- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Egérpad topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Azt inkább ne! A vegytiszta aszkorbinsav így önmagában nagy mennyiségben nem okos dolog, mivel így a nagy része kiürül és mellesleg ezzel megterheli a vesét.
A természetben sosem így van jelen, hanem 1. megfelelő mennyiségű bioflavonoidok, leginkább rutin és heszperidin (összefoglalóan P-vitamin a nevük, tehát ezek is esszenciálisak) jelenlétében, ami alapvetően fontos a C-vitamin sejtek általi hasznosításához; 2. kisebb-nagyobb része különböző aszkorbátok formájában található meg.
Tehát, olyan C-vitamin készítményt szedjünk, ami tartalmaz P-vitamint is! A minimum, hogy legalább egy kis mennyiségű csipkebogyót tartalmazzon, de jobb, ha külön fel van tüntetve a rutin és a heszperidin és legalább az össz-mennyiség 10%-át teszik ki. (A legeslegjobb ha a C-vitamin sem vegytiszta szintetikus aszkorbinsav, hanem különféle aszkorbátok keveréke, mert így kevésbé ingereli a gyomrot, bár itt már kezd felmenni az ár. Ez az 1g-t meghaladó adagoknál kezd fontos lenni.)
Ilyen formában szedve valószínűleg többet ér 1g (nem ürül ki, pl. nem lehet érezni a jellegzetes C-vitamin szagot a vizeleten), mint vegytisztán 5-10!
Szent-Györgyi még nem ismerte a P-vitamint!
-
Prof
addikt
Jobbulást, igyál neocitránt
-
Mittu88
senior tag
azt nem árt mondjuk szedni (napi 2-3g-ot, plusz amit még kajával beviszünk), de önmagában édes kevés.
szedtem már ilyet is, ez is iszonyatosan jó. amíg szedtem max a hányós-hasmenéses vírusok kaptak el, de az is olyan volt, hogy sz*rtam kettőt meg fél napig gyengébbnek éreztem magam. Se láz, se semmi. Ilyen is egyszer volt a 3 év alatt. Pedig alapból gyenge az immunrendszerem, kis koromban nagyon sokat betegeskedtem, tavaszi-őszi influenza menetrend szerint elkapott. -
Chaser
legenda
-
Mittu88
senior tag
tessék vitamint szedni, hosszú távon olcsóbb és kevesebb gonddal jár, mint a gyógyszer.
nem marketinges vagyok, csak "juzer". -
chosa91
aktív tag
OFF: Silverlight-ot akárhogy rakom fel, nálam sötétképernyőt jelez minden Silverlight object-nél :/ Leszedtem, letakarítottam, felraktam régebbi verziót, azzal meg azt követeli, hogy frissítsek. Esetleg valami ötlet?
-
atti_2010
nagyúr
Itt egy másik ha az előző nem lenne elég:
Az Apple-nek ugyanakkor a jelek szerint máig se sikerül a konkurensekével összevethető stabilitást biztosító rendszereket létrehoznia, akkor sem, ha utóbbiaknak a Microsoft szoftverei a közelébe sem kerülnek. Legalábbis erre utal egy az év elején publikált felmérés, ami szerint az iPhone, iPad és iPod készülékeken arányaiban több, mint ötször olyan gyakran tapaszalnak összeomlást a felhasználók, mint a Google Android rendszerére épülő társaikon.
-
atti_2010
nagyúr
Nagy tévelyedésekbe vagy:
Az Apple Mac OS X operációs rendszerére az utóbbi időben rájár a rúd. Néhány hete egy kártékony kódnak sikerült több százezer Macet megfertőznie, legutóbb pedig egy frissítés okozott gondot, amely miatt bizonyos konfigurációkon log fájlba gyűjtötte a rendszer a bejelentkezett felhasználók jelszavait, amelynek tartalmához nem volt különösebben nehéz hozzáférnie egy potenciális támadónak.
-
djmuki13
csendes tag
Jobbulást!
UI.:Vegyél Machintost a windowsból terjednek a vírusok. -
tikodi
tag
Xbox party van ma is?
-
XharX
aktív tag
Én is beszállok. Jobbulást.
Várunk majd vissza amint lehet Pheke. -
Chaser
legenda
válasz
kiskaktusz #5 üzenetére
Jó_bulást
-
kiskaktusz
addikt
Jobbuljatok! Tea-citrom-háztartási keksz
-
atti_2010
nagyúr
Kalapkúrát kell venni az mindig hatásos, jobbulást neked.
-
callmeakos
veterán
jobbulást
-
Digital
addikt
ÁJJJJ már megint a motaba vírus???
Jobbulást Pheke! -
stratova
veterán
Jobbulást neked s kis családodnak is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kisebb vírusvihar söpört végig kis családomon a hétvégén, így a mai adás elmarad. Csütörtökön találkozunk (remélhetőleg) és pénteken pótoljuk a mait is.
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest