- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fujifilm X
- E-book olvasók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- iPad topik
- nVidia GeForce RTX 2070 (TU106)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
CsíkosMókus #178 üzenetére
Bizony, jobb lesz neked is a tesszellátoros kari inkább.
-
JanR
addikt
válasz
H.Roland #179 üzenetére
Nem tudom, te, hogy vagy vele, de nekem igenis számít 1-2 ezer forint, de még párszáz forint is..., ez egy komplett gépnél ( ha a számítástechnikát nézzük ), simán összejön 5-10-15 ezer forint, ami igenis pénz, amit az ÁFA emelésnek köszönhetünk. Én simán megértem a rinyát...
-
H.Roland
aktív tag
válasz
RootRulez #175 üzenetére
Nem tudom, mit kell rinyálni ennyit az ÁFA-emelés miatt, mintha kiszámíthatatlan lenne a hatása az árakra.
A jelenlegi bruttó árat meg kell szorozni 1,0417-tel, és megkapod az ÁFA-emelés utáni bruttó árat. Pl. a mostani 24 ezer Ft-os termék 25 ezer Ft lesz, a 48 ezres 50 ezer stb. -
CsíkosMókus
aktív tag
válasz
Aprósólyom #174 üzenetére
árulom is..
-
RootRulez
félisten
Mire csökkenne az ár, addigra az áfaemelés miatt marad minden
sőt, lehet drágább lesz
De mindezektől eltekintve örülök, hogy az ATI újra ott van, ahova szól a jegye, mindig is jobban kamáztam ATI-t és ez ezek után is így lesz, csak tartaniuk kell ezt az irányvonalat -
Aprósólyom
addikt
Én erre azt mondanám, hogy sehol nem vagyunk a fotórealisztikusságtól. Nem tudom mikor néztél utoljára előhívott fényképet, mert ahhoz képest (ha nem csilli-villi kompakttal készült) messze van egy játék még nagyon. Olvasd el ezt és megtudod. Én amondó vagyok, hogy ez lesz majd az igazi, ha valós élet képalkotását fogják a játékokban is alkalmazni, de ahhoz még iszonyat nagyot kell ugrani teljesítményben.
CsíkosMókus: Olvass már légyszi utána annak ami kedves PH!-s kolléga már írt neked. Ha elfelejtetted volna: tesszellátor. A PH!-n is írtak cikkeket róla. Ha téged ez nem fog kielégíteni egy darabig, akkor add el a jelenlegi vga-d és menj vissza legózni.
Ugyanis ennek jelentős hatása lesz arra, hogy ne legyenek recés ívek és vonalak.
-
Tidus
addikt
Itt az AMD vonalon csak jó hírek vannak, nem nagyon problémáznak az eladásokkal és az árakal! Mint az Intel a Ram gyártókat okolja, mert nem veszik az i7-et!
Ha pedig nem alakulnak jól az árfolyam dolgok, akkor Ausztria, és Szlovákia marad az AMD alkatrészek beszerzésére! -
CsíkosMókus
aktív tag
Én olyan effektre gondolok újítás alatt, mint a HDR volt, mikor megjelent. Ténylegesen közelebb hozta a valós látványhoz a játékok képét.
A valóságban semmi se éles, még ezzel kéne kezdeniük valamit. Hiába tolsz rá 8X AA-t 1680-ban, akkor se a valósághoz lesz közelebb, csak a recék tűnnek el.
A mélységérzet megvan, a füst jó, a víz már tökéletes, a hdr is, már csak pár generáció kéne és össze lehet majd téveszteni a valós képekkel a látványt.
De ahogy nézem, a dx9 óta nem nagyon jöttek be ilyen újítások. -
CsíkosMókus
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #170 üzenetére
Vicceltem, szívem.
Annyit sejtek, hogy valamilyen új ultrarafinált, hiperravasz iparági újítás, kb a fizix-el egy szintű dolog. Talán egy évig felkapott lesz, a gémerek vitatkozhatnak róla szépen, a szaksajtó megírja a cikkeket, fogy a termék, aztán az, hogy igazából 2 cím lesz körülbelül, ami majd támogatja, szinte mindegy is
Egyébként meg azért nem guglizok rá, mert momentán ki se látszom a tételekből, másrészt mert nem érdekelDe azért kedves vagy, köszönöm.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CsíkosMókus #167 üzenetére
Ha nem tudod mi az a tesszalátor, akkor fogod magad, és google, yahoo, vagy bing.
Popsidat nem fogom kitörölni kakikálás után szivecském.#171 CsíkosMókus: Én meg azt sejtem, hogy nem leszel te itt hosszú életű.
-
BalaNce87
addikt
DX9 és DX10 között hogy is mondjam lóf..x különbség sincsen, szóval nem kell csodát várni a 11-től sem, feltéve ez lesz az igazi DX10 csak már 11 lesz a neve, mivel normális 10 vhogy kimaradt.
Az árak meg itthon legalább egy 8000-essel drágábbak lesznek ha nem többel, szóval ami amcsiba 26ezer az itt lesz vagy 35. -
zuchy
őstag
válasz
CsíkosMókus #164 üzenetére
Olyan nagy grafikai újításokra már nem nagyon kell számítani. Már most is lehet szinte fotorealisztikus grafikát létrehozni, pl Crysis.
Az új API (DX11) olyan technológiákat hoz, mint pl a Compute shader.
Ez arra jó, hogy a VGA-t is be lehessen fogni olyan feladatokba, amit a CPU számol.
Pl fejlettebb mesterséges inteligenciát létrehozni.
Vagy a Tesszelálás.
Vagy Dx11 alatt Nv karin is lesz AA.(#166) r-chee: Azt hiszem, DX10.1-el csak látványban lesz különbség, sebességben nem. De már DX10-el sebességben és látványban is gondban lesznek a tulajok.
-
CsíkosMókus
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #165 üzenetére
Kérdésre kérdéssel felelni elég tré, de akkor én is így válaszolok..
Az valami szexuális segédeszköz?
Azt kérdeztem, hogy észrevehető változás lesz-e, vagy megint csak megvetetnek egy új generációt. -
r-chee
őstag
Javítsatok ki, ha tévedek, de én úgy tudom, DX11 nem sokkal fog eltérni a 10.1-től, és driver szinten behozható lesz a különbség.
4890 ára lezuhanhatna már 50E forintra
...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CsíkosMókus #164 üzenetére
Tesszalátor?
-
CsíkosMókus
aktív tag
Mire is lesz jó nekünk a DX11? A számháborún kívül?
Akkora grafikai ugrást, mint anno a T&L bevezetésekor, vagy a HDR bevezetésekor, mikor látunk megint?
Szvsz 3 éve ugyanott toporognak grafikában, csak mindig hozzácsapnak egy számmal nagyobb értéket a feature végéhez, és neked akkor meg kell venned azt, aminek a dobozára már az van írva -
Integra
titán
4890-es 200 dodo alatt???
húha...
azrét kíváncsi lennék hogy az 5890 mit fog tudni felmutatni ellene a dx11-től eltekintve.. -
GaTToN1
csendes tag
itthon mikor lesz a HD4850 20.000 forint alatt? mert nyugaton már igencsak megy le az ára...
-
JanR
addikt
4870 130 suska, hmhm, sokér vettem, kévésér adom el
Na de még úgysem váltok, majd ha lesz kiforrot DX11-es kari!
De nagyon UP az AMD-nek, megérdemli a szívást az nvidia (csak mert pórul jártam már 3x nvidia kari miatt...)! -
Dozbik
tag
Azt meg tudnátok mondani, hogy a 4890-es az mennyi volt (illetve most mennyi), és mennyi lesz (várhatóan)?
-
Dozbik
tag
Most eléggé összebarátkoztam ezzel a 4890-es radeonnal, valami vapor-x vagy toxic kiadásban... várnék érte, remélem 50k körülre lemennek az áraik és akkor lecsapok egyre.
-
Dozbik
tag
Sziasztok!
Körülbelül mikorra várható az árcsökkentés? Csak mert én most tervezem egy HD4870 1 Gb TOXIC megvásárlását, és nem tudom, hogy mi legyen, mivel egyrészt az árfolyamok mostanság elég ingatagok, másrészt július 1-től 5%-kal emelik az ÁFA-t!!! Ezen feltételek mellett is úgy vélitek, hogy érdemes várni még? Kb. mennyibe fog fájni egy 4870/4890?
Jelenleg 50k-ba kerülne nekem ez a kártya, és ennél semmivel sem akarok többet kiadni! Van esélyem arra, hogy ennyiből kijön majd egy 1 gigás 4890 vagy vmi hasonló finomság? Csak mert holnap venném a komplett gépet, de a vga-t kihagynám, ha érdemes.
-
WonderCSabo
félisten
Jó lesz ez. Tetszik ez az állandó árcsökkentgetés.
-
leviske
veterán
válasz
-XadAnuX+ #150 üzenetére
Egyetértek tzsolesz kollégával... A GTX260 tudtommal már inkább mínuszt termel, mint pluszt, a GTX275 sem hoz túl sok nyereséget, ellenben legalább elszívja a potenciális GTX285 tulajokat. Erősen kétlem, hogy az nV komolyabb árcsökkentésbe bele tudna menni.
Talán a GT216 segíthetett volna rajtuk, de annak már március óta elviekben itt kéne lennie...
-
-XadAnuX+
őstag
Csökkentsék csak az árát, rákényszerítik a másik gyártót, hogy ő is csökkentse az árait, ez meg nekünk nagyon jó.
-
syC
addikt
Eszméletlenűl lezuhan a 4870 ára. De ez nekünk csak jó
-
leviske
veterán
De jelenleg nem reménytelen a helyzet. Ha az nVIDIA akarna, akkor nagy valószínűséggel ki tudna böfögni egy ütős szériát. Kérdés, hogy akar-e? Olyan áron, amit fentebb említettem...
Tisztában vannak vele, hogy a desktop VGA piacon már nem éppen szívesen látott vendégek. A MS is leginkább az AMD-nek kedvezve állította össze a DX11-et, ez jól megmutatkozik a tesszellátor beiktatásánál és a natív multiGPU támogatásnál.
Félreértés ne essék, nem temetem őket. Egyszerűen jelenleg ez tűnik kirajzolódni. Ha úgy döntenek, hogy kézzel-lábbal kezdenek kapaszkodni, akkor az AMD-vel, az Intellel és még talán a MS-tal is meg kell küzdeniük. Ennyi erőforrásuk szerintem már nincs, hogy ilyen ellenfelekkel hosszabb időn keresztül tudjanak vívni többfrontos csatát.
Attól pedig egyelőre nem kell szerintem félni, hogy az AMD elszállna. Az Intel sem szált el a Core 2-esekkel és még azt sem lehet mondani, hogy komolyabban belassított. Egyszerűen csak komoly árréssel értékesíti a termékeit, de ez már jó ideje elmondható az AMD grafikus részlegéről is... Az AMD-nek most leginkább az a fontos, hogy a Radeonok terjedjenek, hogy a GPU-ik megkerülhetetlenek legyenek a játékfejlesztők számára. Ha elszállnak, azzal nyílt utat engednek a Larrabee-nek,ami ellen tudtommal még nem jelentettek be konkrét ellenfelet. Bár a Fusion-t eltudom képzelni ellenként, de az a HD5-ösök felépítésétől függ, hogy mennyire képzelem el helyesen a dolgokat.
-
5h4rK
tag
Igen, de akkor is eleg "remenytelen" volt a helyzet. Szerintem is, majd meglatjuk, de nagyon remelem, hogy igazam lesz. Az AMD-t nem kell osszeteveszteni a Maltai Szeretetszolgalattal, ha nem lesz konkurencia az csillagos egig fogja az arakat feltornaszni. Gondoljunk csak arra, amikor az Intel kiad ( erofitogtas miatt ) egy csucsprocesszort aminek nincs ellenfele ....
Orulok, hogy jol megy a szeker ATI-eknal, de a jobol is megart a sok
-
leviske
veterán
Igen, csak azóta a körülmények erősen változtak. A desktop VGA piacból egyre kisebb szeletet tud majd kinyesni magának az nV a platformosodás következtében. Ezért be kell biztosítaniuk magukat más piacokon. Ezért vágtak bele a Tesla-'ba és Tegra-'ba... és ezt a két újonnan megkezdett utat kéne elhagyniuk és átadniuk az Intelnek, ha az AMD-vel akarnák felvenni a versenyt.Két még ugyancsak nem biztos (de bíztatóbb jövővel kecsegtető) piacot kéne hagyniuk veszni, hogy dekstopon akkorát tudjanak lépni, mint anno a 6-osokkal.
A másik gond pedig az, hogy egyszerűen nem tudnak akkorát lépni, mivel az R600 architektúrát jelenleg nem nagyon tudnák elnáspángolni, főként úgy, hogy a DX11-be tudtommal nem is pakoltak semmi újat.
Ezek miatt nem hiszem, hogy a nVIDIA komolyabbat tudna ütni és ezek miatt nem hiszem, hogy az nVIDIA egyáltalán akarna ütni...
De majd meglátjuk persze.
-
Vistaboy
veterán
Na, ezt megint megszívtam.
Pont most vettem 4890-es karit.
De állítom, ha vártam volna direkt ilyesmire, akkor nem lett volna belőle semmi.
Mindig is azt mondtam: Ha azt akarod, hogy valaminek lemenjen az ára, vedd meg. Tuti egy héten belül fele annyit sem ér majd.
Tessék.
-
tzsolesz
nagyúr
éppen ma gondoltam én is arra, hogy valami OC-és vagy TOP biost kellene rárittyenteni az én karimra is.
Csak azt tudnám, hogy Tomate kártyája miért bír több tuningot memóriában mint az eredeti BIOS-al....
BIOS nem vezérli tudomásom szerint a memória feszültségét, vagy igen? -
5h4rK
tag
Szinte ugyanigy volt ezelott egy jonehany eve ... FX ... emlekzetek, hogy mirol beszelek?
Majd pedig a 6-os sorozattal, hogy odavagott az nV? Szoval ... soha nem lehet tudni. Hajra nV ( nehogy ma' konkurencia nelkul maradjon az AMD )
-
N-vidi-A
őstag
4870nek nagyon jó ára lesz, abból lesz majd egy CF lehet!
-
Az egy dolog, hogy ki fog most nVidia kártyát venni - de ki fog most AMD kártyát venni?
-
Digitalis
senior tag
válasz
South Velen #88 üzenetére
-
cizoe
őstag
techpowerup szavazás.
-
Lefty
addikt
annyira fantasztikus, 4870 30k lesz? tavaly augusztusban vettem kb 70-ért. szép. esküszöm ha 30k lesz veszek egyet a másik mellé.
-
^Clown
addikt
Az árcsökkentés szép dolog, de itthon meg július elsejétől 25% lesz az áfa, az eddigi 20 helyett. Ezt is kalkuláljátok be.
-
WilliamGhost
tag
hajrá NVIDIA! ...bár AMD a tuti
-
rocket
nagyúr
G210 (GT218) es GT220 (GT216) lesz a ket elso 40nm-es NV "csoda" beleposzintu kartya (mit fog ezert az NV kapni, PH-n elszabadul majd a pokol az tuti
) , GT215 GPU-ra epulo kozepkategorias kartya meg kesobb jon csak.
Mindketto jon majd DDR2 es GDDR3/DDR3 memoriakkal, valoszinuleg a G210 64bit-es lesz, mig a GT220 128bit-es.Nagyot forult a vilag, kevesebb mint 1 ev alatt a high margin kiralyaibol akik eveken keresztul ugytunt konyvbol olvassak az ATi lepeseit, a tescos gepek kiralyi lettek
-
Aprósólyom
addikt
Ez azért nagyon durva! Mi lesz az nVidia-val? Egyszerűen el fog halálozni, ha így folytatódik. Márpedig szerintem a directX 11-el még nagyobb lehet a különbség, mert ahogy elolvasgatom a híreket a microsoft és az amd nagyon együtt dolgozik a következő api sikeressége miatt. Az a tesztellációs mizéria is nagyon ígéretesnek tűnik, amiben szinte semilyen múltja nincs az nVidia-nak. (olvasataim alapján) Az amd-nek meg ott az ATI-s időkből való trueform, ami már akkor is nagyon tetszett, most meg bekerül az api-ba. Féltem a piaci egyensúlyt... Hajrá AMD! Maradok örök fan!
-
Zso2
őstag
válasz
VaniliásRönk #110 üzenetére
na ezzel nem vitatkozom, egyszerűen van hogy hozzányulok valamelyik régi játékhoz...
Úgy vettem észre a mai játékoknak nagyobb a füstje,mint.......
Aza baj inkább az eladásokra mentek rá a fejlesztők és a kiadók is természetesen, nagy beharangozások stb, azt utána meg törlöm a homlokom, hogy unistall.( na itt jönnek képbe a warezok, ugye először inkább kipróbálom minthogy a fizumból jelentőset vesztenék...jó magyar forint..) -
r-chee
őstag
Így tovább pirosak
! Nem kérdéses, hogy AMD lesz majd a következő kártyám
. Nagyon megy nekik a 48xx sorozat bevezetése óta. NV a nyomukba sem fog érni mostanában.
