Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompakt vízhűtés
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#38075904 #207 üzenetére
Ott sántít a dolog, hogy a 775/771 vonal párhuzamosan futott, ugyan azt megkaphattad desktopba. Ott senki nem kényszerített új alaplap vásárlásra generáció váltás címszóval.
771-775 átalakításnál pedig nem összekötünk, hanem felcserélünk.Így is mondhatták volna, hogy működik, bizonyos lapokon meg nem, mert spóroltak 10 centet rajtad, ezért ebből a körből kimaradsz.
-
válasz
#38075904 #198 üzenetére
Ez igen, szépen kibújt a stílus belőled.
Jelenleg is elérhető a régebbi AGESA pl az X470-i lapokhoz amilyen nekem is van, ami engedélyezi a PCIE4.0-t. Ha valakinek fáj ez a nagy veszteség, vissza tudja tenni a régebbit és élvezkedhet.
Filléreskedés ha 100+ ezres lapot nem 8-9 hónapra veszem? Szerintem nem. Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én kifejezetten utálom, ha átbasznak.
Nem lettek plusz táp lábak, ez baromság. A processzoron össze kell kötni két érintkezőt, utánna bios patch és megy. Van pár lap ahol le kell takarni egy sort, mert alternatív bekötést használt a lap gyártó, jellemzően Asrock csinált ilyet.
2gen/foglalat? Én még emlékszem a
1150-re(csak paszta csere volt), a nemrég említett 775-re, a gyászosan ócska 478-ra és a szívemnek mindig kedves S370-re. Meg persze a 1156-ra is. De ha átnézünk az AMD-hez, akkor az AM2/3(+) is megér egy említést illetve az AM4/TR. -
válasz
#38075904 #194 üzenetére
Én azért fel említeném itt az Intel 100/200 csipkészleteit, amikre azt mondták, nem jók Coffee Lake alá, aztán mégis. Még a szaros DDR3 vezérlőt sem vették Broadwell óta.
Élnék ismét a Maximus IX Apex (Z270) példájával, ami kis módosítással kezeli a 6-7-8-9 gen Intel processzorokat. Stabilan, megbízhatóan, teljes funkcionalitással.Ehhez képest, a PCIE4.0 kezelésének letiltása (régebbi AGES-val megy sok lapnál
) szerintem nem akkora galádság, bármi is van mögötte. Ráadásul nem olyasmit vettek el vagy inkább nem adtak oda, ami teljesen kizárná a hardver használatát.
-
-
válasz
galaktikus #156 üzenetére
RAM beállításhoz nyúltál?
-
"Normalis Z- lapon a Turbo Boost Power Max es Turbo Boost Short Power Max az mindketto Unlimited es emiatt a Turbo boost Power Time Window mindegy hogy mi. Nalad a Power Max 95W, azt te allitottad be kezzel?"
Ellenkező esetben olyan 180W-ban meg is áll a 95W-os TDP-s processzor.Erről volt szó eddig, hogy 95W-ba csak idle 5Ghz fér bele, load semmiképpen szálak számától függetlenül.
-
Magra van megadva tudomásom szerint, 1 mag pedig 2 szál, de teljesen mindegy, nem tudja 1 szálon sem. Ahogy terhelést kap mondjuk a #0 azonnal beesik 4.7-4.8Ghz-re és egy terheletlen szál felmegy 5Ghz-re, de az is csak pár másodpercig, majd 4.9-4.8Ghz.
Tuggya? Tuggya! Igazatok van, tuggya az csak terhelni nem szabad. Hazugság meg képlékeny dolog, ez sem az a gyártó részéről, csak a valóság nem minden aspektusát fedték fel.
-
-
"9900k sem megy 95W fölé, ha az alaplapon ez nincs engedélyezve.
Akkor is ugyan ennyi lesz az 1 magos boost freki."
Idle tudja csak, load alatt nem.
"Intel oldalon habzó szájjal kell hangoztatni, ha több a fogyasztás engedélyezett auto tuning mellett, de AMD oldalon ez teljesen oke? Érteeed?"
Külön kézzel kell megadni hogy mennyit fogyaszthat? Akkor most többet eszik vagy nem? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Combo-AM4 1.0.0.3ABBA verziójú AGESA frissítés mellett egy Monitoring SDK is jön.
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest