- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sza_Sa
senior tag
Most végeztem a teszttel, grat. nagyon ott van. Saját tapasztalatból teljes mértékben alá tudom támasztani bizonyos részeit. Egy Ph. 925-öt cseréltem le egy i3 530-ra, amit talán sosem tettem volna meg, ha nincs egy háklis HD-s Yamaha RX-V1900-as erősitőm. Nem olyan régen összeraktam egy kifejezetten htpc-nek használt másodgépet, ahol fontos volt a megfelelő teljesítmény a fhd filmek miatt, de a melegedés és az ezzel együtt járó hang még lényegeseb volt. Mivel az első proci-lap vásárlása egy hirtelen jött nagyon jó ajánlat miatt lett kiválasztva, sokat nem gondolkodtam rajta, megvettem és azt hittem jól választottam. Ez volt a 925 egy Giga matx 785g-lappal. Na itt kezdődött a probléma, a fentebb emlegetett erősitő és a lap az istennek sem akart haverkodni egymással, a lap folyamatosan eldobálta a hangot hdmi-n, arra panaszkodva hogy hdmi-dvi kapcsolatot érzékel. Ilyenkor csak többszöri (akár 8-10) ujrainditás segitett rajta. Főtt is a fejem, mivel ha a tévével kötöttem össze ott minden oké volt, bár úgy sokáig nem volt összekötve. Viszont az erősítő- dvd felvevő meg már egy éve így üzemel, ott soha nem volt ilyen gondom. Mivel az erősitő nagyságrendekkel drágább volt mint a konfigom cserélendő része, ezért úgy döntöttem eladom és veszek egy core i3 530-at egy nagyon tuti MSI deszkával. Gondolom nem is kell mondanom hogy a választást nagyban megkönnyítette a ph, mivel akkor is egy nagyon jó tesztet kanyarított, ahol mit ad isten pont egy olyan procit eresztettek egymásnak mint az én akkori/mostani cuccom. És azt kell mondanom (kopp..kopp...kopp) nagyon jól váltottam. Ugyanabban a házban van/volt a két processzor, minden lényeges komponens ugyanaz maradt, igy teljes az összehasonlitási alapom. Míg 2-3 óra filmnézés után a phenom rendszernél a ház proci felőli oldala elérte a kb. 40-50 fokot, addig a core rendszernél szó szerint semmi hőmérsékletváltozás nem következik be. Természetesen ebből következik az, hogy zajban is sokkal jobba a i3, teljesitményben meg számomra nem mérhető a differencia És a lényeg: az Intel és az erősitőm megtalálta a közös nevezőt egymással
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- LEGO klub
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- További aktív témák...
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest