- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kiegészítette az öregedő professzionális Radeonokat az AMD
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
A kérdésem az lenne, hogy elérhetőek ezek a tartalmak úgy, hogy a gép nem megy? Ez a kérdés most nem komoly ugye?
Kell egy külső HDD és arra felteszed a média állományt, amit vagy egyszerűen rácsatlakoztatsz USB kábellel a routerre, vagy kénytelen leszel egy NAS szervert beüzemelni kb csillagászati áron, bár azt távolról is eléred, csak megfelelően kell konfigurálni, míg a gyakorlatilag HDD áron felállított média tárat csak otthon belső hálózatról. -
NAS-on gondolkozom, lehet akkor az lesz.
Köszi! -
Sziasztok!
Most először van Apple TV-m. Egy 32 GB-os 4K verzió tulaja lettem. Elolvastam az alapokat és fel is telepítettem az alkalmazásokat amiket a legtöbben írnak.
Infuse-t használok film nézésre PC-ről Plex által, viszont ez csak akkor működik, ha a gép be van kapcsolva.
A kérdésem az lenne, hogy elérhetőek ezek a tartalmak úgy, hogy a gép nem megy? Mi a teendő ilyen esetben és, ha ezzel a programmal nem akkor mivel tudok offline is nézni bármit? -
blakey
titán
válasz
Elektrosokk #2490 üzenetére
Telepítéskor létrehozol egy admin felhasználót amit felhőbe szinkronizálhatsz, + egyéb felhasználókat is létrehozhatsz. Nem csak PIN-el lehet kapcsolódni, lehet felhasználó/jelszó párossal is.
-
Elektrosokk
veterán
Kipróbáltam a MrMC lite verziót és tetszik. Viszont csak serviio-val. Telepítettem az emby szervert és beállítottam a könyvtárakat de nem tudok a MrMC lejátszóval kapcsolódni, a pin kódós megoldással sem. (netről app.emby.media elérhető minden, de nem tudom ez mennyire számít)
megpróbálok nézni valami wikit, ha sikerül megveszem.
-
galaxys80
veterán
válasz
Csabroncka #2488 üzenetére
Mert full más képi beállítások kellenek neki, mint az Apple tv-nek.
És mivel nem tudok a tv-n külön forràsonként beállítani ha az avr-be megy minden nem marad más. -
galaxys80
veterán
válasz
Csabroncka #2486 üzenetére
Egyszerűbb lesz, ha az ATV , DVD megy az erősítőbe. Nekik úgyis mehet ugyanaz a beállítás. Az Xbox meg megy a tv-be. Onnan meg optika.
-
galaxys80
veterán
válasz
MasterMark #2484 üzenetére
Az rendben van, de akkor nem is tudok külön-külön képbeállitast megadni az eszközöknek?
Mert, akkor inkább csak az Atv megy bele majd. -
galaxys80
veterán
Ha megjön az új hdmi-s erősítőm azt tervezem, hogy ebbe dugom majd bele az Apple tv-t az Xbox-ot és a DVD-t.
Aztán innen megy, majd egy kábel a tv-be.
Ebben az esetben is tudok úgy választani, majd hdmi forrást mintha egyből a tv-be lennének dugva? Mármint a tv-n természetesen.
Mert ugye most mindegyikre külön beállításom van. -
galaxys80
veterán
Meg is rendeltem az új erősítőt.
Nem bírtam magammal.
[link]
Ennyi a max amit nekem még megért. -
agyhalal
aktív tag
Aki Infuse-t használ... Be tudta valaki állítani, hogy tabletra telepített Infuse, hálózaton kívülről elérje az otthoni NAS-on lévő filmeket?
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Csabroncka #2475 üzenetére
Milyen jó is az a Pana plazma!
-
aujjobba
addikt
válasz
Csabroncka #2475 üzenetére
Nálam is hatéves buta Samsung, működik, marad. Fullhd egyelőre bőven elég nekem.
-
bbmt
senior tag
válasz
Csabroncka #2473 üzenetére
O.k én galaxys80-ra gondoltam, ha most cserél akkor nem érdemes régebbit vennie, HDR-es már használtan is van elfogadható áron és kiszolgálja évekig. Ha régebbit vesz és TV-t cserél akkor megint ott van, hogy nem elég az 1.4 HDMI
-
galaxys80
veterán
-
Clemi
veterán
válasz
galaxys80 #2466 üzenetére
Akkor megkérdezem megint. Biztos átviszi az a HDMI kábel az PCM jelfolyamot? Mikor megvettem az ATV-t vele együtt beszereztem egy HDMI 1.4-es kábelt, mert a 3D FHD tévéhez legalább ez dukál (ma már van 2.0-is). Jó drága volt az igaz (direkt a legdrágábbat vettem a MM-ban, de nincs is se kép se hang problémám soha.
-
galaxys80
veterán
válasz
MasterMark #2460 üzenetére
Az egyetlen dolog ami biztos, hogy ez a tv továbbküldi. Eggyel feljebb írtam le.
Itt a bejövő 5.1-el hasal el. De elvileg azt is tudnia kellene. -
bbmt
senior tag
-
Clemi
veterán
válasz
galaxys80 #2449 üzenetére
Most nem azért, de miért nem töltesz le próbaképp egy Infuse Lite verziót? Ugyanazt tudja mint a Pro, csak kevesebb mappát lehet vele beolvastatni. Legalább kiderülne számodra is mi a különbség a két program között, és egyértelműbb lenne merre keresd a hibát, mert simán lehet, hogy az MrMc szívat.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #2447 üzenetére
Csak nem érdemes.
-
galaxys80
veterán
Erősítő egyelőre lényegtelen. Magán a tv-n sem szólal meg a hang ha Apple tv-n 5.1 van. Tv-t majd befotózom, de sok minden ott nincs. Valószínű tényleg nem tudja a tv az 5.1-et. Bár nem értem akkor az Xbox miért szólal meg. Lehet az átteszi 2.0-ra.
Lassan elengedem ezt a témát. Jó lesz így is amíg meglesz majd az új erosito.Más:
mrmc-nél ha átléptek egy másik alkalmazásba , aztán vissza akkor megszakad az smb. Ilyenkor MrMc restart és jó megint.
En az idő túllépés beállításra gyanakszok. Mennyire érdemes állítani? -
Csabroncka
addikt
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2445 üzenetére
Az Automatikus szó jelentése az, hogy a hozzá csatlakoztatott eszközből (EDID) kapott infók alapján küldi tovább a hangot, tehát a te TV-d valószínűleg nem tudja fogadni az 5.1-et ezért lesz 2.0. Bár azt állítod, hogy fogadja az 5.1-et de ezt mi nem tudjuk. Enyém, tudja és fogadja is automatikusan is illetve DD 5.1-re átkódolva is. Ha Automatikusra van állítva akkor a DD 5.1 kivételével minden sztereó PCM lesz mivel az Apple TV többcsatornás LPCM hangját a TV nem tudja kezelni. Azért javasoltam, hogy állítsd DD 5.1-re és a többit máshol kell beállítani, MrMC, erősítő, TV.
Betettél 2 képet a Apple TV/MrMC beállításairól de az kevés ahhoz, hogy lássuk hol a hiba, TV, erősítő, stb. beállításai is kellenek. -
blakey
titán
válasz
Elektrosokk #2438 üzenetére
Infuse-t jobban szeretem, adatbázisnak érdemes Plexet vagy Embyt használni ha bírja a NAS vagy a gép. Infuse-ból érdemes előfizetéssel venni vagy egyszeri "lifetime"-al, így semmi gond nem lesz egyik verzióval sem. Amit te írsz az egy adott verzió megvásárlása, az új verzióváltásra már nem érvényes.
Ha egy alkalmazás kell ami mindent visz akkor a MrMC a jó megoldás viszont nélkülözhetetlen a Kodi ismerete, szánni kell rá egy kis időt. -
-
blakey
titán
válasz
Elektrosokk #2436 üzenetére
Nem DLNA lenne az elérés, sokkal jobb.
Illetve a két említett lejátszó is fényévekkel jobb a VLC-nél. -
Elektrosokk
veterán
Sziasztok
Jelenleg Serviio van a Mac Pro-n és az ATV VLC lejátszóból éri el a filmeket. Ezzel szemben milyen előnyei lehetnek MrMC/Infuse használatának?
-
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2427 üzenetére
Rosszak a beállításaid. Automatikusra állítva a Apple TV 2.0-t fog küldeni a TV-nek. Állítsd 5.1-re, mennei kell ha más eszközzel megy. Másképp nem fog tudni senki sem segíteni csak ha teszel be képeket a beállításokról. A TV-m képes az AC3/DTS 5.1 fogadására illetve továbbküldésére és működik is.Maga az Apple TV szoftvere ezt megoldja ha DD 5.1-re van állítva az tovább is megy, de mindennek feltétele a jó beállítás. Próbáld ki Infuse-al is, 1 hétig vagy pár napig ingyenes.
-
bbmt
senior tag
-
galaxys80
veterán
Ha az ATV automatikusra van állítva akkor bármely kombinációval szól a tv és az erősítő is. Cserébe így ugye nincs valós 5.1. Csak amit az erősítő csinál a 2.0-ból.
Zsír új a kábel.
De, hogy érdekesebb legyen a történet. Kipróbáltam, hogy az ugyanigy bekötött Xbox-on mi a helyzet egy 5.1-es filmmel. Ott megszólalt a tv! Igaz az erositobe csak 2.0 ment át.
Szóval ez alapján mégiscsak tudja a tv a hdmi-n keresztül az 5.1-et.
Nem értem most már. -
Clemi
veterán
válasz
galaxys80 #2424 üzenetére
Abban az esetben mi történik az erősítőn, ha PCM-re állítod a TV-t és az ATV-t automatikusra, az MrMc-t 2.0-ra? Egyébéként ha mondjkuk VLC-vel játszol le egy filmet, annak mi lesz a hangjával?
Az, hogy már a TV sem szólaltatja meg a felé az ATV-től érkező hangot, eléggé problémásnak tűnik? Nem kábel gondod van véletlenül? -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2418 üzenetére
2 dolog közül választhatsz, egyik, hogy mégsem jók a beállítások az Apple TV-n, a másik, hogy a TV nem fogadja külső forrásból a Dolby Digital-t. Ha jók a beállítások és a TV fogadja külső forrásból a Dolby Digital 5.1-et akkor működik a dolog. Többsör kipróbáltam épp nemrég tettem meg, hogy biztos legyek benne a legújabb szoftverrel és MrMC-vel.
-
-
Clemi
veterán
válasz
galaxys80 #2412 üzenetére
Ha megtennéd, hogy elmondod hogy vagy összekábelezve... Az ATV HDMI kábele hová érkezik?
Nálam ATV---> erősítő HDMI bemenet, majd onnan a TV felé szintén HDMI kábelen. A TV hangja (mikor azt nézem) optikai kábelen megy le az erősítőbe. Az ATV--ből PCM hang megy az erősítő felé és minden műsortól azt a hangot kapom vissza amit eredetileg a hangsáv tartalmaz (a kiírás a displayen folyamatosan PCM csak a szimbolumokon látszik, hogy hány csatornán van hang). A TV felől az optikai kábelen szintén az eredeti hang megy az erősítőbe így onnan is megkapom az összes csatornát már ha véletlenül valamelyiken olyan hangsáv van, ami jellemzően max az HBO.
A hálózati média lejátszó, jelen esetben nálam az Infuse beállításaiban a hang kimenet Automata-ra van állítva. A többi média tartalom így a Netflix, at ATV+ és az HBOGO szintén az összes hangsávot adja át az erősítőnek. -
galaxys80
veterán
Végig teszteltem az össze létező beállítást a hangoknál.
Gyakorlatilag 2 lehetőség amivel van hangom. ATV 5.1 dolby - MrMc 2.0
Illetve ATV automatikus - MrMc 5.1 vagy 7.1
E kettő között nem igazán hallok különbséget.
Mindkét esetben szól mind az 5 hangfal. De érzékelhető, hogy ez nem teljesen valós 5.1. Az erősítő nem is annak mutatja. Szerintem ezt az átalakítást maga az erősítő végzi egyébként.
A többi kombináció esetén sem a tv-n sem az erősítőn nincsen semmi hang.
Nem tragédia ez a beállítás, de azért azt hittem az ATV tényleg átkonvertálja 5.1-be.
De mindegy. Jövő évben valamikor úgyis cserélni akartam az erősítőt. -
galaxys80
veterán
válasz
MasterMark #2407 üzenetére
Hát ott sok mindent nem lehet állítani.
Be lett állítva, hogy dolby digital 5.1-be tegyen mindent és ennyi. -
galaxys80
veterán
válasz
MasterMark #2405 üzenetére
De nálam magán a tv-n sincsen hang ha 5.1-re teszem a MrMc-n.
Igazából nem tragédia a dolog.
Csak jó lenne ha valaki megmondaná, ha felesleges küzdenem. Akkor marad a 2.0 és az optimalizált a MrMc-ben. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Vostro 3520 notebook Core i3-1215U processzorral eladó
- AudioQuest Boxer SUB kábel - 2 m (197cm)
- Prémium Z77 félkonfig - i7-3770K + Asus P8Z77-V Deluxe + Be quiet! hűtő
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi 10A 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest