- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
H-Zol
senior tag
válasz Intruder2k5 #1396 üzenetére
Én a Redmi 6-ot elhúztam egy napig, de már amikor nem bírta ki a napot melóba akkor elegem lett de még úgy is kinoztam egy darabig , nállam mindég van egy kis EDC zseblámpa és ezek is már olyan okosak , hogy tudnak vissza tölteni is , volt hogy a lámpából adtam neki egy kis energiát !!
-
rigoberto
őstag
Egy-két kivételtől eltekintve a legtöbben azért naponta töltjük naa.
Már ha használatban azért.
Nekem sok telefonom van és az emailek is jönnek, így estére 30-40% között szokott lenni.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
H-Zol
senior tag
válasz rigoberto #1385 üzenetére
Én már nem forgatom sehová marad a 10 másodperc és ha az értesítéseket akarom megnézni , mivel nekem könyv tokom van , úgy is ki kell nyissam , akkor már rá bökök a képernyőre és kész
Amúgy más bajom nincs vele egyenlőre , én is miut használtam előtte is az asszonynak is az van neki 7 es, de még megy ! -
H-Zol
senior tag
válasz Intruder2k5 #1382 üzenetére
-
eboostr
aktív tag
válasz EmberXY #1386 üzenetére
ha oldalra görgettem
Ez módosítható, hosszan nyomod a főképernyőt és ott vannak a beállítások hogy miként viselkedjen oldalra görgetéskor. (Default a mi remote)
A másik hogy a hackerek sem pihennek
Security patchek miatt általánossá vált az összes androidos telefonon a havi update(kb..) -
rigoberto
őstag
válasz EmberXY #1386 üzenetére
Ezek legtöbbször biztonsági frissítések.
Sajnos szükségesek, bár ami miatt azok, az ellen valószínűleg nem érnek semmit..Főverzió frissítés lesz majd érdekes, olyankor még a telefont is ajánlják gyári állapotba visszaállítani..ami egy alaposan belakott telónál azért érdekes lesz..
[ Szerkesztve ]
-
rigoberto
őstag
Alvó módba kerül sötétben, igen.
Ha nálad nem, akkor lehet, hogy a tiédet a képernyővel lefelé kell fordítani..Nem lepne meg amúgy, sokszor tapasztaltam ugyanis az elmúlt jó pár évben, amióta Xiaomi, Redmi telókat használok, hogy bár ugyanaz a rom van két egyforma típuson, eltérően viselkednek..
Ez a megmagyarázhatalan ún. Xiaomi együttható.[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz rigoberto #1377 üzenetére
Akku használat szempontjából nálam a hanghívások 27 %, reális, telefon tétlen állapot 24 % ( erről tippem sincs, hogy mi eszik "'ennyit" ), cella készenlét ugyancsak 24 %...
Ami viszont kezd zavarni, hogy viszonylag gyakran szeretne frissülni, pl ma is jött valami rendszerfrissítés, ami azért tud zavaró lenni, mert utána percekig elvan vele, majd újraindítást kér, stb, mint a Microsoft... Munkahelyen nem mindig van erre idő, viszont csak itt van wifi (több gigás MIUI frissítést nem akarok mobilnettel elengedni, bár abból eddig csak egy jött).
Ami érdekes, hogy egy ilyen frissítés után sokmindent amit korábban már beállítgattam, kezdhetek elölről, pl van ez a Mi Távirányító app, ezt valamiért kipróbáltam nemrég, azóta bánom. Kirakta a záróképernyőre az indítóikonját, ha oldalra görgettem, ez zavart, és végül leszedtem az appot. A mostani frissítés után viszont ugyanúgy kint van a záróképernyőn, de maga az applikáció nincs is telepítve, ha elindítom, a Play oldalára visz, hogy telepítsem. Ez is valahogy beragadt.
Szóval vannak érdekességek, amiken még túl kell tennem magam, ezen a rengeteg frissítésen főleg.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
MODERÁTOR
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz Intruder2k5 #1372 üzenetére
Látom már meg válaszolták , és mint ahogy írtad annak tényleg nincs értelme , most nem bántom a telefont de azt úgy láttam hogy ki lehet külön kapcsolni , attól az óra, és az értesítések megmaradnak de nem villan a két csík azt is lehet más színben tenni, vagy színes csillag hullás is van a csík helyett
-
rigoberto
őstag
válasz EmberXY #1364 üzenetére
Miuinál bizony előfordul, hogy beakadnak appok vagy gyári alkalmazások.
Meg kell nézni az akkumlátoridőket, hogy a kijelzőn túl mi fogyaszt sokat.
Nekem pl. a cella készenlét, amire nem igazán talátam eddig értelmes magyarázatot, hogy mit takar pontosan.
Valaki azt írta egyszer, hogy a sim kártyával függ össze, de lehet teljesen mást jelent. -
rigoberto
őstag
-
MODERÁTOR
-
zzolika
aktív tag
Beállítások / always on display / érintési hatás
De csak akkor jelez egyszer, amikor az értesítés jön. -
rigoberto
őstag
Csak egyszer villan fel, ha épp nem oda nézel, akkor annyi volt..
Értesítésnek nem nevezném, csak egy fless.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
"Azt gondolom, hogy a telefont amúgy is mindenki nagyjából naponta tölti"
Szerencsére csak nagyjából Nálam fontos kritérium, hogy 2 napot kibírjon, nem fogom állandóan tölteni. Van amikor elmegy 3 napot is, ha nem nagyon használom. Végül is usb kábel akad bárhol is, ha véletlen mégis lemerülne.
Placebó, de mintha lassú töltés után tovább húzná. Tudom, ezt semmi nem magyarázza, hiszen ugyanaz a fizikai folyamat megy végbe lassú töltésnél is.
#zzolika: nem vagy egyedül. A jó öreg Casio elmegy 8-10 évig is ha nincs rajta ébresztő. Bár mostanában csak retkes munkáknál használom, az mindent kibír.[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
zzolika
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1356 üzenetére
Tudom, nagyon oldschool vagyok, de én ha meg akarom nézni az időt akkor ránézek a karórámra. Always on, és egy töltéssel elmegy 2-3 évig
-
H-Zol
senior tag
Beállítások --> Telefonról --> Az összes jellemző --> Miui verzió-t kell 5x megnyomni, és megjelenik a fejlesztői beállítások.
Aztán Beállítások -->További beállítások-->Fejlesztői beállítások-->Alapértelmezett értékek visszaállítása (erre többször rányomunk akkor megjelenik a MIUI-optimalizáció kikapcsolása lehetőség)Ez a leírás után csináltam és vissza csinálni ugyan úgy kell !!
Aztán Beállítások -->További beállítások-->Fejlesztői beállítások-->Alapértelmezett értékek visszaállítása (erre többször rányomunk akkor megjelenik a MIUI-optimalizáció de most be kell kapcsolni és megint a 10 másodperces lép érvénybe! -
H-Zol
senior tag
válasz rigoberto #1362 üzenetére
Nekem a két felvillanó csík a képernyő szélén, ha jön értesítés és ez a leg egyszerűbb óra és alá gyűlnek az értesitések !
Valamit nem jól csináltam
Három órája megy a teló üresen van két reklám értesítés és 92% van 3 óra alatt de majd le fotózom később , utánna ki kapcsolom és hagyom reggelig akkor is le fotózom !! -
EmberXY
veterán
Más applikációk nem futnak a háttérben? Nekem az AOD ki van kapcsolva, de azt figyeltem meg, hogy ha pl a facebook-ot használom (telón ritkán használom), és ha nem zárom be, csak kimászok belőle, akkor utána egy nap alatt akár 10-15 %-ot is merül az akksi.
Ma pl. még csak 5 %-ot merült reggel 7 óta, gyakorlatilag 12 óra alatt, pedig a melóhelyen kb 15 percenként hívogatnak, tehát használom is.
Szóval én arra tippelnék, hogy esetleg vannak olyan appok, amik a háttérben rengeteg energiát zabálnak.Up the Irons!
-
Hary50
csendes tag
Egyébként én 7-8 hónapja használom a RN11-et. Szinte rögtön beállítottam az AODt. Nekem csak pozitív véleményem van a működésével kapcsolatban. Percenként változtatja a helyzetét tehát nem ég be, és ha a telefont kijelzővel lefordítód vagy este sötét van az AOD azonnal kikapcsol. Tehát éjszaka nem működik nem világít! Ha viszont fényt érzékel azonnal megint működik. Próbáljátok ki! Szerintem teljesen mértékben intelligens, és energiatakarékos. Azt gondolom, hogy a telefont amúgy is mindenki nagyjából naponta tölti tehát nem vehető észre túlfogyasztás.
[ Szerkesztve ]
-
rigoberto
őstag
Az AOD arra jó, legalábbis nekem, hogy értesítéseket kijelzi a lezárt képernyőn.
Nincs ugyanis értesítési ledje, se más ilyesmi, ami jelezné, hogy jött e üzenet, email, messenger, stb.. nekem hasznos..
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz Intruder2k5 #1359 üzenetére
Én azért meglepődtem , mert ez olyan kis felületet világít meg a képernyőn , hogy a képernyő pár %-át teszi ki , de ez van valamiért fogyaszt legalábbis nállam nagyon, most lestem rá és már 4% elment !
Ha ki van kapcsolva ennyit merül, 12 óra hossza alatt , ugyan így üres járatban !
De hátha lessz itt aki meg erősiti az állításomat ! -
MODERÁTOR
-
H-Zol
senior tag
Na jogos a kérdés én is ezen gondolkodtam, hogy mire is jó ez
Előveszem egy kopintas a képernyőre és már látom is, az órát az értesítéseket , akuszintet , 10 másodperc és már nem is fogyaszt puszta kivancsiságból aktíváltam de erre nem számítottam , hogy ilyen nagy fogyasztó!!
Anyit elárulok, hogy most is ugyan az lessz az eredmény 45 perc és már 2% ot esett de később megírom!
Ez egy felejtős dolog lessz -
MODERÁTOR
De egyébként miért jó ez az AOD? Ha kíváncsi vagyok az időre, vagy bármi másra, akkor egy-két gombnyomás, vagy koppintás a képernyőre, és már látom is. Amúgy meg az idő nagyon nagy részében úgyis tokban van a telefon - nálam legalábbis - akkor minek legyen bármi is a kijelzőn? Vagy Ti folyton a lezárt kijelzőt nézegetitek?
-
H-Zol
senior tag
válasz EmberXY #1327 üzenetére
Nem is értem, hogy mi értelme van ennyire hülyének nézni a felhasználót, ha egyébként működik a funkció, akkor miért csak 10 mp-ig "hivatalos".
Én már értem jó késő este be álítottam , ki vettem belőle a kártyát és vissza tettem a jó öreg Redmi 6 ba . Ki volt minden kapcsolva csak a Wifi ment és le tettem a telefont 65 % akuval nem bántotam ez olyan északa 1,20 perckor volt és délután 15,30 kor néztem rá és rá jöttem , hogy miért a 10 másodperc azért mert 21% volt az aku szint
Most lassan feltöltődik és teszek még egy próbát !! -
zzolika
aktív tag
válasz EmberXY #1341 üzenetére
Igen, van rajta. Azt nem tudom milyen minőségű, de valami van (ingyen). Ujjlenyomatot azért gyűjti, de használható.
A tok azért van kivágva a kameránál, mert ha ott is lenne +1 mm félig fényáteresztő műanyag, akkor a fotózott képeken azért ez nagyon rontana. Viszont van egy kis pereme is, hogy ne a lencsét csiszold le amikor az asztalra teszed. Egy kicsit billeg, de mostanában minden telefon ilyen, tok nélkül is. Elsőre kicsit zavaró volt, már megszoktam. -
válasz Intruder2k5 #1344 üzenetére
Há' a infláció, meg háború, meg a lehetséges háború...
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
MODERÁTOR
-
EmberXY
veterán
Fólia gyárilag van rajta?
Én a T-nél vettem a telót, ott valami 9 ezerért raktak rá üvegfóliát, azóta még nem mertem utánakeresni se, hogy mennyivel húzhattak le, de állítólag valami irgalmatlanul törésálló lett a kijelző (nyilván ).
Szilikon tok az enyémhez is volt, de inkább vettem hozzá valami strapabíróbbat, meg pl a gyári az a kamera szekcióban ki volt vágva teljesen, amit vettem, az pedig a kamerák között is véd valamennyire.Up the Irons!
-
MODERÁTOR
Azért ezek a "dinamikus színek" vagy minek nevezzem, elég kiakasztóak a Redmi Note 8 után.
-
H-Zol
senior tag
válasz zzolika #1335 üzenetére
Mint az előző hozzászólásomban is írtam , akkor én is hanyagolni fogom, nem a be égés miatt , hanem aku kimélés szempontjából !
Nekem is bontatlan dobozban volt a Redmi 11 S , fólia az nem volt benne , de az az átlátszós szilikon tok az benne volt, de én külön rendeltem ilyen szétnyithatós könyv tokot , nekem az jobban bejön ! -
zzolika
aktív tag
Szerintem nem ég be, mintha azt olvastam volna hogy időnként változtatja pár pixellel a helyét az óra, hogy ne mindig ugyanott világítson. De a fogyasztásra biztos nincs jó hatással.
Én nem használom.
Ha valahogy azt be lehetne állítani, hogy csak az elmulasztott hívások/üzenetek után kapcsoljon be pár percenként, az jó lenne.#1331: Nekem a gyári, lezárt dobozban volt tok, fólia. Ezek szerint ez is attól függ hol veszed? Mennyire szürke a bolt beszerzése?
#1325: Én is 4x-ről váltottam, és jobb volt a régi. Ha nem lenne szar a mikrofon, még mindig azt használnám. Üzemidőben jobb az új, de ezt nem hasonlítom egy 5 éves akkuhoz.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
EmberXY
veterán
Én is olvastam, hogy az AOD-nek ez az egyik hátránya - lehet -, nem tudom, hogy ez mennyire valós.
Úgy vettem észre egyébként, hogy időnként így is kikapcsol időnként egy kis időre, tehát nem egyfolytában működik, viszont akkukímélés miatt inkább kikapcsoltam végül, nem ragaszkodom hozzá.Up the Irons!
-
H-Zol
senior tag
válasz Intruder2k5 #1330 üzenetére
Ezzel én is pont így voltam , mondtam is , hogy nem értem , ahol vettem a telefont , ott nem volt tok , másik helyről rendeltem a tokot az meg szerintem nem volt nekik , mert 5 nap után érkezett meg
De addig legalább nagyjából be álítgattam a telefont ! -
MODERÁTOR
Sziasztok!
Feliratkozom én is a topikra, tegnap egy Redmi Note 11 váltotta a Redmi Note 8-at, aminek igazából csak az akkujával gyűlt meg a bajom, egyébként nekem még jó lett volna. Nagyjából már belaktam, de még egy-két napig a Note 8-at hordom, mert a 11-nek még nem érkezett meg az armor tokja, addig meg jobb helye van itthon az asztalon.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz rigoberto #1326 üzenetére
Igen, pont azt kutattam én is, hát jól el van rejtve a funkció, még a fejlesztői beállításokon belül is külön trükköt igényel. ( [link] )
Nem is értem, hogy mi értelme van ennyire hülyének nézni a felhasználót, ha egyébként működik a funkció, akkor miért csak 10 mp-ig "hivatalos".Up the Irons!
-
rigoberto
őstag
válasz gingerbalm #1323 üzenetére
Az AOD "allways" módba hozása a miui optimalizáció kikapcsolásával megoldható.
Ha jó tudom fejlesztői módba kell hozzá kerülni. -
gingerbalm
aktív tag
válasz Green69 #1322 üzenetére
- a reklámok eltüntetése "egyetlen" guglizás, nem értem a jó sok keresgélést, legenddnek van egy kifejezetten ilyen videója, hívószó: "miui reklámok kikapcsolása", első videótalálat...
- az előre telepített programok közül ami nem tetszik, a play áruház "redmi system manager (no root)" cuccával könnyedén el tudod tüntetni, hogy ne zavarjon
[ Szerkesztve ]
-
Green69
csendes tag
Azt hiszem, ez az utolsó Xiaomi telefonom (Redmi Note 11 - [ ANDROID 12, MIUI 13.0.8.0 SGKMIXM]).
- Eddig is bosszantott, hogy az "Always-on display" csak 10 másodperc ( parastrvakítás )
- Jó sok utánaolvasással és keresgéléssel a reklámok nagyrészét sikerült eltüntetni.
- Sikerült letiltani a számomra szükségtelen, előre telepített programok jó részét, vagy legalábbis az adatforgalmukat letiltani.
Erre most e "biztonsági" frissítés után nem akarja engedni, hogy megnézzem az adatforgalmi statisztikát, ami eddig jól működött.
Sőt, most is működik, csak egy ablakkal kitakarja nagy részét, és nem enged tovább
Kíírja, hogy "Ön korlátozta a Biztonság alkalmazás hálózati kapcsolatát és a helymeghatározás hozzáférését. A szolgáltatás használatához adja meg ezeket a jogokat a Biztonság alkalmazásnak"
Mi a fene köze van az adatforgalom mérésének a "Biztonság alkalmazás"-hoz, meg a helymeghatározáshoz? -
EmberXY
veterán
Nekem se volt bajom a 7-essel, de már 3 éves volt, és húsvét hétfő reggelre eljátszotta, hogy se kép, se hang, csak többszöri próbálkozásra sikerült bekapcsolni. Aztán ott el is döntöttem, hogy ha már úgyis lejárt a hűségidő, és ez volt az első jele annak, hogy tönkre fog menni, akkor csere lesz, de minél előbb.
Up the Irons!
-
H-Zol
senior tag
válasz EmberXY #1317 üzenetére
Akkor én még hátrább vagyok én a Redmi 6 ot cseréltem , minden okés volt vele csak az aksi az már nem bírt semmit , melóba elő se mertem venni mert szemlátomást merült ! Ennek jól bírja az aksija , pedig gyötröm , én is konfigurálgatom meg a dolgokat !
A sok reklámot már lassan ki.kapcsolgattam , itt találtam egy jó videót és az után csináltam -
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a kezdőképernyőről a balról jobbra görgetve előbukkanó google és különféle újságcikkek paneljét hogy lehet kikapcsolni? (Gyári ROM, Telekom, MIUI 13 is frissítve, 3 napos a teló..)
Nagyon idegesítő, amikor véletlenül előhozom, és a rengeteg ordas nagy klickbait cikket tolja az arcomba.
Köszönöm előre is, ha van rá megoldás.Up the Irons!
-
mjuti
tag
Kerem akinek RN 11S van, ellenorizne, hogy elerheto ill. tudja e a modemje a 4G+?
Ez ugye a CA ( carrier aggregation, LTE- advanced ) amikor tobb bandot ( frekvenciat ) pl. b20 b3 stb. osszefog.
A cacombos.com szerint a 11S ezt nem tudja, csak a snapdragonos 11.
Tehat lattok a telon 4G+ ikont a terero palcikak mellett vagy csak 4G-t?Koszonom a visszajelzeseket elore is
[ Szerkesztve ]
-
Nálatok volt már olyan, hogy a híváslistában korábbi hívásokat aktuálisnak mutatott? Ma telefonáltam egyet, és arra az időpontra ír másik két számot is, mint nem fogadott hívás. (amik kb. 2 hete voltak egyébként, de megmaradtak az eredeti időponttal is a listában)
Ez mi bánat vajon? Elég idegesítő, mert az egyiket visszahívtam, és ő nem keresett, tehát hülyeséget ír a telefon.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
mjuti
tag
válasz zzolika #1309 üzenetére
Ne keverd a xiaomi.eu ROM-ot ( abban van hivasrogzites is ) a hivatalos EGK ( EU ) ROMmal. Az elso fozott ROM, nem hivatalos gyari ROM. A Europe-ra is globalt ir a telon, de nem a Global ROM, mert abban MI szerepel az EU helyen.
NMHH mobilcsere program, aqua.hu, (kartya)fuggetlen, mint mind, de a ROM szolgaltatos. -
zzolika
aktív tag
Hívásoknál azt írja HD. És szerintem netem is van, mert hívás közben jelezte hogy waccap üzenetet kaptam. Beállításoknál nincs semmi. EU romban azt írták van hívásrögzítés is, nálam nincs. Akkor mégsem EU? Nem értem miért ír nekem Globalt, ha a betűkódok szerint EU-s?
Itt azt írja ez a legfrissebb Europe 13.0.3.0.SKEEUXM rom. A Global 13.0.8.0.SKEMIXM-nél jár.
Hol vetted a telefont? Dual simes készülékeket mostanában csak függetlenként szoktak árulni. -
mjuti
tag
válasz zzolika #1304 üzenetére
Bocs, kicsusztam a szerkesztesbol...
Kiirta hogy blablabla carrier check disabled? Neked mukodhet, ha kint van az ikon is, es ha hivas kozben nem valt le 4G/LTE rol ( vagy tudsz netezni hivas kozben ) akkor aktiv, vowifi meg a yettelnel meg nincs. A kapcsoloknak ott kellene lenni a beallitasok/sim kartyak menu aljan.
Nekem megy volte telekomon es digin is, de csak a digi jelzi ki, ami nem megy, az a vowifi[ Szerkesztve ]
-
mjuti
tag
-
zzolika
aktív tag
Azt írja MIUI Global 13.0.3 Stabil, 13.0.3.0 (SKEEUXM).
Ezek szerint nem eu rom. Gyári állapot, nem mókoltam semmit rommal, csak a saját OTA frissítése ment fel.
Ezt már beírtam, de semmi új kapcsoló nem jött fel. Lehet azért működik, de ki/be kapcsolni ezután sem lehet a sim-kártyás menüben. Vagy nem jó helyen keresem? -
mjuti
tag
válasz zzolika #1302 üzenetére
Ez azt jelenti hogy neked rn 11s van, eu-s ( nem global ) rommal.
Tarcsazoba potyogd be: VoLTE aktiválása: *#*#86583#*#* VoWiFi: *#*#869434#*#*
( csak a *# szamokat ) elojonnek a beallitasban a kapcsolok, bar neked igy is megy a volte es ki is jelzi, vowifi yettelnel pedig meg nincs....
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- EAFC 25
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- PlayStation 1 / 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
- APPLE IPHONE 14 128GB / 100% AKKU / KÉK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest