- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Neked megjavult a procid az ABBA biossal? Témához kapcsolódna mert korábban gariztatni akartad. Közben 3xxx topikban a kolléga jelezte aki ugyanabban az alaplapban 3 ugyanolyan procival 3 különböző boost értéket mért hogy helyreállt a rend a frissítés után. Tehát SW bug volt.
paprobert: ha erre ment volna ki a játék akkor adtak volna ki új foglalatot kamu indokokkal.
-
hokuszpk
nagyúr
aztirtam az _AMD nem igerte meg, hogy b3xxx/4xx mennifog_.
es tenyleg nemmellesleg megjegyzem, hogy nekem amikor az 1300/800 -as irasi/olvasasi ertekekre specifikalt 512GB-s nvme ssd -t kicsereltem egy 2000/1100 -as 1TB -s cuccra, amire siman linux alol dd -vel bitcopyztam at az os -t, akkor teljesen instabil lett az addig betonstabilnak hitt rendszer, emelni kellett soc feszt es ujratesztelni mindent, es ez csak 1 sima pcie3 motyo, siman eltudom kepzelni, hogy az ennel gyorsabb pcie4 -re teljesen feladja.
-
Dißnäëß
nagyúr
Egy seggel tobb lovat ulni ? Nekem nem esik nehezemre olyan osszefuggeseket ugy atlatni, ahogy mas nem feltetlen (azaz nem mindenki). En is benezek egyeb temakban sokmindent, mindenki nem lehet mindenben fasza.
Amugy jokat irsz, de tovabbra is tartom, hogy who cares. Par eve meg en is raztam volna az oklom, a Spectre & Co. ota meg kb. orulok, hogy atvert az AMD. Barcsak mindig igy tortenne (csak ilyen mertekben).
-
DraXoN
addikt
a kiolvasott hőmérséklet és órajel értékek mind2 esetben "átlagoltak" a ryzenek esetében, olyan gyorsan változnak ezen értékek, hogy a programok nem frissítik elég gyorsan magukat (talán nem is jelent le mindent a cpu, hanem magán belül "megoldja").
Lehet kiolvasva a hőmérséklet "jó", de pont azért jó mert nem megy magasabb órajel értékre.. meg kéne nézni milyen hőmérséklet van másoknak akiknek "jó az órajel". -
Alpi.
addikt
Csak a hőfokra és az előző hsz.-emre szeretnék reagálni. Nálad is egész látványosan "alacsony" hőfokra már beavatkozik, ha igaz lesz és ezen a tartományon emelnek egy 5-10 fokot, amivel még mindig élhető, normál hőfokunk lesz, szerintem Nálad is egész közel fog kerülni a 4.6-hoz. 5-10 fok simán 100+ mhz lehet.
-
DraXoN
addikt
a noctua NH-D15 pont nem a legideálisabb cpu hűtő 3900X-hez, mert kb. a csak a hűtő fél oldala "melegszik normálisan" a heatpipeok elrendezése miatt. A heatpipeok másik fele kvázi csak az IO chipet hűti hatékonyan... Egyszerűen erre a cpura vagy más heatpipe irány kell, vagy vízhűtés, hogy a maximális órajelet ki lehessen hozni belőle. [link]
-
DraXoN
addikt
még a cpu hűt heatpipe iránya is számít ha a maximum elérhető órajel tekintetében (Level1Tech mérte ki, hiába volt nagyobb hűtő az egyik, akkor is kisebb volt a maximum boost 3900X esetén azonos CPU és alaplapkor, annál a hűtőnél aminek a heatpipe elrendezése nem ideális volt).. ugyan így különbséget tudott kimutatni ha a paszta felhelyezés nem volt ideális.. borzalmasan hőmérséklet érzékeny a platform (a programok nem adják vissza milyen szintű is a hőmérséklet ingadozás a CPU-n belül).. de csak a hűtő heatpipe iránya és paszta felhelyezés (ryzen 3900X esetén a "3dot" az ideális) módosításával 200-300Mhz különbségeket tudott előidézni, kevés és több szálas terhelés esetén egyaránt...
morgyi:
Az FX per nem lett elveszítve, közös megegyezés lett, kérdéses, hogy mi lett volna a végső kimenetel, a mostani kiegyezéssel mind2 fél jobban járt (ténylegesen viszont csak az ügyvédek jártak jól).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest