Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz J.J. András #176 üzenetére

Morzsát kaptatok az AMD-től nem megoldást. Amit csináltak az kb. egynapos meló. Kijelzi? Ki. Jobb lett? Nem. Az AMD-nek viszont nagy szerencséje, hogy userek 99%-ának fingja sincs miképp működik ez, így egy szimpla számtól fülig ér a szájuk. De, hogy semmi megoldással nem álltak elő az biztos. A hardver ugyanúgy működik, mint az elején, csak a Ryzen Master nagyobb számot ír ki néha az órajelre. Taps! :)

Én egyébként nem vetek meg senkit. Azt nem értem, hogy ennek mi értelme volt. Én abban sem hiszek, hogy ez bug volt. Egyszerűen csak növelni akarták a boost tartósságát, és ez azzal járt, hogy picit alacsonyabb volt a beállított órajel, most pedig egy picit visszahúzták ezt a paramétert, hogy meglegyen a max, de valószínűleg ennek a tartósságra is hatása van, amiről pont nem beszéltek. Pedig otthon sokkal többet ér a tartósság a magas órajelnél, mert a tesztekkel ellentétben nem 1-2 percig futtatnak a userek programot. Tehát effektíve az is elképzelhető, hogy a gyakorlatban ugyan nüansznyit, de romlott is a helyzet, és csak azért rontottak rajta, hogy pár user nyugodtan aludhasson. Őszintén szólva én inkább kiálltam volna a tartósság mellett, és elmagyaráztam volna a felhasználóknak, hogy ez miért jobb nekik. És most látom, hogy sokan felkiáltanak ezeket a sorokat olvasva, hogy a user az hülye, annak nem lehet ezt megmagyarázni, amit értek is, de akkor sem jó, ha mérnöki döntéseket marketing alapján hozunk meg.

Új hozzászólás Aktív témák