-
Victoryus
addikt
Most a pcx-en is 25e a legolcsóbb. Az a Shappire ami eddig 22 alatt volt most 27 fölött van
-
Digitalis
senior tag
Lehet hogy, kompenzálja a "jó" magyar valuta az árcsökkentést. Pont júl1-től van az ÁFA emelés és most is per/pill 290,17 az árfolyam. Az aktuel politikában meg éppen megint teret kapott a menetrendszerű populista gondolkodásmód, és meg van az esélye a szokásos vagy a default hugyos balhénak. Ezért ripsz-ropsz könnyedén lehet 3k+.
De, ne legyen igazam. -
zed1983
őstag
Erre mit lép majd az NV?
Mikor így is már lépéshátrányban van...jah nekik már ugraniuk kellene -
Paul119
addikt
válasz
South Velen #94 üzenetére
szeretem a ződet
-
Paul119
addikt
válasz
VaniliásRönk #92 üzenetére
,teljesítményt meg kell fizetni
-
Paul119
addikt
válasz
South Velen #88 üzenetére
még a dx 9et se nagyon használták ki nem hogy a dx 10.1et
-
samfishR
senior tag
válasz
South Velen #80 üzenetére
Most sincs vmi nagy konkurencia, mégis yó áron adják
mod: off
#90: dehogynem.. xp alatt prímán be lehet kapcsolni a nagy "dx10es" effekteket krájziszban
-
munky
őstag
Nagyszerű volt ez a DX10 & DX10.1-es korszak! Csak ámultam a sok játékon ami teljes mértékben kiaknázta ezen API-k képességeit!
-
Victoryus
addikt
Itt a Prohardveren a múltkor is azt írta a cikk, hogy a 4850 100$ körül lesz. Kérdem, hogy hol??? Sőt most a 4830 is 28-30000 Ft, az 512Mb-os!!! Most akkor mi van? Le fog menni még az ára? Múlt héten 22e körül volt. A héten akartam megrendelni.
-
Ari18
őstag
130$ a 4870 az szép.
ha nem p45 lapom lenne vennék még egyet.
-
-
keIdor
titán
válasz
South Velen #76 üzenetére
Majd lesz más nV helyett...
1-másfél évig még szenvedjenek, majd ha megérik a Larrabee gyümölcs akkor mehetnek tőlem végleg... nem hiszem, hogy 2013-ig kéne arra várni, előbb is megérik az...
-
smkb
őstag
"A 40 nm-es gyártástechnológiával készülő lapka a vállalat állítása szerint hamarabb fog megérkezni, mint gondolnánk. "
Nah, hát majd, ha végre ténylegesen kapható is lesz a 4770, ami ugyancsak 40nm-en készül, és nem csak immel ámmal lehet havonta itthon 1-2 dbot elcsípni a nagykerekben, akkor tán ez a kijelentés is eljut a félig hihető kategóriába. Így 4830-ast kellett vegyek.
-
fdisk
őstag
-
fatal`
titán
A 3as sorozat árai is rendesen lezuhantak miután kijöttek a 4xxx-ek. Csak arra szinte senki nem emlékszik. Tavaly szeptemberben, még a 4830 megjelenése előtt nettó 23k-ért vettem a 3870et, de már akkor lehetett 15-16k-ért kapni 256MB-os MSI HD3850 OC-t. Csak így tovább AMD
. Azért nem szeretném, hogy az nv tönkremenjen, mert valószínű ha egyedül marad az AMD akkor nem lesznek ilyen barátiak az árak.
-
KillBorn
senior tag
Mi lesz (van) itt gyerekek!
Az AMD/ATi nem átnevez, hanem átáraz! Ezek után az új ATiknak vagy a teljesítménye lesz nagyon ütős, (kb. 4850="5670" amire tippelek) vagy az áruk lesz kedvező!(kb.5870=200$/euro amire gondolok) -
tzsolesz
nagyúr
Miccsinálmáezazamdheee.
Adom el a 4850-esem, és veszek egy 4890-et izibe.
Nem sokára mindenkinek adott lesz a lehetőség olcsó pénzért, hogy 1920-ban tolja a legfullosabb játékokat.
Remélem ez a jelenség, nem csak "tiszavirág" életű lesz az AMD árpolitikájában.
Ebben a pillanatban minden esetre:
ATI
-
TTomax
félisten
Mert szerinted csak itt lesz annyi...
(#67) D1Rect
Itt sem mindenütt annyi...az overclokrsban 200felett van,bár ott meg az asus acceleros kerül 235-be...
Tényleg sokat fognak zuhanni az árak... a HD4850-ek szépen lementek a 80 fontos árkategoriába, a 4870-et meg már 120 fontért is lehet kapni ami 512-es igaz 1G-s van 137-ért is... az XFX-et kell most figyelgetni mert nagyon kemény árazásba kezdett,de nem csak ATI vonalon hanem bizony NV-n is csak hát ott most csodát nem lehet tenni... -
szki
őstag
Jó lesz ez a DX10.1 még egy ideig. A Win7 és DX11 még várhat nálam...
Épp nem kaptam már sehol SAPPHIRE VAPOR-X HD 4890-et. Akkor várok még 1 hónapot, és 50.000,-Ft-ért megveszem! -
Puma K
nagyúr
Fuh de szórják kifele fuh de szórják
-
leviske
veterán
DX10.1??? Ugyan már hova? Eddig nem arról volt szó részükről, hogy az felesleges? Most meg kiadnak "talán" a DX11 előtt egy DX10.1-es kártyacsaládot? Valahogy nem értem őket...
A DX10.1 úgysem áll annyira messze a DX11-től, innentől nem értem, miért erőltetik, ahelyett, hogy akkor elkezdenék hamarabb szórni a DX11-es kártyákat...
Jah? Hogy az alóskategóriában úgysem érződik, hogy a jelenlegi architektúra hogy teljesít a DX10.1-es játékokban, így úgyis mindegy? Így már érthető...
-
Ejj, vesz még egyáltalán valaki GeForce-ot?
-
törölt tag
A DirectX 11-es Radeon már az ajtón kopogtat...
Valaki kinyitná végre az ajtót?
-
twollah
nagyúr
Vegre fejlodes az arban is.
-
samfishR
senior tag
"A TSMC problémái azonban a zöldek terveit is hátráltatja, így az első.."
nem hátráltatják? -
^Clown
addikt
Már ősszel? Nem semmi... Hajrá AMD, lépéselőnyben vagytok rendesen!
-
Dyno
veterán
130-150 dolcsi 4870-ért.....na akkor várok még.
-
Gyuri27
félisten
válasz
LackoMester #38 üzenetére
Mostanában nem volt fenn.
Ekkora csökkentések mellett mennyi lesz a 4770 ha beindul a tömeg gyártás? Ne adj isten gddr3-l árulják (lehet az már ingyen lesz).
-
Devid_81
félisten
Csak mi is érezzük az árváltozás
-
Drizzt
nagyúr
Ez a 3. negyedév mikor kezdődik meg?
Mondjuk szerintem a 40 nanos dx10.1-es Nv-kártyák is már elég közel vannak.
-
CHIPman
nagyúr
Lol, most nézem. Az nV a belépőszintű karikba rak dx10.1-et, amikor még a GTX295-ben sincs
-
LackoMester
addikt
ez igen....de az a 130-200 dollár az szokásosan euró...de akkor is
best buy
nesze neked nVidia,egyszer fent,egyszer lent... -
FefeeX
veterán
Gyanítom hogy az NV a sokévi "keményen ottvagyunk" oltások után, ha lenne ász a kezében, halkan sunnyogna... Nem olyanok ezek, és most megint kaptak egy óriási pofont az élettől...
4870@130$<-- ide vele!!! (testvérek közt is max 30 ezer...)
Bár kíváncsi leszek az 5850-re, remélem 40 alatt lesz, és akkor megvan az új kari
-
fatal`
titán
Hajrá AMD!
Éppen most gondolkodom egy 4850en, csak jöjjön rá össze a pénz.
-
haky
senior tag
Zsír
akkor veszek még 1 4890-est a mostani mellé
CF-ben
leszaroma dx11-et az nem érdekel. dx10.1-es játékkal sem játszok, de még a crysist is dx9-ben nyomom.. úgyhogy a 10.1 nekem jó ideig elég lesz. 2db 4890-est meg ne nevezzünk gyengének
-
Vassili
tag
Nem lehet, hogy az nVidia csak altatja a népet...??? Azt közbe Jönnek ők is a szuper DX11-es karijukkal? Mert ha nem akkor nagy szívás lesz.
-
cizoe
őstag
Ha már nem is teljesen aktuális Abu akkori írása, sőt valószínűleg valamivel javult a kihozatal mindkét oldalon.
Viszont ha marad ez a felépítés kb a gt300nál, megtámogatva az 512 bittel (amit magam sem értek miért kell a GDDR5 mellé...) gyönyörű gyártási költségek lesznek...
Oliverda: Ez az a Direct2D téma? Alig észrevehető (sőt szvsz alig mérhető) gui gyorsulás nem hiszem, hogy ennyire szempont lehet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
VaniliásRönk #23 üzenetére
Ez igaz, de most már kb. stabil a helyzet az öregedő gyártástechnológiáknál. Az elején valóban 4x-5x annyi volt a GT200 mint az RV770, de most már nyugodtan lehet 3x-os szorzóval számolni. Az RV770-790 kb. 25 dodó, az 55 nm-es GT200 olyan 75 dodó környékén van.
-
FireKeeper
nagyúr
nagyobb mag, több hibalehetőség, több redundancia kell bele, hogy hibátlan legyen. így azonos felületű vafer-ra kevesebb chip fér rá, a vafer ára pedig ugyanaz. tehát a chip méretével arányosan nagyobb az előállítási költség, plusz a többi járulékos veszteség amiket itt írtam (kihozatali arány, redundancia)
-
CHIPman
nagyúr
A 4730-ról semmi hír? Az CF-kompatibilis lesz a 4830-cal?
Amúgy egy 4870 már 40-ért is megéri, de 130$Lehet, hogy gyűjtök, veszek egy E5200-at+egy X48-DS5-öt+4870 1GB-ot, és így max 50ből kijönnék pár hó múlva
-
KMT
addikt
Majd őszre a 300 fölötti euró miatt úgysem lesz olcsóbb semmi.
-
fagy53
nagyúr
Az nV biztos megjelentet egy csomó tuningolt és alacsony fogyasztású kártyát, de éppenhogy felárat nem fognak kérni érte, hanem a mezei verzíók árában fogják őket adni, mert másképp elképzelhetetlen, hogy felvehessék a versenyt a Radeonok árcsökkentésével!
Persze már most látható, hogy a mentőöv csak a DX11-es kártyák lehetnek, mert ha ezek is gyengébbek lesznek, mint az AMD kártyák, akkor elsüllyed a hajó.
-
FRENK1988
veterán
Haha. Döngöl az ATi. Gondolom a 4850 nem vándorol vissza a régi helyére hanem marad a 100Dolcsis kategóriában
-
Kár, hogy olyan régen bevásároltam már a jóból, pedig most mennyivel olcsóbb lenne
-
Mark_o
tag
Zakatol az AMD úthenger
-
00roli00
aktív tag
-
Dx10 és Dx11 között csak nem lesz akkora különbség mint,ami a 9 és 10 között volt?
-
S. Szabi
őstag
Az AMD-nek "mindjárt" itt vannak a DX11-es kártyái, az nVidia oldaláról meg még csak pletyka szinten megy a DX10.1 támogatása!
Nevetséges!
-
birozoli7800
senior tag
130$ körül lesz a 4870.
Meglesz a következő karim.
-
mephi666
nagyúr
mehetne 100-130dolcsi környékére a gtx260 is...
az felkavarná a piacot még szépen... mekkora mínusszal is árulhatnák 130ért a gtx260-akat?
-
XtNz
tag
200dolcsis 4890
ezzel már nem lehet versenyezni
-
14adam
addikt
Zuhan ám az áruk,úgyis hamarosan lekéne cserélni a 2mb-s videokártyát
-
cizoe
őstag
Egy 130dolcsis 4870 jólesne.
Dx10.1 belépőszintű cuccba? Mi a tosznak waze? Lesz belőle 2 gigás?
-
samfishR
senior tag
"Jövő hónaptól 200 dollár alatt az AMD Radeon HD 4890"
na csak megérte várni
-
_Toka_
senior tag
Kiváló hír! Ezen az oldalon töretlen a fejlődés!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Fujifilm X
- Formula-1
- E-book olvasók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3224
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest