Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• leviske

veterán

válasz 5h4rK #146 üzenetére

De jelenleg nem reménytelen a helyzet. Ha az nVIDIA akarna, akkor nagy valószínűséggel ki tudna böfögni egy ütős szériát. Kérdés, hogy akar-e? Olyan áron, amit fentebb említettem...

Tisztában vannak vele, hogy a desktop VGA piacon már nem éppen szívesen látott vendégek. A MS is leginkább az AMD-nek kedvezve állította össze a DX11-et, ez jól megmutatkozik a tesszellátor beiktatásánál és a natív multiGPU támogatásnál.

Félreértés ne essék, nem temetem őket. Egyszerűen jelenleg ez tűnik kirajzolódni. Ha úgy döntenek, hogy kézzel-lábbal kezdenek kapaszkodni, akkor az AMD-vel, az Intellel és még talán a MS-tal is meg kell küzdeniük. Ennyi erőforrásuk szerintem már nincs, hogy ilyen ellenfelekkel hosszabb időn keresztül tudjanak vívni többfrontos csatát.

Attól pedig egyelőre nem kell szerintem félni, hogy az AMD elszállna. Az Intel sem szált el a Core 2-esekkel és még azt sem lehet mondani, hogy komolyabban belassított. Egyszerűen csak komoly árréssel értékesíti a termékeit, de ez már jó ideje elmondható az AMD grafikus részlegéről is... Az AMD-nek most leginkább az a fontos, hogy a Radeonok terjedjenek, hogy a GPU-ik megkerülhetetlenek legyenek a játékfejlesztők számára. Ha elszállnak, azzal nyílt utat engednek a Larrabee-nek,ami ellen tudtommal még nem jelentettek be konkrét ellenfelet. Bár a Fusion-t eltudom képzelni ellenként, de az a HD5-ösök felépítésétől függ, hogy mennyire képzelem el helyesen a dolgokat.

Új hozzászólás Aktív témák