Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
eldiablo #170 üzenetére
Nem emlekszem Omega ertekekre.. Sima RAM idozites kombok. Nem tudom most lefotozni, nem otthon vagyok, szulokhoz hazajottunk hetvegere.. Vasarnap este leghamarabb.. (MSI B450M Mortar).
A linket koszi, szuper. CPU-Z szerint Samsung RAM-ok ezek a G.Skill-ek, total jok, en abban bizom, hogy MSI majd egy kovetkezo BIOS-ban javitja ezt a 2x inditsuk hibat. Mar majdnem elindultam a tapot cserelni v ilyesmi, gondoltam bekapcskor nem ad eleg delejt valahova es a reset megnyomasaval inditva mar az indulas utan ujra a lapot, fasza minden. De akkor ez inkabb BIOS/Ryzen specifikus jelenseg lehet.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
galaktikus #161 üzenetére
Ez legyen a legkevesebb. Utána már akárhányszor reboot-olunk, Linuxról Windows-ra vagy onnan vissza, tökjó. Csak a legeslegelső "hidegstart" dupla. Ennyi sztem tök belefér, egy régebbi lapom még a hőskorban
anno ugyanezt produkálta Opteronnal (DFI lap).
Mondjuk picit ha zavar valakit, megértem.
Ha nagyon, azt is -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
galaktikus #156 üzenetére
Te is úgy boot-olsz, hogy bekapcsolod, nem történik semmi, fekete kijelző, majd reset gomb-ra éled be a rendszer úgy, mintha akkor kapcsolnád be ? (BIOS státusz oldal vagy logo, és utána a töltés).
Szóval "duplán" kell indítani mindig
2 gombnyomás, nem 1..
-
Dißnäëß
nagyúr
Egy seggel tobb lovat ulni ? Nekem nem esik nehezemre olyan osszefuggeseket ugy atlatni, ahogy mas nem feltetlen (azaz nem mindenki). En is benezek egyeb temakban sokmindent, mindenki nem lehet mindenben fasza.
Amugy jokat irsz, de tovabbra is tartom, hogy who cares. Par eve meg en is raztam volna az oklom, a Spectre & Co. ota meg kb. orulok, hogy atvert az AMD. Barcsak mindig igy tortenne (csak ilyen mertekben).
-
Dißnäëß
nagyúr
Szerintem meg tökre zárható. Olyan szinten elhanyagolható hibáról (vagy feature-ről?)
beszélget a kedves utazóközönség, amire egyszerűen nem érdemes már ennyi betűt és időt és figyelmet sem elpazarolni itt, mint én most, nemhogy ennek nagyonsokszorosát.
AMD inkább jogilag védi a seggét, kb erről szólhat, mert 1% ide vagy oda, mikor melyik nagyonspecifikus felhasználási mód mellett, a felhasználók és az általuk használt tevékenységek 99% -ánál édestökmindegyhalálnyóc, hogy mit csinál épp a proci és melyik AGESA-val megy.
Szerintem.
Én spec behúztam az R5 3600-ost egy fasza MSI lappal és marhára elégedett vagyok vele, megy mint vihar, szinti tesztek pontleszarom - ja, nálam a boost biosban tiltva - és még el sem kezdtem kézzel alulfeszelgetni valami offset-el..
Zéró csalódás élmény. Pedig megy a BF4, BF1, nemsokára BF5, Photoshop, mert hobbi fotózok is és elkezdtem fejleszteni is, van pár virtuális gép, konténerek, ilyesmi.
Egy kicsit hajlamos túlreagálni dolgokat az első világbéli ember. Ahogy most a bolygónk jövője és a politika és úgy nagyonsokminden áll, szerintem vannak ennél sokkal de sokkal nagyobb problémák is
, legyen ez most itt egy nem majommentő, hanem tech fórum, még úgy is, és akkor most nem indulok neki a kékeket ekézni, mit csináltak melyik procival biztonság téren jót, rosszat, melyiknek az ár/érték aránya hogy alakult, stb.
Haverral azért húzunk most perpill AMD fele, mert távolabbra, messzebb mutató elveket vallunk, pontleszarjuk kategória ez a pár MHz, észrevehetetlen, de mondjuk azt észreveszi mindenki, ha egy i5 a boltban olyan horror áron van, ami már pofátlan, miközben piaci versenyről alig beszélhetünk (mert ugye ez volt jópár évig). És bár kicsit majdhogynem ellentmondásnak tűnik az, hogy azért veszünk AMD-t, hogy az Intel olcsóbb legyen, mégis megvesszük a vörös terméket, mert elvek győznek MHz-ek felett és a jövőbeli választás lehetőségét alapozzuk meg azzal, ha 2 mainstream gyártó van és marad procira, nem pedig 1.
Ezen okok miatt a cikket sem értem, ez miért hírérték így egyáltalán, sok-sok hsz-t pedig pláne nem értek, wtf. Annyi és annyi szar van a világban, hogy ilyeneken fennakadni, omg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest