- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP notebook topic
- LG LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Azt inkább ne! A vegytiszta aszkorbinsav így önmagában nagy mennyiségben nem okos dolog, mivel így a nagy része kiürül és mellesleg ezzel megterheli a vesét.
A természetben sosem így van jelen, hanem 1. megfelelő mennyiségű bioflavonoidok, leginkább rutin és heszperidin (összefoglalóan P-vitamin a nevük, tehát ezek is esszenciálisak) jelenlétében, ami alapvetően fontos a C-vitamin sejtek általi hasznosításához; 2. kisebb-nagyobb része különböző aszkorbátok formájában található meg.
Tehát, olyan C-vitamin készítményt szedjünk, ami tartalmaz P-vitamint is! A minimum, hogy legalább egy kis mennyiségű csipkebogyót tartalmazzon, de jobb, ha külön fel van tüntetve a rutin és a heszperidin és legalább az össz-mennyiség 10%-át teszik ki. (A legeslegjobb ha a C-vitamin sem vegytiszta szintetikus aszkorbinsav, hanem különféle aszkorbátok keveréke, mert így kevésbé ingereli a gyomrot, bár itt már kezd felmenni az ár. Ez az 1g-t meghaladó adagoknál kezd fontos lenni.)
Ilyen formában szedve valószínűleg többet ér 1g (nem ürül ki, pl. nem lehet érezni a jellegzetes C-vitamin szagot a vizeleten), mint vegytisztán 5-10!
Szent-Györgyi még nem ismerte a P-vitamint!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Nekem tökéletesen megfelelt, de nem csak akkor kell szedni mikor baj van, hanem mindig. Anno vmelyik tanárom ajánlotta, hogy náluk senki se beteg. Kipróbáltam, bevált. Annyira hogy el is feledkeztem a szedéséről, amíg le nem betegedtem
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Prof
addikt
Jobbulást, igyál neocitránt
-
Mittu88
senior tag
azt nem árt mondjuk szedni (napi 2-3g-ot, plusz amit még kajával beviszünk), de önmagában édes kevés.
szedtem már ilyet is, ez is iszonyatosan jó. amíg szedtem max a hányós-hasmenéses vírusok kaptak el, de az is olyan volt, hogy sz*rtam kettőt meg fél napig gyengébbnek éreztem magam. Se láz, se semmi. Ilyen is egyszer volt a 3 év alatt. Pedig alapból gyenge az immunrendszerem, kis koromban nagyon sokat betegeskedtem, tavaszi-őszi influenza menetrend szerint elkapott. -
Chaser
legenda
Jah, de nem ilyet "Sima" C vitamin elég és nem tabis kell abból se, hanem a por verzió. Így kell kérni, vagy aszkorbinsav. 10dkg kb 1000ft körül lehet, egy felnőttnek elég 2-3 hónapig testtömegtől függően. Nem reklámozzák sehol, mert alig van rajta hasznuk...
-
Mittu88
senior tag
tessék vitamint szedni, hosszú távon olcsóbb és kevesebb gonddal jár, mint a gyógyszer.
nem marketinges vagyok, csak "juzer". -
chosa91
aktív tag
OFF: Silverlight-ot akárhogy rakom fel, nálam sötétképernyőt jelez minden Silverlight object-nél :/ Leszedtem, letakarítottam, felraktam régebbi verziót, azzal meg azt követeli, hogy frissítsek. Esetleg valami ötlet?
"Find something boring, and make it funny!"
-
atti_2010
nagyúr
Itt egy másik ha az előző nem lenne elég:
Az Apple-nek ugyanakkor a jelek szerint máig se sikerül a konkurensekével összevethető stabilitást biztosító rendszereket létrehoznia, akkor sem, ha utóbbiaknak a Microsoft szoftverei a közelébe sem kerülnek. Legalábbis erre utal egy az év elején publikált felmérés, ami szerint az iPhone, iPad és iPod készülékeken arányaiban több, mint ötször olyan gyakran tapaszalnak összeomlást a felhasználók, mint a Google Android rendszerére épülő társaikon.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
Nagy tévelyedésekbe vagy:
Az Apple Mac OS X operációs rendszerére az utóbbi időben rájár a rúd. Néhány hete egy kártékony kódnak sikerült több százezer Macet megfertőznie, legutóbb pedig egy frissítés okozott gondot, amely miatt bizonyos konfigurációkon log fájlba gyűjtötte a rendszer a bejelentkezett felhasználók jelszavait, amelynek tartalmához nem volt különösebben nehéz hozzáférnie egy potenciális támadónak.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
djmuki13
csendes tag
Jobbulást!
UI.:Vegyél Machintost a windowsból terjednek a vírusok. -
tikodi
tag
Xbox party van ma is?
-
XharX
aktív tag
Én is beszállok. Jobbulást.
Várunk majd vissza amint lehet Pheke. -
Chaser
legenda
válasz kiskaktusz #5 üzenetére
Jó_bulást
-
kiskaktusz
addikt
Jobbuljatok! Tea-citrom-háztartási keksz
[ Szerkesztve ]
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
atti_2010
nagyúr
Kalapkúrát kell venni az mindig hatásos, jobbulást neked.
-
jobbulást
All→M8
-
Digital
addikt
ÁJJJJ már megint a motaba vírus???
Jobbulást Pheke!"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
stratova
veterán
Jobbulást neked s kis családodnak is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM