne adj isten pár hétig nem kapcsolsz be egy gépet, aztán mikor előveszed, indulás után elkezd frissítgetni.
-
Pingüino
senior tag
Kismillió linux disztró van, de azért a fő irány csak néhányra korlátozódik. Ha pedig megnézzük, hogy hányan nem tértek még át windows 10-re, akkor windows-ból is találsz egy pár változatot xp-től a 10-ig.
Plusz mint mondtam, nem csak a hibákon van a hangsúly máshogy is működik maga a frissítési folyamat. -
Pingüino
senior tag
Tökéletes rendszer nincs.
Linuxon sem mindig hibamentes a frissítés. De ennyiszer nincs vele gond.
Meg maga a mechanizmus is más. pl. újraindítani csak kernelfrissítésnél kell. Nincs az, hogy kapcsolnád ki vagy be a gépet, és még hosszú percekig tekeri a frissítéseket.
A design sem változik félévente. Nem szűnnek meg csak úgy funkciók, ha a fejlesztő úgy gondolja, az már nem kell oda.
Lehetne még sorolni.
De hozzáteszem még egyszer, csak a frissítési mechanizmusról beszélünk. Nem szeretnék linux vs windows vitát kirobbantani, meg szarawindows-ozni. -
Pingüino
senior tag
Na igen, csak desktopon a windows köszöni szépen, jól megvan a linux felhasználók nélkül is. Windows felhasználók nélkül viszont sosem jön el az annyit emlegetett desktop linux éve.
A kompatibilitási gondokon talán az új apik terjedése segíthet még. Nem bánnám, ha lassacskán el lenne felejtve a directx.
-
Pingüino
senior tag
Helyesbítek. Amíg ha azt mondod valakinek "linux", ő reflexből rávágja, hogy sz...r, pedig élőben 2 másodperc linux tapasztalata nincs, addig soha nem is fog eljönni a desktop linux éve. Én am nem tukmálnám senkire. Mindenki azt használ, amit akar. Csak amíg a desktop linux rétegtermék, addig a fejlesztők sem fogják komolyan venni sajnos.
(#10) Pedig ha ők valamilyen okból visszatartják, és te mégis felteszed, az sem sokkal kisebb butaság, mint az, amikor valaki minden frissítést blokkol, mert lehet köztük sz...r.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Compaq 6305 Pro SFF PC, AMD A4 5300B CPU 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- HP Compaq 6300 Pro SFF PC, i3.2120 CPU, 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- HP Compaq 8300 Pro SFF PC, i3-3220 CPU, 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- Fujitsu Celsius W5010n
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest